» »

Diablo Immortal

Diablo Immortal

«
1
2 3 4

Izi ::

Sedaj, ko je znano, da igra pride tudi na PC, si verjetno zasluži svojo temo.
Res da je bila igra ob predstavitvi deležna velikanskega posmeha in je nihče ni nameraval igrati. Kateri pravi gamer si bo mazal roke z mobilnimi igricami ;)
Blizzard ni obupal, čeprav ga je najava te igre stala precej ugleda. Na koncu je celotna zadeva močno prerasla prvotne načrte in so jo razvijali in pilili kar 5 let. Postala je prava Diablo igra na PC.
Ne gre samo za port na PC ampak je na PC vmesnik prilagojen velikim zaslonom in igranju s tipkovnico in miško.
 PC

PC

Na telefonih pa je vse prilagojeno za male zaslončke in krmiljenje na dotik. Se pravi velikanske ikone, da jih lahko zadenemo s prsti.
 Telefon

Telefon



Pomembno: Diablo Immortal bo zastonj 8-)

Izid: 2. junij 2022

Diablo Immortal bo deloval na PC, Androidu in iOS. Vse 3 platforme bodo povezane cross-play in cross-progression. Se pravi PCjaši in Telefonarji bodo lahko hkrati igrali eden z drugim in če boš igranje končal na PC boš lahko na telefonu nadaljeval od iste točke naprej.
To da bo igra zastonj s seboj seveda prinese mikrotransakcije, ki pa bodo predvsem kozmetične in nekaj malega pomoči za hitrejše in lažje napredovanje si bo tudi mogoče kupiti. Zastonjkarjem ne bo manjkalo prav nič pomembnega, samo malo več truda bo treba vložiti. Vsaj pravijo tako.

Sodelovalno igranje bo možno z do 8 igralci naenkrat za nabiranje grupnih dosežkov in raidanje bossov. V en klan pa se bo lahko združilo do 150 igralcev za doseganje posebnih klanovskih dosežkov.

Klasov bo 6 in sicer bodo enaki kot v Diablo 3.
Barbarian, Crusader, Monk, Demon Hunter, Necromancer in Wizard.

Kar se tiče zgodbe bo dogajanje vmes med Diablo 2 in Diablo 3.
V času ko se je se predvidevalo, da je nadangel Tyrael umrl ko je razbil Soulstone. Za ostanki delov Soulstona pa se je zapodil cel pekel, da bi z močmi, ki se skrivajo v njem obudili svojega Lorda of Terror. Človeštvo pa je med tem prepuščeno samemu sebi in ohranijo ga lahko samo naši Nephalem junaki.


Igro je v zadnjih mesecih testiralo precej znanih Diablo 3 igralcev in prav vsi so izrazili navdušenje. Nekaj jih poznam in niso na plačilni listi Blizzarda.
Bo treba probati in se osebno prepričati. Zastonjskemu konju se ne gleda na zobe :P

Za igranje se je treba Predregistrirati, ker bo 2. junija štartal šele Open Beta in menda ni na voljo neskončno mest. Zagnati je treba svoj oziroma Blizzardov zaganjalnik iger Battle.net. Tam izbereš igro Diablo Immortal in klikneš na Pre-Register. In že si pripravljen.

Uradna stran: https://diabloimmortal.blizzard.com/en-...

Izi ::

Pre-load je že na voljo.
Igra je velika kar 24 GB, kar je občutno več kot celotni Diablo 3, ki trenutno zaseda 16 GB.

Globalni štart je v četrtek 2. junij 2022 ob 19:00

Zmajc ::

Diablo Immortal za PC bo kolikor vem več ali manj samo port mobilne verzije, "ker bi ga itak z android emulatoji igrali na PCju"

Lost Ark se posreje na Diablo Immortal in zasede skoraj 90 Gb ...just saying. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Ni samo port na PC. Vmesnik je prirejen posebej za PC s prevej manjšimi ikonami in pa grafika bo opazno boljša na PC.
Telefoni so dandanes sicer že hudo zmogljivi ampak pregrevanja malih napravic je pa hud problem. Ultra grafične nastavitve so zato ostale samo na PC, na telefonih pa so jih vrgli ven, ker so se tako greli, da se jih kmalu ni dalo več držati v rokah :D

Pomembno:
Ker gre tukaj v bistvu za MMORPG se igre ne da razbiti samo na 3 ločene regije kot je to v Diablo 3. Potrebno bo stotine ločenih serverjev. Že en mesec nazaj je Blizzard sporočil, da se je za Immortal pred-registriralo že preko 30 milijonov igralcev. Kdo ve koliko jih je sedaj?
Zaenkrat predvidevajo okoli 150 serverjev, vsak s svojim imenom. To se mi sicer zdi nekam malo, ker če bo pol milijona ljudi na enem serverju ne boš imel kam stopiti v igri ;)
Spisek serverjev je tukaj:
https://news.blizzard.com/en-us/diablo-...
Ne smeš gledati samo regijo ampak se je treba dogovoriti kje bodo tvoji prijatelji.
Vsaj zaenkrat ne bo možno prenašati svojih junakov med različnimi serverji. Če boš hotel na drug server boš moral tam narediti novega junaka in začeti iz nule.

DJKiller ::

Dobro bi blo da nas gre čim več na isti server da smo lahko potem vsi v istem clanu (ali dveh če nas bo tok). V Tree Glow discordu se pogovarjamo da bi šli na "The Void" server. Izogibamo se "Dark Wanderer" in "The Countess" serverja, ker naj bi bli vsi večji streamerji tam.

Izi ::

OK, zaenkrat torej velja "The Void". Sporoči, če bo kaj novega.

Upam, da za Evropo ne bo prehudega kolapsa serverjev, ker imajo Nemci, Francozi, Španci, Italijani in Poljaki svoje serverje, tako da za nas "Angleško govoreče Evropejce" ostane 29 serverjev.
Kolikor mi je znano se v MMORPG zgodovini do sedaj še ni zgodilo, da bi lahko prvi dan igral normalno. Mogoče bo Blizzardu uspelo, čeprav močno dvomim. Trenutno je registriranih že okoli 40 milijonov igralcev.

Moj junak bo na voljo za klan. Sporoči koga bo treba kontaktirati v igri za pridružitev.
Bom pa prvih par dni bolj počasen, ker me zanima zgodba. Ko bo konec zgodbe pa šibamo. :D
Igral bom samo na PC, (moj telefon ni dovolj zmogljiv) in brez denarnih "buffov". Me zanima če je res, kakor pravijo, da lahko dosežeš vse in igraš vse kar je na voljo brez da bi karkoli kupil v igri.
Igral bom pa najverjetneje Demon Hunterja.

Za voditelje klanov je dobro omeniti, da lahko začnejo igrati že en dan pred uradnim začetkom ampak samo preko mobilnih naprav.
Danes so namreč sporočili, da Google Play in Apple store omogočita nalaganje igre 24 ur pred uradnim začetkom (že v sredo zvečer) in da lahko takoj ko bo igra naložena že začneš igrati. Pomembno pa je da tudi na svojo mobilno napravo naložiš Battle.net in se tako na mobilcu kot na PC prijaviš v ISTI Battle.net račun. Če to pozabiš ne boš imel povezanih naprav in boš moral na PC začeti znova.

ahac ::

Diablo Immortal reportedly won't be released in Belgium or the Netherlands because of its loot boxes
https://www.videogameschronicle.com/new...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tribal ::

Kaj mislite metat denar v igro? Ker brez tega baje zelo zelo zaostajaš za Bogatuni!

En video na to temo:

Izi ::

Je že kar dolgo znano, da bo Immortal prepovedan v Belgiji in na Nizozemskem. Belgijci in Nizozemci so sami sebe ustrelili v koleno s tem zakonom in se jim sedaj smeji cel svet.
Ne samo da igre ne morejo igrati ampak so lahko celo kaznovani, če jih dobijo pri igranju te igre. Ne gre za prekršek ampak kaznivo dejanje. Preganjala pa jih ne bo samo njihova policija ampak tudi Blizzard, ki jih bo banal in ukinil račun, če jih dobijo.
Precej Belgijcev je ogorčenih, ker ne smejo igrati Diablo Immortal. So že podobni Kitajski. Ljudem se ne sme zaupati, da sami odločajo. Vlada je edina, ki ve kaj je dobro za njene državljane :))

Še bolj smešno je dejstvo, da v igri sploh ni lootboxov oziroma gamblinga. Bistvo lootboxov je hazardiranje kjer ne veš kaj je v boxu, lahko je kaj bogatega, lahko pa celo nič. Šele ko ga odpreš vidiš kaj si zadel. Tega klasičnega lootbox sistema v Diablo Immortal sploh ni. Vse kar je v trgovini znotraj igre je podrobno opisano in vedno veš kaj kupuješ. Nobenega igranja na srečo ni.

