» »

Pogoste BSOD ob zagonu računalnika

Pogoste BSOD ob zagonu računalnika

ZlataKrava ::

Zdravo!

Pogosto se mi dogaja, da ob zagonu računalnika dobim BSOD (ne vedno!). Večinoma se nato računalnik ponovno zažene in deluje, včasih pa pride tudi do poškodovanja datotek Windowsev in se nato ti poskušajo samo-popravit ali pa je celo potrebno Windowse na novo naložit. Poskusil sem že praktično vse popravke in rešitve, ki sem jih lahko našel na spletu (memtest, drajverji, disk check, razni windows ukazi itd.). Koda za BSOD je vsakič nekoliko drugačna (včasih kaj z drajverji, včasih kaj tretjega), težavo pa je tudi težko preverjati, ker se BSOD ne zgodi vedno.

Priznam, da sploh ne vem kdaj se je težava pričela, ker se dogaja že kar dolgo in večinoma računalnik nato deluje, a sem pred kratkim moral na novo naložiti Windowse, kar me je spodbudilo, da znova poskusim poiskati rešitev. Ena nekoliko novejša stvar je SSD disk na katerem so naloženi Windowsi. Programi sicer trdijo, da je disk zdrav, ampak ne vem, če bi moral za uporabljanje Windowsov na SSD disku nastaviti kake specifične nastavitve (sem sicer tudi že iskal po Googlu in poskusil kaj spremenit glede tega, a se težava še vedno dogaja).

Vem, da je objava dokaj splošna, ampak je tudi težava dokaj nespecifična in me samo zanima, če ima kdo kake usmeritve, kaj se še splača preizkusit. Hvala!

Sony-Tech ::

https://answers.microsoft.com/en-us/win...
Da ti bomo lažje pomagali.
i.imgur.com/2msintd.png | Oči Marjan 1976-2014

ZlataKrava ::

Sem kar naredil sliko rezultata, če bi moral kake konkretne stvari skopirat, pa lahko tudi. Sem izbral edini dump file, kjer ni bil imenovan ntoskrnl.exe, ampak je ta tudi naštet spodaj. Trenutno so očitno samo štirje BSOD, ker sem v začetku novembra na novo naložil Windowse.
 BlueScreenView

BlueScreenView

Han ::

Navedi komponente, opravi memtest.

Daliborg ::

drajverji za grafično kartico
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo