Forum » Loža » "Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
Temo vidijo: vsi

dexterboy ::
Ali je mogoče uzakoniti kakšen tak sistem, da dobijo določeni deficitarni poklici direktno iz proračuna kakšen znesek? Recimo, da bi natakarji / kuharji / čistilke (sproti si izmišljujem), dobili vsak mesec 100, 150 ali pa 200EUR dodatka?
Ne želim s tem kao podpirati lastnike, da bi imeli še več na račun nizko plačanega kadra (te se da zagotovo kontrolirati), ampak da bi bila neke vrste "vzpodbuda", da nisi na zavodu in vlečeš podporo, ampak greš nekam delat, pa čeprav za mizerno povišico, ampak, ko ti država nakaže vsak mesec še 200EUR, je pa to že kar razlika...
To sem se spomnil med branjem tele strani, nisem prej to naštudiral. In ker smo v moderni dobi IT, je mačje lahko "imeti pod nadzorom" tiste, ki bi kao bili prijavljeni in vlekli dodatke in tiste ki bi res delali, pa ne mislim čipe pod kožo, ne to, đizs...
Pač, če recimo manjka natakarjev ali pa sobaric; če za 1200 nihče ne želi delati, dobil bi pa še 200 vsak mesec, je pa 1400 že cifra, kjer bi določen odstotek že razmislil, če bi poprijel za delo. Sicer je tako, da če bi človek dobil 1400 neto v enem hotelu, da menjam posteljnine, možgani pa na pašo... kje se prijavim?
Ne želim s tem kao podpirati lastnike, da bi imeli še več na račun nizko plačanega kadra (te se da zagotovo kontrolirati), ampak da bi bila neke vrste "vzpodbuda", da nisi na zavodu in vlečeš podporo, ampak greš nekam delat, pa čeprav za mizerno povišico, ampak, ko ti država nakaže vsak mesec še 200EUR, je pa to že kar razlika...
To sem se spomnil med branjem tele strani, nisem prej to naštudiral. In ker smo v moderni dobi IT, je mačje lahko "imeti pod nadzorom" tiste, ki bi kao bili prijavljeni in vlekli dodatke in tiste ki bi res delali, pa ne mislim čipe pod kožo, ne to, đizs...
Pač, če recimo manjka natakarjev ali pa sobaric; če za 1200 nihče ne želi delati, dobil bi pa še 200 vsak mesec, je pa 1400 že cifra, kjer bi določen odstotek že razmislil, če bi poprijel za delo. Sicer je tako, da če bi človek dobil 1400 neto v enem hotelu, da menjam posteljnine, možgani pa na pašo... kje se prijavim?

Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()

Valvoline ::
Boljse ce zaprejo meje za uvoz dumping kadra iz 3 drzav. V tem primeru bodo place sle gor za najmanj 3x v roku pol leta.

Meiniken ::
Ali je mogoče uzakoniti kakšen tak sistem, da dobijo določeni deficitarni poklici direktno iz proračuna kakšen znesek? Recimo, da bi natakarji / kuharji / čistilke (sproti si izmišljujem), dobili vsak mesec 100, 150 ali pa 200EUR dodatka?
![]()
Glede na to kako se tala naokrog te "bone" smo res že skoraj tam

Seveda pa ne sme ljudem bit preveč luštn. Kam bomo pa pršli če bo plača enega povprečnega programerja skoraj slabša od ene čistilke? /s

bambam20 ::

