Forum » Loža » "Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
Temo vidijo: vsi

murrieta ::
Je, je tako kot vse kar drži tvojo rit sploh v luftu. Od Kitajcev, do hroščev in poceni delovne sile.
Ne. Ves kaj je najboljse? Ker si se zacel zaletavati v enega redkih, kjer tvoja projiciranja ne drzijo.
In samo nizas neumnost za neumnostjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: murrieta ()

gruntfürmich ::
Temo ste lepo zasrali gre se o pomanjkanju delovne sile in slabih pogojih tistih ki jokajo ko ni delavcev
mislim da daje murrieta dobre napotke, kako si zvišat plačo.
sicer trola že iz 10 računa, ampak vseeno je to-to...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:
sicer že iz 10 računa
Po mojih izracunih iz 70+, tule sem bil precej pred tabo, samo, da, cenim svojo anonimnost. In pocasi bo spet cas, da ga zamenjam, ker se je butthurt idiotov nabralo ze prevec.
(izbrisal trol iz citata, ker ne trolam, samo zanicujem idiote, pac vecino slo-techa je sramota za homo-sapiens)
Zgodovina sprememb…

Redek si samo v sranju. Kup driske.
Samopomilovanje te ne odredšijo greha.
Heh, ta kekec je pa ze v depresijo padel. Pojdi na snops. Ziher ga imas. Zaletavanje vame ti bo samo poglabljalo krizo.
Zgodovina sprememb…

Toliko, da se ob kolicini prepucavanja, ne pozabi na bistvo...
Ampak resno, brez heca, a kreteni (saj nisi prvi, imamo se druge kratkogledne bedake tega tipa na zalogi, recimo Mato989) resno mislite, da bo bolje, ko boste izgubili velik del trga, ki bi se mu dalo kaj prodajati?
Ker boomerjev bo manj, kupna moc se bo zmanjsala, premozenja bojo, sploh, ce bodo pokojnine nizke zapustili obcinam/domovom za ostarele (ker bodo pac rabili oskrbo) in vi resno mislite, da vam bo bolje, brez sluzb (ker se ne splaca delati), brez otrok (ker se jih ne izplaca imeti), brez znanja (ker je baje vse na internetu), brez deficitarnih sluzb (saj nihce ne rabi zidarjev, vodovodarjev, elektricarjev, cevlarjev,...), ... ?
Adolescent, sparaj in kupuj "zemljo". Ker, ko "crkne" boomer generacija boste last nekaj fevdalcev in njihovih otrok. In kdor ne bo imel "zemlje", bo kmetavz.
Saj ne, da je tak scenarij nujen, ampak z vaso mentaliteto se bo zgodil. Bebci.
(najboljsa fora pa je, da se narcisticni degeni fejstbuka in toktoka tolazijo, da je bilo pa boomerjem vse v jasli prineseno..., me zanima kdo od vas se je odselil pri 19 letih odselil od starsev in delal dve sluzbi (seveda z vec znanja, kot ga danes premorete pri 30ih, ko se vedno ugotavljate, da je treba mladost preuzivati), da si je prisluzil za malo garsonierico)
Zgodovina sprememb…

Zimonem ::
Če imaš 70 usernameov si res fenomen in peterskala. Razen bluechipov šlo tech in medover, gotovo so ti ponudili tudi delo na aleterju in 24kur.

Če imaš 70 usernameov si res fenomen in peterskala. Razen bluechipov šlo tech in medover, gotovo so ti ponudili tudi delo na aleterju in 24kur.
Pravzaprav sem bil skromen, 88. Vsake tri mesece nov, ne vem kaj je to kaj taksnega.
Vsaj uporabljam enega naenkrat. Idioti tvojega tipa pa vec naenkrat, da prepricujejo ljudi, da imajo prav, ceprav so navadni salabajzerski kreteni. Je treba napihnit, da izgleda, da vas je zahojencev vec, da se ne pocutis osamljen.
Zgodovina sprememb…

feryz ::
Ta forum je specifičen.
V eni temi nabijajo, da bi moral mehanik dobiti avstralskih 100 evrov na uro, v drugi pa potem zahtevajo, da jim ta isti serviser šraufa avto za 15 evrov na uro.
Nekaj ne gre skupaj, se vam ne zdi?
V resnici ni tak problem spraviti plače na švicarske. Problem je, da bo večina ljudi v tem primeru še v krepko večjem siromaštvu. Praktično oropana vsega. Ampak ko enkrat to storiš, ni poti nazaj. Vsaj mirne ne.
V eni temi nabijajo, da bi moral mehanik dobiti avstralskih 100 evrov na uro, v drugi pa potem zahtevajo, da jim ta isti serviser šraufa avto za 15 evrov na uro.
V resnici ni tak problem spraviti plače na švicarske. Problem je, da bo večina ljudi v tem primeru še v krepko večjem siromaštvu. Praktično oropana vsega. Ampak ko enkrat to storiš, ni poti nazaj. Vsaj mirne ne.

