» »

Cene Avtomobilov

Cene Avtomobilov

««
24 / 27
»»

pero50 ::

a se komu sanja kaj točno se dogaja v avto industiji? Vsi nekaj govorijo, da nimajo dela in naročiil, v realnosti pa ko vprašaš za nov avto je dobavni rok pol leta...

2dark ::

pero50 je izjavil:

a se komu sanja kaj točno se dogaja v avto industiji? Vsi nekaj govorijo, da nimajo dela in naročiil, v realnosti pa ko vprašaš za nov avto je dobavni rok pol leta...

najbolje,d a greš v tovarno in si ga sam skup sestaviš: kaj ti misliš, da nihče ne naroča avtov po naročilu. Saj ima vsaka avtohiša na zalogo par osnovnih modelov.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Twixz ::

pero50 je izjavil:

Tale faza tranzicije dizlov v elektriko bo še zanimivo.

Nimajo dela ker so rabljenim cene padle na neko realno stanje. Pa narod si tudi ne more privoščit novih vozil, no, razen če šparajo samo za to.

Comandante ::

Narod ni nor, da bi za novega dobro opremljenega Passata dal 60 jurijev in več, ter za novega Golfa 40 jurijev in več. Ali bodo pogruntali, kako cene spustiti za 20-30%, ali pa bodo crknili.

a_borlak ::

Meni se zdi že za nov družinski EV dati več kot 30k norost, če smo ravno pri tem. Ok, naj bo varianta z veliko baterijo do 40k, a z neko srednjo, s katero lahko dokaj brezskrbno narediš 300km bi moral biti osnovni družinski avto z vsaj 400l prtljažnika pod 30k, po možnosti pred subvencijo.

Utk ::

Saj je. Sangyong, ajde, po subvenciji.

denabiker ::

Comandante je izjavil:

Narod ni nor, da bi za novega dobro opremljenega Passata dal 60 jurijev in več, ter za novega Golfa 40 jurijev in več. Ali bodo pogruntali, kako cene spustiti za 20-30%, ali pa bodo crknili.

res so malo hecne cene, tak kot si rekel golf dobro opremljen avtomatik je skoraj 40k, ker ga je ravno kupil en kolega hčerki, ker si pač želi golfa. Nek drobiž manj kot 40k se je potem zdilal... samo kolikor se spomnim so te cene kar nekaj let že, vem da je pri nas en pubec kupil punci 2.0 avtomatik golfa ful opremljen pa je tudi dal tam skoraj 40k. 39k pa nekaj. Kam letijo cene??

Zanimivi so dobavni roki, kot včasih, če si hotel Toyoto, ki je bila samo made in Japan, pa si čakal kot mutav da so pripeljali do Evrope, pa potem smo šli v Graz prevzet. Po drugi strani pa po medijih pišejo kako ne gre prodaja, da je polno novih avtih po park placih, pa tudi EV ne gre več, pa da še Tesle ne gredo več tak v prodajo, da jih celo po travi imajo parkirane, ker imajo že vsa zasedena parkirišča....Potem takem bi morale cene padat...tak kot Porscheji po nekem gradbišču parkirani na zemlji in pesku ter blatu. Mislim kot to vidiš....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

karafeka ::

Dokler bodo neki pubeci kupovati avte za 40k€, bodo take tudi cene.
Morali bi bojkotirat nakupe :)

_Sajmon_ ::

Ma res bi rad videl, kakšen Golf je za 40kEUR. Ne napihovat cen kar tako na pamet. Jaz sem 1.5 avtomatika variant dobil za 28kEUR 115km (ne osnovna oprema, ena boljša, s za moje pojme vso varnostno opremo, električnim sedežem, kamero, bele barve, kupljeno za gotovino), en znanec pa skoraj enak avto, samo z ročnim menjalnikom pa 27kEUR pred dobrim mesecem iz zaloge (ne vem s kako opremo, ni pa R).

