» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
23 / 91
»»

LeQuack ::

lebang1 je izjavil:

Očitno je tako pomankanje usega, da poskušajo s penzionisti :)

Vse drugo, samo dobre plače ne.
Quack !

111111111111 ::

solatko je izjavil:

111111111111 - Tebi ni jasno, da imamo nekateri denarja za življenje dovolj in nismo materialistični hrčkarji, raje uživamo življenje. Čisto dovolj je bilo nekaj čez 40 let aktivnosti in, če nikoli ne delaš za bagatelo, se v toliko letih kar nabere.

Oprosti, ampak napisal si tole:

solatko je izjavil:

111111111111 - V tujini ne zadošča božja pomoč, temveč se je potrebno izkazat z znanjem, vsi nesposobni trdijo, da v tujino ne gredo, ker so patrioti.

Tudi ti ne greš v tujino, torej si nesposoben. :D Pa še v boga verjameš. :D

Nikar se sedaj ne vleci ven, da si pa izjema. Očitno si za RKC, za tujino pa nesposoben. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zimonem ::

Solatni in murči, mesec in Kordiš, itak niso nikoli nikogar zaposlili. S takimi je jebeno težko imeti dialog.

solatko ::

ZveeZ - Zakaj pa rabiš kredit za karkoli, po kredit greš takrat, ko ga ne potrebuješ.

111111111111 - Predvsem to, da moraš doma zaslužit dovolj, da ni potrebno hodit v tujino, tudi v SLO se da za zelo dober denar, delati za tujce. Osebno nisem imel nobenega interesa, da hodim v švabijo za 1000DEM višjo plačo, saj bi me stanovanje in vse drugo prišlo precej dražje.

Zimonem - Nekaj mesecev sem imel zaposlena dva študenta. Če prodajaš znanje, ne rabiš veliko delat.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Predvsem to, da moraš doma zaslužit dovolj, da ni potrebno hodit v tujino, tudi v SLO se da za zelo dober denar, delati za tujce. Osebno nisem imel nobenega interesa, da hodim v švabijo za 1000DEM višjo plačo, saj bi me stanovanje in vse drugo prišlo precej dražje.

Tako kot si napisal. Premalo si bil sposoben, da bi v tujini dobil dobro plačo. Tvoje nebuloze je prenašal samo Titov režim, ker si bil UDBOVEC in SINDIKALIST, da ste jebali poštene ljudi.

TheBlueOne ::

solatko je izjavil:

ZveeZ - Zakaj pa rabiš kredit za karkoli, po kredit greš takrat, ko ga ne potrebuješ.

Zimonem - Nekaj mesecev sem imel zaposlena dva študenta. Če prodajaš znanje, ne rabiš veliko delat.

Zakaj kredit, ko ga ne potrebujes? ;((

V tujino ne gres zaradi +1000EUR, razen, ce si v Sloveniji na minimalcu. Tako je tudi v praksi. Vecina izobrazenih gre zaradi dosti boljsih priloznosti.

Studentsko delo ni zaposlitev. S tem se ni za hvalit.

Raptor F16 ::

LeQuack je izjavil:

lebang1 je izjavil:

Očitno je tako pomankanje usega, da poskušajo s penzionisti :)

Vse drugo, samo dobre plače ne.

Ja ker jih lahko zaposlijo za tiste 4 ure na dan in prišparajo.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

nejc_nejc ::

Kdo pa pravi, da so 4 ure.dan na šihtu.

111111111111 - Kako si lahko tako neumen in sklerozen, nekaj krat sem ti napisal, da sem postal sindikalist ob osamosvojitvi Slovenije, zato, ker je dobil sindikat prvič v zgodovini, nalogo, dogovarjanja sindikata z direktorjem okoli plač, sklepanje podjetniških pogodb in skoraj glavno besedo pri prihvatizaciji. Meni firme niso ukradli, tako, kot večini sindikalistov, podjetniško pogodbo smo imeli tako, da je bilo razmerje med povprečnimi delavci in odličnmi delavci 1:4, kar ni uspelo nobenemu sidikalistu v SLO, da je imel odlični strugar, ključavničar, monter,.... začetno plačo inžinirja,....
V yugi tudi sučajno nisem hotel biti sindikalni poverjenik, sem pa bil nekajkrat v DS.

TheBlueOne - Odgovarjal sem 111111111, vem tudi sam, da študenti niso zaposlitev, rabil sem jih za nekaj akcij, ko je bilo veliko šraufanja. Tako so me učili tisti, ki so znali iz denarja delat denar, vsak kredit je pogodba s hudičem in samo dovolj velika zaloga lastnih sredstev, te obvaruje raznih presenečenj.
Delo krepa človeka

zobnik ::

Takih "bogatunov" se ne manjka v tej državi, sam bogi bodo ko ne bo več hlapcev, kar se že dogaja. Tod okol skoraj nobenga ne poznam, da nebi iskal kader. Skratka žage, gradbeništvo in ostalo deluje samo še kolikor sami zmorejo, ni kadra ...take najbolj je*eš če se zlažeš sem raj na socialni (da ne bo pomote nisem, gre sam zato da jih mal sproovociraš) kot da bi delal pri tebi, te mu pokrovko dol vrže.

