Forum » Problemi človeštva » Požari, suše in podobne zadeve
Požari, suše in podobne zadeve
zobnik ::
nirburu ::
Unchancy ::
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
FrRoSt ::
Malo vas je zaneslo iz teme!
Seveda je potrebno tudi malo (skupinskega) razmišljanja, debatiranja in filozofiranja pod domačo figo.
Svetovna populacija se bo že nekako znašla in zmanjšala. To ni ravno namen te razprave.
Ponavadi se z dvigom materialne stopnje in izobrazbo zmanjša tudi število otrok in populacija.
Če se vrnimo nazaj na vprašanja in probleme, kaj in kako oz. bi morali narediti mi sami, tukaj v baši domovimi in državi, da bi lahko ublažili ali vsaj omilili podnebne spremembe in njihove posledice!??
TO je sedaj vprašanje!!
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
FrRoSt ::
Kaj pa vi!? Mislite, da smo na pravi poti? Bi se dalo še kaj narediti!??
Dalo bi se recim nehati jesti meso. Bos? Ne bos. Ergo, nic se ne da narediti, ker nihce nicesar noce narediti, samo slabse bo. Lahko se pa smejis bumbarjem, ki so si kupili vikendice na primorskem, ker kmalu ne bojo vredne skale iz katere so zgrajeni. Ker noben z zdravo pametjo ne bo vec hotel ziveti tam.
Saj ne zahtevam, da postanete vegetarjanci!!?
Vendar DA!! Lahko tudi zmanjšate vnos mesa! Zakaj pa ne!?? Si privoščiš kaj drugega! Ali pa, manj mesa!?? Za začetek? Saj ni potrebno prenehati čez noč! Fižol pravijo, da naj bi bila tista rastlina, ki bi lahko pomembno doprinesla in vplivala na te zadeve. In jaz fižole obožujem! Edina napaka je, da si ga premalokrat privoščim!!
Nisem pa tankal že vsaj 5 let!! Ker si to lahko privoščim!! Oziroma to lahko pogrešam. Nekateri pa brez tega ne morejo oz. bi zelo težko shajali!
Nismo vsi enaki, nimamo enakih potreb in želja, vendar bi lahko vsak pri sebi pogledal, kaj in kako bi lahko izbiljšal.
In se nima smisla izgovarjati na neke Bille Gate in ostale miljonarje in miljarderje, da oni čisto nič ne naredijo, zakaj bi se potem moral jaz truditi!??
Se mi ne zdi pošteno in pravično do tistih revežev, ki bodo najbolj prizadeti in proti katerim sem verjetno celo jaz pravi bogataš.
Čeprav drvim naokoli z nekim biciklom, ki sem ga kupil od kolega za 30€!!
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
murrieta ::
Zdaj vsaj vem, zakaj je v štali tak težek luft, ko krava prdne. Zadeva je praktično enaka, kot če bi zažgal 100 ton kerozina.
Niti ne. Je pa 28x huje enaki kolicini izpustov zaradi kerozina. In ko enkrat pomnozis stevilo govedi in cloveskih govedi, ki se grejo mini Auschwitz za svoj profit (pac eni so izbijali zlate zobe, drugi pa prodajajo meso, ni kaj dosti razlike), je situacija jasna. Je pa res, da so se naziji zelo verjetno zavedali kaksne pizde so. Cloveska goveda pa se ne in se se hvalijo s svojimi "dosezki". Se pocutijo postene, ker skrbijo za "razvoj" svojega mini Auschwitza.
Tamle zgoraj imas Matota, spajdasita se, pa bosta lahko sla torbice krast upokojenkam za dodaten profit. Bosta ze nasla izgovor, zakaj je s tem vse vredu.
P0F saj zdaj že vemo, da ti pretiravanje gre izjemno dobro od tipk, ni treba tega zmeraj poudarjati.
Sicer razumem, ti bi imel samo drevesa in ostale rastline, da vežejo razkošen življenjski slog večine, živino je pa treba fentat, da se ohrani privilegije ostalih. Saj že vemo kako to gre, ni treba ponavljat.