Toyota Corolla s primerljivo opremo je bila 33kEUR, Peugeot 1.2 bencinar cca 25kEUR kot najcenejši. Cene, ki jih omenjam, so tiste od konca maja lani, gotovinske. Vse take kot so mi jih ponudili v salonu, večinoma karavani z avt. menjalnikom in bencinarji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

OutOfTheBox ::

Vstopna cena za novega Golfa je slabih 22 jurjev. Za 40k mora že bit fejst dodelan in daleč od osnovnega. 40k za golfa je praktično še en golf zraven.

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

Te cene so plačali in s tem podprli tisti nategnjenci, ki so verjel novicam o pomanjkanju čipov, o tem, o onem in o vseh namišljenih težavah tega desetletja.
Masa vernikov je padla in tako so tud cene. Isti šmorn ko trgovanje s kriptom!!

Upam da vas peče rit tisti ki ste za golfa dal 40k in za passata 60k :))
Za faking 2.0 dizla in podpovprečno kvaliteto!!!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Alfa Dog ::

Sem ravno te dni malo gledal za kak avto za ženo. Škoda Octavia combi 1.5tsi DSG s Sportline opremo pride malo pod 32k€, nanjo se čaka 2 meseca.

KAVINSKY ::

stara mama je izjavil:

Te cene so plačali in s tem podprli tisti nategnjenci, ki so verjel novicam o pomanjkanju čipov, o tem, o onem in o vseh namišljenih težavah tega desetletja.

Ti proizvajalci so hujši kot iluminati, so se vsi dogovorili da bodo prazna skladišča.
Če si se peljal mimo distribucijskih parkiriš, so ta bila takrat prazna.

Dajmo se pretvarjati, da se Covid ni zgodil, Trump se ni šel trgovske vojne z Kitajci, kripto rudarski boom, delo od doma boom, požari v tovarnah.

Alfa Dog je izjavil:

Sem ravno te dni malo gledal za kak avto za ženo. Škoda Octavia combi 1.5tsi DSG s Sportline opremo pride malo pod 32k€, nanjo se čaka 2 meseca.

V maju lani je bila identična Octavia samo z eno stopnjo opreme manj + nekaj dodatki tudi tam nekje po ceni, a popusta bore malo, če pa že je bil vezan na lizing. Zdela se mi je predraga, še posebej ker je bil 150KM motor, svohnejsega pa ni bilo še na spregled. VW Golf me je posledično prišel bolj ugodna varianta (kdo bi si mislil) in z motorjem 115KM, ki je tudi zaznavno cenejši. Dobavni rok je bil 4 mesece in so se ga držali.

Da potegnem črto: realno lahko primerjaš le cene, ki ti jih ponudijo v salonih.

mit3k ::

Nihče ni dal 40k za Golfa, razen če je kupil GTI-ja. Cene so se umirile in se mi sploh ne zdijo visoke, še posebej v primerjavi z rabljenimi vozili, pri katerih so prodajalci popolnoma izgubili kompas.

Podobno opremljena sedmica ne vem, če je bila 5 % cenejša leta 2018, ko sem sam kupoval:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Glugy ::

Ko delajo razpredelnice in grafe je marža zelo pomemben podatek. Raje prodajo manj pa da je marža večja kot pa da bi prodali več pa da je marža manjša. To namreč boljš zgleda ko se gre za dodatke na delovno uspešnost, povišice ipd. Računajo na to da bo folk prej al slej sprejel nove cene za "normalne" čeprav na kratek rok zato zaslužijo manj. Te izbire ne bi imel če ne bi bil trg tako konsilidiran oziroma premal konkurenčen.

njyngs ::

_Sajmon_ je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Sem ravno te dni malo gledal za kak avto za ženo. Škoda Octavia combi 1.5tsi DSG s Sportline opremo pride malo pod 32kEUR, nanjo se čaka 2 meseca.

V maju lani je bila identična Octavia samo z eno stopnjo opreme manj + nekaj dodatki tudi tam nekje po ceni, a popusta bore malo, če pa že je bil vezan na lizing. Zdela se mi je predraga, še posebej ker je bil 150KM motor, svohnejsega pa ni bilo še na spregled. VW Golf me je posledično prišel bolj ugodna varianta (kdo bi si mislil) in z motorjem 115KM, ki je tudi zaznavno cenejši. Dobavni rok je bil 4 mesece in so se ga držali.