Ja bo treba dobiček deliti z delavci ni druge, sicer bo Levica dala v zakon da je potrebno.
Quack !

feryz ::

S katerimi delavci?
Mujom, Ibrahimom, Kasimom...?
V javni upravi si pa tako ali tako že vse delite. Oz. delite si tisto, kar kdorkoli lahko ukrade. Tam ne rabite zakona, jih že imate.

solatko je izjavil:

V yugi tudi sučajno nisem hotel biti sindikalni poverjenik, sem pa bil nekajkrat v DS.

Spet lažeš.

LeQuack je izjavil:

Ja bo treba dobiček deliti z delavci ni druge, sicer bo Levica dala v zakon da je potrebno.

Trenutno levica dela bolj v smeri, da bo delavec imel čimanj denarja in da bo država povedala kaj je za njega dobro. Skratka, podpirala bo lenuhe in idiote in jih izenačila z ostalimi.

Zgodovina sprememb…

111111111111 - Ti pizdun kletarski boš komurkoli rekel, da laže, daj ženi prebrat tvoje poste in naj ti postavi diagnozo, da boš enkrat miren.
V yugi so podjetja delila dobiček z delavci, tvoj foter (baje slab obrtnik) sicer ne, v družbenih podjetjih pa kar lepo. Za plače se direktorji niso pogajali s sindikati, temveč je višino določil delavski svet, šele Markovič z novim zveznim zakonom o podjetjih, je za pogovarjanje o plači, poblastil sindikate, da ti bo vsaj malo jasno, kako je deloval prejšnji sistem.
Delo krepa človeka

gruntfürmich ::

LeQuack je izjavil:

floskule za rajo.
boš videl kako hitro bo dobičke pobralo kreativno knjigovodstvo in bo poslovanje še do nedavno visoko dobičkonosnih podjetij prikazano kot izguba.
obdavčevanje dobička je debilizem ki se ga gredo populisti. v resnici je dobiček prikaz učinkovitosti podjetja, in države bi rade to kaznovale. spodbujajo pa subvencije za podjetja, ki ne znajo poslovati in so vedno v izgubi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

OneYellow ::

Moja "visoka" plača je tudi prikaz učinkovitosti pa me država kaznuje in mi pobere skoraj polovico. :)

gruntfürmich je izjavil:

LeQuack je izjavil:

floskule za rajo.
boš videl kako hitro bo dobičke pobralo kreativno knjigovodstvo in bo poslovanje še do nedavno visoko dobičkonosnih podjetij prikazano kot izguba.
obdavčevanje dobička je debilizem ki se ga gredo populisti. v resnici je dobiček prikaz učinkovitosti podjetja, in države bi rade to kaznovale. spodbujajo pa subvencije za podjetja, ki ne znajo poslovati in so vedno v izgubi.

Hočeš reči da bo isto kot je sedaj? Ker tako je stanje že trenutno.
Quack !

solatko je izjavil:

111111111111 - Ti pizdun kletarski boš komurkoli rekel, da laže, daj ženi prebrat tvoje poste in naj ti postavi diagnozo, da boš enkrat miren.
V yugi so podjetja delila dobiček z delavci, tvoj foter (baje slab obrtnik) sicer ne, v družbenih podjetjih pa kar lepo. Za plače se direktorji niso pogajali s sindikati, temveč je višino določil delavski svet, šele Markovič z novim zveznim zakonom o podjetjih, je za pogovarjanje o plači, poblastil sindikate, da ti bo vsaj malo jasno, kako je deloval prejšnji sistem.

Ti si en velik lažnivec in potvarjalec dejstev. Klasičen star primerek UDBOVSKEGA KOMUNISTA, ki je sovaščane prijavljal, da je v jugi dobro živel. Moj foter je že pokojni in je bil eden največjih mojstrov na tem območju, še danes mi kdo reče, da bi najraje najel mojega fotra, ki je stvari poštimal tako kot treba.

Tega v komunizmu pač niste marali. Sidikalisti in delavci ste se izogibali dobro narejenemu delu.

LeQuack je izjavil:

Hočeš reči da bo isto kot je sedaj? Ker tako je stanje že trenutno.

Sedaj bo pač še malo slabše, ker dve leti niso bili na oblasti, morajo seedaj zapolnit primankljaj v njihovih malhah.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich - V yugi so dobre fabrike delile dobiček z delavci, del dobička pa dajali za razvoj, sedaj gre dobiček izključno za lepo življenje lastnikov, delavcem pa minimal ali malenkost čez in šikaniranje, delo za določen čas,... Kreativnega knjigovodstva nebi rabili, če bi delavcem izplačevali višje plače, bi bilo manj dobička.

OneYellow - V večini razvitejših držav v Evropi, so zajemanja iz plač večja, problem je samo dohodnina, ker pri tako nizkih plačah, ne morejo pustit minimalc pri miru, tako kot drugje, saj je veliko tistih, ki zaslužijo več od povprečja ali povprečje. Občinski proračuni, ki se futrajo iz dohodnine, bi bili namreč prazni. Če bi imeli nekaj 10 občin bi se prerazporedilo, pri toliko, kot jih imamo pa no goo.

111111111111 - Debilko, še kar serješ svoje nebuloze. Prvič nisem nikoli živel na vasi, ker sem bil rojen in živel v LJ in pri nas takih debilov, ki bi špecali sosede ni bilo, razen kolaborantov, ki so slučajno ali namerno (določenim službam) ostali živi in so se trudili čim več ljudi očrnit, da so lahko kolikor toliko normalno živeli. Po vaseh pa ste prav tekmovali, kdo bo lokalnemu agentu natrosil čim več laži o osovraženem sosedu ali iz nevoščljivosti, zato se počasi spravi z okolico ali se posvetuj z lokalnim župnikom, ti bo z veseljem povedal, komu se prijavlja čudne sosede, saj so bili ravno župniki največji sodelavci UDBE in OZNE in sedaj SOVA-e. IJJ je vsako nedeljo pred grosupeljsko cerkvijo opazoval, kateri sinovi komunistov, hodijo k maši in verouku, saj je bil to za komunista zelo hud prekršek, kot bi bil član SDS in vse stvari od tam, nosil na SD. V socalizmu (komunizma namreč nikoli nismo imeli) je bilo kar nekaj izredno uspešnih in bogatih posameznikov Predalič - IGO, Golob - Romy in EDIGS, Avseniki, Akrapovič,... ti naštejem samo nekaj teh, takih, kot je bil tvoj foter pa verjetno nekaj sto v širši okolici, zato nehaj nabijat, ker, če bi bil kaj izrednega, bi ga verjetno poznal. Sicer pa je bilo tako, da je bilo večina slovenskih privatnikov povprečna ali slaba pri delu, pri cenah pa extremna, zato so ljudje uporabljali mojstre iz juga, ki so so potrudili, narediti dobro in dovolj poceni. Glede na to, da je slovenska industrija kar lepo napredovala do zakona o združenem delu, zopet dokazuješ svojo nevednost ali namreno zavajanje. Daj se človek malenskost izobrazi, da ne boš pisal ravno vsak kretenizem, ki ti pride pod pero in bodi srečen, da smo imeli socializem, saj sicer nebi živel v svoji hiši, ki si jo podedoval od fotra. Slabše bo, ker je potrebno sanirati ves drek, ki ga je povzročila puklavčeva vlada, tako kot takrat, ko je vabil trojko. Res ste desni vsi pijani 24/7/365.
Delo krepa človeka

Malidelničar ::

solatko: Za veliko sranja glede pomanjkanja delovne sile ste krivi sindikalisti in sindikati, dragi solatko. V ZDA so že vedeli kako stojijo zadeve, ker so hitro ugotovili, da so sindikati v bistvu podaljšek mafije.
zobnik: V Sloveniji se po mojem mnenju že obrača, TRG pritiska in plače se začenjajo izboljševati. Seveda vzporedno nekatere padajo. Tehnični kader se pobira, sedaj še del storitvenega (gostinski ima 100% najslabša leta že za sabo, sedaj bo šlo samo gor in to parabolično), nekatera kvalif. delovna mesta (varilci) ter posebne zahteve (nočne) je že potrebno mastno plačati. To vse dela TRG. Medtem uni. dipl. družboslovcem pada urna postavka kot svinec in izgubljajo lagodno pozicijo, če jo primerjamo s tisto v devetdesetih. Vem, ker sem sam družboslovec. Ekonomistom že pada tržna pozicija, pravnikom še ne, ampak so naslednji na vrsti, administratorji pa so itak v zadnjih 10 letih ogromno izgubili. Da o poklicih kot so jezikoslovci, sociologi, filozofi itd. ne govorim, to je vse pristalo na minimalni plači.
OneYellow: Glede na zgoraj zapisano, moraš vedeti, da država izgublja opcije za hoardanje davkov, smo tudi že previsoko na Lafferju. Folk seli denar ven, optimizira. Poglej kako bo ob nepremičninskemu davku ali pa zvišani davčni stopnji za najem - folk bo prevalil cene lepo na najemnike bp. Veliko Slovencev ima bančne račune v tujini, FURS jih mora sicer videti, ampak denar je tam pred slovenskimi pogoltneži varen.
Tudi, če gledaš normirance so se razširili, ker je ogromno ljudi POTREBOVALO davčno optimalno rešitev. Slovenec to rabi, če to ukinejo, bo našel nekaj drugega. Ta leva koalicija ima v resnici manj možnosti, da izpelje populistične leve politike, kot jih je imel Drnovšek v devetdesetih.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

svecka ::

sindikalisti niso krivi zaradi pomanjkanje delovne sile, ampak je v celotni EU problem, ker noben noče več delat za minimalca. Nova generacija noče delat pa pika, hočejo biti vsi youtube zvezde in influencerji, kjer so sami svoj sef.

In da ZDA primerjaš po delovni sili si smešen. Pojdi kdaj v LA pa ti bo jasno njihova delovna sila kje prebiva.

trancer01 ::

Danes pač vsi gledajo YouTube in hočejo na enostaven način priti do denarja. Garati v več izmenah in slabih delovnih pogojih res noče nihče več. Zakaj pa bi, ko pa sodobna tehnologija informacijske dobe omogoča toliko boljših možnosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trancer01 ()

solatko je izjavil:

gruntfürmich - V yugi so dobre fabrike delile dobiček z delavci, del dobička pa dajali za razvoj, sedaj gre dobiček izključno za lepo življenje lastnikov, delavcem pa minimal ali malenkost čez in šikaniranje, delo za določen čas,... Kreativnega knjigovodstva nebi rabili, če bi delavcem izplačevali višje plače, bi bilo manj dobička.

Tole je spet totalna laž. Tudi danes dobre fabrike delijo dobiček med zaposlene in v razvoj. Izkoriščevalske pa tako kot v bivši jugi propadejo.

Malidelničar - Ta podaljšana roka mafije, je po celem svetu uveljavila zahtevo 3x8 - 8 ur dela, 8 ur počitka in 8 ur spanja. Obrača se zato, ker delavci z juga in vzhoda niso več tako poceni in bedasti, zato so sedaj začeli z Indijci, Indonezijci,... na splošno pa kažeš neznanje okoli trga delovne sile, se vidi, da si družboslovec. Sicer je pa v ZDA čisto vsak posel povezan z mafijo, tako ali drugačno, tako kot pri nas, ker to omogoča zakonodaja sprejeta ob osamosvojitvi, če bi obdržali prejšnjo, vsaj kar se tiče kriminalitete, bi bili aresti polni pa še kakšna večja firma bi obstajala, tako pa vse naše vlade nimajo kaj pokazat za 32 let, Tito je v 35 letih pomagal ustanoviti gibanje neuvrščenih, dvignil yugo iz kmetijsko usmerjene kraljevine v četrto vojaško silo Evrope, delali smo letala in podmornice med redkimi državami na svetu,.....

111111111111 - Ta teden kar velikokrat uporabljaš besedo laž, za moje trditve pri katerih resnice niti ne poznaš, niti je ne znaš izbrskat, če prav je vse na netu. Ti boš seveda brez problema naštel firme, ki dobiček delijo z delavci, ne samo z managerji, seveda v SLO. Ti lažeš, oziroma ne poznaš resnice, ker to kar trdiš, enostavno ni res. Če je to v petih firmah v SLO, to pomeni samo to, da izjeme potrjujejo pravilo.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Debilko, še kar serješ svoje nebuloze. Prvič nisem nikoli živel na vasi, ker sem bil rojen in živel v LJ in pri nas takih debilov, ki bi špecali sosede ni bilo, razen kolaborantov, ki so slučajno ali namerno (določenim službam) ostali živi in so se trudili čim več ljudi očrnit, da so lahko kolikor toliko normalno živeli. Po vaseh pa ste prav tekmovali, kdo bo lokalnemu agentu natrosil čim več laži o osovraženem sosedu ali iz nevoščljivosti, zato se počasi spravi z okolico ali se posvetuj z lokalnim župnikom, ti bo z veseljem povedal, komu se prijavlja čudne sosede, saj so bili ravno župniki največji sodelavci UDBE in OZNE in sedaj SOVA-e. IJJ je vsako nedeljo pred grosupeljsko cerkvijo opazoval, kateri sinovi komunistov, hodijo k maši in verouku, saj je bil to za komunista zelo hud prekršek, kot bi bil član SDS in vse stvari od tam, nosil na SD. V socalizmu (komunizma namreč nikoli nismo imeli) je bilo kar nekaj izredno uspešnih in bogatih posameznikov Predalič - IGO, Golob - Romy in EDIGS, Avseniki, Akrapovič,... ti naštejem samo nekaj teh, takih, kot je bil tvoj foter pa verjetno nekaj sto v širši okolici, zato nehaj nabijat, ker, če bi bil kaj izrednega, bi ga verjetno poznal. Sicer pa je bilo tako, da je bilo večina slovenskih privatnikov povprečna ali slaba pri delu, pri cenah pa extremna, zato so ljudje uporabljali mojstre iz juga, ki so so potrudili, narediti dobro in dovolj poceni. Glede na to, da je slovenska industrija kar lepo napredovala do zakona o združenem delu, zopet dokazuješ svojo nevednost ali namreno zavajanje. Daj se človek malenskost izobrazi, da ne boš pisal ravno vsak kretenizem, ki ti pride pod pero in bodi srečen, da smo imeli socializem, saj sicer nebi živel v svoji hiši, ki si jo podedoval od fotra. Slabše bo, ker je potrebno sanirati ves drek, ki ga je povzročila puklavčeva vlada, tako kot takrat, ko je vabil trojko. Res ste desni vsi pijani 24/7/365.