Kakšen je torej ekvivalent kravjega prdca ali riganja v litrih kerozina? Predvidevam, da veš izračunati, saj me res zanima.
Si bos poiskal sam, hint, domena je .edu, ampak jasno je, da si bos izmislil izgovor upravicenosti tudi pri ropanju babic. Probaj v svojem stilu: "zasluzijo si, ker opravljajo".
Kot receno, z Matotom sta prav za skupaj, ozenita se, zdaj, ko obstaja ta moznost. Pac sociopati, ki mislijo samo na svojo rit bojo vedno imeli izgovor. Sicer me zanima ali si zobe tudi sam popravljas, ali raje to zaupas strokovnjakom? Verjetno si jih sam, mar ne... daj poglej, ce imas se moznost menjave nicka in ga zamenjaj v "Logical Fallacy", se ti bo bolj podal - oz. da ti ozaljsam tudi, za tvoje, bolj pocasne, mozgane: ne glede ali jaz znam izracunati ali ne, ti in tebi podobni se vedno ogrevate zemljo. Zato, da sluzite na nesreci drugih.
In brez letal bomo veliko tezje shajali kot brez mini koncentracijskih taborisc. Ker prva so civilizacijski dosezek, ti si pa civilizacijska sramota.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: murrieta ()
Daniel ::
Da da, prišli smo v čase, ko je živinoreja, ki je poskrbela za del razcveta človeštva postala civilizacijska sramota. Sicer po tvojih načelih, ne ravno tudi ostalih. Si pač nekdo, ki bo poskrbel za svoj luksuz, da bo lahko potoval naokrog po svetu in za to obenem vztrajno zatiral vse, kar ni v njegovi agendi.
Zobe popravljamo po potrebi...
Izračunati pa itak ne znaš, ker edino kar dobro obvladaš je, biti glasen....
Tole, da je domena .edu ima ravno toliko teže kot tvoj odgovor. Pač, prej, kot se boš sprijaznil z dejstvom, da je kmetijstvo v obliki, kot ga imamo v Sloveniji samo postranskega pomena za globalne težave lažje ti bo. Nič ne bom rekel za ostale države ali zadeve globalno, ker so marsikje šli v popolne ekstreme, kar se tiče izsekavanja gozdov in količine živali na kmetijo. Recimo v Ameriki je normalno, da se kmetija s 700 kravami in zaposlenimi šteje pod družinsko kmetijo. Zame je to pač industrija ampak oni zadevo dojemajo za kar nekaj velikostnih razredov drugače. Je pa bolj ali manj tako ali tako globalni trend kar se tiče živali v upadanju in tole se bo nadaljevalo še kar nekaj časa.
Da da, prišli smo v čase, ko je živinoreja, ki je poskrbela za del razcveta človeštva postala civilizacijska sramota. Sicer po tvojih načelih, ne ravno tudi ostalih. Si pač nekdo, ki bo poskrbel za svoj luksuz, da bo lahko potoval naokrog po svetu in za to obenem vztrajno zatiral vse, kar ni v njegovi agendi.
Zobe popravljamo po potrebi...
Izračunati pa itak ne znaš, ker edino kar dobro obvladaš je, biti glasen....
Ja, tudi suznjelastnistvo in unicevanje drugih civilizacij je poskrbelo za razcvet clovestva, pa se tega (vsaj za silo) ne gremo vec. Pac nismo vec na nivoju predjamskih ljudi... no, vsaj ne vsi. Ti vztrajas.
In res me prav malo brigajo tvoji izgovori "saj oni tudi". Ne. TI tudi.
Bos sel lepo na google, pa si bos izbrskal. Ali kdorkoli drug. Ne mislim tratiti casa za primitivce niti sekunde vec kot je treba, zato, da se bova potem preklala, kateri link je bolj verodostojen (ali ostale trivialnosti, ki jih probas uvesti v svojem odgovoru).
Poisci, razisci.
Ampak saj ti ni treba mar ne? Tocno to je jasno, da si pizda (ali si pa popolen idiot, kar ne izkazujes, izkazujes samo popolno moralno izprijenost). Kot pedofil, ki bo trdil, da je izgledala starejsa za svoja leta. Hinavec.
