» »

Računalnik ne poveže telefona

Računalnik ne poveže telefona

darko3g ::

Imam računalnik HP Elitebook 8460p z WIndows 10 Enterprise N
Ko priključim telefon preko USB kabla, ga računalnik zazna, vendar se v raziskovalcu ne prikaže ikona telefona in tudi ne morem dostopati do datotek. To se dogaja z različnimi telefoni, moj telefon pa lahko povežem na druge računalnike. Ko telefon priključim oz. ko na telefonu izberem možnost Prenos datotek, računalnik zvočno označi spremembo, vendar se nič ne spremeni.
V upravitelju naprav tudi ni rubrike Prenosne naprave ampak Druge naprave, pod katero je naveden telefon (Xiaomi), vendar nima gonilnika.
Danes sem v moj računalnik vstavil disk iz drugega (podobnega) prenosnika, pa sem lahko priključil telefon, pojavila se je rubrika Prenosne naprave, pod njo pa so bile v rubriki Xiaomi podrobnosti o gonilniku.
Torej ni kriv hardware ampak manjka nek programski del.
Poskusil sem naložiti gonilnike s Xiaomijeve strani, pa kljub temu ni bilo uspeha.
Ne ljubi pa se mi instalirati Windowsa iz nule, saj je to kar nekaj dela.
Ali je možno reinstalirati le gonilnike, oz. kaj bi lahko povzročalo težavo?

pero50 ::

si poizkusil resetirat modem?

JK. si ziher da nimaš kakega slabega usb kabla, ki ne podpira prenosa podatkov?

darko3g ::

Kakšen modem?
Poskusil sem z več kabli, celo deluje, ko imam isti kabel in drug disk z enakim sistemom Windows 10, torej je napaka čisto softwerska.
Po moje je neka napaka pri gonilnikih pa ne vem, kako bi jih odstranil in namestil nove, ne da bi porušil vse nastavitve.

feryz ::

Klasika.
USB debuging si probal? Včasih to reši problem. Včasih se pa kar sam po nekem času.

Riff ::

probaj povezat telefon prek bluetoth to vedno deluje :)

predi ::

@OP, lahko poskusiš s svežo namestitvijo Windowsa na virtualko na istem PC-ju in tako ugotoviš ali gre res za napako v gonilnikih pri gostitelju. Recimo VMware Workstation Player je za domačo uporabo zastonj. V virtualki se lahko potem igraš z gonilniki kakor ti paše in jo na koncu vržeš stran.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4141 142 143 144 )

Oddelek: Operacijski sistemi
71511849333 (35632) mtosev
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490519334 (85015) jedateruk
»

Težava z driverjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
181831 (1572) Han
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405957 (4363) seba-beba
»

Zunanji Disk Se Ne Odziva