Kar se pa tiče "pay to win" pa jaz ne vidim nobenega problema. Win = Zmaga. Glavno vprašanje je kako v Diablu sploh zmagaš?
To je igra, ki je delana da se jo igra leta in leta in ves čas bodo dodajali novo vsebino. V igri, ki nima konca ne moreš zmagati. O pay to win je torej neumno govoriti.
Tudi klasičnega PvP, kjer se nekdo nabilda preko vseh mer in potem maltretira in pobije vse soigralce, tukaj sploh ni. PvP je samo v točno določenih instancah in vedno skupinski PvP. PvP 1 na 1 v tej igri ne obstaja. Tudi ko kolovratiš naokoli kjerkoli po mapi te nihče ne more napasti.
Kupuje se samo lepe oblekice in pa hitrost s katero dosežeš End-game. Jaz nimam prav nič več ali manj, če bo nekdo že prvi teden dosegel Paragon 200 in pobijal demone v najtežjem dungeonu v igri, v katerega bom jaz prilezel šele čez mesece. Tistega Whale-ta takrat verjetno ne bo več v igri in bo svoj denar že zapravljal v kakšni drugi igri. Meni pa bo hkrati, naredil velikansko uslugo saj bom lahko leta dolgo igral povsem zastonj, namesto da bi plačeval po 15€/mesec, kolikor bi drugače stala ta igra, če ne bi bilo čudakov, ki radi kupujejo nove oblekice in hitro napredujejo.
Jaz torej upam, da bo v igri čim več Whale-tov, ki bodo vanjo zmetali kupe denarja in financirali izdelavo nove vsebine in moje zastonjsko igranje ;)

Tribal ::

Izi, poglej si video ki sem ga prilepil. So stvari, do katerih lahko prilezeš počasi... So pa stvari, katerih ne moreš brez denarja dobiti. V maximalnem primeru, 300% dmg in ogromno življenja...

Vseeno bo pa igra v kateri se bomo tudi free zabavali. Za lestvico pa bo žal potrebno plačati...

Mogoče še en video, kjer lepo razloži po 600+ preigranih urah, kam je prilezel brez denarja!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tribal ()

Izi ::

Še par bolj ali manj pomembnih stvari sem zasledil:

- Uradno je potrjeno, da so v izdelavi že novi klasi. Kateri in kdaj pridejo ni znano, ne bo pa prav kmalu.
- Vsake toliko časa bo možno našemu junaku enostavno spremeniti klas. Se pravi če se boš po več mesecih naveličal svojega Wizarda boš lahko kar čez noč postal Barbar brez da bi moral začeti znova. Mislim pa, da boš ob tej transformaciji izgubil nekompatibilno opremo, ker ima vsak klas drugačno opremo.
To je pomembno, ker v tej igri ni mišljeno, da igraš več klasov hkrati ampak ves čas enega, ker menda traja vsaj pol leta, da dosežeš kakšne omembe vredne paragon levele.
- Serverji:
Ob log-inu se bo prikazal spisek serverjev, ki bo kazal tudi njihovo trenutno napolnjenost.
Če bo ob imenu zelen krogec to pomeni, da je poln manj kot 80%.
Če bo ob imenu rdeč krogec pomeni, da je poln več kot 80% ampak v njem še vedno lahko kreiraš svojega junaka, ni pa priporočljivo, ker bo kaj kmalu treba čakati v vrsti (Queue), da prideš notri.
- Vsak igralec na serverju bo moral imeti unikatno ime. Na enem serverju ne moreta imeti dva igralca enako ime. Na drugem serverju pa lahko.
- Serverji imajo tudi določen minimum igralcev, da lahko end-game s skupinskimi PvP boji deluje brez problemov. Če bo igralcev premalo se bodo serverji s premalo igralci združili skupaj. Tukaj se lahko pojavi problem z imeni in če bosta dva imela isto ime bo nekdo ob loginu obveščen, da mora spremeniti ime.
- Če boš torej na prenatrpanem serverju boš čakal v vrsti, če pa boš v preveč praznem serverju te bodo kar avtomatsko prenesli drugam :P

ahac ::

Ljudem se ne sme zaupati, da sami odločajo. Vlada je edina, ki ve kaj je dobro za njene državljane :))

Saj tudi drugje po svetu ne moreš odpreti nereguliranega kazinoja za otroke.
Zakaj bi ga lahko odprl, če ga zapakiraš kot igro?

