» »

Zunanji Disk Se Ne Odziva

Zunanji Disk Se Ne Odziva

Newton ::

Nabavu sm zunanji disk ga priklopu, naredu vse tak ko treba a diska mi ne zazna.. Takoj ko sm ga prikopu je delal, pol sm neki probu kopirat pa to pa ni šlo pa sm rr-ju. Prdem v winse nazaj pa ga ne zazna več. Lučka na disku gori, probu sm izklopit pa nazaj vklopit kabl pa je isto, rr-ju sm, nadzorna plošča --> dodajanje strojene opreme mi javi da naprava deluje pravilno.. V oni brošurci zraven pa tut ne piše kej uporabnga.
Ma kdo kako rešitev? Gre pa za tale disk:
WD My Book Essential Edition (WDG1U3200E) 320GB, 7200rpm, 8MB, USB

Lp

bluefish ::

start > Run > diskmgmt.msc
Če ti bo disk tukaj pokazalo poskusi s full format.
Sicer če se ne motim ima ta disk neko svojo programsko opremo.

btw, kaj si mislil s tistim "pa to ni šlo pa sm rr-ju" ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Newton ::

Ne zazna mi ga..
RR-ju-restartu računalnik.
Ma neki ja in sicer pod Namestitev diska ( v tisti brošuri, ko sm jo dobil zraven) piše
1. Zaženite računalnik
2.Povežite AC adapter in kabel USB.
3. Pomožni programi za diskovni pogon se samodejno namestijo. Če se med nameščanjem na zaslonu prikaže varnostni alarm, kliknite Sprejmi al Nadaljuj. Ko se namestitev konča je disk pripravljen za uporabo.
4. V meniju se prikaže seznam izbir, vključno z brezplačno programsko opremo Google tm. Dvokliknite izbiro Google, da se namestitev začne.

No ta 4. odstavek sm js na začetku spregledu. To sm kr zapru pa šou pod moj računalnik pa hotu neki kopirat pa to (mudil se mi je in nism bil pozorn). Zdej mi pa tega ne pokaže več in nevem kako bi to programsko opremo inštaliru.

bluefish ::

odklopi disk, v upravitelju naprav izbriš vse, kar bi bilo povezano z diskom. Enako naredi pri dodaj/odstrani programe (če je bilo slučajno kaj nameščeno). Potem resetiraj računalnik in delaj po navodilih.

Newton ::

V upravitelju naprav ni nič, isto v dodaj/odstrani programe.
Ko disk izklopim in vklopim nazaj mi ga še vedno ne zazna.. Pod "varno odstranjevanje strojne opreme" mi ga zazna in ga lahko ustavim, kot vsak drug USB. Drugih sprememb ni..

Newton ::

Evo v nadzorna plošča --> Skrbniška orodja --> Upravljanje računalnika --> Upravitelj naprav --> Disk drives, mi najde disk. Ko pa grem pogledat med črke pogonov diska ni. Tut ko hočem posodobit strojno opremo napiše, da ne najde novejše kot je ta ko je že nameščena.. se pravi, da neki je gor. Kaj se da nardit zdej, da bi mi ga zaznal še drugje?

bluefish ::

v upravitelju naprav izbriši disk, resetiraj,...

Newton ::

Sm naredu to. Ko pridem po restartu nazaj v winse mi napiše: Najdena nova strojna oprema: Nova strojna oprema je nameščena in pripravljena za uporabo.. neki takiga. A diska med črkami pogonov še vedno ni.

bluefish ::

potem pa mi že zmanjka idej. Morda bo še najbolje, da se z elektronskim pismom obrneš na WD.

Gwanaroth ::

>> Evo v nadzorna plošča --> Skrbniška orodja --> Upravljanje računalnika --> Upravitelj naprav --> Disk drives, mi najde disk.

No, super, če ti ga najde. Vse kar moraš nardit je še particija. Z desno tipko klikni nanjga, izberi Create new partition in sledi čarovniku.. Tu boš tudi lahko določil črko pogona.

Če disk nima nobene particije, tudi ne more biti prikazan pod My computer..
Lights often keep secret hypnosis..

Newton ::

Ko kliknem z desno tipko mi odpre sledeče:
-Posodobi gonilnik...
-Onemogoči
-Odstrani
-Iskanje sprememb strojne opreme
-Lastnosti

Pa tut ko pogledam pod lastnosti ni nobene rubrike, da nardim novo particijo (al pa sm jo spregledu)..

Pa ko že mislim, da je problem rešen, se spet zalomi :(

Gwanaroth ::

Start, Settings, Control Panel, Administrative tools, Computer Management, Disk Management

..na desni imaš seznam diskov in cdrom enot. Za tvoj zunanji disk ti verjetno piše "Unpartitioned space". Tja klikni z desno in izberi Create new partition.
Lights often keep secret hypnosis..

