» »

Menjava odbijača Honda Civic

Menjava odbijača Honda Civic

wiwiman ::

Pozdravljeni,

ker sem malo nevešč teh avtomobilističnih zadev se obračam sem. In sicer, na moji hondi sem poškodoval prednji odbijač, centralni del in obrobo ob blatniku. Šel sem do ličarja ki mi je naračunal neko blazno cifro za popravilo (vse z novimi deli in celo masko vračunano). Iščem sedaj rabljenega in me zanima ali rabim kupiti samo zunanji del glede odbijača ali je še kaka plastika znotraj, ki se mora menjati. Na pogled ni notri nič poškodovano, samo zunaj je počen in zvit. Tisto sredinsko steklo imam že, obrobo ob blatniku pa tudi nisem ziher ali se menja samo ta sivi del ali moraš menjati cel kolotek?

 Honda

Honda

Assass1n ::

Obroba blatnika se menja cela. Gre od odbijača spodaj do blatnika spodaj. Imaš par vijakov in čepov. Kolotek načeloma star, tukaj je verjetno še cel.
Odbijač gre dol kar lahko. Pod to obrobo imaš vijak pod blatnikom na obeh straneh. Tudi levo obrobo boš rabil vsaj do polovice dol snet pa boš to odšravfal in da gre dol iz odbijača. Bodi nežen, ker hitro polomiš nosilček, tudi če kakšen manjka bo stalo gor :)
Potem imaš čepe in kakšen vijak spodaj na plastiki pod motorjem in zgoraj za masko. Potem se samo potegne ob straneh odbijač ven in celega naprej.
Masko pišeš da imaš, jaz imam kot novo naprodaj za 80€, če imaš takšno staro zbledeno kot je bila prej ti jo rade volje prodam.
Masko moraš zamenjati preden boš dal gor nov odbijač, ker je za njim. Ne vem v kakšnem stanju si jo kupil, če je cela dol vzeta iz nosilci je samo 4x zataknjena. Od spodaj pritisneš in potegneš proti sebi.
Tudi luč ti stoji malo postrani, poglej, da ni kaj polomljeno.

Ni težko počasi pa boš zrihtal. Kakšne rezervne čepe si nabavi, stari radi odletijo. Če jih malo špricniš iz kakim wd40 preden jih dol vlečeš zna pomagat.

Srečno

Kar se tiče odbijača, kupiš samo zunanji del, če se ne motim ni notri nobene plastike. Če pa je boš uporabil staro.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Assass1n ()

wiwiman ::

Oh, hvala za izčrpen odgovor. Vidim, da malo že poznaš zadeve. Torej je oglas na bolhi tvoj (glede na username), mogoče te res zagrabim za besedo glede maske, ker je nimam (mogoče sem mal čudno gor napisal). Sem pač bolj v fazi zbiranja info in upanja, da ima kdo vsaj odbijač že v isti barvi :) Pa tudi karkoli glede delavnice in ordja glih nimam na voljo tako da bom vidu, če se bom sam loteval...

Če slučajno veš, verjetno paše odbijač tudi od 2.2 dizla gor (moj je 1.8 bencinar), sej najbrš ni razlike? Moja je letnik 2007, faceliftani modeli kasneje majo že kaj drugače?

Assass1n ::

Po mojih info so vsi odbijači isti, druga je le maska. Ne me držat za besedo.
Ja oglas imam na bolhi, cena ni zadnja.
Če nisi vešč boš to težko naredil sam. Če najdeš vse dele, sama menjava ni težka. Sem iz Domžal, če se odločiš ti mogoče lahko pomagam. Čisto zastonj žal ne, bankrotiral pa ne boš.

Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

wiwiman ::

Ej, hvala za ponudbo, te morda res zagrabim za besedo, če boš pri volji. Samo da dobim odbijač in ostalo...

In ja, je še nekaj polomljenega notri pri luči, ne vem pa točno kaj...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo počenega odbijača

Oddelek: Na cesti
183514 (2863) miha98
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35574444 (46986) imagodei
»

Ko ti crkne ena žarnica, zamenjaj še drugo - mit ali resnica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8620732 (17447) bambam20
»

Samopopravljivi odbijači?

Oddelek: Loža
91839 (1513) Loki
»

Originalni ali neoriginalni avto deli. To je zdaj vprašanje.

Oddelek: Loža
243925 (3598) SkIDiver

Več podobnih tem