» »

Dolgoročni najem vozila

Dolgoročni najem vozila

«
1
2 3

jellychelsea ::

Pozdravljeni!

Zanima me, če ima kdo izkušnje kot fizična oseba z dolgoročnim najemom vozila. Ali je zadeva dejansko cenejša od normalnega leasinga/kredita?

wcpapir ::

Za fizicne osebe je bolj slabo, sploh ce isces srednji ali nizji rang. Visok rang nad 300k je menda ceneje kot lastnistvo.

gruntfürmich ::

preračunaj si.
ampak si sploh znaš izračunat strošek lastništva avta?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

DePalmo ::

Jaz sem pred časom imel isto idejo in sem šel računat za Kio Ceed 1.6 CRDi, prejšnji model. V cca. 4 letih bi avto izplačal, avto pa še vedno nebi bil moj. Gledal sem pa LX Champion, po ceniku je bila cena okoli 18.000, za najem cena okoli 360 na mesec. Po tem izračunu, se za detajle nisem šel zanimat. Če bi mesečna najemnina bila manjša oz. bolj sprejemljiva, bi verjetno šel v najem. Tako pa ...

Lahko si pa ti zase sam izračunaš ali se ti splača ali ne.

tikitoki ::

Moras upostebati se stroske vzdrzevanja, zavarovanja, registracije,...

ZveeZ ::

A nimajo taki najemi tudi omejitve kilometrov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Magic1 ::

Deset let tega 18k€ avta te stane nekje 200-250€ na mesec (v kolikor po desetih letih ostane avto vreden 50%). S tem da moraš še prišteti ceno kreditiranja. 360€ sploh ni toliko veliko. Če se da vzet za to ceno za par let, je pa sploh pocen.
Magic

feryz ::

Nikoli, ampak res nikoli, ni najem cenejši od leasinga.
Niti za fizične, niti za pravne osebe.
Najem je kratkoročna rešitev.

Od lizinga res ni cenejši, je pa v veliko primerih cenejših od lastništva vozila v celoti.

LukiYo ::

Nazadnje, ko sem gledal, je bilo hitro 1k mesečno za nek srednji razred. Ima kdo kakšen konkreten primer trenutne ponudbe?

Kaj je zdaj srednji rang? 20-30k, 30-40k, 40-50k? To so velike razlike, kot tudi cene.
Magic

Mato989 ::

Najem avtomobila bi bil smiseln le v primeru če bi cena najema v 6 letih znesla toliko kot stane enak nov avto + 6 let kasko zavarovanja v max premijskem razredu.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LukiYo ::

Magic1 je izjavil:

Kaj je zdaj srednji rang? 20-30k, 30-40k, 40-50k? To so velike razlike, kot tudi cene.

Mislim na rang Pasata in podobnih. Ima kdo kak cenik - okvirno, za referenco?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LukiYo ()

dvojka ::

Sam sem se zanimal za najem in v Sloveniji je bilo predrago tako, da sem avto na koncu kupil. V DE je bil bolj opremljen isti avto 3x cenejši najem kot v SL zato je v DE to kar pogost način, ki se tudi finančno po mojem finančno izplača. Avto v vrednosti 75k€ so mi v SL ponujali za blizu 2000€/mesečno. Isti model avtomobila z več opreme kjer je bil list price 90k€ je kolega plačeval 450€/mesečno. Oba bi imela zelo zelo podobne pogoje.

Kako pa to matematiko pije?!? 450*120 (na deset let) = 54k. Na drugi strani pa 90k+ servisi, oprema, zavarovanje, taksa,...(avto pa vreden 20% po desetih letih). Kdo bi spoh še drugače imel avto?
Magic

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Kako pa to matematiko pije?!? 450*120 (na deset let) = 54k. Na drugi strani pa 90k+ servisi, oprema, zavarovanje, taksa,...(avto pa vreden 20% po desetih letih). Kdo bi spoh še drugače imel avto?

Verjetno take ljudi avto ne stane 90k, ampak manj... je pa dokaj zanimivo ja...

Jaz pač osebno menim da bi edini način da bi se premamilo folk v rent a car for years ta, da na povprečno dobo lizinga, kar je verjetno nekje med 4 in 8 lettorej če vzamemo sredino 6 let, pride rent a car vsaj ene 10-20% ceneje kot nakup avta + kasko zavarovanje vsa ta leta...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pat_MaGroin ::

Na balkanu te pulijo ko budalo.

Mi rentamo X5 M550d za 1000 + DDV, servisi, gume, polni kasko. Omejitev km 25k na leto.