Seveda, zato pa moralno motene osebe navijajo v to smer, da profitirajo, ker brez zajedanja drugih so samo nule, ki se hvalijo, da so "podjetniki".

111111111111 ::
Nobenega in ga tudi nikoli vec ne bom. Ste se mi debili prevec zamerili. Zaradi mene tudi, ce jutri crknete v svoji neumnosti.
Vam zaupam eno zelo zdravo perspektivo, delodajalec (za razniko od narcisov, ki so preneumni, da bi karkoli razumeli) je samo prodajalec vasega dela. Ce vas ne placuje dovolj, je slab delavec, ki ga odpustite in se odpravite dalje. Jebes salabajzerje.
Sploh ne dvomim, da si bil problem ti. :D
111111111111 - Imel sem ponudbe, Švica, Nemčija, Alžir,... pa se mi enostavno ni dalo, ker sem v yugi zaslužil dovolj z malo dela in 10 let za svoj žep. Zakaj bi se selil, vi pa jamrate, da imate prenizke plače, da je vse v qurcu, da vam pobirajo davke,... pa je vzrok samo to, da znate premalo, da bi vas kdo potreboval in tudi ustrezno plačal.
Seveda si imel "ponudbe" in si se "odločil" ostati. :D Saj si sam napisal, da ti drugje Bog ne bi mogel pomagati. :D
Tocno tole. +1
Visokoleteci egoti, z vec gobca kot znanja.
Znanja pa nimajo, ker ga nimajo kje dobiti. Ker oni uzivajo (na ramenih starsev). Bojo delali, ko bojo stari, vsa najbolj produktivna leta pa bojo vrgli v potrosnistvo.
Kje sta se pa vidva šlabajzerja našla. :D Pašeta skupaj kot drek na pol prerezan. :D
Delodajalci bojo morali dati boljso placo in boljse pogoje, snezinke bojo morale zaceti delati, da bojo sprejemljiv kader za visjo placo in boljse pogoje. To je cela znanost.
Zeh.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 je izjavil:
Nobenega in ga tudi nikoli vec ne bom. Ste se mi debili prevec zamerili. Zaradi mene tudi, ce jutri crknete v svoji neumnosti.
Vam zaupam eno zelo zdravo perspektivo, delodajalec (za razniko od narcisov, ki so preneumni, da bi karkoli razumeli) je samo prodajalec vasega dela. Ce vas ne placuje dovolj, je slab delavec, ki ga odpustite in se odpravite dalje. Jebes salabajzerje.
Sploh ne dvomim, da si bil problem ti. :D
111111111111 - Imel sem ponudbe, Švica, Nemčija, Alžir,... pa se mi enostavno ni dalo, ker sem v yugi zaslužil dovolj z malo dela in 10 let za svoj žep. Zakaj bi se selil, vi pa jamrate, da imate prenizke plače, da je vse v qurcu, da vam pobirajo davke,... pa je vzrok samo to, da znate premalo, da bi vas kdo potreboval in tudi ustrezno plačal.
Seveda si imel "ponudbe" in si se "odločil" ostati. :D Saj si sam napisal, da ti drugje Bog ne bi mogel pomagati. :D
Tocno tole. +1
Visokoleteci egoti, z vec gobca kot znanja.
Znanja pa nimajo, ker ga nimajo kje dobiti. Ker oni uzivajo (na ramenih starsev). Bojo delali, ko bojo stari, vsa najbolj produktivna leta pa bojo vrgli v potrosnistvo.
Kje sta se pa vidva šlabajzerja našla. :D Pašeta skupaj kot drek na pol prerezan. :D
Delodajalci bojo morali dati boljso placo in boljse pogoje, snezinke bojo morale zaceti delati, da bojo sprejemljiv kader za visjo placo in boljse pogoje. To je cela znanost.
Zeh.
Ja, tako se oglasajo luzerji iz javne uprave, recimo ti. Zajedalci druzbe, ki nekoc upajo, da bodo "podjetniki" (fanfare...), zaenkrat so pa se "samo" socialni problem.
Zgodovina sprememb…