Zgodovina sprememb…
kuall ::
Ko greš v penzijo bi moral izgubit volilno pravico
to pa ne bo ok. stari imajo dosti modrosti, zato tudi postanejo desničarji. mladost pa je norost in je leva. stari res zgledajo kot mrliči ampak to ne pomeni, da niso modri/pametni, izkušnje so veliko vredne. nimam nič proti starim ljudem, bolj mi gredo na živce mladi vzvišeni pezdetje. čeprav je pa tudi to res, da znajo stari ratat tečni in nesramni, posebej babe, mlada ženska bo redko nesramna, z leti pa kot da postane zagrenjena in jezna na ves svet.
kar se pa globalnega segrevanja tiče bom pa samo tole rekel: neumnost se je tu deliti na leve in desne. verjemimo znanstvenikom pa je mir, tako kot pri cepivu. malo zdrave pameti zraven je tudi treba obdržat in ne vsega požret, kar nam levaki servirajo v obliki "znanosti", znajo. tale nizozemski experiment ne vem ali je politika ali znanost...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
kriptobog ::
DOBRO!!
Malo vas je zaneslo iz teme!
Seveda je potrebno tudi malo (skupinskega) razmišljanja, debatiranja in filozofiranja pod domačo figo.
Svetovna populacija se bo že nekako znašla in zmanjšala. To ni ravno namen te razprave.
Ponavadi se z dvigom materialne stopnje in izobrazbo zmanjša tudi število otrok in populacija.
Če se vrnimo nazaj na vprašanja in probleme, kaj in kako oz. bi morali narediti mi sami, tukaj v baši domovimi in državi, da bi lahko ublažili ali vsaj omilili podnebne spremembe in njihove posledice!??
TO je sedaj vprašanje!!
Podnebnih sprememb ne bos omilil ali ublazil. Lahko naredis karkoli pa ne bo veliko efekta. Bolje bi bilo vse kar mecejo v to, da de porabi za preventivo in blazenje posledic. Zakaj se nimamo letala za gasenje? Zakaj uporabljamo 100+ let staro tehnologijo zeleznic? Ce bi imeli magnetni vlak, se verjetno ne bi iskrilo in palilo gozda? Itd.
Jaz ne kažem vsem sredinca. Zgolj tebi in tebi podobnim.
Zaenkrat jaz še nismo vsi. Kmalu.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
starfotr ::
gruntfürmich ::
Mato, če ti danes umreš, ne boš imel več nobenega problema.
on ne bo imel več problema, boste pa imeli problem vsi ostali, ker vam bodo isti problemi ostali in jih ne boste znali reševati, ker ste prezabiti da bi videli, da si sami uničujete življenje (in vsem ostalim) z napačnimi odločitvami.
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
fikus_ ::
Ti kar nadaljuj v svojem slogu. Namesto argumentov cel kup bluzenja in žaljenja. Sicer sem že vajen, ampak ker si registriral že toliko nickov, ker pač ne zdržiš tempa je že malo težko slediti. Ampak vseeno, pohvala za trud. Žal ne odstopaš ravno kaj dosti od ostalih zagrenjenih vaganov ampak tako to pač je (ja vem, ti nisi nikoli rekel, da si vegan, nič novega). Bodi lepo pozdravljen.
ni on toliko zagrenjen koliko si ti zabit. to ti itq vsi pravimo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Ti kar nadaljuj v svojem slogu. Namesto argumentov cel kup bluzenja in žaljenja. Sicer sem že vajen, ampak ker si registriral že toliko nickov, ker pač ne zdržiš tempa je že malo težko slediti. Ampak vseeno, pohvala za trud. Žal ne odstopaš ravno kaj dosti od ostalih zagrenjenih vaganov ampak tako to pač je (ja vem, ti nisi nikoli rekel, da si vegan, nič novega). Bodi lepo pozdravljen.
Nobenega bluzenja, povedal sem samo to, kar prakticno vsi razen najbolj zadrgnjenih butalcev ze vedo. Tudi ti, samo se pac malo delas neumnega, ker je alternativa, da si kar si, slabsa.