Da potegnem črto: realno lahko primerjaš le cene, ki ti jih ponudijo v salonih.

X2. Cene v salonih precej boljše od oglaševanih, ko pokažeš realno zanimanje. Osebno sem ful želel kupit rabljen avto lansko leto, pa so bile cene in izbira tako žalostne, da sem šel v nakup novega. Pač svašta. Folk hoče za 4-6 let zvožene (bencinske avtomatike v mojem primeru) "ljudske" avte tip golf/passat/oktavija/leon/megane 25-30kEUR. Ne hvala. Raje dam zraven še malo, pa mam vsak par let mir z garancijo in jamstvom.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

mit3k je izjavil:

Nihče ni dal 40k za Golfa, razen če je kupil GTI-ja. Cene so se umirile in se mi sploh ne zdijo visoke, še posebej v primerjavi z rabljenimi vozili, pri katerih so prodajalci popolnoma izgubili kompas.

Podobno opremljena sedmica ne vem, če je bila 5 % cenejša leta 2018, ko sem sam kupoval:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

Golfi te lahko pridejo mnogo dražje, jaz ne bom sedaj raziskoval kaj je vse doplačilo kaj je pa v serijski opremi...recimo:
2.0 TSI, DSG, 4 motion
PANORAMA-SCHIEBEDACH
NAVIGATIONSSYSTEM
IQ.LIGHT - LED-Matrixscheinwerfer
KLIMATISIERTE SITZE vorne
ANHÄNGEVORRICHTUNG (anklapp-/schwenkbar)
LEDERAUSSTATTUNG Nappa
HEAD-UP-DISPLAY
Adaptives Fahrwerk DCC
RÜCKFAHRKAMERA
SCHALENSITZE vorn
SITZVERSTELLUNG ELEKTRISCH MIT MEMORY
SOUNDSYSTEM HARMAN-KARDON
ASSISTENZ-SYSTEME
ACC-ABSTANDSTEMPOMAT-ADAPTIVE CRUISE CONTROL
Berganfahr-Assistent
Fernlichtassistent DYNAMIK LIGHT ASSIST (blendfreies FL)
FRONT ASSIST mit Fußgänger-und Radfahrererkennung
Müdigkeitserkennung
NOTBREMSASSISTENT
PARKLENK-ASSISTENT
SPURHALTE-ASSISTENT
TRAVEL ASSIST
VERKEHRSZEICHENERKENNUNG
SPURWECHSELASSISTENT - AUSPARK-ASSISTENT
INFOTAINMENT & MULTIMEDIA
Handyvorbereitung Bluetooth mit FSE und Induktionsladen für Smartphones
Infotainment-Paket Discover
DAB-Digitaler Radioempfang
2 USB-C vorne + 2 USB-C hinten
DIGITAL COCKPIT PRO
Infotainment-System mit 32-cm-Display (12,9 Zoll)
Wireless APP-CONNECT für Apple CarPlay und Android Auto
Sprachassistent IDA
RÄDER & REIFEN
LM-Felgen 19 WARMENAU in Schwarz
3-Zonen Klimaautomatik AIR CARE
Multifunktions-Lederlenkrad BEHEIZBAR
Multifunktions-Lederlenkrad und Schaltwippen
Außenspiegel beheizbar
Außenspiegel e. anklappbar mit Memoryfunktion
Innenspiegel automatisch abblendend
Lendenwirbelstütze/n

itd. itd.

koliko denarja je to pri nas?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

To ni tipični Golf, ki bi se ga primerjalo kot referenco. Isto kot A5 ni isto kot S5...

KAVINSKY je izjavil:

stara mama je izjavil:

Ti proizvajalci so hujši kot iluminati, so se vsi dogovorili da bodo prazna skladišča.
Če si se peljal mimo distribucijskih parkiriš, so ta bila takrat prazna.