Ja, tako se oglasajo luzerji iz javne uprave, recimo ti. Zajedalci druzbe, ki nekoc upajo, da bodo "podjetniki" (fanfare...).
Gospod za Google, Microsoft, SpaceX in kaj jaz vem kaj še vse, si usekal čisto mimo. :D Na mojo žalost še vedno delam, plačujem davke in skrbim za familijo. :D TAko kot tebi ljubi bajbi boomerji. :D Nobenega šverca komerca. Ne še. Če ga bo pa vlada srala pa bomo videli kaj bomo naredili. :D

zobnik ::
S tem ko nebi koga zaposlil, bo pač tisti na socialni visel in dovolj cajt bo imel, da bo zbrskal kater dnar mu vse pripada, plačal ga boste pa vi podjetniki z višjimi davki.
Mal se zamislite s tem ko odklanjate pomoč drugim da ga vzamete in zaposlite bo šlo pa z grda prekko davkov.
S tem ko take zaposlite bodo tud nižji davki in več se bo vlagal v javno življenje, boljše ceste, boljše zdravstvo, več domov za vaše starše....ne se igrat s sistemom.
Mal se zamislite s tem ko odklanjate pomoč drugim da ga vzamete in zaposlite bo šlo pa z grda prekko davkov.
S tem ko take zaposlite bodo tud nižji davki in več se bo vlagal v javno življenje, boljše ceste, boljše zdravstvo, več domov za vaše starše....ne se igrat s sistemom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

Zimonem ::
Pravzaprav sem bil skromen, 88. Vsake tri mesece nov, ne vem kaj je to kaj taksnega.
Vsaj uporabljam enega naenkrat. Idioti tvojega tipa pa vec naenkrat, da prepricujejo ljudi, da imajo prav, ceprav so navadni salabajzerski kreteni. Je treba napihnit, da izgleda, da vas je zahojencev vec, da se ne pocutis osamljen.
V dvajsetih letih ko je ratalo pridelati dva... Pa še to je drugi ker so prvega "upokojili".

PrihajaNodi ::
Smo zaceli ze uvazati suznje.
https://www.rtvslo.si/slovenija/suzenjs...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

feryz ::
To piše spodaj, da ni vse čisto. Čeprav bi radi, da bi bilo.
Sicer so jo indijci že ucvrli dalje, tako da se ni preveč za sekirati.

dice7 ::
Ta forum je specifičen.
Nekaj ne gre skupaj, se vam ne zdi
Niti ne, oba primera sta popolnoma izvedljiva, tezava lezi le v vmesnem clenu med delavci in strankami, tj. pohlepnimi lastniki

PrihajaNodi ::
To piše spodaj, da ni vse čisto. Čeprav bi radi, da bi bilo.
Sure. Sej v slo itak nikoli ni nic cisto:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

musicfreak ::
Ta forum je specifičen.
Ljudje bodo vedno jamrali. Tudi ce jim das sedaj 500 neto vec place, bodo cez pol leta jamrali da morajo delat 40 ur na teden in ne 35 kot delajo nekje drugje. Al pa nasli katero drugo stvar ki jim ne pase in kjer je drugje boljsa. Edina stvar ki ti jo forum lahko da je ta da ti postane jasno da mnenja drugih cisto nic ne stejejo in je vseeno kaj drugi mislijo.

Utk ::
Ta forum je specifičen.
Pa ne vem. Malica v gostilni se je v dveh letih podražala pri nas za 50%. Hrana se tolk spet ni. Energija, morda. Ampak so šle plače kelnarjem tolk gor? Če so, se naj podraža še za 50 posto zarad mene. Ker se niso, naj odjebejo.
Za 50 posto se je podražal privez na Hrvaškem, nič drugega. Ampak potem lahko spet samo prenesemo debato, ali so se tam plače dvignile za 50%. Spet dvomim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

musicfreak je izjavil:
Ta forum je specifičen.
Ljudje bodo vedno jamrali. Tudi ce jim das sedaj 500 neto vec place, bodo cez pol leta jamrali da morajo delat 40 ur na teden in ne 35 kot delajo nekje drugje. Al pa nasli katero drugo stvar ki jim ne pase in kjer je drugje boljsa. Edina stvar ki ti jo forum lahko da je ta da ti postane jasno da mnenja drugih cisto nic ne stejejo in je vseeno kaj drugi mislijo.
Kar ni res, sam poglej v času korone, dodatki al 150/300 evrov al pa bone kako se narod pomir. In takole se bodo igral, čokoladice delil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

