» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
9 / 91
»»

LeQuack ::

bambam20 je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Plača za Tuš (prodajalec)
1100 eur bruto za 40 ur.
https://www.iskanjedela.si/search-jobs?...

Jamrajo tako, kot da imajo 500€ osnove.

Kdo, a dohtarji?
Quack !

bambam20 ::

LeQuack je izjavil:

bambam20 je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Plača za Tuš (prodajalec)
1100 eur bruto za 40 ur.
https://www.iskanjedela.si/search-jobs?...

Jamrajo tako, kot da imajo 500€ osnove.

Kdo, a dohtarji?

Ne. prodajalci v TUšu.

Miki N ::

sentiš je izjavil:

Če bi brisali poslanske plače in dodatke bi bilo dovolj za vse. Mi je sestrična rekla, da želi biti političarka, ko bo velika, zato je zelo dejavna v šolskem parlamentu. Služba bodočnosti.

Ma politika pride in gre. Prostitucija - no to je varna karta. Samo povem.

sentiš ::

To bo imela za popoldansko obrt, kot je že Hippo razložila.

PrihajaNodi ::

Scaramouche3 je izjavil:

Levica je izjavil:

Rešitev so migracije in migracije in še enkrat migracije.
Sedaj, ko pade ograja jih moramo čim več zadržati v Sloveniji in jih zaposliti.

Se strinjam, čim več iz Ukrajine!

Pajade. Ce noben noce delat v Slo. Noben bumbar ne bi izbral Slovenije, razen ITjevcev z normiranci.

Miki N je izjavil:

sentiš je izjavil:

Če bi brisali poslanske plače in dodatke bi bilo dovolj za vse. Mi je sestrična rekla, da želi biti političarka, ko bo velika, zato je zelo dejavna v šolskem parlamentu. Služba bodočnosti.

Ma politika pride in gre. Prostitucija - no to je varna karta. Samo povem.

Se strinjam prostitutke pa normiranci. Prve majo nabite cene, kot v Nemciji
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Ukrajinke že zdavnaj niso več zaželjeno blago v SLoveniji, do kar so se Slovenke upogumile in to počnejo javno za denar.

darkolord ::

sentiš je izjavil:

Če bi brisali poslanske plače in dodatke bi bilo dovolj za vse
Tipične neumnosti, ki ne vzdržijo osnovnošolske matematike.

Najbolje, da poslanci delajo zastonj.

bambam20 je izjavil:

Tko kot študentje?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

sentiš ::

bambam20 je izjavil:

Politika bi morala biti popoldanski hobi. Karierno političarstvo je napaka

PrihajaNodi je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Tko kot študentje?

Kvaliteta je na podobni ravni.

gruntfürmich ::

Levica je izjavil:

Rešitev so migracije in migracije in še enkrat migracije.
Sedaj, ko pade ograja jih moramo čim več zadržati v Sloveniji in jih zaposliti.

zakaj si levičarji želite, da imajo delavčki čim nižje plače?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

endelin ::

Ker so tako lažje vodljivi.

Sej tud oni nocejo vec delati
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Mato989 je izjavil:

Čeprav tole od Jagra je offtopic, imam pa iz prve roke podatek da je Jager NAJBOLJŠI plačnik od vseh trgovcev... =) Kakorkoli to ni bistvo te teme.
Sem videl, da je v Mozirju postavil konkretni trgovski center. Sicer ne vem, kdo mu je to dovolil na tisti lokaciji, ampak OK, res ne kvazi tako močno okolice.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

nejc_nejc ::

Tole je primitivno....
https://n1info.si/novice/gospodarstvo/v...

Na OZS, se pa v koleno streljajo.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

Tole je primitivno....
https://n1info.si/novice/gospodarstvo/v...

Na OZS, se pa v koleno streljajo.

V Ljubljani si to dejansko lahko privoščijo, saj je turistov čez milijon. Sam dam napitnino samo, če sem zadovoljen z uslugo tistega, ki mi streže.

m0LN4r ::

Vseeno je problem, ce se bo davanje napitnine sprejelo za samoumevno normalnost in ce ne bos dal, bos izpadel cuden.

To je samo neke vrste potuha spet, da nebi dali visje urne postavke. Cene so navil, naj se urne postavke, pa ne bo tega treba.

To je kot prosjacenje, ampak malo lepse povedano. Saj si kelnar, ne pa ulicni kaskader.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ok pustmo, komercijalna fora. Da je pa OZS navdusen, te pa dol sesede.