Jap, skor da so res, saj nabavljajo komponente pri istih izvajalcih. Kdo bi si mislil, kajne??
Delam v avtomobilski in točno vem kako je blo. Res je bil v štartu en velik štop, potem pa kmalu nemogoča ogromna naročila ki jih ni bilo mogoče tako hitro realizirat. Mal je trajalo da so se proizvodnje nazaj utekle a do takrat je blo rahlo pomanjkanje komponent in skup z medijskim pompom so pogruntal da se da cene fajn navit.
Zdaj se na vse pretege trudijo obdržat to stanje čeprav sami pri sebi vejo da bo še preživet težko.

Kaj ma pa Trumpova vojna s kitajci ter kriptovalute s proizvodnjo avtov, pa samo ti veš.
Vsak medijski izgovor je dober za pumpanje cen: včeraj korona, danes Putin, jutri kdove...spet kak nov virus al je še prehitro za to?
Mogoče bo pa nek nov kolerabski hrošč pojedu vse krompir v Bolgariji, pa smo spet v riti ker monter tajvanskih žmigavcev v Ingolstatu ne bo dobil malce?
Pa bo golf že na 60 jurjih, passat pa na 90! Srečn bod, da ga sploh lahk naročiš!!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

KAVINSKY ::

stara mama je izjavil:

Res je bil v štartu en velik štop, potem pa kmalu nemogoča ogromna naročila ki jih ni bilo mogoče tako hitro realizirat. Mal je trajalo da so se proizvodnje nazaj utekle

Saj si sam odgovoril na. Povpraševanje večje od ponudbe, cene gredo gor.

Verjetno delaš za trakom v avtoindustriji, da ne poznaš osnovnih ekonomskih praks povezati.

Ja kako si me pa to pogruntu? Sej ne morem vrjet, med pavzo od traka grem na ST, pa vidim da me nekdo pozna. Vrjetno si ti tamle naprej v pakirnici, anede? :))

Trg je zasičen, ampak tega ti noben trgovec ne prizna.
To je ena-na-ena!
Ekologija™ in Trajnost™

njyngs je izjavil:

To ni tipični Golf, ki bi se ga primerjalo kot referenco. Isto kot A5 ni isto kot S5...

Jaz primerjam solidno naložene avte, ne kupujem olupljenih. Tak golf, ne R ampak Style 2.0 TDI 150KM s par paketi (infotainment, head up, usnje, zvočniki, asistenčni paketi in dodatne zračne blazine zadaj) te stane 41500€.

Ko govorimo o polno naloženem Golfu R, si na 67200€. Kar naklikaj, če ne verjameš.

Za ene 5-10 jurijev manj dobim polno naložen Mazda CX-60 s 6 cilindrskim dizlom ali pa PHEV s 320 konji.

Ali pa Leon cupra, bo še največji približek Golfu.

Pač greš v en totalno nepomemben ekstrem, ki nima za 99% populacije nobene koristi ali smisla.

Zakaj ne grema kar v to, da najbolje kupit kar zmaxano porsche panamero GTS, ker kaka pičkica moreš bit, da kupiš avto z manj kot 400HP...

Valda pravi ded rabi 400+hp, usnje, najboljše ozvočenje, vgrajeni dišavo po morskih deklicah in HUD za to, da lahko gre v Lidl po kruh in avokado.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

EDIT: pa zdaj sem šel naložit skoraj "zmaksano Mazdo CX-60" na njihov inline konfigurator, pa je prišla na slabih 71.000 (s tem da bi lahko še marsikaj od opreme dodal). Tak da ja, lažeš ko pes.

Al pa ne veš kaj pomeni zmaksano.

Scaramouche3 ::

njyngs je izjavil:

EDIT: pa zdaj sem šel naložit skoraj "zmaksano Mazdo CX-60" na njihov inline konfigurator, pa je prišla na slabih 71.000 (s tem da bi lahko še marsikaj od opreme dodal). Tak da ja, lažeš ko pes.

Kok hp dobiš? Kaj je v opremi za tak keš?

Scaramouche3 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Kok hp dobiš? Kaj je v opremi za tak keš?

Za tak keš nič, ker človek očitno ne zna pravega avta izbrat v konfiguratorju. Najdražja možna CX-60 s 327 konji in Takumi plus je namreč dobrih 66 jurijev. V salonu ti dajo dobrih 5 jurijev popusta na to.

