» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
11 / 91
»»

TheBlueOne ::

m0LN4r je izjavil:

To je vse placana reklama. Meni je zaenkrat se vsak rekel, da je Bled presneto drag in nategunski turisticni kraj in da ne grejo vec nikoli tja.

Kako ves, da so placana reklama?

Zanimivo, meni pa za te klasike kakor Bled, Ljubljana itn. pravijo, da je neverjetno kako se je razvilo, cene pa se jim zdijo ugodne. Vecinoma Avstrijci in Nemci. Tisti, ki so prvic so sploh pozitivno preseneceni.

m0LN4r ::

Pojdi v Nördlingen in bos videl kaj pomeni zgodovinsko ohranjeno mesto. Jaz lepsega se nisem videl. Pa kot pravim poglej si Königsee, pa kak drugi Stausee v Avstriji, tam je vsaj narava naokoli in urejeno za pes/kolo vse in ni na prvem mestu samo kofetarija.
Problem Nemcev, Avstrijcev je, da svoje dezele ne poznajo in nasedajo turizmu. Pac ti povem iz druge perspektive.

Da ti ne bom spoilal izleta:

PS: Al pa Eibsee, OMG
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

fikus_ ::

Gagatronix je izjavil:

Ste pa res blentavi, da Bleda ne prepoznate na slikah. :))

Kaj bi si bilo na tej sliki premium?! Cene, to pa ja.
Na Bled ne hodim več, od kar je gužva, od kar je župan dejal da naj Slovenci hodimo tja izven sezone.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Pa sem it, obvezno. Lahko vam pa povem, da ni Hotelov, gostiln in kaficev nabasanih naokoli, tak da si nesite sendvic in sokec s sabo.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Pojdi v Nördlingen in bos videl kaj pomeni zgodovinsko ohranjeno mesto. Jaz lepsega se nisem videl. Pa kot pravim poglej si Königsee, pa kak drugi Stausee v Avstriji, tam je vsaj narava naokoli in urejeno za pes/kolo vse in ni na prvem mestu samo kofetarija.
Problem Nemcev, Avstrijcev je, da svoje dezele ne poznajo in nasedajo turizmu. Pac ti povem iz druge perspektive.

Tega se zavedas, da tudi, ce kje najdes kaj kar ti je bolj vsec, ne pomeni, da je kar imas doma zanic. Dalec od tega. Slovenija je pac neke specifika, kakor je tudi tam. Tam pa tako kot si ti morda tam recejo "Uf smo za casom, poglej kako se je razvil turizem v Sloveniji. Pri nas je kakor je bilo pred sto leti.".

Drugace sem bil dosti po Avstriji in ja, je dosti takih mest. Najdes pa zelo podobna tudi v Sloveniji. Se pa tudi po teh v DACH tre turistov. Sem bil pogosto poslovno in smo imeli v zakotnih krajih problem dobiti hotele, iti ven jest, ker je bilo vse polno itn.

Ce pa zelis v Sloveniji bolj v naravo pa imas TNP in koce. Potem velik del Soce itn. Pac Bled ni po tvojem okusu ampak to ne pove dosti. Ne vem zakaj bi vse moralo biti tvoja divjina.

Zgodovina sprememb…

Kaj pomeni razvil? Definiraj? To da ko prides je vse zabetoniralo in nasrano z hoteli in kafici?
Na Bledu so zatajili naravovarstveniki in prevladali drugi interesi.
Bled je naravna in kulturna dediscina in se ga gre potem tako zagradit. Temu reces ti razvil?
Trade Republic 38MVDVXM

gruntfürmich ::

se vidi da ste slovenčki in ne veste kaj je premium in kaj ni. na srečo ali nesrečo bled leži v sloveniji. če bi v avstriji, si ga itq ne bi mogli privoščit ker bi bil tako drag in monden.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

OneYellow ::

Meni je Bled sicer lep (z vidika narave), ne vidim pa nekega napredka. Tisto znano kavarno (od koder tudi slika zgoraj) so končno prenovili nekaj let nazaj, to je pa to? Vse ostalo je pa isto, kot bi prišel tja leta 93. Še obvoznico pacajo že koliko, 40 let?

Bled je pocivalisce na poti v Italijo ali Dalmacijo in za kitajse ena destinacija v paketu agencije.

OneYellow je izjavil:

Meni je Bled sicer lep (z vidika narave), ne vidim pa nekega napredka. Tisto znano kavarno (od koder tudi slika zgoraj) so končno prenovili nekaj let nazaj, to je pa to? Vse ostalo je pa isto, kot bi prišel tja leta 93. Še obvoznico pacajo že koliko, 40 let?

Takrat vsaj ni blo guzve in so bili domacini zazeljeni. Zdaj pa hocejo samo bogate penzioniste.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Kaj pomeni razvil? Definiraj? To da ko prides je vse zabetoniralo in nasrano z hoteli in kafici?
Na Bledu so zatajili naravovarstveniki in prevladali drugi interesi.
Bled je naravna in kulturna dediscina in se ga gre potem tako zagradit. Temu reces ti razvil?

Ne, kdo drug bi utegnil opisati tako. Pac tak kateremu ne pase, ce se nic ne spremeni. Tak kakor ti, ki se pac pritozuje ker ni tako kakor pricakuje on. Dejstvo je, da je Bled tudi pozidan nekaj posebnega. Ce pa hoces cisto naravo pa imas v Sloveniji dosti vec opcij, kot pozidanih. Turist pac ne pride nekam in kalkulira ali bi bilo boljse 100% narava ali pozidano. To tuhtajo bolj domacini.

Recimo ce ze hoces primerjave z Avstrijo je prakticno celotno vrbsko pozidano kot da si na najbolj turisticni plazi na morju, kakor tudi dosti drugih jezer. Pa Avstrijci ne kritizirajo svojega ampak enostavno povedo kaj je v ponudbi. Bi pa seveda lahko nergali in delali slab vtis za brezveze.

Razumem kaj govoris, ampak ce si bil malo naokoli, ves, da ni nic "premium" tam.
Trade Republic 38MVDVXM

Mato989 ::

simonchelo je izjavil:

Jest sicer vidim problem na obeh straneh. Mene čisto razjezi ko mi nekdo pride na razgovor in bi imel že v startu 15eur/uro. Me ne zanima kero šolo imaš, OK če ima ful dobre delavne izkušnje se mogoče. Ampak če vidim da je nekdo priden in ambiciozen... Sky is the limit. Nekateri so že pri 25eur/uro. Meni je dosti vseeno koliko meni ostane važno je da so stranke zadovoljne in da se rade vračajo.

Po drugi strani pa če nekdo dela po principu ne morejo me tako slabo plačat kot lahko slabo delam, potem pa cel dan sedi in gleda v zrak, ne pokaže nobenega zanimanja ali volje po delu in je hkrati se manipulator in konfliktna oseba. No takega ne rabim in ker je po SLO zakonu zaščiten kot kočevski medved mu enostavno ne dvignem postavke in sam oddide prej ali slej. Sploh ko izve da imajo vsi ostali boljšo postavko kot on. Najhuje pa je ker pride potem na sestanek in mu pokažem statistiko in pritožbe in da celoten kolektiv ne mara z njim delat ker je konfliktnez in lenuh potem pa je 1500 izgovorov.

Težava sicer glede tvojih točk je sledeča, da sicer imaš prav, ko pišeš to kar pišeš v prvem odstavku, ampak delodajalci so nam v krizi med 2009 in 2015 non stop govorili da je delavec VREDEN (BAJE) toliko (oz. je taka njegova plača) kot je ENOSTAVNO ZAMENLJIV kajne? Torej Leta 2014 so mi zavrnili povišico ker so rekli da lahko "jutri" pride delat drug prodajalec v trgovino... FAIR ENOUGH sem rekel... ampak zdaj bi pričakoval ENAKO logiko in bi morali dat trgovcu VIŠJO plačo ker hej, ni več tako enostavno zamenljiv, če "jutri" ne čaka 20 trgovcev da bi ga zamenjalo kajne? No zdaj pa spet ni povišice in folk pač zato od začetka zahteva absurdne cifre (v nekaterih primerih) ker pri Slovenskih delodajalcih 80% kadra skoraj nikoli ne napreduje...

Drugi odstavek je pa direktno povezan s prvim... Vedno se spomnim kako motiviran sem bil ko sem začel delat v trgovini kot nov zaposleni, imel sem sicer minimalca ampak hej... sem se učil izobraževal itd... no po 6 mesecih sem bil dobro utečen, opravil 2x več prometa, drugega dela, vodil reklamacije, in sem šel za povišico in ništa, no takrat se je začela pri meni ona logika ki jo opisuješ ti v tem drugem odstavku, sem pač začel delat po liniji najmanjšega odpora, če sem pa mel enako plačo kot novo zaposleni ki je delal pol manj od mene... In tu je težava... finančna motivacija manjka, samomotiviraš se lahko samo tako dolgo, potem pa zmanjka...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

m0LN4r je izjavil:

Razumem kaj govoris, ampak ce si bil malo naokoli, ves, da ni nic "premium" tam.