solatko ::
DexterBoy - Lahko za državne lokale in hotele, ne more pa država podpirati nakupe jaht in extra dobičke privat lastnikom, večinoma tujcem. Res ste desničarji bogi v razmišljanju.
Valvoline - Dumping kader je zato, ker gre večinoma za sezonske zaposlitve, hrvaški turizem od tega živi prfektno, ob morju ne boš srečal domačega kelnarja ali kuharja. Noben domačin noče zaposlitve za 2-3 mesece pa še od vremena so odvisni, če je kislo poletje, rabijo kadra občutno manj.
Raptor F16 - Se preveč po bivši yugi voziš, v SLO že dolgo nisem doživel teh storitev na pumpah?
Valvoline - Dumping kader je zato, ker gre večinoma za sezonske zaposlitve, hrvaški turizem od tega živi prfektno, ob morju ne boš srečal domačega kelnarja ali kuharja. Noben domačin noče zaposlitve za 2-3 mesece pa še od vremena so odvisni, če je kislo poletje, rabijo kadra občutno manj.
Raptor F16 - Se preveč po bivši yugi voziš, v SLO že dolgo nisem doživel teh storitev na pumpah?
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()

DexterBoy - Lahko za državne lokale in hotele, ne more pa država podpirati nakupe jaht in extra dobičke privat lastnikom, večinoma tujcem. Res ste desničarji bogi v razmišljanju.
Kaj je vas levičarje strah, da obstajajo načini, kako lahko slediš vsakemu evru? In seveda bi to za vas bila živa katastrofa! Tako je bolje, vsak se lahko znajde, če se zna ;)
Kaj je vas levičarje strah, da obstajajo načini, kako lahko slediš vsakemu evru? In seveda bi to za vas bila živa katastrofa! Tako je bolje, vsak se lahko znajde, če se zna ;)

Že štiri leta nazaj (2018) smo se kregali na polno. Kolikor vidim, se v vmesnem obdobju ni zgodilo nič pozitivnega;
DexterBoy:: 8. okt 2018, 18:31
Pa sej ne morem verjeti, kakšne pišete eni... Ali imate čisto oprane možgane???
Lepo vam hoče Mato nekaj povedati, pa ni haska... Zdej še začnite nabijat, da je Zemlja ploščata.
Omenjate Pošto. Dejte pogledat njihove dobičke. Včasih sta bila poštar in natakar cenjena poklica, sedaj pljuvate po njih, da si ne zaslužijo več kot minimalca. Pa lepo je govora, da so medicinske sestre preobremenjene, vi pa pametujete o tem, da nič ne delajo? Potlej bi morale čistilke in snežilke plačevati delodajalcu, da lahko sploh hodijo v službo???
Je zgleda res ponovno čas za novo vojno in taborišča. Če je to edini način, da se spravi ljudi k zdravi pameti, pa bodi tako.
I rest my case...
DexterBoy:: 8. okt 2018, 18:31
Pa sej ne morem verjeti, kakšne pišete eni... Ali imate čisto oprane možgane???
Lepo vam hoče Mato nekaj povedati, pa ni haska... Zdej še začnite nabijat, da je Zemlja ploščata.
Omenjate Pošto. Dejte pogledat njihove dobičke. Včasih sta bila poštar in natakar cenjena poklica, sedaj pljuvate po njih, da si ne zaslužijo več kot minimalca. Pa lepo je govora, da so medicinske sestre preobremenjene, vi pa pametujete o tem, da nič ne delajo? Potlej bi morale čistilke in snežilke plačevati delodajalcu, da lahko sploh hodijo v službo???
Je zgleda res ponovno čas za novo vojno in taborišča. Če je to edini način, da se spravi ljudi k zdravi pameti, pa bodi tako.
I rest my case...

Gagatronix ::
Zdaj samo se manjka da se bo kak od vas bedakov zacel dret o socialni. Najvecji uspeh delodajalcev je, da so vas prepricali, da ni problem njihov pohlep ampak prejemniki socialnih transferjev.