Glede veganov: sicer bo verjetno marsikateri vegan polaskan, da smatras, da imajo samo oni moralo ampak temu ni tako. Svet se spreminja, ti pa ne.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
Mato, če ti danes umreš, ne boš imel več nobenega problema.
on ne bo imel več problema, boste pa imeli problem vsi ostali, ker vam bodo isti problemi ostali in jih ne boste znali reševati, ker ste prezabiti da bi videli, da si sami uničujete življenje (in vsem ostalim) z napačnimi odločitvami.
Pot calling the kettle black.
gruntfürmich je izjavil:
jst nimam problema če bo folk znorel, ker je tako zabeban da si bo z napačnimi odločitvami uničeval življenje in življensko okolje, ampak potem naj me tudi pustijo pri miru in ne jokajo ko bo šel svet v kurac in se bomo pričeli streljati, ker bomo priča razpadu sistema zaradi njihovih napačnih odločitev, ker kar se iz tega stališča tiče bom znal dobro poskrbeti zase; da bo drugim zelo težko in meni toliko lažje...
Ti si skupaj z Matotom tako butast, da ti ni jasno, da je evolucija očitno dala prav tisti verziji homo sapiensa, ki poskrbi za nemočne. Pa ima Mato toliko za povedat po smernicah evolucije in bi se model šel kar evgeniko na način, ob katerem bi se tudi original nacistom obrnil želodec.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
Kapitan Jack je izjavil:
Mato989
Budalo genocidna! Problem ni stevilo ljudi, ampak totalno izcrpavanje zemlje na tasken in drugacen nacin - like tale tip.
Itd itd.
Sve drvi proti "koncu" zaradi vsega preseravanja po svetu. Vsako leto nov mobilnik, vsake 3 leta nov avtomobil, gume 20 in vec zol, SUV-i po USA ki kurijo kot tankerji.
Potovanja, kjer se spet samo nazira.
Omenjas Afriko. Tam vsaj plenice perejo, kaj pa delamo mi? Mcken se otrok pokaka, beri prdne, gre takoj nova plenica in to pomnozi z xx milijoni mamic, ki vsak dan xxxx milijonov plenic porabijo in s tem polnijo zemljo s smetmi.
Pusti ti Afriku na miru - problem je posrana EU.
si na pravi poti da ozavestiš kaj je problem: tisti v ogledalu.
nisi še čisto na pravi poti, ampak vsaj v pravo smer brcaš. s tem mislim da ne glej američanov, ampak kar sebe in ostale okoli tebe, ki jezno cepetajo če ne gredo vsaj 10× na leto na morje, smučat v italijo, razmišljat o vikendu na morju, planirat kredit za fensi avto, iti študirat samo da se denar in resursi zapravljajo za prazno glavo, ter da se konec tedna pogleda nekaj izredno debilnega in potrošnega kot je profesionalni šport.
ko boš vse to ozavestil, pa se javi da naredimo plan kako dalje, če ti je res mar za zemljo. ampak sumim da se boš že po prvem stavku izgubil in se začel raje ukvarjati z bolj lahkotnimi temami, kot je uničevanje zemlje z avgustovskim dopustom...
Mato989 ::
Ti si skupaj z Matotom tako butast, da ti ni jasno, da je evolucija očitno dala prav tisti verziji homo sapiensa, ki poskrbi za nemočne. Pa ima Mato toliko za povedat po smernicah evolucije in bi se model šel kar evgeniko na način, ob katerem bi se tudi original nacistom obrnil želodec.
To bomo še vidli če je evolucija dala temu prav kot praviš... počakajmo še nekaj sto ali tisoč let... če bo človek na slabšem potem vprašanje...