Ja, ce si bil malo naokoli in sel samo na ultimopremium v Svico, Nemcijo in podobne. Kjer tudi Avstrija Nemcija in podobni imajo zelo dosti slabsih destinacij za dosti visje cene. Kjer so premium pogosto bolj pozidani kot Bled. Pojdi do absolutno slavnega Vrbskega jezera in se bos zelo namatral, da bos nasel plazo, ki ni za placat. Pa je okoli menda vec kot 40km. Vecina plaze nedostopna, pozidana ...

V glavnem, ce si bil dosti vec okoli hitro spoznas, da je Bled nekje na globalnem vrhu. Ce upostevas se ceno morda med najboljsimi razmerji. Posebej za nek klasicen turizem.

m0LN4r je izjavil:

Bled je pocivalisce na poti v Italijo ali Dalmacijo in za kitajse ena destinacija v paketu agencije. penzioniste.

Ce se prav spomnem 2018, 2019 vec kot 1 mio nocitev letno. Ce je to postranska panoga, in imas v glavnem tranzitni obisk, potem ti je lahko se bolj jasno kako uspesen je.

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

TheBlueOne je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Bled je pocivalisce na poti v Italijo ali Dalmacijo in za kitajse ena destinacija v paketu agencije. penzioniste.

Ce se prav spomnem 2018, 2019 vec kot 1 mio nocitev letno. Ce je to postranska panoga, in imas v glavnem tranzitni obisk, potem ti je lahko se bolj jasno kako uspesen je.

Blejcani so "lepo" dali vedeti, da nocejo drugih slovencev tam, tako da se lahko sladko jebejo. Zato pa je Bled rupetina. Mentalno predvsem.

Jnou ::

Saj to veš, da so/ste žabarji najslabši gostje in jih/vas nikjer ne marajo? Temu županu je to samo ušlo v javnosti, privat to govori cela gorenjska in primorska. Pa še ta izjava je bila vzeta iz konteksta ampak so jo prepotentni žabarji napihnili, da sedaj taki kot ti izgubite živce takoj ko nekdo omeni Bled.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jnou ()

Gorenjci itak nobenega ne marajo, niti drug drugega ne, žabarji so samo kolateralna škoda. :)

ginekk ::

Jnou je izjavil:

Saj to veš, da so/ste žabarji najslabši gostje in jih/vas nikjer ne marajo? Temu županu je to samo ušlo v javnosti, privat to govori cela gorenjska in primorska. Pa še ta izjava je bila vzeta iz konteksta ampak so jo prepotentni žabarji napihnili, da sedaj taki kot ti izgubite živce takoj ko nekdo omeni Bled.

Žabarje vlačijo po zobeh tudi po obali. Saj tko je čisto v vseh državah. Tisti iz prestolnice imajo ponavadi več vsega in gredo ostalim "provincionalcem" vedno v nos.

fikus_ ::

Bled se šlepa na stari slavi izpred 80 let. Znajo zaračunati vse, ko je pa potrebno vlagati v infrastrukturo, pa odpovedo. Npr, za obvoznico fehtajo državo in posredno vse Slovence, ta iste Slovence, ki niso zaželjeno pri njih kot gostje, ko je drugih dosti, ta isti Slovenci , ki so jim reševali riti s korona boni.
Tiste povprečne blejske rezine naj si vtaknejo nekam, jih drugod znajo narediti bolje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

ginekk je izjavil:

Jnou je izjavil:

Žabarje vlačijo po zobeh tudi po obali. Saj tko je čisto v vseh državah. Tisti iz prestolnice imajo ponavadi več vsega in gredo ostalim "provincionalcem" vedno v nos.

Tujci imajo še več vsega pa nikomur ne gredo niti približno tako v nos kot žabarji. Je razlog kje drugje...

Verjetno od turizma dajo vec v blagajno kot marsikatero drugo mesto. Kdo pravi, da se ne izplaca investirat tja?

Je pa zanimivo kako ste otrocji okoli medobcinske fovsije. Prav smesno. :)

Invictus ::

OneYellow je izjavil:

Gorenjci itak nobenega ne marajo, niti drug drugega ne, žabarji so samo kolateralna škoda. :)

To je še najboljša izkava. Velja sicer tudi za vsako drugo pokrajino.

Štajerci, Dolenjci so družabni samo, ko so na mrtvbo pijani, drugače pa isto sranje, še bolj škrti od Gorenjcev...

Jnou je izjavil:

ginekk je izjavil:

Jnou je izjavil:

Tujci imajo še več vsega pa nikomur ne gredo niti približno tako v nos kot žabarji. Je razlog kje drugje...

Gredo, sam pod mamino kiklo tega ne vidiš.

Nemci, Avstrijci, pa skoraj vsi ostali narodi, kar se tiče lokalcev, sovražijo prebivalce velikih mest. Pač mentaliteta "kmetov" in zahojencev na podeželju...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

V Sloveniji o "prestolnici" govorit je tako ali tako debilizem. Ljubljana ima 230,000 prebivalcev, se 200,000 pa se jih redno vozi sem. Da me pa kdo oklice za zabarja samo zato, ker zivim tu, je pa tudi bosa. :)) Bled sem pa tudi nazadnje gledal se ko je bil Gadafi center nova zadeva.

JOK JOK JOK tako GZSja kot gostincev

https://mariborinfo.com/novica/slovenij...

Kot pojasni Cvar, se je v družbi pojavil negativen pridih glede gostinstva in turizma. Skorajda nobeden več tega dela ne ceni, vsi so mnenja, da so v tej panogi slabi pogoji dela.

Na splošno ustvarjamo neko negativno sliko glede gostinstva in turizma, ki pa ni realna. Vedno se namreč pojavljajo določeni negativni primeri, ko so delavci preobremenjeni in neprimerno plačani. Ampak se mi zdi, da za večino delodajalcev tega v tej panogi ni moč trditi. Menim, da so pogoji dela vseeno dobri.

Vsaka panoga ima sicer negativne in pozitivne lastnosti. Menim pa, da se te negativne lastnosti v gostinstvu še posebej izpostavljajo in potem zasenčijo tisto, kar je resnica in tisto, kar je dobrega, še doda.

BLA BLA BLA... negativna slika se ne ustvari sama od sebe... Je plod večletnih izkoriščanj in zanič delovnih pogojev. Se spomnim so na Ptuju iskali natakarja in picopeka začetnika, pa sem za hec poklical in povedal da bi prišel delat in dobim približen urnik:

Kot natakar in/ali picopek bi delal praktično vse vikende, bi pa bil fraj vsak ponedeljek ko je zaprto in izmenično z drugim picpopekom nedelja/torek (torej 2 dni skupaj vsake 14 dni) dela se načeloma ali med 13:30-22:00 ali pa med 11:00-19:00 torej skoz popoldan praktično...

No in kaj mislite kakšna je ponudba plače? (ok je začetnik bi me priučili picopeke) 1.250 BRUTO... 1.250 BRUTO(po 6 mesecih gre na 1.500 bruto)!!! In to zato da bom praktično zaseden VSE popoldneve (tisto do 19:00 je isti kurac kot če nimaš popoldneva če hočeš s partnerjem kam it) in VSE petke, in VSE sobote popoldan... pa še 2 nedelji...

In sem rekel da za takšne delovne pogoje bi pričakoval najmanj 2.000 bruto + dodatke za izmensko in vikend delo, pa najmanj 30 dni dopusta osnove... kdorkoli gre delat to za manj je NOR... ker nimaš lajfa.

ZveeZ ::

m0LN4r je izjavil:

Pa sem it, obvezno. Lahko vam pa povem, da ni Hotelov, gostiln in kaficev nabasanih naokoli, tak da si nesite sendvic in sokec s sabo.

Sorry za offtopic, ampak me res zanima, kje je ta most?;)

feryz ::

Gugl ti najde to v trenutku. Probaj enkrat.

sbawe64 ::

solatko je izjavil:

DexterBoy - Lahko za državne lokale in hotele, ne more pa država podpirati nakupe jaht in extra dobičke privat lastnikom, večinoma tujcem. Res ste desničarji bogi v razmišljanju.