Itak je samo vprašanje časa kdaj bodo ti kitajski lootbox nategi prepovedani v celem EU.

ps.
Ljudje so hyped za to igro samo zato, ker želijo nov Diablo pa čeprav je Made in China. Kot bi vsi pozabili na "don't you guys have phones". Spomin gamerjev je res slabši kot spomin zlate ribice...
Jaz bom raje počakal na pravi Diablo 4 (pa upam, da ne bo poln lootboxov).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Tribal ::

Jaz vem da ne dam tudi centa v Diablo Immortal. Bom se pa kdaj malo po kratkočasil dneve z igro. Ne mislim pa igrati resno in konkurirati po lestvici, za kar je brez ogromno denarja skoraj nemogoče.

Izi ::

Da bo lažje izbrati klas:

Najbolje pa je, da se ne oziraš preveč na mnenja drugih in izbereš klas, ki ti je všeč, da se ga ne boš naveličal že po nekaj 100 urah.
Omenil bi edino Necromancerja, ki je edini Pet klas in zato po moje najlažji za čiste začetnike.
Kdor pa misli večino časa igrati Solo pa mora vedeti da so najpomembnejši Boss fighti. S hordami navadnih demončkov vsak klas opravi z levo roko, Bossi pa zahtevajo nekaj dela in za njih je najbolje izbrati klas ki dela največji Damage. Če hočeš torej uspešno Solirati Bosse rabiš Demon Hunterja ali pa Wizarda. Problem je da ju je težje igrati kot Melee Tanke. Precej pozicioniranja in tekanja naokoli.

Noben klas ni zanič in kot se za MMORPG spodobi je igra precej lahkotna. Šteje samo količina igranja in ves denar tega ne more nadomestiti. Grind, grind, grind, to je bistvo kateregakoli Diabla. D3 veterani bodo tukaj z zavezanimi očmi osvajali lestvice ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

DJKiller ::

Game je live na Android in iOS

Izi ::

Sem včeraj kar precej igral in kar se mene tiče je DI razred naprej od D3. Super igra s precej več različnimi dejavnostmi kot jih ima D3. Seveda sem še daleč od kakšnega End-Gamea, zato še ne bom postavil končne ocene.

Zgodba je predstavljena občutno boljše. Pri D3 so bile naokoli raztresene precej skrite knjige in zapiski in si moral potem sam po delčkih sestavljati zgodbo. V DI pa zgodba lepo teče skozi pogovore. Če ne prekinjaš pogovorov jih je za dooolge ure.
Moje free to play popotovanje teče brez problemov. Sem na dobrih level 30, s ker nekaj legendarne opreme in tudi Gemi taki in drugačni kar dobro padajo. Pomeril sem se tudi v Challenge riftu in prilezel celo do 10. mesta lestvice na kateri je 200 mest.

Po moje je edini problem, da za normalno igranje rabiš divje močno mobilno napravico. Praktično delujejo samo naprave za 800+ EUR.
Če probaš napravico razreda 500€, kot stanejo najnovejše "Next-Gen" konzole, boš samo žalostno gledal v rdeče sporočilo, da tvoja naprava ni kompatibilna z igro.
Bi rekel da je to glavni razlog, da bomo igro dobili na PC. Vsak PC za 200€ bo več kot uspešno poganjal DI.

Presenetljivo je tudi, da so serverji celotni prvi dan zdržali brez problemov. Je bilo kar precej rdečih oznak za polnost, ampak kolikor mi je znano nikjer ni bilo treba čakati v vrsti.
Sem precej skakal ven in not in vsakič sem bil povezan praktično v trenutku in ne glede kako in na kašen način končaš igro vedno nadaljuješ točno od tam kjer si končal. Igra te ne premakne nikamor niti za milimeter.