Newton ::

Tu mi diska ne zazna.. Evo prilagam še ss

Pod upravitelj naprav pa disk drives mi ga pa.
Svašta..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Newton ()

roli ::

Ta Mybook ima že narejeno FAT32 particijo tako kot ostali WD zunanji diski. Sam sem ga pred kratkim kupil. Tista programska oprema pa je google desktop search in sem jo jaz zradiral brez, da bi sploh pogledal kaj je. Jaz sem samo formatiral disk v linuxu in je bilo vse super. Poizkusi kak program za delat particije (Acronis disk director suite (trial dobiš na netu)) in povej, če ga najde.
http://www.r00li.com

Newton ::

Sm probal točno ta program ampak diska še vedno ne najde..

nonenone ::

wd ima svoj program za formatiranje v fat32, snemi si ga in ti bo sigurno najdu in sformatiru, jaz imam tak disk in tudi mali wd passport. Je pa velika težava s temi wd zunanjimi diski, niso popolnoma kompatibilni z visto, lp

Newton ::

Sm probu z WD FAT32 Formatter pa mi javi error: Drive size is too small or not suppoorted.. nevem res ka je to.
Probu sm še pa WD Data Lifeguard Diagnostics mi javi pa error: cable test.. pa pogledam na page od WD pa piše da preverim kable.. pa je vse uštekan sam še vedno to javla.. večjega crapa, ko je tale WD še nism mel.

roli ::

WD je najboljši proizvajalec diskov kar sem jih kdaj videl. Vsaj meni osebno. Seveda pa se vsem proizvajalcem to lahko zgodi. Saj imaš garancijo hudiča, nesi zamenjat pa bo.
http://www.r00li.com

Newton ::

Pa preden sm kupval disk sm dobu priporočila za WD pa vse.. Par kolegov ga ima pa nimajo nobenih problemov, mene pa je*e od prvega dneva, ko sm ga nabavu.

Sam ni mi jasn tale zadnji error.. Kabli so 100% vsi prav vštekani, ker drugač verjetno nebi gorela lučka na disku pa zaznal ga tut nebi v tem programu.. svašta..

roli ::

Ne vem morda bi lahko preveril, če deluje na kakem drugem računalniku samo najbrž je kaki kabeč staknjen v ohišju znotraj ali karkoli že.
http://www.r00li.com

5er--> ::

@Newton:Pa preden sm kupval disk sm dobu priporočila za WD pa vse..
Verjetno imajo oni iskušnje z "navadnimi" diski.

Kolikor spremljam ta forum imajo ljudje s temi WD My Book same probleme...
Počasni prenosi, delovanje z nekim blesavim bundled software-om... sicer pa baje pripravljajo firmware upgrade.

Newton ::

Vse sm zapakiru, juter jim pošlem izdelek nazaj pa zahtevam povrnjeno kupnino (v 30. dneh po nakupu je to mogoče). Hvala vsem, ko ste se trudl pa pomagal, sam izgleda, da bo treba podatke drugam shranjevat. Lp

Schranzman ::

hey....imam isti disk samo da je 500gb, zazna mi ga vse lepo dela k šus, sam ko pa prižgem oz. resetiram računalink mi ne gre v windowse to pa zaradi tega ker je priključen ta zunanji disk, če ga izključim gre normalno v windwse, proobav sem u biosu boot nastavitve pa mi še vedno ne dela. Help pls :D
Asus M3A32-mvp deluxe,Phenom II x3-720be@3.4ghz,HD 4850,4gb HyperX/1066mhz

Schranzman ::

p.s.

zravn imam seveda še sistemski disk maxtor 120gb sata, res bi prosil za pomoč ker se mi ne da vedno izklaplat zunanjega diska, da lahko pridem v windowse. Kot pravim dela externi disk normalno, samo ne gre u windose če je priključen, u winsih deluje...ustavi se pri boot ko piše npr. boot from cd... u biosu sem probal tudi first boot device floopy, hdd, itd.. ne dela.


lp, sch
Asus M3A32-mvp deluxe,Phenom II x3-720be@3.4ghz,HD 4850,4gb HyperX/1066mhz

erkerr ::

Hey!!
Jaz imam zunaji disk proizvajalca nevem na njem pa piše USB portable HD enclosure. Kupil sem ga pred 1 letom in mi je do sedaj delal čisto normalno. Kr na enkrat pa mi ga ni prepoznalo več in tut usb ključov mi ne prepozna več.

erkerr ::

Če ga pa priklopim na drug računalnik pa dela brez problema.

Sn ži čisto obupan.
prosim či kdo kaj ve naj napiše..

lp

bluefish ::

če ti ne zazna niti USB ključkov, potem je morda poškodovan USB vhod na računalniku. Poskusi disk vklopiti v kakega drugega - za preizkus magari tja, kjer imaš morda tipkovnico (če je le ta USB in dela OK).

erkerr ::

v se priključke sn probal dat usb in zunanji disk. če pa priklopim fotaaparat ali pa stolp pa dela čisto normalno.

