Forum » Na cesti » Koliko imate mesečnih stroškov z avtom?
Koliko imate mesečnih stroškov z avtom?
clix ::
Right...
Za razliko od večine sem upošteval vse stroške, vključno z amortizacijo novega vozila do 0, gorivom, stroškom parkiranja..
Za razliko od večine sem upošteval vse stroške, vključno z amortizacijo novega vozila do 0, gorivom, stroškom parkiranja..
al1976 ::
Sem sam zbiral točno vse podatke in vodil evidenco pa te začne boleti glava ko gledaš dejstva. Zdaj dajem račune samo še na en kup.
Vecina ima v glavi, da je strošek tankanje in ne že samo lastništvo in lupljenje na vseh koncih (zavarovanje, cestnine, vinjete, servisi, gume,...). Z EV in hybridi je enako. Edino all in je za po računih in resnih vozačih ceneje (torej sončna, zbiralnik, ev avto,...). Ne dvomim, da države postopoma ne najdejo posebnih davkov kasnje, ko bo večina zelena.
:)
Vecina ima v glavi, da je strošek tankanje in ne že samo lastništvo in lupljenje na vseh koncih (zavarovanje, cestnine, vinjete, servisi, gume,...). Z EV in hybridi je enako. Edino all in je za po računih in resnih vozačih ceneje (torej sončna, zbiralnik, ev avto,...). Ne dvomim, da države postopoma ne najdejo posebnih davkov kasnje, ko bo večina zelena.
:)
Utk ::
Zakaj se bi sekiral zarad stroškov nad katerimi nimaš vpliva? Ko kupuješ avto malo premisliš, ko je enkrat kupljen, ga pa moraš natočit ko je prazen, zavarovat ko je treba, itd., kaj boš profitiral, če se boš sekiral in/ali vsak mesec nekaj računal?
pegasus ::
Sem sam zbiral točno vse podatke in vodil evidenco pa te začne boleti glava ko gledaš dejstva.Do te točke sem prišel že pred cca 20imi leti. In zato so mi avti dokaj nagravžna tehnologija, narejena z namenom, da te lupi na vsakem koraku. In zato sem sedaj tako navdušen nad Aptero.
sivistol ::
Sem sam zbiral točno vse podatke in vodil evidenco pa te začne boleti glava ko gledaš dejstva.Do te točke sem prišel že pred cca 20imi leti. In zato so mi avti dokaj nagravžna tehnologija, narejena z namenom, da te lupi na vsakem koraku. In zato sem sedaj tako navdušen nad Aptero.
ja v lj in mb je lahko rečt, za ostalo slovenijo pa če maš šiht rabiš avto pod nujno
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
matic492 ::
Car sharing/rent bo moral še daleč pridit, da bo večina lahko brez avta.
Je pa v veliki večini to samo mentalna blokada oz. udobje, ker če nimaš avta moraš stvari konkretno bolj splanirat, tudi čisto preproste, kot so pot v trgovino. Zato (nas) večina pač plačuje ogromno za avto, zato da se lahko kadarkoli usedemo v avto in gremo nekam.
Jaz se po par dni skupaj nikamor ne vozim, pa mi je vseeno čudno, če avta ni (servis ali kaj podobnega). Dejansko je nekdo gor napisal - svoboda, in to je to, zato smo pripravljeni veliko plačevat na mesec :)
Dejansko od prejšnjega mesca, ko sva se vrnila iz dopusta sem naredil mogoče 100km fijakanja po mestu. To vse bi lahko naredil z busom/car sharingom, ampak ne bi bilo tako "udobno" :)
Je pa v veliki večini to samo mentalna blokada oz. udobje, ker če nimaš avta moraš stvari konkretno bolj splanirat, tudi čisto preproste, kot so pot v trgovino. Zato (nas) večina pač plačuje ogromno za avto, zato da se lahko kadarkoli usedemo v avto in gremo nekam.