Dobiš ventilirano usnje, ogromen head-up, Bose sistem z 12 zvočniki, in zelo dobre asistenčne sisteme, tako da ti avto skoraj ne dovoli, da bi se zaletel.

Če dokupiš še vse mogoče gimmicke, strešni prtljažnik, prtljažnik za kolesa, otorške sedeže morda prideš na 71k. Ampak to lahko dodaš v vsak avto - tega pri Golfu nisem vključil.

Zgodovina sprememb…

Sem poklikal tak s polovicno opremo Golf R-line pa pride preko 42k.....Golf R-Line 2.0 TDI, to je komaj 150 konjev, doplacila barva, Platišča 18", LED matrični žarometi, usnjeno oblazinjenje, zimski paket-ogrevanje sedezev itd., brez asistencnih sistemov, brez komfortnih in design Paket, brez HEAD up-a, brez podaljsanega jamstva,...
ne vem, kako vi dobite tako poceni avte v salonih.

denabiker je izjavil:

Sem poklikal tak s polovicno opremo Golf R-line pa pride preko 42k.....Golf R-Line 2.0 TDI, to je komaj 150 konjev, doplacila barva, Platišča 18", LED matrični žarometi, usnjeno oblazinjenje, zimski paket-ogrevanje sedezev itd., brez asistenčnih sistemov, brez komfortnih in design Paket, brez HEAD up-a, brez podaljsanega jamstva,...

Dve stvari bi izpostavil: vsaj VW prodajalec mi je ponujal največ popusta od znamk, ki sem jih šel gledat. Največ v % vrednosti po konfiguratorju. Podobno je bilo za VW Caddy. Govorim o gotovinski ceni, in avto po naročilu, ne iz zaloge.

Druga stvar pa je subjektivno doživljanje opremljenosti avta. Drugače povedano, kaj pričakuješ da avto mora imeti v opremi? Ko sem na drugih forumu komentiral glede tega, sem videl, da zame dobro opremljen avto predstavlja kar nekaj manj opreme kot bi nekdo drug pričakoval. Meni je Golf Life oprema bila povsem v redu, le dodal sem motorizirano odpiranje/zapiranje prtljažnika, zraven je prišel še alarm. Pa žena je hotela dodatno zatemnjena stekla odzadaj. Jaz ne rabim usnjenih sedežev, iq.light luči, 18" litih platišč, ne vem kakšno ozvočenje ali vzmetenje, progresivno krmiljenje, ogrevanje sedežev (sem stestiral v svojem Golfu - 1 mesec aktiviraš zastonj preko spleta, pa nisem videl nobene potrebe po temu, da bi to imel). Kar bi še dokupil, je Park Asistenca, ki jo takrat niso imeli kot opcijo in pa HUD-u sem se odpovedal. Ne vem, kaj si mislil, da brez asistenčnih sistemov, ker sploh ne vem, kaj manjka v Life opremi (razen Park Pilot).

Še to: napisal si komaj "150KM". Poglej mene - jaz sem z veseljem plačal cca 2000 EUR manj za švohnejši 115KM motor (proti 150). Oba z ženo sva navdušena, kako dobro potegne, skratka dovolj dobra izbira (in še cenejše zavarovanje). A tu smo si pač različni, nekdo pač da na boljše pospeške in vse kar je povezano s tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

Men u mojem 25 let starem golfu tud nič ne fali. :))
Za muziko mam bluetooth odajnik v "faracajg" vštekan, usnja glih nimam no sam se za teh 30 km v službo glih ne sekiram, pa ko smo šli na morje z njim tudi ni blo kaj.
Ma 4x4, smešno ko greš v klanec pa se na glavni cesti par let stari avti z 100 senzorji prot nevem čemu vse ustavljajo sred klanca pa kopljejo jaz pa lepo mimo.