Zmajc ::

Meni igra ljub 10 Gb nezasedenaga prostora na telefonu jamra da nimam dovolj prostora na disku za downloadat 2 Gb podatkov. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Zmajc je izjavil:

Meni igra ljub 10 Gb nezasedenaga prostora na telefonu jamra da nimam dovolj prostora na disku za downloadat 2 Gb podatkov. :)

Za Android je treba imeti minimalno 13 GB prostora.
Najprej se naloži osnovnih 2,5 GB, potem igro zaženeš in se v ozadju naloži še vsaj 10 GB, da imaš potem komplet igro.

Tribal ::

Na katerem serverju igrate?

Zmajc ::

Izi je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Meni igra ljub 10 Gb nezasedenaga prostora na telefonu jamra da nimam dovolj prostora na disku za downloadat 2 Gb podatkov. :)

Za Android je treba imeti minimalno 13 GB prostora.
Najprej se naloži osnovnih 2,5 GB, potem igro zaženeš in se v ozadju naloži še vsaj 10 GB, da imaš potem komplet igro.


Saj sem mel, očitno rabi malenkost več za namestitev, ker mi je pri 13. Gb še vedno jamralo, dokler nisem pobrisal par zadev.

Izi ::

Kaj sedaj? Nobenega slovenskega Klana ali Warbanda ne vidim nikjer 8-O
Sem na serverju "The Void"

Ker je to precej družabna igra se politična situacija kaže v pravi luči.
Rusi so okupirali Evropske serverje,... jih je ko Rusov..., četrtina pogovorov je v cirilici.
Potem je opaziti en kup Srbov,... mislim, da sem vsaj desetkrat v enem večeru prebral "Kosovo je Srbija" in potem kup odobravanja. Kaže da so tudi Srbi v trenutni svetovni situaciji dobili zagon in spet resno razmišljajo o "širitvi".
Pa Madžarov je tudi en kup, ki vsi glasno debatirajo v svojem jeziku, čeprav gre za Angleško govoreči server.
Nemci, Francozi, Španci, Italijani in Poljaki imajo svoje serverje. Tako da splošni Evropski serverji so v glavnem Rusi, Srbi in Madžari.
Mogoče se bo malo izboljšalo 22. junija, ko naj bi Azija dobila svoje serverje.

Druga slaba stvar je, da opažam, da je end-game v tej igri hudo, če ne popolnoma, grupno orientiran. Tudi če si naftni Šejk, ki je pokupil vse kar je na voljo v igri, ne moreš kaj dosti početi Solo.
Se pravi P2W ti ne prinese nič opaznega, daleč najpomembnejši so zvesti prijatelji. Brez njih v tej igri nisi nič. Tudi en random Klan ti ne pomaga kaj dosti.
Zelo pomemben je Warband, kjer moraš nabrati kar 8 zvestih prijateljev, ki morajo biti ves čas na voljo. Če en sam manjka Warband ni popoln in igra te ne spusti naprej v določene dungeone ki nujno rabijo vseh 8 igralcev. V Warbandu je lahko maksimum 8 igralcev, tako da ni prav nobene rezerve, če en sam manjka.

Tretja stvar je, da zgodba proti koncu ne teče več ravno tekoče. Sem delal vse stranske naloge in vse kar je na voljo, pa sem kljub temu na okoli level 43 naletel na sporočilo: "Za nadaljevanje zgodbe moraš biti level 46".
Problem pa je, da na začetku sicer hitro nabiraš levele, potem na okoli level 30 pa se vse skupaj močno upočasni in na okoli level 45 rabiš že kakšno uro grindanja za en sam level.
Ker se glavnino XP dobi v zgodbi je tisti zid kar hud problem. Če koga zanima, tudi v plačljivi trgovini ne moreš kupiti prav nič kar bi ti pospešilo XP. Kupiti se da v glavnem samo materiale in kozmetiko. Tako da tudi bogatini morajo občasno malo farmati za XP :D

Zmajc ::

Itak da je Rusov dosti, če na steamu ne morejo več kupovat iger. :))

Osebno sem na telefonu probal igrati 5 min, in zadevo izklopil. No way da to igram na fonu. Mogoče probam PC klienta ko mi bo dolgčas-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Prehod iz fona ali tablice na PC je kot noč in dan. Čisto drug filing, nič zatikanja v mestih in velikanska razlika v grafiki (vsaj pri meni).
Mobilno igranje je mišljeno bolj tako za vmes, na poti v službo ali šolo, med odmori in dolgočasnimi sestanki ;), čim pa prideš do PC-ja pa takoj preklopiš.