Baja ::

saj to da je opcija napitnine samo po sebi ni slabo.

ampak namesto da sprasujejo ce bos dal pa kolko bos dal, naj dajo zraven cenika ovbestilo o tem. Račun prosim, plus 5% za vas.

Tistih 5% je ze vracunanih v dvig cen, tud 10% je, ampak natakar jih ne bo dobil.

Marsikje bo verjetno treba tudi oddajat del napitnine "big bossu"
Trade Republic 38MVDVXM

Valvoline ::

Jaz ne pustim centa napitnin. Saj majo placo. Jaz v sluzbi ne dobim napitnin. Ne dobivajo tudi prodajalke po trgovinah, vulkanizerji, mehaniki.... skratka skoraj vse storitvene dejavnosti. Zakaj bi za gostinjstvo ter turizem veljala izjema? Navadna lopovsina, ciganarija. Lastnik mora poskrbet za konkretno placo.

Zgodovina sprememb…

joze67 ::

m0LN4r je izjavil:

Tistih 5% je ze vracunanih v dvig cen, tud 10% je, ampak natakar jih ne bo dobil.
Tole. Paše tistih 5%, ki bi jih rad dal kuharju, pa ne morem, ker sistem tega ne podpira, je tudi že tam.

Valvoline je izjavil:

Jaz ne pustim centa napitnin. Saj majo placo. Jaz v sluzbi ne dobim napitnin. Ne dobivajo tudi prodajalke po trgovinah, vulkanizerji, mehaniki.... skratka skoraj vse storitvene dejavnosti. Zakaj bi za gostinjstvo ter turizem veljala izjema? Navadna lopovsina, ciganarija. Lastnik mora poskrbet za konkretno placo.

Iz zelo enostavnega razloga - ker deluje in ljudje dajo napitnino. Da bi ne izpadel ohrn. Za poštenega in sposobnega kapitalista je to denar, ki leži in čaka, da se pobere. Za razliko od vseh procentov v ceni pa se tole v možganski celici ne usede kot cena restavracije, tako da je ponudba bolj konkurenčna, kot dejansko je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: joze67 ()

Valvoline je izjavil:

Jaz sam svoji frizerki vedno dam, 2€ napitnine, ker se mi zelo posveti. Tudi šivilji, katerim nosim popravit oblačila dam vedno napitnino. Občasno kakšnem natakarju, ki mi je pripravil dobro kavo ali pa je bil zelo vljuden.

Mehaniku pa ne bom dal napitnine, ker imajo visoke cene ur.

Mehanik ni nujno, ampak celotni servis. Mehaniku bi tudi moral dat, ker jih vecina na servisu, razen sefa tudi sraufa za minimalno.

Jaz bi dal rajs kuharju, kot natakarju, hrano si lahko grem iskat tudi sam.
Trade Republic 38MVDVXM

joze67 ::

Servisi so dragi, ker veliko uslug prodajo zavarovalnicam ali pa so vračunane v ceno avta. To potegne percepcijo in tudi neodvisnni računajo primerljivo. S stroški dela ima to spet bolj malo veze, namreč spodnjo mejo.

Malidelničar ::

m0LN4r: Ja sam mehaniku lahko daš mau ekstra sam če je napol na črno. Pri uradnih mehankarjih težko prodeš prav do tipa, ki ti je šraufal avto, temveč si večinoma samo na šalterju.
Ne vem sem pa slišal, da so plače mehankarjev šle ful gor v zadnjih letih, a niso tam do 1.500 EUR neto?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Gagatronix ::

> Da bi ne izpadel ohrn.

Se mi sladko jebe ce si kelnar misli da sm ohrn. Ima placo in jaz placam storitev in hrano kot je na racunu, ne bom se njemu senkaval denarja.

ginekk ::

Valvoline je izjavil:

Saj majo placo. Jaz v sluzbi ne dobim napitnin. Ne dobivajo tudi prodajalke po trgovinah, vulkanizerji, mehaniki.... skratka skoraj vse storitvene dejavnosti. Zakaj bi za gostinjstvo ter turizem veljala izjema? Navadna lopovsina, ciganarija. Lastnik mora poskrbet za konkretno placo.

Se strinjam, ampak vseeno dam če se mi zdi. Pa nikoli ne bom dajal napitnin prek POSa, tudi če plačam s kartico.

Da razširim vprašanje; a tistim študentom, ki poleti čistijo vetrobranska stekla na črpalkah, kaj kdo daje, jih odženete ali celo morajo očistiti ker "saj imajo itak plačano".