Pije tam nekje blizu 6. Za njega sem dal mesečno plačo. :))

Je pa za mene kot nekega navadnega smrtnika čist dost 1.6 mašin, edin kar je nek pogoj za avto da ima je 4x4.
Pa o nakupu avta sploh razmišljam ne, ko bo mladina na poti si ga bom pa itak mogel kupit.

m0LN4r ::

Golf R-Line 1.5 TSI 150KM - avstrijski konfigurator 36k - Bonus + Rabatt 30k ish

V Slo pa je akcija 1.5 TSI 150KM 4All 28k - popust 25k ish
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Scaramouche3 ::

m0LN4r je izjavil:

Golf R-Line 1.5 TSI 150KM - avstrijski konfigurator 36k - Bonus + Rabatt 30k ish

Kakšne cene za starih 150hp. Spomnim se ko je tam v 90ih audi 1,8t mel 150hp,pa se nam je zdelo ogromnih 150, zdej pa računajo tak denar za to!

m0LN4r ::

Place v avtoindustriji so tudi sle konkretno gor od takrat. Zdaj ma na traku delavec v Wolfsburgu z zulagen 3k netto, tisti v pisarni racunovodja pa 7k.
Inflacija pa te fore.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Magic1 ::

Povprečna plača je 1500€, folk pa bo kupoval avto za 30-40k€ pa kdo je tukaj nor?!? Ali bo folk res to kupoval pri vseh današnjih stroških? Se mi zdi, da se folku odfura, ko dobijo dediščino in nabavijo avto za mnogo preveč denarja.
Magic

Magic1 je izjavil:

Povprečna plača je 1500€, folk pa bo kupoval avto za 30-40k€ pa kdo je tukaj nor?!? Ali bo folk res to kupoval pri vseh današnjih stroških? Se mi zdi, da se folku odfura, ko dobijo dediščino in nabavijo avto za mnogo preveč denarja.

Sej gre.
200 obrok za avto, 100 za gorivo, 70 za zavarovanje na mesec, gume rečmo ene 400€ na 3 leta, servisi, pa si tam na ene 400€ na mesec za avto :D

Magic1 je izjavil:

Povprečna plača je 1500EUR, folk pa bo kupoval avto za 30-40kEUR pa kdo je tukaj nor?!? Ali bo folk res to kupoval pri vseh današnjih stroških? Se mi zdi, da se folku odfura, ko dobijo dediščino in nabavijo avto za mnogo preveč denarja.

Res je. Zato pa nateguni forsirajo lizinge finančno nepismenim ljudem, da jih olupijo do konca. Ker 30-40k avto povprečnež težko skešira, 96 obrokov po 399EUR pa precej lažje.

Ampak tudi to ima svoje meje. Avti so postali predragi, to je dejstvo. Ali se bodo evropski proizvajalci vzeli v roke, ali pa bomo počasi pač vsi kitajce vozili.

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Povprečna plača je 1500EUR, folk pa bo kupoval avto za 30-40kEUR pa kdo je tukaj nor?!? Ali bo folk res to kupoval pri vseh današnjih stroških? Se mi zdi, da se folku odfura, ko dobijo dediščino in nabavijo avto za mnogo preveč denarja.

Maš ponavad 2 plači torej si blizu 3k EUR, in dost jih ma stanovanjski problem rešen, in v tem primeru si pač "lahko" privoščiš.

Oba dobro leto odplačujeta avto in to je to. Če daš to na obroke, se pa komaj pozna na položnici. Je pa druga stvar smiselnost tega, ampak to je že druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

Comandante je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Res je. Zato pa nateguni forsirajo lizinge finančno nepismenim ljudem, da jih olupijo do konca. Ker 30-40k avto povprečnež težko skešira, 96 obrokov po 399EUR pa precej lažje.

Ampak tudi to ima svoje meje. Avti so postali predragi, to je dejstvo. Ali se bodo evropski proizvajalci vzeli v roke, ali pa bomo počasi pač vsi kitajce vozili.

Nima meje, ravno zaradi tega ker je toliko varovalk okoli tega da je groza.
Nimaš za obrok? Bomo podaljšali ti čas odplačila.
Naslednji mesec ni za obrok? Ma si bomo sposodili.
Pa si rečeš da ne boš šel na dopust, pa boš regres porabil za to... itd.

Drgač pa ja, rajš novega za 20k kot pa 40k. Tista dodatna oprema ne vem če bi mi kaj dosti pomenila pri novem avtu.