Zal Nemci takih najemov ne dajo balkancem, te se se vedno da nafukat, da placujejo lizinge z 8% obrestno mero :).

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Kolega je dobil ponudbo za Teslo model Y za 250€/mesec najem. Drugače pa je to bolj narejeno za podjetja da lažje utajujejo davke, zato so tudi cene pri nas tako bolane, kar prav pride za zniževanje dobička.
Quack !

avtek ::

Za 250€ vzamem :)

Pat_MaGroin ::

LeQuack je izjavil:

Kolega je dobil ponudbo za Teslo model Y za 250€/mesec najem. Drugače pa je to bolj narejeno za podjetja da lažje utajujejo davke, zato so tudi cene pri nas tako bolane, kar prav pride za zniževanje dobička.

Nemogoče.

Najnižja možna je 550, 250 nemogoče.

LeQuack je izjavil:

Ne palamudi, kaj imaš od tega da lažeš.

Kolikor sem dobil info za DE njihova renting podjetja kupijo ogromno floto vozil in dobijo ogromen popust aka -40 ali -50% zato se to izide. Ampak ta info ni preverjen in naj kakšen stručko pove. Še ena Nemška od drugega kolega... Audi Q5 55 TFSI e praktično max oprema, nov, najem za 4 leta, 20kkm za 280€/mesečno. Tudi jaz bi to z veseljem vzel samo se moram preselit v DE :(

LeQuack ::

wcpapir je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ne palamudi, kaj imaš od tega da lažeš.

Rekel je da je dobil ponudbo direktno od Tesle, ne preko teh posrednikov ki oddajajo v najem. Koliko je res pa ne vem.
Quack !

PS: ko sem jaz klical po Sloveniji za najem in sem jim povedal, kakšne ponudbe imajo v DE, mi ena avtohiša sploh ni hotela cene mesečnega najema povedat, ker so preprosto rekli, da je brez veze, ker se tako ali tako ne bom odločil za najem ampak za leasing/nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dvojka ()

Jao, so to ene pravljice. V tujini kjer imajo zavarovanja, servise,... še dvakrat dražje, boš dobil komplet vse skupaj za četrtino cene... majkemi
Magic

Kolikor želiš :) Ne vem če je tole public ampak mogoče za občutek. Ne vem pa kaj tole zajema: https://www.linkedin.com/posts/activity...

dvojka je izjavil:

Kolikor sem dobil info za DE njihova renting podjetja kupijo ogromno floto vozil in dobijo ogromen popust aka -40 ali -50% zato se to izide. Ampak ta info ni preverjen in naj kakšen stručko pove. Še ena Nemška od drugega kolega... Audi Q5 55 TFSI e praktično max oprema, nov, najem za 4 leta, 20kkm za 280€/mesečno. Tudi jaz bi to z veseljem vzel samo se moram preselit v DE :(

Še en palamudič v tej temi, a misliš da ne bi marsikdo kupil "flote" vozil če bi dobil 50% skonto ? Sploh sedaj, ko avtov ni ravno toliko, da bi lahko talali džabe popuste.

Nisi do sedaj nič konkretnega povedal razen, da vsi lažemo :) Odlično prisostvuješ k tej temi.

Seveda nekatera podjetja ponujajo svojim zaposlenim bonbončke, v obliki poceni najema. Samo to je "bonus", s katerim te motivirajo/obdržijo, ne pa neka redna ponudba za splošno rajo.
Magic

Kripto mesi ::

dvojka je izjavil:

Kolikor želiš :) Ne vem če je tole public ampak mogoče za občutek. Ne vem pa kaj tole zajema: https://www.linkedin.com/posts/activity...

Bedina mutibarič, preberi tole temo, ki jo je on odprl https://www.alter.si/tema/prenos-sloven...

Invictus ::

Kolega je v Nemčiji za Ford Fiesto, 10k km na leto, plačeval 80 EUR/mesec. Ker ni naredil 10k km, je na koncu nekaj denarja dobil še nazaj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pa zastonj fitnesi, razni tečaji, telefoni, laptopi, tablice, slušalke, sadje, kofe, roglički,... vse gratis. A bo še kdo naštel, kaj vse se dobi lahko v službi?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

gruntfürmich ::

lastništvo navadnega avta te za dobo 15 let mora priti vsaj cca 250EUR/mesec brez goriva. cena 25kEUR/15let, servis 500EUR/leto, gume 200EUR/leto, zavarovanje 600EUR/leto.

tako da tu bi jaz iskal kaj se splača in kaj ne.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Kripto mesi je izjavil:

dvojka je izjavil:

Bedina mutibarič, preberi tole temo, ki jo je on odprl https://www.alter.si/tema/prenos-sloven...