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Adijo mod Rdeči Kmeri.
lahko poskrbiš za nemočne, ampak če ne ozavestiš kaj je problem (in ti ga še nisi čeprav sem ti zgoraj napisal) potem se ta skrb prevesi v škodo za vse ostale.
in tega ti tvoja pamet ne da dopovedati.
in v zgodovini se nobeden ni oziral na nemočne, to je pogruntavščina sodobnega sveta. tako da kar prihrani s svojimi neblozami. edino kar je bilo je to, da so stari pač dobili tisto malo hrane, in so jedli dokler so lahko žvečili, porem pa počasi umirali. danes pa se za stare namenja najdražja zdravstvena oprema in največ zdravil, kar pomeni nesorazmerno število resursov. in folk si je že prišel gor da to ne vodi nikamor, da je bolje da delamo čim dlje da se izgaramo in potem takoj crknemo. dočim v ameriki tega problema nimajo, ker ni sociale da bi državni proračun zažirali tastari, ki so v evropi praktično v večini!
tako da se takšnega koncepta oklepajo samo še najbolj retardirani komunisti in dušebrižniki, katere ideje pa bi itq vodile v propad (kar trenutno gledamo). tako da v bližnji prihodnosti, za ohranitev evropske vrste homo sapiensa, pričakuj velike spremembe. in to ne v vašo smer, ker nikakor ni vzdržna!
Kapitan Jack je izjavil:
ne. mi smeti recikliramo oziroma ustrezno pospravimo. kitajci, indijci pa smetijo kot da jutri ne obstaja. če pa govorimo o co2 tudi nismo mi največji onesneževalci, so kar kitajčki in indijci. better luck next time.
gruntfürmich je izjavil:
lahko poskrbiš za nemočne, ampak če ne ozavestiš kaj je problem (in ti ga še nisi čeprav sem ti zgoraj napisal) potem se ta skrb prevesi v škodo za vse ostale.
in tega ti tvoja pamet ne da dopovedati.
in v zgodovini se nobeden ni oziral na nemočne, to je pogruntavščina sodobnega sveta. tako da kar prihrani s svojimi neblozami. edino kar je bilo je to, da so stari pač dobili tisto malo hrane, in so jedli dokler so lahko žvečili, porem pa počasi umirali. danes pa se za stare namenja najdražja zdravstvena oprema in največ zdravil, kar pomeni nesorazmerno število resursov. in folk si je že prišel gor da to ne vodi nikamor, da je bolje da delamo čim dlje da se izgaramo in potem takoj crknemo. dočim v ameriki tega problema nimajo, ker ni sociale da bi državni proračun zažirali tastari, ki so v evropi praktično v večini!
tako da se takšnega koncepta oklepajo samo še najbolj retardirani komunisti in dušebrižniki, katere ideje pa bi itq vodile v propad (kar trenutno gledamo). tako da v bližnji prihodnosti, za ohranitev evropske vrste homo sapiensa, pričakuj velike spremembe. in to ne v vašo smer, ker nikakor ni vzdržna!
Brutalistični primitivneži tvojega kova ne preživijo niti enega tedna SHTF situacije. Ker bi te v tem času okolica pospravila za skupno dobro.
Kapitan Jack je izjavil:
ne. mi smeti recikliramo oziroma ustrezno pospravimo. kitajci, indijci pa smetijo kot da jutri ne obstaja. če pa govorimo o co2 tudi nismo mi največji onesneževalci, so kar kitajčki in indijci. better luck next time.
Za koga pa Kitajci proizvajajo vse to, zaradi česar imajo tako visoko ekonomsko aktivnost?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
jst nimam problema če bo folk znorel, ker je tako zabeban da si bo z napačnimi odločitvami uničeval življenje in življensko okolje, ampak potem naj me tudi pustijo pri miru in ne jokajo ko bo šel svet v kurac in se bomo pričeli streljati, ker bomo priča razpadu sistema zaradi njihovih napačnih odločitev, ker kar se iz tega stališča tiče bom znal dobro poskrbeti zase; da bo drugim zelo težko in meni toliko lažje...
A res, vsi to pravijo? Jih lahko našteješ? Zaenkrat imata samo ti in p0f neke probleme ampak to je vidno že po ostalih vajinih objavah in nazivih. Niso bili podeljeni kar tako. Je pa res, da vama nihče ne brani, da se visoko nosita in moralizirata ostalim, to je dandanes celo moderno, sploh če nič ne veš o temi, ki jo komentiraš in ti vse zraste na trgovski polici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Kapitan Jack je izjavil:
JA pospravimo jih tako, da jih izvazamo v Azijo
gruntfürmich je izjavil:
danes pa se za stare namenja najdražja zdravstvena oprema in največ zdravil, kar pomeni nesorazmerno število resursov.