Te moram razočarati. Hišo sem kupil in zgradil sam, za razliko od tvojega sina, ki se si mu mogel umakniti iz stanovanja v Ljubljani, ker si ni sposoben kupiti svojega. Pa takega fotra ima za supermena. Najbolj me jezi, da moram še jaz in moja žena plačevati za tvojo penzijo, ker sam nisi bil sposoben vzgojiti dovolj sposobnih potomcev, da bi danes z davki pokrivali tvojo penzijo. No, moj nesposobni foter, je vzgojil 2 otroka, ki sta še vedno poročena, v svojih hišah in plačujeta davke na visoki stopnji, ampak za take lenuhe kot si ti, ker ste ga preživeli, ker v življenju niste delali nič poštenega, da bi plačevali davke, danes pa vlečete penzijo, ker ste pač imeli čas tekat popoldan in se ukvarjat s športom, medtem ko ste kradli privatnikom, za vaše luksuzno življenje. Saj vidim kako je, tako si tudi vzgojil svojega sina, da se mora zanašat na tebe, da lahko sploh preživi.

Bravo Ljubljana, ki živi od davkov ostale Slovenije.

solatko je izjavil:

111111111111 - Ta teden kar velikokrat uporabljaš besedo laž, za moje trditve pri katerih resnice niti ne poznaš, niti je ne znaš izbrskat, če prav je vse na netu. Ti boš seveda brez problema naštel firme, ki dobiček delijo z delavci, ne samo z managerji, seveda v SLO. Ti lažeš, oziroma ne poznaš resnice, ker to kar trdiš, enostavno ni res. Če je to v petih firmah v SLO, to pomeni samo to, da izjeme potrjujejo pravilo.

Praviloma kar vsa visokotehnološka podjetja v SLO, tako tuja kot naša. POlni regres, božičnica, letne nagrade, 13 plača, itd... Ena izmed zadnjih je pipistrel, kjer je Boscaroli nagradil delavce za dolgoletno pripadnost firmi.

Ti se bolj meniš, kako so v bivši jugi praktično vse firme delile dobiček med zaposlene in razvoj. Kar je seveda čista laž. Če pa je vse skupaj na spletu, pa bom z veseljem prebral in priznal napako.

solatko - ROFL prodaj te tvoje pravljice komu drugemu, poserjemo se na vašo jugonostalgijo :)):))8-)

111111111111 - Pipistrel je genij pa tudi človek in poštenjak. Česar za razne sindikaliste ne moremo reči, včasih berem tistega, kaj je že, aja Klariča po Twitterju, tip je obstal v letu 1920. Več Boscarolov in manj Semoličev in Klaričev, pa bo Slovenija lepša. Sindikati so uničili VSE česar so se dotaknili, tako v obdobju 1945-1990, kot tudi v obdobju po letu 1990.

Btw. jaz poznam veliko preprostih delavcev, ki so in še vedno delajo bolj dela 'za trakom' kot se reče, in so se takoj po osamosvojitvi izpisali iz sindikata (pred 1991 to ni bilo možno), bilo jim je v preveliko osebno sramoto (!), da bi se pustili manipulirati slovenskim sindikalistom. In ker imajo ponos so sindikat odjebali. Pravi slovenski, kleni, narodno-zavedni ljudje. Na bruhanje mi je šlo ko sem slišal njihove zgodbe o glavnih sindikalistih v socializmu, kaj in kako se je delalo - pa saj po letu 1991 ni bilo nič drugače.

Za dobrobit delavca je v Sloveniji več naredil trg ter rangiranje služb glede na ponudbo vs. povpraševanje kot pa sindikati. In komaj so si tudi številni "navadni" delavci opomogli še posebej po letu 2012, ko je veliko poklicev počasi začelo pridobivati, eni celo izjemno hitro, ironično po sili razmer vse pod levimi vladami (ki pa si niso upale mešetariti preveč po gosporadstvu!), pojavili so se jasni trendi po plačnih zahtevah, firme so začele tekmovati za delavce, delavci, ki so šli v emigracijo po letu 2010 so se vrnili in zahteve prinesli nazaj s seboj itd. - pride sedaj levica v navezi z "novo" sindikalistko Jerkičevo (za katero sem na začetku lažno upal, da bo imela drugačen, moderen, Zahodnoevropski pristop) in začne razjebavat vse, od plačnih lestvic do davkov! Vse kar se je postavilo na neke normalne temelje bodo uničili!

mancini ::

Solatko
Kaj pa solidarnostne sobote v Yugi. Ko ste obvezno morali delat za dobro firme brez placila. Kaksne dobicke ste si delili, a si dobil ozimnico