Jaz se po par dni skupaj nikamor ne vozim, pa mi je vseeno čudno, če avta ni (servis ali kaj podobnega). Dejansko je nekdo gor napisal - svoboda, in to je to, zato smo pripravljeni veliko plačevat na mesec :)
Dejansko od prejšnjega mesca, ko sva se vrnila iz dopusta sem naredil mogoče 100km fijakanja po mestu. To vse bi lahko naredil z busom/car sharingom, ampak ne bi bilo tako "udobno" :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
G0zdar ::
Corolla TS 1.8:
Nakupna cena 2021: 24000€
Amortizacija, po 15 let vrednost 0€: 133€/M
Registracija 142€/L
Zavarovanje polni kasko: 730€/L
Letni servis, cca 350€/L
Letni strošek pnevmatik in menjave 250€/L
Vinjeta 110€/L
Parkirna hiša 36€/M
Prevoženi KM/ leto, cca 15 000km
Beležena poraba na pumpi 5,3L
Trenutna cena goriva 1,482€/L
Cena goriva na mesec: 98€/M
Skupaj na Leto: 4786€
Na mesec: 399€
Končno nekdo, ki je naredil realen izračun (amortizacija je še kako pomembna). Sicer pa, da, lastništvo avtomobila je salamensko drago, vendar je vsaj zame vredno vsakega centa, zaradi svobode, ki ti jo da.
al1976 ::
Dejansko je nekdo gor napisal - svoboda, in to je to, zato smo pripravljeni veliko plačevat na mesec :)
Ja. Upam da ta "svoboda" ni kje bila v planih da se reducira z višjimi cenami in da bomo bolj lokalni ali še manj. USA je v 20 letih 20. stoletja eksplodirala ko so ljudje lahko potovali s prvi modeli masovnih avtomobili (ford T).
Kaj se je spremenilo drugje po svetu glede omejevanja onesnaženja? Na Tajskem ti avtobus pihne euro -20 oblak izpuha v glavo na tuk tuku, da si ves črn. Z nog ne mores saj zvečer umit itd.
Ja. Upam da ta "svoboda" ni kje bila v planih da se reducira z višjimi cenami in da bomo bolj lokalni ali še manj. USA je v 20 letih 20. stoletja eksplodirala ko so ljudje lahko potovali s prvi modeli masovnih avtomobili (ford T).
Kaj se je spremenilo drugje po svetu glede omejevanja onesnaženja? Na Tajskem ti avtobus pihne euro -20 oblak izpuha v glavo na tuk tuku, da si ves črn. Z nog ne mores saj zvečer umit itd.
m0LN4r ::
To so dokaj brezvezne primerjave.
Najboljse je imeti en varcen avto in enga za uzivat.
Normalno, da bodo stroski pri drugem drazji.
Sem razmisljal o "varcnem" se enem, ampak its just too much fun. Zato pa pomladi grem po lightweight felge in semislick gume. To bo to.
Se boljse varcen avto,pa za uzivanje sportni motor,k se realno nuben avto ne more primerjat s tem.
Normalno, zakaj bi dve tako razlicni stvari primerjal? Primerjas tudi sanke z kotalkami?
Jaz bi izbral potem ze nasprotno, nek varcen motor na dizel, neko prdalico, pa sporten avto. Samo zaradi tega, ker ima 4 kolesa in kletko okoli sebe. Na motorju pa je jeba pozimi, v prehodnih obdobjih, na mrazu, v vrocini, pa se statisticno si ekstremno hitro mrtev. Aja pa majhni ovinki so jeba.
Nimam nic proti motorju, ampak ce bi ze moral izbirati potem nekaj v stilu mopeda za po makadamu ali chopperja, kjer bolj sedis kot pa lezis in lepo lagano.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Matic z avtom:
Al pa: https://www.google.de/maps/dir/46.88387...!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0
Jaufenpass - Passo Giovo
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kaj hočeš povedat, da moram na kolo? No sej glede na to koliko kil mam preveč, bi mogu res parkrat na tedn čez kak prelaz s kolesom
lebang1 ::
Pri meni je Opel corsa, letni strošek cca 2.700 €
(ccca 15.000 km letno, gume niso uštete.)
(ccca 15.000 km letno, gume niso uštete.)
Kaj hočeš povedat, da moram na kolo? No sej glede na to koliko kil mam preveč, bi mogu res parkrat na tedn čez kak prelaz s kolesom
Nene, priporocam za M240i Ma kaksno kolo neki.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ngc2392 ::
hja, v letih od nakupa se je kar nabralo :)
https://prnt.sc/Wwbww37IPdOn
všteti servisi, zavarovanja, vinjeta, izredni servisi ipd.
zafira 2015
https://prnt.sc/Wwbww37IPdOn
všteti servisi, zavarovanja, vinjeta, izredni servisi ipd.
zafira 2015
United We Stand, Divided We Fall
ngc2392 ::
no, saj se znesek čisto lepo suče okoli treh jurjev letno (nakup sem dal v prvem letu pod servis, prav tako je v postavko servis všteto zavarovanje ipd....)
kr lepo prede, ne skrbi.
kr lepo prede, ne skrbi.