Scorpia ::

V device manager si dej vse usb naprave pod unnistal (ampak nič ne imet priklopljeno na usb gor), ko to narediš si na vrhu seznama, z desnim klikom daš scan for hardware changes. Takrat pa priklopi ostale naprave na usb če dela, ponavadi znajo biti gonilniki krivi, na tak način jih ponovno naložiš.

V primeru da to ne pomaga, pa v biosu spremeniti USB na 1.1, pa pustiti da se windowsi naložijo pa spet probaš če dela. In če dela, se vrni nazaj v bios in spet spremeni na USB na 2.0 .
////

erkerr ::

Jaz sem dal tam pod device manager vse pod unnistal samo ko sn eno dal jo je ži popravlo ker mam visto. Tam za tisto v biosu pa nwm pod kaj morš it da nastaviš usb 1.1.

erkerr ::

dela
sn pogruntal tis v biosu

najlepša hvala

erkerr ::

kaj bi blo kaj narobe či bi pusto na usb 1.1 ker na 2.0 nene dela

erkerr ::

samo je problem k dela disk bol počasi in mi eno igerco nalaga okrog 2 uri pa pol
či ve kdo ke naredit naj prosim pove

Scorpia ::

Problem je v gonilnikih za USB da ti ne dela na 2.0, probi na spletni strani dobiti najnovejše oz. uradne na proizvajalčevi strani od matične plošče.
////

dragana ::

Si poskusil z drugim oz. krajšim kablom?

erkerr ::

ja sn probal z drugimi kablami sam ne dela

erkerr ::

firma moje matične phoenix

Scorpia ::

Najbrž si to v biosu prebral Phoenix, namreč oni izdelujejo bios za matične plošče. Na računu, v knjigi preberi katera firma je, in pa kateri model je. Nato na uradni strani poiščeš driverje za visto.
////

erkerr ::

Firma moje matične plošče je foxconn. Foxconn 945P7AD-8KS2H JE PA MOJA MATIČNA PLOŠČA

5er--> ::

Ni treba kričat. No, zdaj ko veš model matične, lahko zaprežeš googla, najdeš proizvajalčevo spletno stran z gonilniki, tam izbereš ta model in si downloadaš driverje. ;)

erkerr ::

ja sej . problem je v tem da sem inštaliral drivere pa ni nič drugače ko je blo.

erkerr ::

a je možno da či ti strela udari v računalnik da ti zunanjih diskov ne čita ????

bluefish ::

v tem primeru bi verjetno morala prenehati delovati tudi matična plošča.
Seveda pa je tudi jasno, da disk lahko preneha delovati zaradi udara preko kabla za napajanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

erkerr ::

Vendar na drugih računalnikih pa dela.

bluefish ::

pa si ga poskusil priklopiti tudi na druge USB vhode?

erkerr ::

Ja na vse sn poskuso pa ni šlo. Sej bom računalnik zdaj preljal enemu računalničarju pa upam da bo zrihtal.

Lyon ::

Živijo,
da ne odpiram nove teme sem si jo sposodil.
Imam zunanji disk WD 320GB. Na disku imam kar veliko filmov. Večina se jih je kar na enkrat izbrisala, mape pa so ostale v celoti, nekatere pa so se malo tudi preimenovale. Vendar ko hočem izbrisati mape od filmov jih ne morem. Nekaj filmov pa je ostalo, ki normalno delajo.Tudi nekaj slik je šlo. Ali ima kdo kakšno rešitev. Prostora na disku je pa enako kot pred tem dogodkom. V teh mapah so se pojavile sistemske datoteke.

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lyon ()

Lyon ::

Problem sem rešil.

LP

jahtba ::

Imel sem prav tako problem z zunanjim novim diskom,ki ga ni bilo,problem sem rešil tako,da sem v skrbniška orodja,upravljanje računalnika,upravljanje diskov določil črko pogona,tega sistem ni naredil sam,pa imam rešen problem. Do tega baje večkrat pride.

Lyon ::

Sem mislil da sem zadevo rešil. Danes so pa šli po gobe še ostali podatki. Na disku so mape in fajli napisane v neki znakovni pisavi. Tudi čas nastanka map se je čisto spremenil. Nastalo je veliko sistemskih. Ali je disk crknil ali se ga da še rešit.

Lep pozdrav


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk ni prepoznan

Oddelek: Pomoč in nasveti
143139 (2950) yoco
»

Sistem sicer zazna nov disk, ki pa ga ni v Moj računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171587 (1042) strajnarR
»

Težava...krvavo potrebujem pomoč

Oddelek: Programska oprema
183055 (2849) Duhec
»

zunanjemu disku ne določi črke pogona

Oddelek: Strojna oprema
81045 (839) mepa
»

prenos slik iz fotoaparata

Oddelek: Zvok in slika
243210 (2787) barca

Več podobnih tem