111111111111 - Spet ena od tvojih ameba trditev, dejal sem, da so v dobrih firmah delili dobiček med zaposlene, ostanek pa je šel za razvoj, kje si videl v mojih zapisih, da so bile vse firme dobrostoječe? Za ta tvoj praviloma, bi bil vesel informacije, kakšno število zaposlenih to zajema in kakšne so sicer plače v teh visoko tehnoloških podjetjih, Magna SLO, niti slučajno ni blizu s plačami Magni A. O pipiju ne govori, ker je firmo prodal in delček iz kupnine, bolj za lastno promocijo, kot zato, ker bi bil tako dober, razdelil delavcem, ki so mu dobičke in dobro prodajo, praktično omogočili. Ti v celem življenju ne boš zaslužil toliko, kot sem jaz dal v pokojninski sklad, skoraj pol tega mi je s krajo odnesel Petrle, ko je izpraznil pokojninsko in zdravstveno blagajno, noben dobiček, ekstra dohodek, nagrada,.. ni šlo v penzijsko osnovo, če prav so bili plačani vsi prispevki. Tolaži me edino to, da nikoli nisem delal nadur, ker tudi te niso šle v osnovo, razen z zakonom predpisane.

Malidelničar - Vi se poserjete na yugo nostalgijo, mi pa na demokracijo, ki se izvaja pri nas, najbolj nas muči, da zaradi največje kraje družbenega premoženja v svetu od nastanka človeštva, ne sedi nihče. Res lep uspeh za utišanje yugonostalgikov, takrat so barabe namreč sedele. A res moraš lagat, iz sindikata si se lahko izpisal kadarkoli, samo nihče se ni, ker jih je bilo strah, pa tudi zaščite ob popivanju na delovnem mestu in plavih nebi imeli. Večina tistih, ki jih poznaš, je še kako absorbirala alkohol na delovnem mestu. Ko so jim varnostni inžinirji stopili na prste, so se morali tega odvadit in edini vzrok zakaj so člani, je bil odstranjen. Bodi vsaj toliko pošten in povej kako je bilo v resnici. Ko je sindikat dobil nalogo, da se z vodstvom podjetja pogaja za plače pa so še tisti sindikalisti, ki so to funkcijo opravljali pošteno, ostali sami, brez podpore članstva, res racionalno obnašanje zaposlenih in danes trdite, da so sindikati zanič, jaz trdim, da so delavci zanič. Če so zate lestvice pri katerih so prvi štirje razredi pod minimalno plačo, dobro postavljeni temelji, potem nimaš pojma, kako v svetu delujejo kolektivne pogodbe. Tam se vedno postavi osnovna tarifna postavka za I. plačni razred, potem pa so količniki za vse tarifne razrede.

mancini - zakaj imate nekateri tako željo po širjenju nebuloz, brez, da bi se prej prepričali, kaj je bilo res. Solidarnostne sobote so se delale po ukazu vlade ob različnih naravnih nesrečah za pomoč tem krajem. Meni ni bilo potrebno delati nobene, ker sem bil v firmah, ki so imele dovolj finančnih zalog, da smo to obveznost izplačali. Morda boš kdaj omenil samoprispevke, ki so bili v posameznih pokrajinah, na podlagi referendumov za izgradnjo družbene infrastrukture - šol, vrtcev, cest (del ljubljanske obvoznice od Viča do Jarš),... Sicer pa se še spomnim časov, ko smo imeli delovne sobote tudi v šoli. Tako je bilo pač takrat družbeno življenje in večina ljudi, je to sprejemalo kot nekaj normalnega, saj so bili rezultati vidni kmalu, ker se je denar porabljal transparentno in namensko. Danes ne veš nič, cestni EUR in cestnina pri registracijah, se uporablja za železnico, zdravstveni in pokojninski denar hlapi,......
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Berserker ::

A bi lahk prosim pustili te večne boomer debate o domnevnem delavnskem raju v jugi in zablodah tržnega gospodarstva. Smo v 2022.

PrihajaNodi ::

Berserker je izjavil:

A bi lahk prosim pustili te večne boomer debate o domnevnem delavnskem raju v jugi in zablodah tržnega gospodarstva. Smo v 2022.

Zakaj, a ni danes lazje do flata pridt? Vcasih nismo poslusali kako mladi ne morejo do stanovanj. In ja, solatko ima prav. Slovenija je imela resne firme: Fructal, lek, krka, litostroj, TAM, unior.…kaj imamo danes? Pipistrel? Resno? Pa IT firme ki iscejo pocen kader za outsorcanje., no nekaj malega se turizem. Se ceste nam pride strabag gradit katerega preplacamo. Slovenija je postala okoren mamut ki gradi na javnem sektorju realne vrednosti pa v drzavi ni. Isto kot tu blesavi zapisi mekaterih. Pa ja za kriptomiljonarje jn itjevce z normiranci ki delajo za tujino res ni slabo, vsr ostalo je pa en drek.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

Ko je sindikat dobil nalogo, da se z vodstvom podjetja pogaja za plače pa so še tisti sindikalisti, ki so to funkcijo opravljali pošteno, ostali sami, brez podpore članstva, res racionalno obnašanje zaposlenih in danes trdite, da so sindikati zanič, jaz trdim, da so delavci zanič.