Najvecji uspeh delodajalcev je, da so vas prepricali, da ni problem njihov pohlep ampak prejemniki socialnih transferjev.
Tisti, ki v to verjame, res nima pospravljenega podstrešja. Tam, kjer sem vgradil plin, je delal en fant, glavca in priden, svaka mu čast, seveda ni več zaposlen v tem podjetju. Pa ker sem bil tolikokrat pri njemu, sva načela tudi druge teme, ker sem imel stike tudi z lastnikom. In me je SEZULO, ko je razlagal, da ima on uradno minimalca, ostalo pa keš na roke! Sem mislil, da bom lastnika na gobec! Seveda je šefe poleti šel s familijo za en mesec na morje, pozimi za 14 dni na smučanje, vmes izleti... pa pizda, kako lahko zakonodaja DOPUŠČA takšno prakso?!?!?!
Tisti, ki v to verjame, res nima pospravljenega podstrešja. Tam, kjer sem vgradil plin, je delal en fant, glavca in priden, svaka mu čast, seveda ni več zaposlen v tem podjetju. Pa ker sem bil tolikokrat pri njemu, sva načela tudi druge teme, ker sem imel stike tudi z lastnikom. In me je SEZULO, ko je razlagal, da ima on uradno minimalca, ostalo pa keš na roke! Sem mislil, da bom lastnika na gobec! Seveda je šefe poleti šel s familijo za en mesec na morje, pozimi za 14 dni na smučanje, vmes izleti... pa pizda, kako lahko zakonodaja DOPUŠČA takšno prakso?!?!?!

Raptor F16 ::
Govorimo o uniformiranih študentih na bencinskih servisih ... OMV, Petrol ... (Na MOL in LOGO še nisem tega doživel)
Ne pa o čapcih, ki v koloni za trajekt z bidonom vode in metlico močijo šipe.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

endelin ::
Meni ga je enkrat na hrvaškem ena brhka hrvatica polirala na neki pumpi. Sem ji stisnil 2eur. Ne vem če ima programer takšno tarifo za nekaj premikov une metlice

Raptor F16 je izjavil:
Govorimo o uniformiranih študentih na bencinskih servisih ... OMV, Petrol ... (Na MOL in LOGO še nisem tega doživel)
Ne pa o čapcih, ki v koloni za trajekt z bidonom vode in metlico močijo šipe.
Sam zivim cisto zraven Petrolove pumpe, pa ne vem ce sem v zadnjih desetih letih videl kogarkoli, ki bi strankam pucal sipe.

Gagatronix je izjavil:
Ja, prva Petrolova pumpa na Vicu ob Trzaski cesti to definitivno ni "neko selo".![]()
A bi verjel da sem te šajbenwišerje vidu na avtocestni pumpi OMV mal naprej od izvoza za Šmarje.
Ah sj nima veze. Važn da zdej vemo, kje te najdt.

Gagatronix je izjavil:
In kaj ti to pomaga ?![]()
Meni nič, a si se mogoče ti kaj bolje počutil zaradi tega ?

Gagatronix je izjavil:
Ne vem, ti si nekaj glasen glede "Važn da zdej vemo, kje te najdt."![]()
![]()
Mislm dobr res, da nisi še hišne številke napisal, pa kater kaslc v bloku ti pripada. Are you lonely or smth ?

zobnik ::
Gagatronix je izjavil:
Zdaj samo se manjka da se bo kak od vas bedakov zacel dret o socialni. Najvecji uspeh delodajalcev je, da so vas prepricali, da ni problem njihov pohlep ampak prejemniki socialnih transferjev.
...povprečna znaša 250 evrov, min. je lahko tud sam 1 cent, max. je 420, ampak povprečje o tem pa noben novinar in ostali nočejo pisat...oni sam širijo laži o tem kako dobijo po 1000 evrov in da so an koncu na istem s tistimi na miniamlni plači....joj kok to lažejo.

KG-348 ::
ja novinarji itak drek mešajo povsod kjer lahko, pogosto so tudi slabo razgledani in informirani ter širijo laži in fake news, čeprav sami pogosto pametujejo ko lažejo politiki. Samo da se klika bere in komentira, narest čim večjo dramo ki spolarizira ljudi

Gagatronix je izjavil:
...povprečna znaša 250 evrov, min. je lahko tud sam 1 cent, max. je 420, ampak povprečje o tem pa noben novinar in ostali nočejo pisat...oni sam širijo laži o tem kako dobijo po 1000 evrov in da so an koncu na istem s tistimi na miniamlni plači....joj kok to lažejo.
Maksimalna za samsko osebo je 402 eur. Vem, ker sem jo nekaj casa sam prejemal. S tem da je treba na pol leta utemeljevati.