Valvoline - Dumping kader je zato, ker gre večinoma za sezonske zaposlitve, hrvaški turizem od tega živi prfektno, ob morju ne boš srečal domačega kelnarja ali kuharja. Noben domačin noče zaposlitve za 2-3 mesece pa še od vremena so odvisni, če je kislo poletje, rabijo kadra občutno manj.

Raptor F16 - Se preveč po bivši yugi voziš, v SLO že dolgo nisem doživel teh storitev na pumpah?

Sezonske zaposlitve se gredo praktično vsa Slo zdravilišča, Terme Čatež ima vsako leto en kup prostih mest za natakarje, kuharje, sobarice in podobno.

Trajanje zaposlitve
Določen čas oz. 30.09.2022 (od maja/junija naprej)
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

ZveeZ je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

https://absolutebackpackers.com.au/blog...

Image search uporabi.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Gagatronix je izjavil:

V Sloveniji o "prestolnici" govorit je tako ali tako debilizem. Ljubljana ima 230,000 prebivalcev, se 200,000 pa se jih redno vozi sem. Da me pa kdo oklice za zabarja samo zato, ker zivim tu, je pa tudi bosa. :)) Bled sem pa tudi nazadnje gledal se ko je bil Gadafi center nova zadeva.

Valjda, številke so relativne. Še vedno je LJ prestolnica Slovenije in tako center politične in gospodarske moči. Za boljšo službo in plačo imaš največjo verjetnost v Ljubljani (znotraj Slovenije seveda).

ZveeZ ::

sbawe64 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Image search uporabi.

Ah, se opazi, da ze par let nimam casa za browsat:) sem totalno pozabil na img search. Sem sedaj sproval s telefonom. Malo nerodno, ampak hitro:)
My bad:P

Invictus je izjavil:

OneYellow je izjavil:

To je še najboljša izkava. Velja sicer tudi za vsako drugo pokrajino.

Štajerci, Dolenjci so družabni samo, ko so na mrtvbo pijani, drugače pa isto sranje, še bolj škrti od Gorenjcev...

Jnou je izjavil:

ginekk je izjavil:

Jnou je izjavil:

Gredo, sam pod mamino kiklo tega ne vidiš.

Nemci, Avstrijci, pa skoraj vsi ostali narodi, kar se tiče lokalcev, sovražijo prebivalce velikih mest. Pač mentaliteta "kmetov" in zahojencev na podeželju...

Zakaj Blejcem ne gre na živce nekdo iz Dunaja? Nekdo iz Ljubljane pa? Ima Dunajčan več denarja in moči. Mogoče je problem nekje drugje, recimo v obnašanju povprečnega žabarja?

Obstajajo Blejci in Blejčani, pa nima veze to z žabarji, lahko pride Dunajčan živet na Bled, pa ga ne bodo sprejel, razen navidezno. :)

Jnou je izjavil:

Zakaj Blejcem ne gre na živce nekdo iz Dunaja? Nekdo iz Ljubljane pa? Ima Dunajčan več denarja in moči. Mogoče je problem nekje drugje, recimo v obnašanju povprečnega žabarja?

Nima nobene veze z obnašanjem žabarja, ker je dovolj da imaš LJ tablice in že poslušaš posplošene negativnosti.

Dunajčan ni iz iste države, vedo da pride in gre. Dunajčan ni del iste skupnosti. Provicinalci so hočeš nočeš povezani s prestolnico in od nje odvisni. Poleg tega non-stop prenašajo to prestolnico in nje elito po medijih...

Povsem identično isto gredo Dunajčani na kurac svojim avstrijskim provincionalcem.

V bistvu skupine niso regionalne ampak je razdelitev 70% normalni in 30% cudaki, ki morajo biti v nekih klubih. Tistih 30% pa se kregajo sami s svojimi. Lahko kraji, lahko nogomet, pac nekaj najdejo, da se ne marajo. Glasni pa tako, da imas obcutek, da prevladujejo.

ZveeZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Image search uporabi.

Ah, se opazi, da ze par let nimam casa za browsat:) sem totalno pozabil na img search. Sem sedaj sproval s telefonom. Malo nerodno, ampak hitro:)
My bad:P

Ce ti je tisto vsec, lahk se se tu sprehodis:

Trade Republic 38MVDVXM

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Valjda, številke so relativne. Še vedno je LJ prestolnica Slovenije in tako center politične in gospodarske moči. Za boljšo službo in plačo imaš največjo verjetnost v Ljubljani (znotraj Slovenije seveda).