No lepo, da enkrat za spremembo poveš pošteno, da zaničuješ delavce. To pa je tvoj pravi obraz komunističnega sindikalista, ki zaničuje delavce in obrtnike, ker misli, da je boljši od njih.

PrihajaNodi je izjavil:

Zakaj, a ni danes lazje do flata pridt? Vcasih nismo poslusali kako mladi ne morejo do stanovanj. In ja, solatko ima prav. Slovenija je imela resne firme: Fructal, lek, krka, litostroj, TAM, unior.…kaj imamo danes? Pipistrel? Resno? Pa IT firme ki iscejo pocen kader za outsorcanje., no nekaj malega se turizem. Se ceste nam pride strabag gradit katerega preplacamo. Slovenija je postala okoren mamut ki gradi na javnem sektorju realne vrednosti pa v drzavi ni. Isto kot tu blesavi zapisi mekaterih. Pa ja za kriptomiljonarje jn itjevce z normiranci ki delajo za tujino res ni slabo, vsr ostalo je pa en drek.

Nodi, si se že cepil. Vi stari prdci morate počasi zamenjat mentaliteto. V bivši jugi je bilo za VEČINO prebivalstva zajeb.

Zgodovina sprememb…

Nodi, si se že cepil. Vi stari prdci morate počasi zamenjat mentaliteto. V bivši jugi je bilo za VEČINO prebivalstva zajeb.

Ne, nisem idiot da bi se cepil. Btw v jugi je obstajala tudi varianta skupinskih gradenj his. Ce le nisi bil totalno teslo si do nepremicnine lahko prisel. Seveda pa so bile tudi delovne sobote pa SCT je delavcem omkgocsl letovanja na Hrvasko obalo. Mladina. Ni cudno da vse propada. Par jih obagati z youtubom in kriptom in vsi zelijo na lahek nacin obogateti...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ne, nisem idiot da bi se cepil. Btw v jugi je obstajala tudi varianta skupinskih gradenj his. Ce le nisi bil totalno teslo si do nepremicnine lahko prisel. Seveda pa so bile tudi delovne sobote pa SCT je delavcem omkgocsl letovanja na Hrvasko obalo. Mladina. Ni cudno da vse propada. Par jih obagati z youtubom in kriptom in vsi zelijo na lahek nacin obogateti...

Seveda, v bivši jugi so bile same rožice, nobene korupcije in vsi so bili pošteni. :D

Ce nisi bil res teslo se je dalo. Zato pa ima Slovenija najvecje stevilo lastnistev nepremicnin. Danes so stvari drugacne ker so place zanic pa vse je prepovedano za malega cloveka, pa prospevki in birokracija so dragi ko zafran... smrkavec, zapri se v klet in streemaj naprej
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ce nisi bil res teslo se je dalo. Zato pa ima Slovenija najvecje stevilo lastnistev nepremicnin. Danes so stvari drugacne ker so place zanic pa vse je prepovedano za malega cloveka, pa prospevki in birokracija so dragi ko zafran... smrkavec, zapri se v klet in streemaj naprej

Ni mi treba, ker sem cepljen. :D

Telbanc ::

Vidim da neizkušena mladina, ki je že boostana z cepivom, ne ve zakaj se je ukinil SDK. :):D

Pred davnimi leti.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

musicfreak ::

Prva stvar, ki bi se je mogla lotit vlada je ta da bi bila socialna pomoc omejena samo na 6 ali 9 ali 12 mesecev, enako kot je na Poljskem (razen za tiste, ki bi imeli zdravnisko potrdilo da ne morejo delat seveda). Ne vem zakaj se tega nihce ne upa dotaknit. Bo dosti manj ljudi na sociali, ki bodo zavracali delo.

musicfreak je izjavil:

Prva stvar, ki bi se je mogla lotit vlada je ta da bi bila socialna pomoc omejena samo na 6 ali 9 ali 12 mesecev, enako kot je na Poljskem (razen za tiste, ki bi imeli zdravnisko potrdilo da ne morejo delat seveda). Ne vem zakaj se tega nihce ne upa dotaknit. Bo dosti manj ljudi na sociali, ki bodo zavracali delo.