gruntfürmich ::
PrihajaNodi je izjavil:
delavski sužnji ali spolne sužnje...
to je med nami že dolgo časa.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

gruntfürmich je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Nekaj za vaju, da bosta nehala moriti po forumu s svojimi frustracijami... koncno poslovna priloznost, za katero sta usposobljena, sploh Nodi:
https://www.dubaiportapotty.top/
Pa se prijatelje iz kripto teme vzamita sabo, boste koncno nekaj zasluzili.
Zgodovina sprememb…

musicfreak ::
gruntfürmich je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
saj, kaj pa so drugega tudi dostavljalci hrane na kolesu v slabem vremenu? za mene je to novodobno suzenjstvo. Zaradi tega si nikoli nisem narocil hrane na dom (razen pice z avtom), ker se mi zdi to prikrito suzenjstvo in hinavstvo. Nihce se mi bolj ne smili kot pa ko vidim cloveka po mestu na kolesu s tisto veliko torbo zadaj. Ampak ljudjem se zdi to normalno. Bo pa ironija in smesno ko bodo cez 30 let zagrizene nasprotnike prihoda tujcev v domih za ostarele previjali azijci in africani, ker nihce od nas tega ne bo hotel vec delat.
Ampak tudi indijci in africani imajo internet in bodo pocasi spregledali oz. se zastrupili z zeljo po instagram zivljenju kot so se ze zahodni otroci.

musicfreak je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
saj, kaj pa so drugega tudi dostavljalci hrane na kolesu v slabem vremenu? za mene je to novodobno suzenjstvo. Zaradi tega si nikoli nisem narocil hrane na dom (razen pice z avtom), ker se mi zdi to prikrito suzenjstvo in hinavstvo.
Se strinjam. Samo, to bojo tako ali tako ukinili, ker gre za enako zadevo kot Uber.

Kaj pa poštarji na kolesih, ko delajo celo leto razen ko je slab vreme, ampak pozim ko ni snega in je mrzlo dostavljajo s kolesom in poleti v vročini...

sbawe64 ::
Meanwhile pokojninski ponzi se bliza koncu, le vprasanje casa je katera bo prva drzava k bo uradno razglasila bankrot pokojninske ponzi sheme.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ze...
Hr 1,32:1
Slo 1,46:1. (915400/627000)
https://data.si/blog/delovno-aktivnih-2/
https://www.24ur.com/novice/dejstva/naj...
Popravek
Hr 1,33:1
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

PrihajaNodi je izjavil:
Podjetnik leta, garantirano ter družini prijazno podjetje ?
Sortirajte komentarje na RTV po načinu priporočeno.
Vzeli so mi potni list," je za TV Slovenija povedal delavec ...
Svoje potne liste je 12 delavcev iz Indije resda dobilo v roke, a le dan pred obiskom inšpekcije za delo. Da prihajajo, so vedeli ...
"Poklical me je samega v sobo in zaklenil vsa vrata. Nato mi je rekel, naj nemudoma vrnem svoj potni list, če ne me bo ubil," je povedal delavec. Ob tem je v roki držal kladivo ...
Kaj naj rečem. Čestitke lokalnim podjetnikom za humanost, lokalni politiki za odlično zakonodajo ... in inšpekciji za neprekosljiv nadzor.
Predlagam, da še malo dereguliramo in razbremenimo gospodarstvo ... še malo prekariziramo delavce ... in da tista dva inšpektorja, ki jih imamo, še naprej napovedujeta svoje obiske pri delodajalcih.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

PrihajaNodi je izjavil:
In kaj mislite, da so te psihopati prej delali kaj lepse s Slovenci?

ales85 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Sigurno ne tako slabo. Slovencu pač ne moreš vzeti potnega lista, ga gre pač prijaviti kot izgubljenega, v najslabšem primeru.
Mi pa nikoli ni bilo jasno, zakaj jim ti ljudje sploh dajo potne liste. Ampak ne poznam pa situacije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()