United We Stand, Divided We Fall
Men se zdi 2000-3000 za servis dosti.
Polni kasko mam 600€ za servis pa imam pogodbi za 33 al 34 na mesec do 30.000km letno, ampak tu je not se potrosni material kot nove zavore, brisalci, vse tekocine, ce kak lezaj gre itn.
Izrednih popravil pa nic. Pa bi lahko vzel za 25.000km za 29€ servis+potrosni material.
Pri drugem pa so mi ponujali 9,9€ mesecno za servise, ker je bla akcija, drugace 19,90 brez potrosnih delov.
V Slo nimate kaj takega?
Polni kasko mam 600€ za servis pa imam pogodbi za 33 al 34 na mesec do 30.000km letno, ampak tu je not se potrosni material kot nove zavore, brisalci, vse tekocine, ce kak lezaj gre itn.
Izrednih popravil pa nic. Pa bi lahko vzel za 25.000km za 29€ servis+potrosni material.
Pri drugem pa so mi ponujali 9,9€ mesecno za servise, ker je bla akcija, drugace 19,90 brez potrosnih delov.
V Slo nimate kaj takega?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mislim da je tista molnarejva zadeva drugačna. On plačuje naročnino na mehanika, in ga rabi samo ko ga rabi, če se ne motim so take zadeve zdaj v tujini?
Gagatronix ::
"in ga rabi samo ko ga rabi" ja pizda nego kaj, da fura avto k mehaniku za vikend zato ker mu je dolgcajt ?
Point je da plačuje naročnino... vsak mesec, tudi ko ne gre k mehaniku, subscription model pač. Tega naši mehaniki še verjetno nimajo, ker zato rabiš economy of scale oz. malo večji trg.
Recimo random rezultat:
https://www.havenautorepair.com/Coupons...
Recimo random rezultat:
https://www.havenautorepair.com/Coupons...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
DamijanD ::
A pa imaš v tej naročnini pokrite vse stroške (kosi + delo) ali samo delo? In to neglede, kdo je kriv, da nekaj crkne (recimo končnik/roka: krivda voznike, ker se vozi po krasnih cestah, ali proizvajalca?)
ajfon ::
Opel corsa 2004, 1.4 benz,
stroški:
500€ zavarovanje/tehnični/cestnina
2800€ za bencin na leto (35kkm / letno pri proabi 5.5/100km =cca 2000L na leto)
150€ pnevmatike na leto cca
150€ servis na leto (2 servisa, delam sam)..
100€ vinjeta..
total: 3700€ /leto oz. 308€ / mesec..
bencin dobim po večini vrnjeno z potnimi stroški, tako da dejansko realno kar jaz plačam je 900€ /leto..
večjih servisov nimam, menjujem pri malih servisih še kej ekstra, če se najde..
deli za corso so basically zastonj..
lp
stroški:
500€ zavarovanje/tehnični/cestnina
2800€ za bencin na leto (35kkm / letno pri proabi 5.5/100km =cca 2000L na leto)
150€ pnevmatike na leto cca
150€ servis na leto (2 servisa, delam sam)..
100€ vinjeta..
total: 3700€ /leto oz. 308€ / mesec..
bencin dobim po večini vrnjeno z potnimi stroški, tako da dejansko realno kar jaz plačam je 900€ /leto..
večjih servisov nimam, menjujem pri malih servisih še kej ekstra, če se najde..
deli za corso so basically zastonj..
lp
A pa imaš v tej naročnini pokrite vse stroške (kosi + delo) ali samo delo? In to neglede, kdo je kriv, da nekaj crkne (recimo končnik/roka: krivda voznike, ker se vozi po krasnih cestah, ali proizvajalca?)
Ja. Naceloma sem do zdaj naredil vse servise, in namontirane vse nove diske in ploscice, vse tekocine, vsako leto se zapeljem tja in mi tudi brisalce menjajo, pa nic ne placas dodatno. Sicer model, ki sem ga imel je bolj za poslovna vozila ala taksije ipd. pa sem si rekel, da sprobam. Ze ce upostevam ceno uradnih servisov in ceno menjave vseh diskov ter ploscic, se je splacalo. V ceni je tudi upostevano nadomestno vozilo.
