» »

pfSense in GRG-4260us – izkušnje uporabnikov Telekoma Slovenije?

pfSense in GRG-4260us – izkušnje uporabnikov Telekoma Slovenije?

Vinko_ ::

Zdravo!

Razmišljam, da bi doma postavil požarni zid pfSense, in me zanima, kakšne izkušnje imate s tem uporabniki Telekoma Slovenije. Imam ruter GRG-4260us, za pfSense pa si ogledujem Netgate 4200. Do sedaj mi je uspelo nabrati nekaj informacij, in sicer: določen port na ruterju lahko Telekom preklopi v Bridge Mode, kamor nato priključiš pfSense in na njem vzpostaviš internetno sejo preko PPPoE; ostali porti delujejo enako, npr. za televizijo.

Zanima me, kako ste se zadeve lotili ostali in kakšne izkušnje imate s tako postavitvijo. Predvidevam, da dostopna točka ruterja postane neuporabna, če želiš WiFi postaviti tudi za požarnim zidom. Prav tako me zanima, kako je s statičnim IP naslovom po preklopu na Bridge Mode.

Ali Telekom omogoča popolno odstranitev GRG-4260us?

espacious ::

Pravilno razmišljaš. Lahko pa tudi tv spelješ preko pfsensa poglej mal vlane je bilo dosti napisanega na temo. Statičen ip ti ostane oz deluje tudi v bridge mode. Wifi ponudnika na routerju boš pa koristil ko se bos kaj z pfsense zaplezal in bodo domači tečnarili, seveda ni pa za pfsensom in je v drugem subnetu.

Mal vlane poglej ostalo vidim da razumeš...

Imaš pa tudi možnost povsem odstranit ponudnikov router/modem in vtakneš svoj sfp v pfsense (če ima to opcijo hardware) tu moraš mal poiskat kakšen sfp bi deloval in kako vse nastaviš. na t2 se to da na telekomu nisem prepričan a verjetno se.

Lep dan
LP, espacious

Vinko_ ::

Najlepša hvala za hiter odgovor. Bo treba kar poskusiti. Kako pa je s stacionarnim telefonom (VoIP)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 optika v bridge mode nehala delovati (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16328564 (2583) sbawe64
»

Telekom NEO SmartBox preko pfSense požarnega zidu

62421 (998) Tilen20
»

Telekom GPON z lastnim routerjem

144186 (3732) MacGyver141
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

6116075 (11743) Master_Yoda
»

pfsense (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7313087 (8793) SeMiNeSanja

Več podobnih tem