Forum » Omrežja in internet » A1 ULTRA
A1 ULTRA

Andraz201 ::
Meni tudi to dela, mogoče kaj veze da sam nastaviš frekvence?
Če mam na auto ne opažam tolikokrat
Če mam na auto ne opažam tolikokrat

perr ::
Danes sem domov prinesel ta Ultra. Do zdaj sem uporabljal HOT, 4G router in še svoj "boljši" router, poe naprave in podobna sranja. Zadevo sem postavljal tako, da lahko razmeroma zlahka menjam operaterja.
Zyxel 5G modem/router je konkreten kos, lepo narejen in vse, samo ne razumem, zakaj do interneta pridem izključno samo v primeru, če uporabljam priložen zyxelov wifi router, po njihovo "notranjo enoto". Tudi če se preko wifi ali žično povežem direkt na 5G router, admin konzola kaže, da sem povezan na internet, vendar internet na računalniku ne dela.
Ima kdo kak nasvet, kako ga nahecati, da bo deloval brez "notranje enote" torej 5g router > moj router > moje omrežje? Res mi ni do dodatne naprave tukaj vmes.
Zyxel 5G modem/router je konkreten kos, lepo narejen in vse, samo ne razumem, zakaj do interneta pridem izključno samo v primeru, če uporabljam priložen zyxelov wifi router, po njihovo "notranjo enoto". Tudi če se preko wifi ali žično povežem direkt na 5G router, admin konzola kaže, da sem povezan na internet, vendar internet na računalniku ne dela.
Ima kdo kak nasvet, kako ga nahecati, da bo deloval brez "notranje enote" torej 5g router > moj router > moje omrežje? Res mi ni do dodatne naprave tukaj vmes.

miko22 ::
Danes sem domov prinesel ta Ultra. Do zdaj sem uporabljal HOT, 4G router in še svoj "boljši" router, poe naprave in podobna sranja. Zadevo sem postavljal tako, da lahko razmeroma zlahka menjam operaterja.
Meni dela brez njihovega routerja. Mam njihov "sprejemnik" priklopljen direkt na Mikrotika. Šiba ko raketa. Še TV je na Mikrotiku :D

Ja, saj sem razmišljal, da bi mogoče samo Cloudflare DNSje vpisal v router in bi čudežno začelo delovati. Probam po šihtu.
lp
lp

TPlink Archer ax72pro.
Ravno tuhtam, da zna bit, da dela ta net na PPPoE in ne obični dynamic ip. Ve kdo iz glave nastavitve za PPPoE pri a1?
lp
Peter
Ravno tuhtam, da zna bit, da dela ta net na PPPoE in ne obični dynamic ip. Ve kdo iz glave nastavitve za PPPoE pri a1?
lp
Peter

Evo, sprobal. Router na dynamic ip, DNS 1.1.1.1, dela kot pesmica, 400mbps 5km od antene, moja antena pa na podstrešju, niti ne zunaj. :D
Ni slaba rešitev tale ultra, pa še poceni.
Ni slaba rešitev tale ultra, pa še poceni.

Ja, meni zdaj teče tretji mesec na ultri. Pa mam optiko v hiši, hehe. Prvo je bil namen samo test, zdaj pa mislim, da bo kar ostalo 2 leti.
Zaenkrat šiba kot mora. Tam 500-600Mbps, če je pa slabo vreme pa pade tudi pod 100 ampak ni panike. Še vedno dela vse tekoče.
Za 27EUR je zmaga(plačujem sicer 34EUR - 2EUR statični IP+2EUR dodatni tv+3EUR vrtenje)
Kupil sem 40m utp kabla, da sem zadevo spravil stran od hiše(morebitno sevanje), tako da še tega nimam v okolici(mam ga v lopi stran od hiše).
Aja, maček leži poleg sprejemnika, tako da dvomim, da je kako močno sevanje, ker pravijo da mačka to čuti in ji je nelagodno.
Koliko je resnice v tem ne vem. Eni pa pravijo da mačke privlači/hrani negativna energija :) Kdo bi vedel.
Zaenkrat šiba kot mora. Tam 500-600Mbps, če je pa slabo vreme pa pade tudi pod 100 ampak ni panike. Še vedno dela vse tekoče.
Za 27EUR je zmaga(plačujem sicer 34EUR - 2EUR statični IP+2EUR dodatni tv+3EUR vrtenje)
Kupil sem 40m utp kabla, da sem zadevo spravil stran od hiše(morebitno sevanje), tako da še tega nimam v okolici(mam ga v lopi stran od hiše).
Aja, maček leži poleg sprejemnika, tako da dvomim, da je kako močno sevanje, ker pravijo da mačka to čuti in ji je nelagodno.
Koliko je resnice v tem ne vem. Eni pa pravijo da mačke privlači/hrani negativna energija :) Kdo bi vedel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()

starfotr ::
Ne vem, če je ravno nek dober deal.
Na optiki dobiš pri A1 paket Net maxi do 1000/100 Mb/s, za 34,99 €/m, prvo leto pa ceno 17,49 €/m.
Na optiki dobiš pri A1 paket Net maxi do 1000/100 Mb/s, za 34,99 €/m, prvo leto pa ceno 17,49 €/m.

vinkop ::
Ne vem, če je ravno nek dober deal.
če maš njihovo optiko, drugače pozabi na to ceno. Jaz plačujem 29€ za 500/100 pri njih na OŠO omrežju. Včasih se prelepo sliši, da bi bilo resnično.

Verjetno samo, če je njihova optika. Pri nas je samo rune, kjer moraš že tako vzeti drqžji paket, ker teh alcijskih ni če ke od nekoga drugega plastika, pa še 150eur za priklop. Ne dam nič.

easyrider3 ::
A je sedaj ta ultra A1 v akciji za dve leti s popustom ali kako?
Sem že velikokrat študiral,da ga bi vzel na test saj ti omogočajo za nekaj dni a ne. Saj sem že omenil,da si doma pomagam z HotSpot od telefona,da lahko po računalniku ali TV gledam saj drugače imam preslab wi-fi po bakreni žico še.
Sem že velikokrat študiral,da ga bi vzel na test saj ti omogočajo za nekaj dni a ne. Saj sem že omenil,da si doma pomagam z HotSpot od telefona,da lahko po računalniku ali TV gledam saj drugače imam preslab wi-fi po bakreni žico še.

Andraz201 ::
easyrider3 je izjavil:
sej majo konstantno neke akcije https://www.a1.si/brezzicni-internet-a1...
sicer pa dobro da maš, dokler maš samo baker linijo

easyrider3 je izjavil:
30 dni imaš, da se odločiš če je to zate ali ne. Pa jako elegantno je, da greš v poslovalnico, pa ti takoj dajo opremo in sam sestaviš doma. Da ne rabiš še čakat nekih tehnikov pa iz službe hodit takrat ko bi oni prišli in podobno...

easyrider3 je izjavil:
30 dni imaš, da se odločiš če je to zate ali ne. Pa jako elegantno je, da greš v poslovalnico, pa ti takoj dajo opremo in sam sestaviš doma. Da ne rabiš še čakat nekih tehnikov pa iz službe hodit takrat ko bi oni prišli in podobno...
3 mesece, ne 30 dni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost mobilnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 2486 (231) | BlaY0 |
» | kater 5g modem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 20301 (571) | Scorpy84 |
» | A1 Ultra netOddelek: Pomoč in nasveti | 5095 (799) | starfotr |
» | Namesto Starlinka (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8107 (3988) | Daniel |
» | Carrier AggregationOddelek: Omrežja in internet | 5512 (1119) | beta1 |