PrihajaNodi je izjavil:
Sigurno ne tako slabo. Slovencu pač ne moreš vzeti potnega lista, ga gre pač prijaviti kot izgubljenega, v najslabšem primeru.
Mi pa nikoli ni bilo jasno, zakaj jim ti ljudje sploh dajo potne liste. Ampak ne poznam pa situacije...
Spodaj na linku imas izsek iz dnevnika.
Revezi iz nerazvitih predelov prodajo vse premozenje, da si lahko kupijo karto v obljubljeno dezelo, tukaj jim passporte poberejo ("rabimo za urediti dokumentacijo"), nazaj ne morejo ker nimajo tam vec nicesar, tukaj nimajo blage kaj in kako, delodajalci pa jim s kladivom v roki grozijo.
Hvala "bogu", da imajo tukaj vsaj Delovsko Svetovalnico, Goranu Lukicu bi morali podeliti najmanj kaksno drzavno priznanje. Bi rekel, da bi ga morali zaposliti za vodjo inspekcijskih sluzb, pa se bojim, da je veliko bolj koristen v Delavski Svetovalnici.
Taki delodajalci so za na prisilno delo v kamnolomih. Razbijanje kamna z macolo.
In kar je najbolj zalostno, zaradi teh dveh primerov, zdaj na stotine "podjetnikov" po Sloveniji razmislja, kako bi sami prisli do kaksnega suznja. Oni bi tudi. Namesto, da bi bile obe aferi opozorilo, sta reklama.

Zgodovina sprememb…

solatko ::
111111111111 - Kar nekaj stvari sem naredil za tujce, vendar pri nas, da bi delal pri njih se mi ni dalo, ker je bilo morje predaleč.
zobnik - Podjetnik, ki plačuje visoke davke ima tudi visok promet, torej win-win kombinacija, jamrajo taki, ki na leto komaj kupijo gume za svoj avto, iz dobička. Deset let sem bil vesel visokega davka, saj mi je ostalo dovolj pa mi ni bilo potrebno nikogar izkoriščat. Če so vam davki problem, delate nekaj narobe.
PrihajaNodi - Naši so končno pogruntal, da se da živeti tudi drugače in ne samo od dela pri šalabajzerjih, ki več kot minimalca ne zmorejo ali nočejo dat.
musicfreak - Ljudje so tiho, če jih dobro plačaš za tisto kar naredijo in jih ne hebeš z nenavadnimi zahtevami z delovnim časom, obveznimi neplačanimi nadurami,... Slovenske delovne pogodbe so unikum v kapitalizmu, saj vsebujejo določilo - IN DRUGA DELA, PO NAVODILIH NADREJENEGA, sem pa lahko spada čisto vse, tudi čiščenje šefovega avtomobila po opravljenem šihtu.
zobnik - Podjetnik, ki plačuje visoke davke ima tudi visok promet, torej win-win kombinacija, jamrajo taki, ki na leto komaj kupijo gume za svoj avto, iz dobička. Deset let sem bil vesel visokega davka, saj mi je ostalo dovolj pa mi ni bilo potrebno nikogar izkoriščat. Če so vam davki problem, delate nekaj narobe.
PrihajaNodi - Naši so končno pogruntal, da se da živeti tudi drugače in ne samo od dela pri šalabajzerjih, ki več kot minimalca ne zmorejo ali nočejo dat.
musicfreak - Ljudje so tiho, če jih dobro plačaš za tisto kar naredijo in jih ne hebeš z nenavadnimi zahtevami z delovnim časom, obveznimi neplačanimi nadurami,... Slovenske delovne pogodbe so unikum v kapitalizmu, saj vsebujejo določilo - IN DRUGA DELA, PO NAVODILIH NADREJENEGA, sem pa lahko spada čisto vse, tudi čiščenje šefovega avtomobila po opravljenem šihtu.
Delo krepa človeka

Če maš s. p. si poglej prispevke državi, kolk so 400 evrov+ pa tud če sam za 500 narediš profita, ker folk je pač sedaj na dopustu.

Tisti, ki imate s.p.....Koliko so se zvišali prispevki v zadnjih 10,20-tih letih ?
Ja ga sploh nimam 10 let, pa se ze spomnim, ko je bil ~400. Okrog 5 let nazaj?
Pa vsako leto gre gor, ker je vezano na povprecno(?) placo.
Leta 2020 je bil se 401 in nekaj drobiza, vsaj v zacetku leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()