Ne vem kakšen je on in kaj dela in me niti ne zanima. Verjamem pa, da je njegova objavljena ponudba realna.

googleg1 ::

dvojka je izjavil:

Upam, da vsi razumejo. 4 leta bo vozil Alfo, za kar bo placal 36kEUR. Nato mu jo bodo odpleljali in bo lahko zacel od zacetka. Tveganje za avto hiso je, koliko bo ta avto vreden po stirih letih.

Najem za zafiro pride 2500 eur mesečno. 5 let, 200 kkm max.
Se pravi, točno toliko, kot stane nova.
Če se splača ali ne, pa presodite. Tretjina je stroškov, čez prst.

MIHAc27 ::

Invictus je izjavil:

Kolega je v Nemčiji za Ford Fiesto, 10k km na leto, plačeval 80 EUR/mesec. Ker ni naredil 10k km, je na koncu nekaj denarja dobil še nazaj.

I tata bi, sine. Mene samo parking pride 50€ na mesec. Kje je še vse drugo.

ZveeZ ::

Se da pri nas dobiti karkoli za ~200€/m? Kolikor sem spremljal, za ta denar ne dobis niti Dacie;))

MIHAc27 je izjavil:

Invictus je izjavil:

I tata bi, sine. Mene samo parking pride 50€ na mesec. Kje je še vse drugo.

Pozabil sem dopisati, da moraš za zavarovanje poskrbeti sam...

Ampak za tak avto je zavarovanje poceni.

Spet bluzite z enimi ponudbami, ki so nerealne, potem se pa ugotovi, da kup stvari manjka. Ooo, avto me stane pivo na mesec,... aja, avto je od soseda pa take fore.
Magic

val46 ::

Ma dajte malo logično razmišljat no...kdo pri milem bogu vam bo dal najem avta za 200€/mesec in še kril vse stroške servisov, raznih rednih ali izrednih popravil, gum in zavarovanj? Če bi se to dalo in bi se dobilo, v sloveniji ne bi nihče imel avta v svoji lasti! Vsak, ki menjuje avte na recimo manj kot 5 let, bi šel v ta sistem, ker se mu potem ne bi rabilo zafrkavat s prodajo starega, ob nakupu novega. Nobena računica in matematika tu ne more piti vode. No, razen morda če se menimo o raznih privat ponudnikih, ki oddajajo razne cliote in puntote gor na avtonetu, ampak tak ti ga bo rental za 200€ na mesec, pod pogojem, da so vsi stroški tvoji. Drugače ima s tabo konkreten minus.

Saj mislim, da ni nihče omenil, da je v stroške najema vključeno zavarovanje, gume in servisi (za te konkretno nisem prepričan če niso že v ceni). Na koncu vsak naredi tako, da je njemu najbolje sam sem hotel samo izpostaviti, da najem v Sloveniji ni ugodna opcija medtem, ko v DE je le tega veliko (boljši pogoji). Tako podjetja kot privat stranke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dvojka ()

Glih fora najema je, da je vse vključeno. Pa kdo misliš, da bo najel avto, potem se pa s serivisi, gumami in zavarovanjem ukvarjal?!? Kdo bo določil kdaj na servis, kaj popravit, kakšno zavarovanje, kakšne gume?!?
Magic

val46 ::

Ja in? Tud plače so marsikje boljše, ali pa slabše. In kaj naj zdaj? OP predvidevam da sprašuje za najem pri nas, ne v Nemčiji. In pri nas, se ne splača. Pa tudi v Nemčiji dvomim da se. Sem živel kar nekaj časa v Stutgartu, spoznal precej ljudi, pa nisem niti enega spoznal, ki bi mel avto rentan. Je pa res, da večina teh ki sem jih spoznal dela za mercedes ali porsche oz v njihovih tovarnah in imajo potem nore popuste, če kupijo njihov avto. Pa ne samo popuste, ampak tudi nimajo nekih problemov z lizingi, ker jim enostavno vsak mesec pri plači odbijejo določeno vsoto, kot bi imeli kredit.

DePalmo ::

Zanimive cene nekateri pišete, sploh tistle Audi za 280 na mesec. Če bi pri nas bila omenjena Kia za 250e na mesec, bi zelo resno razmišljal o najemu iz preprostega razloga. Ko pride ven nov model, pač vzamem novega in vrnem starega. Z leasingi se mi ne da zajebavat, sploh pa ker pri Kii "brezobrestno" ravno toliko preplačaš kot obrestno in ga že iz principa nočem.