No ti bom kar tvoj lasten komentar prilepil:
gruntfürmich je izjavil:
ampak če ne ozavestiš kaj je problem
In problem niso resourci in zdravila ampak, da si je 10% sveta prigrabilo 90% resourcov zase. Stekas? Vse to bi se lahko sli brez vseh tezav, ce poberemo tem 10% pol premozenja, pa ne bojo v svojem nacinu zivljenja tega niti opazili.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
danes pa se za stare namenja najdražja zdravstvena oprema in največ zdravil, kar pomeni nesorazmerno število resursov.
gruntfürmich je izjavil:
In problem niso resourci in zdravila ampak, da si je 10% sveta prigrabilo 90% resourcov zase. Stekas? Vse to bi se lahko sli brez vseh tezav, ce poberemo tem 10% pol premozenja, pa ne bojo v svojem nacinu zivljenja tega niti opazili.
A se ti zavedaš, da sam tudi spadaš v teh 10 % ? Boš dal pol svojega premoženja in ne boš niti opazil?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Kapitan Jack je izjavil:
JA pospravimo jih tako, da jih izvazamo v Azijo
plastika/karton/steklo se reciklira, plenice itd pa zakopljejo v zemljo, s čemer se ne kreira nobenega problema, ali. zakaj bi jih vozil v azijo zakopat? imate neke levičarske blodnje.
Za koga pa Kitajci proizvajajo vse to, zaradi česar imajo tako visoko ekonomsko aktivnost?
večinoma zase, jih je le kot kitajcev. usa in china proizvedeta podobno po gdp, pa vendarle kitajčki veliko bolj onesnažujejo, ker so pač nazadnjaški. nazadnjaškost = onesnaževanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
Kapitan Jack ::
večinoma zase, jih je le kot kitajcev. usa in china proizvedeta podobno po gdp, pa vendarle kitajčki veliko bolj onesnažujejo, ker so pač nazadnjaški. nazadnjaškost = onesnaževanje.
Dej obrni svoj telefon pa nam preberi kaj pise za besedo "Made in **** "
Pa seveda 99% gedjetov v bajti in okrog bajte. Pa buh ne daj dat vec evrov za domaco proizvodnjo, ker gre ceneje od osnesnazenega kitajcka preko alija.
gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
A se ti zavedaš, da sam tudi spadaš v teh 10 % ? Boš dal pol svojega premoženja in ne boš niti opazil?
Ne bullshitirat, sploh ne vem, ce je kaksen Slovenec, ki bi sploh kotiral. Koliko rabis za carsko zivljenje? 10 miljonov do konca zivljenja? Jim jih pustimo 100. A mislis, da bo zaradi tega kdo od njih kaj slabse zivel?
Kapitan Jack je izjavil:
Pa seveda 99% gedjetov v bajti in okrog bajte. Pa buh ne daj dat vec evrov za domaco proizvodnjo, ker gre ceneje od osnesnazenega kitajcka preko alija.
Imas sicer v vecini prav, samo problem je, da v EU skoraj ni vec masovne proizvodnje, kar navija cene, pa ne zaradi ekoloskih standardov ampak ker so izdelki v majhnih serijah preprosto drazji. Drugi del tezave pa je, da bo slovencelj, veselo hotel zasluziti od prvega prodanega izdelka, potem se bo pa cudil, da nihce ne kupi.
Zgodovina sprememb…
Kitajci so dobili vse te proizvodne kapacitete, ker so bili poceni, to so pa bili tudi zato, ker so imeli nižje ekološke standarde. In če hočejo ohraniti konkurenčnost v idiotskem zahodnem modelu potrošništva, nimajo veliko možnosti z višanjem standardov.
točno to. ko bodo kitajčki začeli delat po višjih zahodnih ekoloških standardih bo konec kitajskih sanj. začasno jim uspeva na račun onesnaževanja.
Ne bullshitirat, sploh ne vem, ce je kaksen Slovenec, ki bi sploh kotiral. Koliko rabis za carsko zivljenje? 10 miljonov do konca zivljenja? Jim jih pustimo 100. A mislis, da bo zaradi tega kdo od njih kaj slabse zivel?
