Forum » Omrežja in internet » pfSense in GRG-4260us – izkušnje uporabnikov Telekoma Slovenije?
pfSense in GRG-4260us – izkušnje uporabnikov Telekoma Slovenije?
Vinko_ ::
Zdravo!
Razmišljam, da bi doma postavil požarni zid pfSense, in me zanima, kakšne izkušnje imate s tem uporabniki Telekoma Slovenije. Imam ruter GRG-4260us, za pfSense pa si ogledujem Netgate 4200. Do sedaj mi je uspelo nabrati nekaj informacij, in sicer: določen port na ruterju lahko Telekom preklopi v Bridge Mode, kamor nato priključiš pfSense in na njem vzpostaviš internetno sejo preko PPPoE; ostali porti delujejo enako, npr. za televizijo.
Zanima me, kako ste se zadeve lotili ostali in kakšne izkušnje imate s tako postavitvijo. Predvidevam, da dostopna točka ruterja postane neuporabna, če želiš WiFi postaviti tudi za požarnim zidom. Prav tako me zanima, kako je s statičnim IP naslovom po preklopu na Bridge Mode.
Ali Telekom omogoča popolno odstranitev GRG-4260us?
Razmišljam, da bi doma postavil požarni zid pfSense, in me zanima, kakšne izkušnje imate s tem uporabniki Telekoma Slovenije. Imam ruter GRG-4260us, za pfSense pa si ogledujem Netgate 4200. Do sedaj mi je uspelo nabrati nekaj informacij, in sicer: določen port na ruterju lahko Telekom preklopi v Bridge Mode, kamor nato priključiš pfSense in na njem vzpostaviš internetno sejo preko PPPoE; ostali porti delujejo enako, npr. za televizijo.
Zanima me, kako ste se zadeve lotili ostali in kakšne izkušnje imate s tako postavitvijo. Predvidevam, da dostopna točka ruterja postane neuporabna, če želiš WiFi postaviti tudi za požarnim zidom. Prav tako me zanima, kako je s statičnim IP naslovom po preklopu na Bridge Mode.
Ali Telekom omogoča popolno odstranitev GRG-4260us?
espacious ::
Pravilno razmišljaš. Lahko pa tudi tv spelješ preko pfsensa poglej mal vlane je bilo dosti napisanega na temo. Statičen ip ti ostane oz deluje tudi v bridge mode. Wifi ponudnika na routerju boš pa koristil ko se bos kaj z pfsense zaplezal in bodo domači tečnarili, seveda ni pa za pfsensom in je v drugem subnetu.
Mal vlane poglej ostalo vidim da razumeš...
Imaš pa tudi možnost povsem odstranit ponudnikov router/modem in vtakneš svoj sfp v pfsense (če ima to opcijo hardware) tu moraš mal poiskat kakšen sfp bi deloval in kako vse nastaviš. na t2 se to da na telekomu nisem prepričan a verjetno se.
Lep dan
Mal vlane poglej ostalo vidim da razumeš...
Imaš pa tudi možnost povsem odstranit ponudnikov router/modem in vtakneš svoj sfp v pfsense (če ima to opcijo hardware) tu moraš mal poiskat kakšen sfp bi deloval in kako vse nastaviš. na t2 se to da na telekomu nisem prepričan a verjetno se.
Lep dan
LP, espacious
Vinko_ ::
Najlepša hvala za hiter odgovor. Bo treba kar poskusiti. Kako pa je s stacionarnim telefonom (VoIP)?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | A1 optika v bridge mode nehala delovati (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 28564 (2583) | sbawe64 |
| » | Telekom NEO SmartBox preko pfSense požarnega ziduOddelek: Omrežja in internet | 2421 (998) | Tilen20 |
| » | Telekom GPON z lastnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 4186 (3732) | MacGyver141 |
| » | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 16075 (11743) | Master_Yoda |
| » | pfsense (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13087 (8793) | SeMiNeSanja |