OK.d ::

Dokler bo avtomobilska industrija na glas govorila, da se jim ne izplača izdelovati majhnih poceni vozil, ker je potem malo dobička.Do takrat bodo tudi cene vozil bile 30% višje od normalnih, ampak letošnje leto bo prišla ura streznitve za avto industrijo, ker se bo prodaja ustavila in od takrat naprej se bodo tudi cene vozil začele nižati, če ne bodo pa propadli.
LPOK.d

_Sajmon_ je izjavil:

denabiker je izjavil:

Sem poklikal tak s polovicno opremo Golf R-line pa pride preko 42k.....Golf R-Line 2.0 TDI, to je komaj 150 konjev, doplacila barva, Platišča 18", LED matrični žarometi, usnjeno oblazinjenje, zimski paket-ogrevanje sedezev itd., brez asistenčnih sistemov, brez komfortnih in design Paket, brez HEAD up-a, brez podaljsanega jamstva,...

Dve stvari bi izpostavil: vsaj VW prodajalec mi je ponujal največ popusta od znamk, ki sem jih šel gledat. Največ v % vrednosti po konfiguratorju. Podobno je bilo za VW Caddy. Govorim o gotovinski ceni, in avto po naročilu, ne iz zaloge.

Druga stvar pa je subjektivno doživljanje opremljenosti avta. Drugače povedano, kaj pričakuješ da avto mora imeti v opremi? Ko sem na drugih forumu komentiral glede tega, sem videl, da zame dobro opremljen avto predstavlja kar nekaj manj opreme kot bi nekdo drug pričakoval. Meni je Golf Life oprema bila povsem v redu, le dodal sem motorizirano odpiranje/zapiranje prtljažnika, zraven je prišel še alarm. Pa žena je hotela dodatno zatemnjena stekla odzadaj. Jaz ne rabim usnjenih sedežev, iq.light luči, 18" litih platišč, ne vem kakšno ozvočenje ali vzmetenje, progresivno krmiljenje, ogrevanje sedežev (sem stestiral v svojem Golfu - 1 mesec aktiviraš zastonj preko spleta, pa nisem videl nobene potrebe po temu, da bi to imel). Kar bi še dokupil, je Park Asistenca, ki jo takrat niso imeli kot opcijo in pa HUD-u sem se odpovedal. Ne vem, kaj si mislil, da brez asistenčnih sistemov, ker sploh ne vem, kaj manjka v Life opremi (razen Park Pilot).

Še to: napisal si komaj "150KM". Poglej mene - jaz sem z veseljem plačal cca 2000 EUR manj za švohnejši 115KM motor (proti 150). Oba z ženo sva navdušena, kako dobro potegne, skratka dovolj dobra izbira (in še cenejše zavarovanje). A tu smo si pač različni, nekdo pač da na boljše pospeške in vse kar je povezano s tem.

jaz sem samo kontriral @mit3k, ker je napisal "Nihče ni dal 40k za Golfa, razen če je kupil GTI-ja. " in sem hotel sporočit, da tudi za navadni dizel 2.0 150KM R-line prideš preko 40k. In poznam osebe, kateri imajo takšne golfe.

No pri nas očitno tudi lahko dobiš Golf R Black Edition 2.0 TSI 4M, pa te pride slabih 70k. Sem ravno poklikal. Zanimiva igračka z dobrimi 330 KM kot kakšen dodaten avto, lahko pa se prejšnjega GTI-ja iz 240 komot tuna na 300, pa mu daš dihat motorju.

mit3k ::

Če kupiš Golfa za 40k, pa to ni GTI ali vsaj GTD, si pač debil - brez zamere. :))

Sicer pa to ni bistvo te teme. Bistvo je, da primerljivo opremljeni Golfi trenutno niso nič dražji kot nekaj let nazaj, kar pomeni, da se cene znižujejo.

Sparkxl ::

OutOfTheBox je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Maš ponavad 2 plači torej si blizu 3k EUR, in dost jih ma stanovanjski problem rešen, in v tem primeru si pač "lahko" privoščiš.