Sem šel pogledat:
https://www.cnbc.com/2018/11/07/how-muc...
A net worth of $93,170 U.S. is enough to make you richer than 90 percent of people around the world, Credit Suisse reports.
To je precej manj od milijonov, o katerih si pisal, ane?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Kitajci so dobili vse te proizvodne kapacitete, ker so bili poceni, to so pa bili tudi zato, ker so imeli nižje ekološke standarde. In če hočejo ohraniti konkurenčnost v idiotskem zahodnem modelu potrošništva, nimajo veliko možnosti z višanjem standardov.
točno to. ko bodo kitajčki začeli delat po višjih zahodnih ekoloških standardih bo konec kitajskih sanj. začasno jim uspeva na račun onesnaževanja.
Neumnost. To je spet whitewashed desnicarski bullshit, nic drugace ne bo, tudi, ce se bojo drzali ekoloskih standardov.
Masovna proizvodnja se splaca bolj kot majhne serije in kitajcem smo omogocili, da imajo tovarne za masovno proizvodnjo raznih izdelkov. Investicije priti do cesa takega so orjaske in ni ga managerja, ki bo sel v njih, ce lahko da izdelati kitajcu. Sah-mat.
Sem šel pogledat:
https://www.cnbc.com/2018/11/07/how-muc...
A net worth of $93,170 U.S. is enough to make you richer than 90 percent of people around the world, Credit Suisse reports.
To je precej manj od milijonov, o katerih si pisal, ane?
To je pa res, zmotil sem se v procentu, 1% najbogatejsih. A bo bolje? Si razcepil dlako? A jo bova se enkrat, bi moral reci 0.1%?
Zgodovina sprememb…
In pred tem so enako ali še bolj svinjali zahodnjaki. Samo na Kitajsko smo izvozili svoje probleme in od njih pričakujemo poceni izdelke, za lokalno onesnaževanje pa nas BK.
To je pa res, zmotil sem se v procentu, 1% najbogatejsih. A bo bolje? Si razcepil dlako?
Za faktor 10 ni "cepidlačenje", druže.
Če nadaljujem, potem se zavedaš, da je fafljanje Levice o tem, kako bojo obdavčili slovenske "bogate prasce" zgolj futer za ovce, ker skoraj nimaš koga ekscesno bogatega za obdavčit? Saj si sam napisal.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
Je ja, ker bistvo zapisa ni imelo nobene veze s procenti. Pac malo drkas, po SDSovsko.
Če nadaljujem, potem se zavedaš, da je fafljanje Levice o tem, kako bojo obdavčili slovenske "bogate prasce" zgolj futer za ovce, ker skoraj nimaš koga ekscesno bogatega za obdavčit? Saj si sam napisal.
Ne nisem, jebe te razumevanje, jaz govorim o kapici na osebno premozenje, ne o obdavcenju.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Je ja, ker bistvo zapisa ni imelo nobene veze s procenti.
Jaz predlagam, da procente postavimo tam, da boš ti še zajet v 90% davek. Kaj praviš?
Je ja, ker bistvo zapisa ni imelo nobene veze s procenti.
Jaz predlagam, da procente postavimo tam, da boš ti še zajet v 90% davek. Kaj praviš?
Ni panike, od gore denarja, ki se bo zaradi tega sprostila, bom lepse zivel kot danes. Da o takih na minimalcu, kot si recimo ti, niti ne govorim.
Zgodovina sprememb…
Je ja, ker bistvo zapisa ni imelo nobene veze s procenti. Pac malo drkas, po SDSovsko.
Ne nisem, jebe te razumevanje, jaz govorim o kapici na osebno premozenje, ne o obdavcenju.
Jaja, seveda. Priznaj, da levi fašisti zgolj na pamet nekaj svirate kur*u “aja, za faktor 10 sem se zmotil, zakaj kompliciraš, vse bo ok”. Zaradi takšnih so za vinogradnike uvedli izpit za uporabo pesticidov.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Jaja, seveda. Priznaj, da levi fašisti zgolj na pamet nekaj svirate kur*u “aja, za faktor 10 sem se zmotil, zakaj kompliciraš, vse bo ok”. Zaradi takšnih so za vinogradnike uvedli izpit za uporabo pesticidov.