Mato989 ::

Pa se sploh splača igrat oz. sprobat?

Nažigal sem OGROMNO Diablo 1 (oh the good old days) Diablo 2 sem večinsko spustil, mi je pa pol koelga kupil Diablo III in sem nekaj časa z njim igral Crusaderja... torej kaj je sploh napram 1 in 3 boljšega ali dobrega v tem Immortal?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

svecka ::

diablo 2 remastered je še zmeraj najboljši diablo od vseh.

McAjvar ::

Izi je izjavil:

Je že kar dolgo znano, da bo Immortal prepovedan v Belgiji in na Nizozemskem. Belgijci in Nizozemci so sami sebe ustrelili v koleno s tem zakonom in se jim sedaj smeji cel svet.
Ne samo da igre ne morejo igrati ampak so lahko celo kaznovani, če jih dobijo pri igranju te igre. Ne gre za prekršek ampak kaznivo dejanje. Preganjala pa jih ne bo samo njihova policija ampak tudi Blizzard, ki jih bo banal in ukinil račun, če jih dobijo.
Precej Belgijcev je ogorčenih, ker ne smejo igrati Diablo Immortal. So že podobni Kitajski. Ljudem se ne sme zaupati, da sami odločajo. Vlada je edina, ki ve kaj je dobro za njene državljane :))


Ne vem, od kod pobiraš svoje (dez)informacije, ampak nič od zgornjega ne drži.

Blizz bi komot ponudil igro tudi v Belgiji in na Nizozemskem, ampak so preprosto smotani. Nakupovanje v drugih njihovih igrah čisto lepo dela tu. Če igra ne vsebuje loot boxov z naključno vsebino, potem ni težav. GW2 je to rešil tako, da v svoji trgovini le onemogoči nakup česarkoli, kjer je notri kaj nakljujčnega. Če pa točno veš, kaj kupiš, ni problema. Škatla, ki vsebuje naključno opremo? RNG = problem. Škatla, ki ti da točno ta in ta kos opreme? Ok, izvoli. Blizz ti prodaja neke creste, s katerimi dobiš naključno nagrado? Hura, RNG za denar...

Smejijo temu se pa le tisti, ki problema ne razumejo prav dobro.

Belgijci so kvečjemu ogorčeni nad Blizzardovo odločitvijo, ker zaenkrat, če še ni loot boxov, nekega pravega razloga za to ni.

Tudi na Redditu se najde info, kjer Blizzardov GM med vrsticami pove, da sicer garantira ne, ampak še nikoli niso nikogar banali zaradi tega. In da morda, hint hint, uporabi VPN za namestitev.

Je pa zanimivo na Redditu slediti težavam, ki jih imajo nekateri... Naročnina na Battle pass? Vezana na točno določen lik na enem serverju. Kul :) Si naredil lik na enem serverju, kupil malo kozmetike zanj, nato ugotovil, da so prijatelji drugje in naredil lik na drugem serverju ter ostal brez kozmetike, ker je zopet vezana na lik? Krasno.

Blizz je globoko zabredel s temle.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Tidule ::

Si naredil lik na enem serverju, kupil malo kozmetike zanj, nato ugotovil, da so prijatelji drugje in naredil lik na drugem serverju ter ostal brez kozmetike, ker je zopet vezana na lik?

brez skrbi, počakaj en mesec in za pičlih 9,99 boš lik lahko prenašal. Ni to prvi rodeo za Blizzard.

Jaro123 ::

Tidule je izjavil:

Si naredil lik na enem serverju, kupil malo kozmetike zanj, nato ugotovil, da so prijatelji drugje in naredil lik na drugem serverju ter ostal brez kozmetike, ker je zopet vezana na lik?

brez skrbi, počakaj en mesec in za pičlih 9,99 boš lik lahko prenašal. Ni to prvi rodeo za Blizzard.