Eno je kaj lahko, drugo pa kaj si pripravljen dat. Midva ima skupaj konkretno več kot ta znesek, stanovanjski problem rešen, pa mi še na kraj pameti ne pade, da bi dal za družinski avto več kot 30k. Enostavno ne dam.

Sploh pa, ker delam v avtomobilski industriji že precej let in to točno tam, kjer imam vpogled v čisto vse stroške. Od matice do plače čistilke. Ja... vse je šlo gor, ampak dvigi cen avtov so šli gor nesorazmerno z dejanskimi stroški. Zato smo tudi brali 21, 22, 23 o rekordnih dobičkih. Zdaj pa beremo o epskih upadih dobičkov, ker folk ni fookjen in tega enostavno več ne kupuje.
Zadnja novica je bila včeraj od stelantisa. Dobiček -70% glede na prejšnje leto.
Inflacija je delno kriva za situacijo kot je, ogromno pa so si krivi sami zaradi požrešnosti. To sicer ne velja samo za avtomobilsko industrijo

jan_g ::

Sparkxl je izjavil:

Zadnja novica je bila včeraj od stelantisa. Dobiček -70% glede na prejšnje leto.
Inflacija je delno kriva za situacijo kot je, ogromno pa so si krivi sami zaradi požrešnosti. To sicer ne velja samo za avtomobilsko industrijo

Če to dela eden, potem bo pač propadel, saj se kupci usmerijo drugam. Če to delajo vsi, potem verjetno ni razlog zgolj požrešnost. Pa naj bo to avto iz Nemčije ali frizerka v sosednji ulici.

To so delali čisto vsi, brez ene izjeme. Ne podcenjuj človeške požrešnosti

Kalibri ::

mit3k je izjavil:

Če kupiš Golfa za 40k, pa to ni GTI ali vsaj GTD, si pač debil - brez zamere. :))

Sicer pa to ni bistvo te teme. Bistvo je, da primerljivo opremljeni Golfi trenutno niso nič dražji kot nekaj let nazaj, kar pomeni, da se cene znižujejo.

Leta 2021 si dobil golfa karavana 1.5 eTSI 150 KM DSG Style za 25k. Sedaj 32k.

Magic1 ::

Delajo vsi to in sedaj večini pada prodaja in dobiček. Kakšen freefall bo šele ob krizi in višji brezposelnosti.
Cel svet je postal zelo greedy in čistka je že prepotrebna. Dlje kot se bo odlašalo, huje bo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Dokler bo narod imel na voljo 300 na mesec za avto ne bo neke hude krize. Bo kriza, ampak ne nek težek downfall.
Se mi zdi da cena avtom še zmeraj isto pada, čeprav eni trdijo da bolj, nimajo pa občutka za čas oz. da je avto starejši kot je bil prej :D

OK.d ::

Sparkxl je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Eno je kaj lahko, drugo pa kaj si pripravljen dat. Midva ima skupaj konkretno več kot ta znesek, stanovanjski problem rešen, pa mi še na kraj pameti ne pade, da bi dal za družinski avto več kot 30k. Enostavno ne dam.

Sploh pa, ker delam v avtomobilski industriji že precej let in to točno tam, kjer imam vpogled v čisto vse stroške. Od matice do plače čistilke. Ja... vse je šlo gor, ampak dvigi cen avtov so šli gor nesorazmerno z dejanskimi stroški. Zato smo tudi brali 21, 22, 23 o rekordnih dobičkih. Zdaj pa beremo o epskih upadih dobičkov, ker folk ni fookjen in tega enostavno več ne kupuje.

Stelantis si je pa sam kriv, ker si je naredil medvedjo uslugo in negativno reklamo z 1.2 mlinčki, kateri nenormalno crkujejo. Ta motor so pa vgrajevali v vse znamke svoje flote.Tako da je prav, naj čutijo posledice svoje požrešnosti.
LPOK.d

To je še njihov tamanjši problem. Večino dobička si pridelajo v usa. Tam so naredili genialno potezo: kvaliteta drastično dol, cene drastično gor, ker so se odločili da je zdaj jeep premium znamka. Po neki čudni logiki je prodaja strmoglavila
««
24 / 27
»»