Forum » Omrežja in internet » kater 5g modem
kater 5g modem
Andraz201 ::
Živjo,
testiram A1 ultra in A1 Ultra anteno (Askey RTL6300), pa me zanima kako je s statičnim IPjem, a ga ta antena "forwardira naprej" na router? Imam svojega, ne bom uporabljal tega od A1.
Do zdaj sem imel mikrotik wAP LTE kit, in sem uporabljal passthrough mode, tako da je tale wAP samo relayal lte vmesnik na eth1, eth1 je pa bil potem povezan na WAN vmesnik na routerju na katerem sem dobil potem javni IP.
Ali tale askey to dela privzeto na ta način? Ne vidim nbene opcije v to smer če se pvoežem nanj.
bom dobil javni v4 naslov na svoj router če zaprosim zanj na A1? Če vklopim v4 mi prekinejo testno obdobje..
lp, r
IP Passthrough Mode ma default mode antena, daš lahko direkt računalnik ali router. Za ip za povezat na anteno pa lahko vidiš na router kateri ip ti da passthrough(ter +1 ali -1)
ps. je tema tudi za a1 ultra
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Andraz201 ()
ebatis ::
Delim izkušnjo z MC801A.
Uporabljaj sem ga z usmerjenimi zunanjimi antenami. Ker ima TS9 konektorje sem uporabljaj pretvornike na SMA. Zaradi sile razmer sem moral modem in kable premaknit.
No, TS9 pretvorniki so iiiizreno nežni, toliko da pri odklopu je ostal v pretvorniku. Na to temo je tudi na internetu oooogromno napisanega. Brez original konekotrjev pa ne gre niti z notranjo antevo več na 5g. Poslal sem ga na popravilo. Modem je nepopravljiv ker se ne da ponovno zacinit. Sicer sem bil zelo zadovoljen. Sem precej odročno in z antenami je deloval povprečno 150-160/3. Vseeno sem razočaran...
Je kakšen modem ki ima že SMA konektorje za antene?
Uporabljaj sem ga z usmerjenimi zunanjimi antenami. Ker ima TS9 konektorje sem uporabljaj pretvornike na SMA. Zaradi sile razmer sem moral modem in kable premaknit.
No, TS9 pretvorniki so iiiizreno nežni, toliko da pri odklopu je ostal v pretvorniku. Na to temo je tudi na internetu oooogromno napisanega. Brez original konekotrjev pa ne gre niti z notranjo antevo več na 5g. Poslal sem ga na popravilo. Modem je nepopravljiv ker se ne da ponovno zacinit. Sicer sem bil zelo zadovoljen. Sem precej odročno in z antenami je deloval povprečno 150-160/3. Vseeno sem razočaran...
Je kakšen modem ki ima že SMA konektorje za antene?
Dokler ne poskusim leva je prašič zame kralj živali! :D
V-i-p ::
Jaz sem pred kratkim na MV vzel D-Link DWR-978, ki ima SMA konektorje in dve LTE anteni, ampak sem ga po hitrem postopku vrnil. Zakaj? Za tak denar bi pričakoval stabilno zadevo, pa se je "obesil" vsakič, ko sem prenašal kaj večjega in to obesil tako, da ga je bilo potrebno dati iz elektrike in nazaj, saj niti wifija ni več našla nobena naprava. Če si ga pustil pri miru, je pa delal bp (a bejž no). No skratka, ne priporočam, potem sem vzel ZTE MC801A in zaenkrat sem super zadovoljen z njim.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Sej deluje in kot naprava je OK. Samo TS9 konektorji zadaj so izredno slabi in se zlomijo takoj. Glede tega je ogromno napisanega.
Brez zunananjih anten mi ne gre preko 10-15 dowloada tako da rabim nujno z zunanjimi antenami.
Brez zunananjih anten mi ne gre preko 10-15 dowloada tako da rabim nujno z zunanjimi antenami.
Vanadium ::
Kakšne adapterje si pa imel iz TS9 na SMA? Direktni konektorček ali s kablom? Drugače pa ja teli TS9 so kar občutljivi, jaz sem pred leti nabavil na žički adapter iz TS 9 na SMA in sem potem z epoksi smolo zalil vse skupaj, da je bolj kompaktno prav tako, pa sem imel kabel iz zunanje antene fiksiran na steno s kovinskimi objemkami, tako da res ni bilo možnosti, da bi kaj zahakljal in odtrgal. Zdaj, ali je ok rešitev to z epoksi smolo, ne bom sodil, ampak delovalo pa mi je. Sem pa imel na WRT54G3G routerju, v katerega si vtaknil PCMCIA 3G kartico. Me prav zanima, če bi kako LTE kartico dobil zanj glede na to, da je 3G pase...
Imel sem na kabelčkih, tanjkih kabelčkih. Pa še z vezico fiksirani da nebi ta debeli ki gredo na anteno kaj šponali. Težava je nastopila ko sem moral odklopit. TS9 notranji del ja ostal na kabli. Sem poslal vse skupaj na Chipek (korekten in pošten) ampak se mu je kar vihal baker. Ni ustrajal da ne bi še več poškodoval. Kakorkoli modem je sedaj postal 4g ker brez original TS9 ne gre na 5g. Nekaj moram sedaj kupit in kar sem gledal je tale še najboljši glede na ponudbo.
Le te TS9 bi moral kot si jih ti, dokler so še novi, kar zalit z epoxi.
Le te TS9 bi moral kot si jih ti, dokler so še novi, kar zalit z epoxi.
Ima kdo izkušnje s tem:
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi...
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namesto Starlinka (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5682 (1563) | Daniel |
» | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 40731 (3797) | zlabra |
» | Kater LTE modem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10855 (3086) | WaterBoy |
» | LTE/wifi ruter z zunanjimi LTE antenamiOddelek: Kaj kupiti | 2305 (1006) | Jure244 |
» | LTE modem za Telemach na vasiOddelek: Mobilne tehnologije | 4593 (1335) | Daniel |