Zato sem dejansko zvedel pri taksi podjetju, ko sem neki racunalnike rihtal. Mi je razlagal on ima neko 45€ za 50kkm, pa nima veze kaj je, avto pripelje in je prioriti in se isti dan zrihtajo.
Zdaj se mi vec ne splaca, ker se vec ne dela 30kkm letno, ampak samo 15kkm.
Ostalo pa itak krije garancija.
5 let nazaj v akciji, ampak tega ni vec. Izven akcije je bilo 19,90.
Lahko se pa nadgradi na "verschleiß" oz. obrabo, potem pa je 34,90 odvisno od kilometrine seveda je lahko tudi 55€
Recimo takole:
Ampak to je od tretjega ponudnika. VAG imajo svojo ponudbo. Verjetno tudi BMW, nevem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja, ni se mi se nic zgodilo, da bi moral placat. Mam pa se Mobilitätsgarantie in Seveda polni kasko.
Sem mi je spraznil akumulator pred bajto, sem avto porinil ven na ulico pa mal naprej, poklicem zavarovalnico oni klicejo naprej, cez 15 minut je prsu nek tip od ADAC, zagnal avto in adijo.
Tudi ko se mi je baba v rit zaletela, je trebalo pol avta zadi menjat. Sem poklical zavarovalnico, odpeljal avto na uradni servis. Podpisal neko odvetnisko sranje in prevzel nadomesto vozilo.
Cez 2 tedna, grem iskat glanc nov avto, pa se 500€ odskodnine, ker je kao avto izgubil na vrednosti.
Nevem kako te stvari funkcionirajo, vem samo, da me je odvetniska pisarna klicala in so mi rekli, da ce ima kdorkoli vprasanja glede postopka, naj jim nic ne govorim in dam njegovo stevilo.
Si mislim, okej. Kak kul. Cisto nic jebanja, samo en podpis pa fertik.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ahim ::
ja v lj in mb je lahko rečt, za ostalo slovenijo pa če maš šiht rabiš avto pod nujno
Ce imas otroka in normalno delas, rabis avto tudi v LJ, razen ce si prilepljen na socialo in denar pada iz neba tudi ko ne gres nikamor, vrtec je pa zastonj in imas cas spancirat gor in dol po mestu cele dneve ...
Pac stane, vsak si kupi kar si kupi, point teme menda ni filozofiranje ampak navedba stroskov. Jaz vseh stevilk se nimam, ker je konec pomladi prisel novi in se ni sel cez servis oziroma vse druge vsakoletne stroske - zaenkrat 59K avto, dobrih 1700 kasko in dajatve ob registraciji, 160 tablica, zimske gume bodo s premontazo 700-800, en tank je 100+ (bencinar, 71l kapacitete).
AtaŠtumf ::
Car sharing ima en veliki problem in to je, da takrat ko avto rabiš, ga ne boš dobil preko car sharinga, ker jih enostavno nikoli ne bo dovolj.
Človek rabi avto, tole je sicer zelo na splošno, med 7-9 in med 15-17h, ko gre na šiht oz. gre iz šihta.
Poleti, ko gre na svoj vikend na morju, ter pozimi, ko gre na dopust, ostali čas bo car sharing več ali manj sameval, v tem omenjenem času pa bo primanjkoval in če gledamo sedaj, kdaj avto stoji, se same številke kar lepo ujemajo s temi navedenimi, tako da car sharing dobesedno nič ne rešuje, samo prenaša lastništvo vozila na podjetje, kar seveda sledi ideji - You will own nothing and be happy!
Sedaj vsi tisti, ki imajo otroke in jih vozijo na različne dejavnosti, pa že takoj odpadejo iz sistema car sharinga.
Da, kar nekaj teh scenarijev lahko pokriješ z javnim prometom, skuterji, kolesi itd., a tudi, če živiš v Lj, ki je relativno majhno mesto, boš hitreje opravil vse skupaj z avtom, kot pa javnim prometom, pa je javni promet relativno pogost in poceni, da sploh ne omenjam koliko potrebuješ avto, če ne živiš v Ljubljani ali kakem drugem mestu.
ps: Še tole dodam, pa ne mi sedaj sanjati o delo od doma, ki pride prav, samo za relativno majhen delež ljudi.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AtaŠtumf ()
Ce imas otroka in normalno delas, rabis avto tudi v LJ, razen ce si prilepljen na socialo in denar pada iz neba tudi ko ne gres nikamor, vrtec je pa zastonj in imas cas spancirat gor in dol po mestu cele dneve ...