Levi fasisti je oksimoron. Se vidi, da nisi najbolj brihten, zato se pa na detajle obesas in dlakocepis. Ker je drugo prezahtevno.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Ni panike, od gore denarja, ki se bo zaradi tega sprostila, bom lepse zivel kot danes.
Najbrž imaš prav. Sigurno se bi nekaj tega denarja prelilo tudi v norišnico.
Levi fasisti je oksimoron. Se vidi, da nisi najbolj brihten, zato se pa na detajle obesas in dlakocepis. Ker je drugo prezahtevno.
Ob strani z mašinco, po vrhu pa s škarjami, tovariš frizer. Drži se stvari, ki si jim dorasel.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
LukiYo ::
Kot sem že nakoč napisal...
Rešitev za Planet je 75% redukcija ljudi... enostavno bi vse države morale imet 20-30 let rodnost nekje 0,5...
Če bi bilo na zemlji 1 milijarda ljudi ne bi imeli težav z ničemer...
Ti se zreduciraj prvi, bodi zgled :)
Rojstva pa rabimo, da bo nekdo delal, ko bomo mi stari/mrtvi.
TOP 1% !! TOP 1% prebivalstva sveta je povprečen slo-techovec!
~38000$ prihodka letno je bila meja par let nazaj, ko je v ljubljani Peterson zabijal retardirane levaške novinarje...
se ti murrieta in ostali beboti, ki valite krivdo na američane in ostale 'bogataše' za porabo resursov, tega zavedate? seveda se ne, ker so 'drugi' prebogati in jim je treba vse pobrati...
Zgodovina sprememb…
Ob strani z mašinco, po vrhu pa s škarjami, tovariš frizer. Drži se stvari, ki si jim dorasel.
Saj se jih, zato te pa ne bom strigel, ker si lahko ob oko in uho.
gruntfürmich je izjavil:
fantje!!
TOP 1% !! TOP 1% prebivalstva sveta je povprečen slo-techovec!
~38000$ prihodka letno je bila meja par let nazaj, ko je v ljubljani Peterson zabijal retardirane levaške novinarje...
se ti murrieta in ostali beboti, ki valite krivdo na američane in ostale 'bogataše' za porabo resursov, tega zavedate? seveda se ne, ker so 'drugi' prebogati in jim je treba vse pobrati...
Ah bumbar, seveda ne vsega. Samo toliko kot ne rabijo pa se tukaj z ogromno prostora. In pa onemogocanje, da bi zasluzili vec od tega (oz. bi delali zastonj). Mimogrede, se zavedas, da bi to ustvarilo prostor na trgu, kamor bi se lahko zrinila tudi pohlepna pizda kot si in zasluzila svoje miljonce? Samo omenim...
Prakticen primer, Gates je kupil 1000km2 rodovitne zemlje. 370 m2 / osebo rabis, da je vegetarianec samooskrben (za mesojedca vec). Ce mu prepolovis, ne bo za njega nic drugace, se vedno se bo lahko obmetaval s hrano.
Zgodovina sprememb…
38k $ ketno je potrebnih za top 1%. Lol.
točno takšna reakcija je od ljudi, ki so problem za zemljo, ampak menijo da so drugi problem.
čista klasika retardiranega zahodnjaka!
https://reporter.si/clanek/slovenija/jo...
https://www.domovina.je/kdo-ima-prav-sp...
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
38k $ ketno je potrebnih za top 1%. Lol.
točno takšna reakcija je od ljudi, ki so problem za zemljo, ampak menijo da so drugi problem.
čista klasika retardiranega zahodnjaka!
https://reporter.si/clanek/slovenija/jo...
https://www.domovina.je/kdo-ima-prav-sp...
Reakcija na false podatek?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33913 (17788) | zmaugy |
» | Človek soodgovoren za spremembe Zemljine vrtilne osi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 28439 (23612) | zmaugy |
» | Nova anketa: globalno segrevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ankete | 52965 (45097) | gzibret |