Prvo bi bilo treba vlado ukinit pa Slovenijo prikljucit nekateri od sosednjih drzav, ker tele pezdeke (Js) je prevec potratno placvat. Slovenija bi tako bilo mesto Slovenija in brez zupanov, pos(l)rancev itd…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Prvo bi bilo treba vlado ukinit pa Slovenijo prikljucit nekateri od sosednjih drzav, ker tele pezdeke (Js) je prevec potratno placvat. Slovenija bi tako bilo mesto Slovenija in brez zupanov, pos(l)rancev itd…

Seveda.. a se ti zavedas, da je stanje tako, zaradi lobistov, ki zelijo, da se pri nas uveljavi enak sistem privatizacije, kot v tujini? Ti bi kar skocil iz dezja pod kap in se direkt prikljucil sosednjim drzavam, kjer bos celo tretiran kot drugorazredni drzavljan.
V parlament bi morali poslati "plemenite" ljudi, ki nimajo cesa izgubiti ter bi bili pripravljeni kasirat tudi metek za dobrobit druzbe. Samo taki lahko vladajo revolucionalno in ustavijo krajo javnega denarja.

Vlada nam eu, vse kar ti gledas je lutkovna predstava za bimbote.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Vlada nam eu, vse kar ti gledas je lutkovna predstava za bimbote.

Ker so nasi politiki na pozicijah zgolj zaradi lastnih interesov. Tudi EU se da zoperstaviti. Npr Orban jih obcasno ne jebe 5%.

Ah daj no
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Berserker ::

PrihajaNodi je izjavil:

Berserker je izjavil:

Ker je irelevantno za sedanje čase. Trenutne sitacije ne boš rešil z boomer nostalgijo, ki bolj pogreša svojo mladost, na takratne gospodarske zablode pa pozablja. Omenjene firme so pa takrat prežive zgolj zaradi ideološke avtarkije, ne pa zaradi dejanske uspešnosti poslovanja in kvalitete. Trenutno preživijo zgolj firme, ki so sposobne konkurirat na svetovnem trgu, razni tamiči, tomosi in zastave to pač niso bli sposobni.

sbawe64 ::

musicfreak je izjavil:

Socialna pomoč se daje na tri mesece, nato pri ponovno odobreni vlogi šest mesecev, potem spet na tri in nato šest.
Zavod za nezaposlovanje pridno meče ljudi iz evidenc (moraš biti prijavljen kot aktiven iskalec zaposlitve), plus sledi kazensko pol leta časa, ko se ne moreš prijaviti na zavod, sledi da socialna pomoč ni tako samoumevna, kot se ti zdi.
Poleg tega gledajo csd-ji vse premičnine, nepremičnine in trr-je.

Sankcije delujejo
https://www.rtvslo.si/slovenija/za-soci...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Berserker je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Berserker je izjavil:

Ker je irelevantno za sedanje čase. Trenutne sitacije ne boš rešil z boomer nostalgijo, ki bolj pogreša svojo mladost, na takratne gospodarske zablode pa pozablja. Omenjene firme so pa takrat prežive zgolj zaradi ideološke avtarkije, ne pa zaradi dejanske uspešnosti poslovanja in kvalitete. Trenutno preživijo zgolj firme, ki so sposobne konkurirat na svetovnem trgu, razni tamiči, tomosi in zastave to pač niso bli sposobni.

Kaj ti blebetas? Litostrojeve turbine so se danes v egiptu. Mlad si in ne razumes dolocenih stvari.

sbawe64 je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Socialna pomoč se daje na tri mesece, nato pri ponovno odobreni vlogi šest mesecev, potem spet na tri in nato šest.
Zavod za nezaposlovanje pridno meče ljudi iz evidenc (moraš biti prijavljen kot aktiven iskalec zaposlitve), plus sledi kazensko pol leta časa, ko se ne moreš prijaviti na zavod, sledi da socialna pomoč ni tako samoumevna, kot se ti zdi.

Sankcije delujejo

To kar vidim v clanku je novodbno suzenjstvo. Da delas pa rabis socialno
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

musicfreak je izjavil:

Ob dejstvu, da je pr nas določeno število beguncev, ki so deležni al inkluziv, in jim nikjer ni treba delat, bi rad vido tistega ki bi to uvedu. Poleg tega raja, ki dela nima več za račune, za hrano, za kurjavo... in ti bi take še zatolkel. Nice, very nice.:D

Zdravniško potrdilo no, a ga imaš ?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

ales85 ::

sbawe64 je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Sankcije delujejo

Mogoce v teoriji. V praksi pa poznam ljudi, ki ze skoraj 20 let neprekinjeno prejemajo socialno pomoc.

sbawe64 ::

Petrol zaradi pomanjkanja kadra začasno zaprl nekatere servise
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Kot so pojasnili v Petrolu, je razlog pomanjkanje delovne sile zaradi porasta okužb s covidom-19.

Pameten tale virus (po 21 uri, meje občin/ regij, službena pot), omv in mol servisov se izogiba.

ales85
Invalidi ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64: Hja pomanjkanje kadra zaradi povišanih okužb COVID. Mislim, da to ni povezano s to temo in nima veze s podplačanim kadrom in študentskim delom na Petrolu. LP
««
23 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249135 (16959) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43074930 (56210) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430107 (25473) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167053 (53183) bbf

Več podobnih tem