Pac stane, vsak si kupi kar si kupi, point teme menda ni filozofiranje ampak navedba stroskov. Jaz vseh stevilk se nimam, ker je konec pomladi prisel novi in se ni sel cez servis oziroma vse druge vsakoletne stroske - zaenkrat 59K avto, dobrih 1700 kasko in dajatve ob registraciji, 160 tablica, zimske gume bodo s premontazo 700-800, en tank je 100+ (bencinar, 71l kapacitete).
Se en opranec, ki misli, da so vsi v LJ na sociali. Pa tudi ce bi bili, se s 420 eur na mesec (kar je maksimalna podpora za samskega cloveka) ne zivi ampak eksistira.
-Wall ::
To vse bi lahko naredil z busom/car sharingom, ampak ne bi bilo tako "udobno" :)
Se ti zdi? Se vsedes na bus, vrzes ven laptop/knjigo/telefon/... nastimas si glasbo na slusalke, sedezi sicer niso fotelj ampak jim nic ne manjka. Pa se prisparas. Meni se zdi zadeva cista zmaga.
boš hitreje opravil vse skupaj z avtom, kot pa javnim prometom
Pogojno bos opravil vse skupaj hitreje (da ne omenjamo, koliko si ga ze avtomaticno izgubil, ko si se peljal v sluzbo in nazaj), s tem, da narobe vrednostis cas. Ni njegova vrednost v dolzini ampak koliko ga vrzes naravnost v smeti s tem, ko se igras soferja samemu sebi - bom pretiraval, ampak tudi, ce se ti vozis po isti poti kot jaz in prides v 30 minutah, jaz pa v uri (za kar bi moral imeti zelo zelo nerodno lokacijo), sem jaz 1 uro bral knjigo, ti pa pizdil cez zabite voznike, bil ves cas v pozoru, tacas, ko sem se jaz relaksiral. Je pa res, da veliko ljudi ne ve kaj poceti sami s sabo, potem jim pa tudi voznja po zabasani ljubljani prav pride, samo, da jim ni dolgcas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: -Wall ()
Ce ti je na avtobusu udobno te itak ne more nihce jemati resno
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ce ti je na avtobusu udobno te itak ne more nihce jemati resno
Definiraj udobno? Debelo oblozen sedez? Obleci si bundo. Glasba, imas. Vsega ostalega pa v avtomobilu nimas. Vsaj upam da ne (surfanje, uporaba laptopa, branje knjige, gledanje filmov,... ko sem bil se precej mlajsi, sem cele sezone Stargata pregledal na avtobusu).
Zgodovina sprememb…
jaz sem bil najbolj srecen, ko nisem vec rabil hodit v bundi na bus kot nek klosar, pa imeti slusalk v usesih in vlacit stvari s sabo, in prenasati vso ostalo golazn, ki se vlaci tam, isto za drek je poleti, nic bolje
ampak lej, takih kot ti ne bomo jemali resno ok?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
jaz sem bil najbolj srecen, ko nisem vec rabil hodit v bundi na bus kot nek klosar, pa imeti slusalk v usesih in vlacit stvari s sabo
Aja tocno, sem pozabil, da si tam iz neke vukojebine okrog panonske nizine ... imate se vedno lesene sedeze in dve liniji na dan?
Pojdi enkrat, ko bos po priliki v Ljubljani, na LPP. Samo tako, za foro. Parkiraj na P+R, se lepo zbasi na avtobus in pojdi do koncne postaje in nazaj, strokovna ekskurzija, da ne bos neumnosti klatil. Idealno naredi enako naslednji dan ob isti uri z avtomobilom. Obvezno porocaj.
(percepcije bus-klosar, avtomobil-gospoda pa sploh ne bom komentiral, pac "nije zvaka za seljaka")
Zgodovina sprememb…
jaz sem bil najbolj srecen, ko nisem vec rabil hodit v bundi na bus kot nek klosar, pa imeti slusalk v usesih in vlacit stvari s sabo, in prenasati vso ostalo golazn, ki se vlaci tam, isto za drek je poleti, nic bolje
Ti vedno znova dokazujes da si kmetavzar iz neke zabacene vukojebine. LPP je solidna zadeva, ceprav so malo prevekslali postaje na Trzaski. Ampak ja, ti se bos rajsi s svojim jugotom pizdakal po avtocestnem obrocu.