gruntfürmich ::
Račun je iz 2020, koliko so sedaj cene, ne vem ... a, da jim pri takih cenah še napitnino dajem, a ste na glavo padel.
če si revež potem raje pojdi v cenene bifeje.
ne razumem kako se folk zgraža nad visokimi cenami v najboljših restavracijah. to je možno samo v sloveniji.
ampak zanimivo da nobeden pa ne gre težit v porsche salon, da imajo pri daciji veliko cenejše avtomobile! tu pa bebastim slovenčkom takoj odpove logika!?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

m0LN4r ::
Pivo 6,5€ ne stane Erdinger niti v centru kaksnega Nemskega mesta, zgrazanje je povsem na mestu.
Na Starkbierfestu je liter 10 evrov, torej pol litra 5€ in je historicno/kulturni dogodek.
Na Starkbierfestu je liter 10 evrov, torej pol litra 5€ in je historicno/kulturni dogodek.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Master_Yoda ::
ne razumem kako se folk zgraža nad visokimi cenami v najboljših restavracijah. to je možno samo v sloveniji.
ampak zanimivo da nobeden pa ne gre težit v porsche salon, da imajo pri daciji veliko cenejše avtomobile! tu pa bebastim slovenčkom takoj odpove logika!?
Ni rekel da mu je bilo predrago, ampak da je bila taka cena da ne bo se napitnine zraven dajal.
Ali je od najboljsih restavracij na najboljsi lokaciji prevec pricakovati da bodo delavce primerno placali da ne bodo rabili fehtariti za napitnino ? Ne pa zaposlovati studentarijo za minimalca ...
Dovie'andi se tovya sagain.

Mato989 ::
gruntfürmich je izjavil:
Račun je iz 2020, koliko so sedaj cene, ne vem ... a, da jim pri takih cenah še napitnino dajem, a ste na glavo padel.
Mene tu bolj skrbi nekaj drugega... Če nima natakar v tej gostilni oz. kavarni pri takih cenah najmanj 2.000 bruto če ne 2.500 bruto potem je to brutalna sleparija...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

V ljubljanskem intercontinentalu so še bolj hude cene
Mato: vprašanje če se dosti pozna dejansko natakarju delo v teh kvazi prestiźnih kafičih

Mato: vprašanje če se dosti pozna dejansko natakarju delo v teh kvazi prestiźnih kafičih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Master_Yoda je izjavil:
Ni rekel da mu je bilo predrago, ampak da je bila taka cena da ne bo se napitnine zraven dajal.
a ni to isto? ali zaokroži na 50€ tu ali pa da pri kavi za 1,8€ da 2€? v % je enako, v denarnici pa seveda ne ker se gre tu za elitne lokacije, ki so nam revežem že tako nedosegljive. ampak kdor pa ima denar da tja hodi, pa lahko da za napitnino; če pa je bogat!
Master_Yoda je izjavil:
Ali je od najboljsih restavracij na najboljsi lokaciji prevec pricakovati da bodo delavce primerno placali da ne bodo rabili fehtariti za napitnino ? Ne pa zaposlovati studentarijo za minimalca ...
ne gre se za fehtarjenje, ampak kot gostu za pozornost in zahvalo za dobro opravljeno delo. če si bogat, je tak problem dati natakarju, ki dobro opravi svoje delo, napitnino?
se pa strinjam, da slabi in slabo plačani natakarji v najboljših restavracijah nimajo kaj početi. če pa tam strežejo, pa to ni dobra restavracija ampak kup dreka.
in v slovenskih dobrih restavracijah še nisem srečal slabih natakarjev, tako da upam da so dobro plačani.
sem pa vedno strogo proti 'obvezni' napitnini.
Zgodovina sprememb…