In ja, pri najemu bi nekako pričakoval da je vse vključeno: servisi, gume in zavarovanje (seveda polni kasko). Sicer bi me motilo pri gumah ker verjetno nebi imel besede kdaj se menjajo in za katere, ker tukaj sem zelo izbirčen.

Ampak če potegneš črto, za 250e bi firma imela zelo malo profita, sploh pa ker gume so cca. 600e na 3 leta, zavarovanje s cestno takso je okoli 800 do 900e, redni servis je med 120 in 320e (ja, tak je razpon! za filtre in olje). Nekaj pobere še država in na koncu leta ostane ena velika žalost. Če sem iskren, tudi za 360e ostane bolj malo.

Zato sklepam da pri nas najemi še nekaj časa ne bodo laufali, predvsem pa ker smo navezani na lastnino. Mislim da sem enkrat računal vse stroške lastništva proti najemu in če me spomin ne vara, je bilo pod črto tam tam. S to razliko da po X letih je avto tvoj, v najemu pa pač ni. In nato je tudi važno koliko časa misliš avto imeti. Če menjaš kot gate, potem se ti najem (ali celo lizing) defenitivno splača. Jaz ga menjam po potrebi, tako da imam avto sedajle že 5 let in verjetno bo vsaj še enkrat toliko pri hiši. Če nebo zajebaval, lahko še dlje. In se računica hitro spremeni.

Je pa res da drugih znamk niti nisem gledal, na ponudbo najema Kie sem naletel slučajno in sem šel računat.

Za Audi Q8 je razlika med Slovenijo in Nemčijo več kot 100%. Kar se tiče mesečnega obroka leasinga.

m0LN4r ::

Kaj to pri najemu in lizingu je potrosni material gume, zavore, servis, zavarovanje zastonj?

To kokr vem placas iz lastnega zepa, v DE se temu lahko doda "service+Verschleiß" paket k najemu ali lizingu, Dodatno.

Ce ga pa vrnes v nenormalnem stanju, ti pa Gutachter izstavi racun.

Al o cem se tu sploh vsepovprek diskutira?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Pri najemu je vse included, ja.
Razen goriva in potrošnega materiala. Bremze, podvozje.
Ponavadi.

Pri lizingu nič.

m0LN4r ::

dvojka je izjavil:

Sam sem se zanimal za najem in v Sloveniji je bilo predrago tako, da sem avto na koncu kupil. V DE je bil bolj opremljen isti avto 3x cenejši najem kot v SL zato je v DE to kar pogost način, ki se tudi finančno po mojem finančno izplača. Avto v vrednosti 75k€ so mi v SL ponujali za blizu 2000€/mesečno. Isti model avtomobila z več opreme kjer je bil list price 90k€ je kolega plačeval 450€/mesečno. Oba bi imela zelo zelo podobne pogoje.

Verjetno so bili pogoji ze kr konretno drugacni in sicer:
1. Anzahlung
2. Fiksni km do 10kkm ali variabilni
3. Fiskna doba ali variabilna
4. Custom konfiguracija ali standard na zalogi

feryz je izjavil:

Pri najemu je vse included, ja.
Razen goriva in potrošnega materiala. Bremze, podvozje.
Ponavadi.

Pri lizingu nič.

Tako ja.

Jaz sem najel avto za 2 dni, najbolj pocen gajba, nek clio al yaris je bil 60€ za 24ur oz. en dan.
Ok ajd mogoce je za daljse obdobje manj, ampak to se nikoli ne splaca ali pa je kaka finta, ki se je ne omeni.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

dvojka je izjavil:

Verjetno so bili pogoji ze kr konretno drugacni in sicer:
1. Anzahlung
2. Fiksni km do 10kkm ali variabilni
3. Fiskna doba ali variabilna
4. Custom konfiguracija ali standard na zalogi

Pogoji so bili popolnoma enaki, ker sem ravno s tem razlogom preverjal v Slo cene. No niso bili... V Slo bi dobil slabše opremljen avto, ostalo pa enako. Torej zanimala me je cena najema 1 leto starega avta. Najel bi ga za fiksne 3 leta in 25kkm letno. V obeh primerih bi bil avto iz zaloge oziroma kar bi lahko takoj dobil. Pač sem takrat ravno kupoval avto in, ko sem izvedel kakšne pogoje imajo v DE, sem seveda tudi jaz hotel iste doma ampak nismo bili niti približno blizu.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko imate mesečnih stroškov z avtom? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14613126 (7252) D3m
»

Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )

10918137 (6423) Tidule
»

Dolgoročno lastništvo avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37537959 (28439) hojnikb
»

Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )

9519197 (16214) rejven

Več podobnih tem