Gagatronix je izjavil:
Se en opranec, ki misli, da so vsi v LJ na sociali. Pa tudi ce bi bili, se s 420 eur na mesec (kar je maksimalna podpora za samskega cloveka) ne zivi ampak eksistira.
Morda niste vsi, vas je pa kar precej, ostali vas pa vzdrzujemo.
Jaz sem na penziji (invalidska yay) ne na socialni tko da si ne rabis laskat da kogarkoli vzdrzujes, ker je vec kot ocitno da se sebe komajda.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ahim ()
Res, kar povej kje:
Bruto domači proizvod na prebivalca in na zaposlenega1), statistične regije, Slovenija, 2020
Bomo rekli raje drugace, Ljubljana vzdrzuje vse ostale, kaj ste ze rekli, socialne probleme?
Zgodovina sprememb…
Res, kar povej kje:
Bruto domači proizvod na prebivalca in na zaposlenega1), statistične regije, Slovenija, 2020
Bomo rekli raje drugace, Ljubljana vzdrzuje vse ostale, kaj ste ze rekli, socialne probleme?
Katera Ljubljana pa je to? Je to tista Ljubljana, v kateri jaz zivim in placujem vsak mesec od svoje place (PIZ, dohodnina) ~5 socialcev tipa Gagatronix? Tudi on je baje v Ljubljani, naliman na pleča drugih in kvasi cel bozji dan neumnosti po forumu o stvareh, o katerih nima pojma. Mimogrede, kje si pa v tej Ljubljani ti? Zvenis namrec zelo podobno nekemu nakladaskemu neto prejemniku iz mamine kleti, ki si vsak mesec ustvari nov uporabniski racun na forumu ... kaj je ze bil zadnji, hlodino?
Aha jaz pri svojih 65 letih nimam pojma, to bo to, pizda si zahojen bedak! :)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ahim ()
Res, kar povej kje:
Katera Ljubljana pa je to? Je to tista Ljubljana, v kateri jaz zivim in placujem vsak mesec od svoje place (PIZ, dohodnina) ~5 socialcev tipa Gagatronix? Tudi on je baje v Ljubljani, naliman na pleča drugih in kvasi cel bozji dan neumnosti po forumu o stvareh, o katerih nima pojma. Mimogrede, kje si pa v tej Ljubljani ti? Zvenis namrec zelo podobno nekemu nakladaskemu neto prejemniku iz mamine kleti, ki si vsak mesec ustvari nov uporabniski racun na forumu ... kaj je ze bil zadnji, hlodino?
Jaz sem tam v Ljubljani, kjer modra crta krepko strli cez oranzno in me "socialci tipa Gagatronix" ne motijo, me pa hudo motijo hochstaplerji, ki iz kleti pri mami projicirajo kako drugi zivijo v kleti, kot slabo tolazbo samemu sebi.
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
Tale je kar lepo zložil skupaj številke:
PS. trenutne cene so bile zastavljene v 2019, preden se zgodi proizvodnja, se bodo "prilagodile trenutnim razmeram" (=povišale).
PS. trenutne cene so bile zastavljene v 2019, preden se zgodi proizvodnja, se bodo "prilagodile trenutnim razmeram" (=povišale).
Jaz sem tam v Ljubljani, kjer modra crta krepko strli cez oranzno in me "socialci tipa Gagatronix" ne motijo, me pa hudo motijo hochstaplerji, ki iz kleti pri mami projicirajo kako drugi zivijo v kleti, kot slabo tolazbo samemu sebi.
Potem pa nehaj projecirat
Ne razumes, mar ne. Nisem presenecen.
D3m ::
Kako upravičite vse te vrtoglavo visoke številke za operativne stroške vozil? Just a cost of doing business? Je to sploh biznis, ali je to samo neznanje načrtovanja stroškov?
Pravi Slovenec, jaki moški, ima avto, to je pač to. To ja tako kot bi bil samurai brez meča, a je potem sploh še samurai?
Ne, pol je ninja. :P
|HP EliteBook|R5 6650U|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sportni avto - Letni stroski (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8570 (6466) | Utk |
» | Najcenejša avtomobilska znamka za vzdrževanje.. (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18537 (15119) | starfotr |
» | Mesečni stroški suva vs ostalo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 21019 (17377) | sebas4 |
» | Koliko ste dali za avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12793 (9830) | Dosan |