Deset let sem bil vesel visokega davka, saj mi je ostalo dovolj pa mi ni bilo potrebno nikogar izkoriščat. Če so vam davki problem, delate nekaj narobe.
Ha, ha, ha, ha...
Nikoli nisi imel s.p.-ja, pasel si se na državnih jaslih komunist sindikalni, popoldan si pa fušal na črno in ti boš nam sedaj razlagal kako moramo davke plačevat, da bo vsem lepo.
Hvala lepa res.
Očitno je tako pomankanje usega, da poskušajo s penzionisti :)
Evo solatkič. Tvoja prilika, da narediš karireo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 - Ubogi kretenko. Kolikokrat ti bom moral še povedat, da nikoli nisem delal v JS ali JU, so plače prenizke in šefi preveč butasti, kar bi ti lahko žena objasnila. Sem imel dovolj znanja, da sem se lahko gibal izključno po realnem sektorju. Tudi sindikalist sem bil pet let samo zato, da sem dokazal, da lahko dober sindikalist naredi glih kar hoče, samo na delavce-člane se ne sme zanašat, ker mu zasadijo nož v hrbet. Tudi prihvatizacijo firme sem preprečil in to čisto sam.
Če bi že hotel še delat, bi šel za orodjarja k jodlarjem za 5k€ neto.
Delo krepa človeka

Iskra, to je Šešok ?
On, ki bi dal zaposlenih 200 EUR plače in zaračunava parking pred podjetjem ?
On, ki bi dal zaposlenih 200 EUR plače in zaračunava parking pred podjetjem ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

111111111111 - Ubogi kretenko. Kolikokrat ti bom moral še povedat, da nikoli nisem delal v JS ali JU, so plače prenizke in šefi preveč butasti, kar bi ti lahko žena objasnila. Sem imel dovolj znanja, da sem se lahko gibal izključno po realnem sektorju. Tudi sindikalist sem bil pet let samo zato, da sem dokazal, da lahko dober sindikalist naredi glih kar hoče, samo na delavce-člane se ne sme zanašat, ker mu zasadijo nož v hrbet. Tudi prihvatizacijo firme sem preprečil in to čisto sam.
He, he, he... Seveda bi lako šel k Avstrijcem, ampak kot si sam povedal butasti ostanejo, ker jih drugje bog ne mara. :D Ti bolj samemu sebi zasajaš nož v hrbet.

Malidelničar ::
Preberite raje kaj na temo dobrih pristopov v Sloveniji. Recimo tale članek oz. intervju:
(Intervju) Skoraj vsi naši dijaki imajo delodajalca že v prvem letniku šolanja
Partnerski odnos med šolo in podjetji je bistven, povezovanje v izobraževanju kot skupnem projektu pa je prihodnost šolstva, pravi Martin Pivk, direktor Šolskega centra Škofja Loka, kjer redno sodelujejo z več kot 400 podjetji in obrtniki, vsako leto pa zagotovijo praktično usposabljanje več kot tisoč dijakom in študentom.
https://manager.finance.si/9002732/%28I...
(Intervju) Skoraj vsi naši dijaki imajo delodajalca že v prvem letniku šolanja
Partnerski odnos med šolo in podjetji je bistven, povezovanje v izobraževanju kot skupnem projektu pa je prihodnost šolstva, pravi Martin Pivk, direktor Šolskega centra Škofja Loka, kjer redno sodelujejo z več kot 400 podjetji in obrtniki, vsako leto pa zagotovijo praktično usposabljanje več kot tisoč dijakom in študentom.
https://manager.finance.si/9002732/%28I...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Meiniken ::
Nočem ravno "izpodbijat" napisanega, ampak me kar malo pogreje ko se šole hvalijo glede praktičnega usposabljanja. Na predstavitvah programov so se hvalili kako sodelujejo z oh in sploh podjetji, ko pa dijaku ni uspelo dobiti nekoga pri katerem bi lahko opravljal praktično usposabljanje so se pa šoli gate tresle.

111111111111 - Tebi ni jasno, da imamo nekateri denarja za življenje dovolj in nismo materialistični hrčkarji, raje uživamo življenje. Čisto dovolj je bilo nekaj čez 40 let aktivnosti in, če nikoli ne delaš za bagatelo, se v toliko letih kar nabere.
Delo krepa človeka

ZveeZ ::
111111111111 - Tebi ni jasno, da imamo nekateri denarja za življenje dovolj in nismo materialistični hrčkarji, raje uživamo življenje. Čisto dovolj je bilo nekaj čez 40 let aktivnosti in, če nikoli ne delaš za bagatelo, se v toliko letih kar nabere.
Sploh dandanes se nabere, ce ne delas za "bagatelo" 40 let, ko varcujes 10 let za polog za nakup nepremicnine, ostalih 30 let pa placujes kredit:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()

enemon ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 48914 (16738) | Malidelničar |
» | Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 74501 (55781) | sbawe64 |
» | Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29997 (25363) | Mato989 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 66837 (52967) | bbf |