SmolWhale ::

ginekk je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Saj majo placo. Jaz v sluzbi ne dobim napitnin. Ne dobivajo tudi prodajalke po trgovinah, vulkanizerji, mehaniki.... skratka skoraj vse storitvene dejavnosti. Zakaj bi za gostinjstvo ter turizem veljala izjema? Navadna lopovsina, ciganarija. Lastnik mora poskrbet za konkretno placo.

Se strinjam, ampak vseeno dam če se mi zdi. Pa nikoli ne bom dajal napitnin prek POSa, tudi če plačam s kartico.

Da razširim vprašanje; a tistim študentom, ki poleti čistijo vetrobranska stekla na črpalkah, kaj kdo daje, jih odženete ali celo morajo očistiti ker "saj imajo itak plačano".

Seveda, vedno jim stisnem vsaj 50e.

Zgodovina sprememb…

A110 ::

ginekk je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Zastonj delo je v sloveniji prepovedano

fikus_ ::

Napitnino da jem, če se mi postrežba zdi vredna tega. Na način, da bodo "prosjačil" za napitnino, pa ne vem . . . Se bom izogibal takšnim lokalom.
Poleg tega je takšen način napitnine potuha za lastnike lokalov, da ne dajejo korektnih plač zaposlenim!
In pozabljata se to, da je ta način napitnine reševanje trenutnih plač zaposlenih, pozabljata pa da iz tega naslova ne gre kaj v pokojninsko osnovo zaposlenih, ko bodo pa šli v penzijo, bo pa spet stokanje, kako nizke so pokojnine.
OZS pa dela za lastnike, zato so razumljivo veseli takšnega poteka situacije.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Raptor F16 ::

OZS je sama sebi namen. Tudi če si obrtnik so precej nekoristni. Glavno da ljudje članarino za plačujejo.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Gagatronix je izjavil:

> Da bi ne izpadel ohrn.

Se mi sladko jebe ce si kelnar misli da sm ohrn. Ima placo in jaz placam storitev in hrano kot je na racunu, ne bom se njemu senkaval denarja.

Saj ni fora v tem kaj si bo kelnar mislil, ce bo postala neke vrste samoumevna normalnost bo se to najmanjsi problem. Bolj grdo te bodo gledali pri sosednji mizi.
Vec bos dal, boljse bos izpadel. Zato pa je to ena velika glupost, ker ima tudi glup druzbeni vpliv.

Malidelničar je izjavil:

m0LN4r: Ja sam mehaniku lahko daš mau ekstra sam če je napol na črno. Pri uradnih mehankarjih težko prodeš prav do tipa, ki ti je šraufal avto, temveč si večinoma samo na šalterju.
Ne vem sem pa slišal, da so plače mehankarjev šle ful gor v zadnjih letih, a niso tam do 1.500 EUR neto?

Mogoce tam okol LJ pa NM pri kaksni znamki direkt. Drugace pa dvomim, da pride na 1500 nett brez nadur na legalen nacin. Kak vodja sigurno, ne pa obicn delavec.

ginekk je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Jaz bi ga odgnal, da mi ne naredi slucajno se kaksne skode na havbi.
Ne rabi nicesar pucat, zato so avtopralnice.

Z lajkanjem videov (yt, tiktok, fb) lahko zasluzite od 1,5€ do 136€ na dan.
Peanuts
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Jaz bi ga odgnal, da mi ne naredi slucajno se kaksne skode na havbi.
Ne rabi nicesar pucat, zato so avtopralnice.

Men gre najbl na kurac k avto operem, spoliram, zvoskam in ga peljem ven. Oh shit benzin rabm in potem pride zasanjanc s tisto polomljeno metlico in vedrom umazane milnice delat svinjarijo.

Moram rečt da sem bil zelo vesel te "storitve".

> Bolj grdo te bodo gledali pri sosednji mizi.

In kaj potem ? Si res tak slovenceljcek, da se obremenjujes s tem, kaj si popolni neznanci mislijo o tebi ?

Ne gre se o meni, gre se o vsesplosnosti.
Trade Republic 38MVDVXM

feryz ::

Jaz dam vedno napitnino v oštariji. Tudi do 50 evrov.
Če me bo pa kdo kdaj pobaral za njo, jo zagotovo ne bo videl. Princip je princip.

Scaramouche3 ::

feryz je izjavil:

Jaz dam vedno napitnino v oštariji. Tudi do 50 evrov.
Če me bo pa kdo kdaj pobaral za njo, jo zagotovo ne bo videl. Princip je princip.

Meni je to neumen in žaljiv princip, kjer samo določeni to dobijo!
Meni so streho delali in ko sem slišal da jih dosti pade, pa ne dobijo cenka od ljudi.