Sparkxl ::
Torej prišli smo na 10 strani modrovanja (8 od njih Mato monolog C/P) in zaključek je, da se gospodarstvo ne sesuva zaradi povečanega povpraševaja in pomanjkanja delovne sile. Plače se zaradi tega niso dvignile in se ne bodo, ker je kljub jokanju še vedno dovolj delavcev.
Zdaj ko se dobri časi končujejo, se bo brezposelnost povečala, ljudi bo naenkrat več kot dovolj in plače ostanejo kjer so. Realno manjše zaradi inflacije.
Zdaj ko se dobri časi končujejo, se bo brezposelnost povečala, ljudi bo naenkrat več kot dovolj in plače ostanejo kjer so. Realno manjše zaradi inflacije.

Utk ::
Mene tu bolj skrbi nekaj drugega... Če nima natakar v tej gostilni oz. kavarni pri takih cenah najmanj 2.000 bruto če ne 2.500 bruto potem je to brutalna sleparija...
V Savi turizem bi reku, da razen tam politično parkiranih nihče ne doseže 2500 bruto.

Smrekar1 ::
Torej tedensko se pojavljajo članki kot je tale:
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/...
Kot kaže se delodajalci kar nočejo in nočejo zavedat, ali bi nam pa radi vcepili v glavo da niso problem njihove postavke in višina plače ampak države/ljudje ker nočemo delat... Neverjetno kakšno pravnje možganov, zdaj so krivi "otroci" oz. študenti ker pač NOČEJO delat za take plače... hja, boste pa plače dvignili pa bo ane?
Neverjetno je kakšno propagando izvajajo delodajalci češ da so delavci krivi ker nočejo njihove ponudbe sprejet in iskanja...
Posledica nesposobne oblasti zadnjih dveh let, ker ni pravočasno izvedla pokojninske reforme in hkrati še odganjala potencialne priseljence za delovno silo. Rabote najslabše vlade vsaj od Franca Jožefa I dalje in nesposobnost na vseh nivojih bomo še kar dolgo odplačevali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()

PrihajaNodi ::
gruntfürmich je izjavil:
Samo a veš da so nove Dacije v Romuniji cenejše skor za jurja če ne več? Tudi vsa druga vozila so cenejaš za romunski trg. Slovenija je predraga, premajhna in preveč požrešna.
Bedaste slovenčke je treba še bolj nategovat
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

Smrekar: ne vem kje točno si živel, v katerem navideznem vesolju vendar so se vlade po svetu (tudi naša) zadnje dve leti ubadale predvsem s covid in reševalnimi ukrepi, da se je zaposlenost in gospodarstvo obdržalo nad vodo. Ti pa tule trolaš o neki pokojninski reformi v tem času. Sedaj jo lahko Golobnjak izvede ker drugega dela nimajo
zakaj jo golob po tvoje ne bi mogel izvesti? Je povsem nesposoben s to večino?. Malo taktnosti ti ne bi škodilo.ker izpadeš bedak. Zakaj jo ni izvedla levica, je vladala dolga leta med 2013 in 2020?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

To je kavarna na premium lokaciji v popularnem turističnim kraju, ne pa pajzl v Ljubljani.
Kaj je tu premium? Teh jezer je kot dreka po EU.
gruntfürmich je izjavil:
Povsem mozno, da ga je postregel student ali pa uvozen kelnar za pol manj. Ravno taksni lastniki so najbolj pohlepni. Dajo mu malo vec, ampak ne dosti vec.
Mu bo sef rekel, saj pa si samo pivo in kavo odnesel k mizi in pobral z mize, imel dve stranki v pol ure, lahk si srecen da ne delas v kaksnem kaficu v centru, kjer se raztrgas, ko je malica/guzva in imas vsakih 5 minut dve novi stranki ali 15 naenkrat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()

Še vedno nismo prišli niti koraka dlje, zakaj se na področju delovne sile, še bolj pa na področju plač, nič ne premakne. Smo Slovenci RES takšni hlapčki, da ne znamo iti po 8-ih urah domov in lepo odgovoriti šefu, naj zaposli dodatno delovno silo? Ali pa nas žene POHLEP, ko ti šef obljubi 10% več plače za 15% več dela?