Oprosti, ampak Slovenija je za take kolobocije premajhna. Vseh skupaj nas je za eno povprecno evropsko mesto.

PrihajaNodi ::

Gagatronix je izjavil:

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Oprosti, ampak Slovenija je za take kolobocije premajhna. Vseh skupaj nas je za eno povprecno evropsko mesto.

Maja, še u Bukarešti je več ljudi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Daj lepo se ti spravi na romunske forume pa tam gobezdaj. :)

PrihajaNodi ::

Gagatronix je izjavil:

Daj lepo se ti spravi na romunske forume pa tam gobezdaj. :)

Ti pa uživaj ob kavici za 5 eur in glej Bled:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Na Bledu sem bil nazadnje se za casa bivse skupne drzave, tako da se zame ne sekiraj. Rajsi pazi, da ti kak Romun ne spizdi vsega kar imas.

Pat_MaGroin ::

Kakor koli obrneš, najbolj zoprn in čudaški folk je z Bleda in Bohinja. 100x raje grem zivet v Haloze kot med kretene na Gorenjsko.

In to je splošno sprejeto dejstvo v Sloveniji, ni na mojem zelniku zrastlo.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Kakor koli obrneš, najbolj zoprn in čudaški folk je z Bleda in Bohinja. 100x raje grem zivet v Haloze kot med kretene na Gorenjsko.

In to je splošno sprejeto dejstvo v Sloveniji, ni na mojem zelniku zrastlo.

DEbili so tudi na Dolenjskem in to nebroj njih.

Pat_MaGroin ::

Ma debili so vsepovsod, mislim da mi je en Gorenjc enkrat razlagal, da pri njih je problem incest in potem so ljudje malo čudni, ker genski material ne štima :).

To lahko reces za prakticno vsak manjsi zaselek v Sloveniji 100-150 let nazaj.

solatko ::

simonchelo - Če bi rad videl kaj je zaščita delavcev pojdi v A ali D, S, DK,.... in kako nezaščiten je tam midl managment, pri nas pa je obratno. Akrapovičevi mojstri in delovodje v teh državah nebi bili na DM niti pol ure in bi dobili odpoved. Tam delavec, ki ne zna delat, ni kriv, kriv je šef, ker ga ni sposoben naučit. Tam v delovnih pogodbah ne poznajo termina in DRUGA DELA PO NAVODILIH NADREJENEGA, ker ima v delovni pogodbi vse njegove naloge in tudi plačilo za to, če se izkaže za sposobnega in pridnega pa jim ni nič težko izplačati višjo plačo, nadure so plačane ob plači, vsako leto zdravniški pregled in ureditev delovnega mesta po navodilih medicine dela,...... res pa je, da se slabega delavca lahko hitro znebijo, kar je tudi pri nas, samo znat je treba, ne gre to na horuk.
Delo krepa človeka

1x na leto zdravniski pregled, pa kje ti te debilizme pobiras ?

Gagatronix je izjavil:

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Oprosti, ampak še zdaleč ni. Rivalstvo in podobna razmerja se dogaja lahko že na ravni ene šole. Recimo da je v neki gimnaziji nek eliten/športen/kako drugače poseben oddelek, sigurno bodo od ostalih dobili posebne nadiimke in bli gledani zviška.

https://www.mojedelo.com/avtomehanik-za...

Kot kaže je pomanjkanje sile vseeno malo prisililo podjetja da pišejo že kje pa kje oz. večkrat kot 4 leta nazaj tudi plačila vsaj okvirna.

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Oprosti, ampak še zdaleč ni. Rivalstvo in podobna razmerja se dogaja lahko že na ravni ene šole. Recimo da je v neki gimnaziji nek eliten/športen/kako drugače poseben oddelek, sigurno bodo od ostalih dobili posebne nadiimke in bli gledani zviška.

Lokalpatriotizem je v domeni zaplankancev, ki ne vidijo dlje kot tri hisne stevilke od svojega doma.

solatko ::

Gagatronix - Slučajno od delavcev, ki iz MB dnevno hodijo v A delat. V A je tudi veljalo število protiteles, da se jim ni bilo potrebno testirat ali cepit, če so bili prebolevniki covid-a. Zadostno število protiteles 3 mesece o.k. 25€ po treh mesecih ponovno za 3 in tako naprej.
Delo krepa človeka
««
11 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28244365 (12189) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43068386 (49666) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10428523 (23889) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22162341 (48471) bbf

Več podobnih tem