Napitnina je sistem ki so ga izmislili bogati da se lahko vidi kdo ima keš, ker je javno!
Nima smisla dajati za dela kjer noben ne vidi!

Pa da kelnarju pokazes, da si v piramidi visje od njega (ga ponizas, ker je kelnar in ima nizko placo).
Here you go, buy yourself some new shoes.

Isto sranje, kot puscanje denarja cistilki/cu v hotelu. Nic boljse.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

feryz ::

Pravzaprav se je stanje malo spremenilo.
Dobri kelnarji že s plačo z lahkoto naščijejo večino ljudi. Z napitninami pa sploh. Težko je danes biti višje na lestvici od njih.

donvito ::

Račun je iz 2020, koliko so sedaj cene, ne vem ... a, da jim pri takih cenah še napitnino dajem, a ste na glavo padel. ;((

SmolWhale ::

donvito je izjavil:

Račun je iz 2020, koliko so sedaj cene, ne vem ... a, da jim pri takih cenah še napitnino dajem, a ste na glavo padel. ;((

???? lmao

Toliko jaz dam za eno kavo vsako jutro, je iz mačjih kakcev. To so kar ok cene.

Zgodovina sprememb…

donvito je izjavil:

Pa vidš, pričakuje se da plačaš 50 v kosu in še rečeš "je že dobr..."

Evo ti dunajskih 11% za profesionalno strežbo na neprofesionalnem nivoju.
;)

VelkBla ::

Zgleda gostinci, poleg da ne želijo domačih gostov na Bledu, tudi ne rabijo več po lokalih, bo več prostora za turiste, ki bodo pustili napitnine. /s

https://www.dol.gov/agencies/whd/state/...

Zanimiva tabela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: VelkBla ()

Po drugi strani pa mnogi gostinci jamrajo, kako ne najdejo delavcev. Pri dobrih gostincih, kjer so zaposleni posteno placani, seveda teh problemov ni.

fikus_ ::

Pri gostincih in drugje v turizmu je že desetletje in več trend, da slabo plačujejo svoje zaposlene, da se dela neplačane nadure, . . ., nazadnje korona, kjer so mnogi zaposleni hitro dobili odpovedi, čeprav bi lahko za njih dobivali subvencije,. . . sedaj se kažejo posledice, malo kdo se odloči za mizerno plačo, nestabilne delovne pogoje, . .
Pred nekaj dnevi je govoril šef hotela Palace Portorož po TV, da ne morejo dobiti kadra. Ne vem, ali sem jaz nor ali je ta šef čuden, da luksuzen hotel pa vendar lahko ponudi višjo plačo zaposlenim in jih bodo dobili.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Samo potem si ne bo mogel kupit se ene jahte pa it na deset dopustov letno!!!1111enaena >:D

bbbbbb2015 ::

Valvoline je izjavil:

V nekaterih krajih, tak je bil recimo San Francisco v Ameriki in Kuala Lumpur v Maleziji so me podučili, da je dajanje napitnine ne ravno obvezno, ampak zelo zaželjeno. Pa tudi ne povsod. Recimo ko smo šli v neko selo na malico v neko kitajsko restavracijo, tam so bile cene napisane. Tam se je pričakovalo da plačaš toliko kot piše.

Tam pod tistima dvema nebotičnikoma v Kuala Lumpurju pa so tako v krogu izmenoma nobel trgovine in nobel restavracije. Tam pa se pričakuje, da pustiš kaj pa vem, tam imajo Ringgite, to se ne spomnim. Nekaj v rangu 15-20EUR. Če plačaš s kartico, že imajo tako narejeno, da vtipka višjo cifro noter, ti pokaže, ti pa daš kartico.

V grobem, tam imajo kelnerji kao neko minimalno postavko, napitnina jim prinese še 3-4x toliko. To je neobdavčeno in sicer potem zelo zaželjeno.

Tam sem se pustil voditi s strani enega Američana, on je točno vedel, kje se plača napitnina in kje ne. Pa saj ne, da tam kjer se ne plača, da so tam kaj manj prijazni. Niti ne. Tam je recimo bil nek klon 'Burger Kinga', tam se plača po ceniku. Tam, kjer recimo ni napitnine, tam jo smeje zavrnejo. Samo je pa tako, da je en gost vztrajal in je punca potem vzela napitnino.

Zgodovina sprememb…

Men se zdi otrocje za v Slovenijo. Za tujino, se pac prilagodiš.
««
9 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28242432 (10256) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43065143 (46423) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10427670 (23036) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22160802 (46932) bbf

Več podobnih tem