Gagatronix je izjavil:
Ste pa res blentavi, da Bleda ne prepoznate na slikah.![]()
Logično, da ga prepoznamo. AMpak na tej sliki ni nič premium.

Kaj je tu premium? Teh jezer je kot dreka po EU.
tu je marsikaj premium, ampak tega drhal pač ne opazite.
Smo Slovenci RES takšni hlapčki...?DA.
Zgodovina sprememb…

simonchelo ::
Jest sicer vidim problem na obeh straneh. Mene čisto razjezi ko mi nekdo pride na razgovor in bi imel že v startu 15eur/uro. Me ne zanima kero šolo imaš, OK če ima ful dobre delavne izkušnje se mogoče. Ampak če vidim da je nekdo priden in ambiciozen... Sky is the limit. Nekateri so že pri 25eur/uro. Meni je dosti vseeno koliko meni ostane važno je da so stranke zadovoljne in da se rade vračajo.
Po drugi strani pa če nekdo dela po principu ne morejo me tako slabo plačat kot lahko slabo delam, potem pa cel dan sedi in gleda v zrak, ne pokaže nobenega zanimanja ali volje po delu in je hkrati se manipulator in konfliktna oseba. No takega ne rabim in ker je po SLO zakonu zaščiten kot kočevski medved mu enostavno ne dvignem postavke in sam oddide prej ali slej. Sploh ko izve da imajo vsi ostali boljšo postavko kot on. Najhuje pa je ker pride potem na sestanek in mu pokažem statistiko in pritožbe in da celoten kolektiv ne mara z njim delat ker je konfliktnez in lenuh potem pa je 1500 izgovorov.
Po drugi strani pa če nekdo dela po principu ne morejo me tako slabo plačat kot lahko slabo delam, potem pa cel dan sedi in gleda v zrak, ne pokaže nobenega zanimanja ali volje po delu in je hkrati se manipulator in konfliktna oseba. No takega ne rabim in ker je po SLO zakonu zaščiten kot kočevski medved mu enostavno ne dvignem postavke in sam oddide prej ali slej. Sploh ko izve da imajo vsi ostali boljšo postavko kot on. Najhuje pa je ker pride potem na sestanek in mu pokažem statistiko in pritožbe in da celoten kolektiv ne mara z njim delat ker je konfliktnez in lenuh potem pa je 1500 izgovorov.
ciao

TheBlueOne ::
Gagatronix je izjavil:
Premium je rupetina od Bleda samo za bedake.![]()
Premium ni samo zarada takih kot si ti, ker se cuti, da se ne ceni. Pac zmedete turiste s svojo nekoliko hlapcevsko skromnostjo. Ce vprasas tujce, ki na take niso naleteli dobis drugacno verzijo. Poglej kaksen opis slovenije na youtubu, preberi clanke iz tujine itn.

To je vse placana reklama. Meni je zaenkrat se vsak rekel, da je Bled presneto drag in nategunski turisticni kraj in da ne grejo vec nikoli tja. Celo neki domacini so tam prodajali "ribolov" nato pa so klicali policaje, saj je prepovedano. Banda.
Poglej si Schönau, veliko lepse, vecje, vec narave, manj turboturizma.
Problem Bleda je, da so ga v zadnjih 15-20 letih mocno nasral z kafici in turboturizmom.
Je to res lepo, ko so nasral tam direkt ob najlepsem jezeru vecnadstropne hotele? Grozno.
Poglej si Schönau, veliko lepse, vecje, vec narave, manj turboturizma.
Problem Bleda je, da so ga v zadnjih 15-20 letih mocno nasral z kafici in turboturizmom.
Je to res lepo, ko so nasral tam direkt ob najlepsem jezeru vecnadstropne hotele? Grozno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 44368 (12192) | Malidelničar |
» | Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 68386 (49666) | sbawe64 |
» | Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28524 (23890) | Mato989 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 62344 (48474) | bbf |