Ja fantje, tako to gre. Današnje igre so narejene, da podjetja še bolj služijo, kot igre v preteklosti. Seveda, nič ni zastonj, tako kot tudi v realnem življenju ni. Primerjajmo prve vrste igre, ki jih je bilo mogoče samo kupiti na CD/DVD. Enkrat kupljena igra, samo en zaslužek prodajalca, pustimo potem piratske kopije itd. Potem vrsta iger, ki je tudi lahko plačljiva za prvi nakup, ampak je v igri veliko možnosti za dokupiti razne boxe ali podobno opremo, ki se pride hitreje do nje...... itd itd, ki zopet zahteva dodatno zapravljanje denarja. Primer je igra GTA5, najboljši primer dobrega marketinga, igro so prodali ob izidu (recimo 50e za igro) in še danes nenormalno služijo z nakupi potrošnikov v multiplayer sistemu. Torej igra izdana leta 2013 in še ni potrebe po GTA6, saj GTA5 dela noro velik profit. Zdaj so pa prišle blockchain igre, vezane na kriptovalute in zopet je samo denar v igri. Zvrsti igre se čez leta spreminjajo in glavno vsem temu je zaslužek, torej se bo treba sprijazniti, da ni nič zaston!

Zmajc ::

Danes so igre samo še zamaskiran storefront za mikrotransakcije. Tele mobilne igre (Genshin. Diablo Immortal), ki jim dodajo PC klienta, obdržijo pa vse mobile mikrotransakcije pa so najhuhše od vseh.

Samo čakaj, ko vam bojo dodali upgrade katakterjev z kopijami ki jih potegneš z loot boxov. Comedy gold.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Freya# ::

Ojla.
Morm rečt da men je zadeva kr ok. Diablo 3 za telefone :) . Ene stvari ma bols druge niti ne. Najbolj me mot da si ne morem mapirat shift keya ( force stand) na kaj druzga. Pa fov mi je prevelik na pc. Se ne da odzoomirat.
Je pa auto pickup top.
Igral bom izkljuco free2play in jim ne dam centa, pa da vidmo kok se dalec pride.
@ Izi.
Sem tud na void serverju tko da ce bo kksn clan al pa warband sm zravn. Tele warbandi znajo kr zamorit, ker so obvezni za dokoncanje kaksnih taskov.

Happy grind fest.

Izi ::

Zgodbo sem končal. Mi je bila zelo všeč. Lepo poveže dogodke med D2 in D3 in pojasni začetek D3.
Proti koncu je bilo kar nekaj epskih Boss Fightov. Med drugim sem se boril z okoli 100 metrov velikim črvom (tukaj sem največkrat umrl), ki je imel okoli 6 metrov veliko srce. Kako to vem? Me je na koncu živega požrl in sem ga vseeno ubil :))

Celotno zgodbo sem končal Solo. Sicer je pri vseh Boss Fightih možnost grupnega boja štirih, ampak ni bilo potrebe.
Skupinsko igranje je v tej igri odlično narejeno, celo PvP je zelo začetniško prijazen. Ne rabiš nobenega Klana ali Warbanda. Na vsakem vhodu, kamorkoli že, če potrebuješ grupo samo klikneš gumbek in povprečno v pol minute je grupa 4 ali 8 sestavljena in akcija.

Freya# je izjavil:

Tele warbandi znajo kr zamorit, ker so obvezni za dokoncanje kaksnih taskov.
Nisem opazil, da bi bil Warband kje obvezen.
Pri Helliquary, kjer nujno rabiš grupo 8 igralcev ti sicer priporoči Warband, ampak je zraven še gumb "Raid" in tam hitro dobiš 8 naključnih igralcev. Morda je problem edino, da če med njimi ni vsaj enega Paragonarja se bo Raid verjetno klavrno končal :P Tam notri so super močni Raid Bossi.

Enako kot igralci se tudi Klani delijo v 3 skupine. Avanturisti, Shadowi in Immortali.
Ko enkrat postaneš Shadow, za kar ne rabiš nobenega Klana, se skoraj moraš pridružiti enemu Shadow Klanu.
Sicer lahko večno ostaneš Avanturist, ampak to te prikrajša za bistvo te igre, ki je tudi v imenu. Shadow lahko postaneš od level 43 naprej in ko prilezeš do določene točke v zgodbi. Ko zagledaš sporočilo obvezno sodeluj v Shadow loteriji, ki se dogaja 3-krat na dan (mislim, da ob 12h, 18h in 21h) Če si izžreban lahko postaneš Shadow. Lahko te pa tudi kakšen Shadow rekrutira, če ima kakšno povabilo viška.

Zmajc ::

Izi ::

Zmajc je izjavil:

Mislim, da bom ostal pri Path of Exile. :D
Path of Exile ima tako svinjsko omejeno velikost inventarja, da brez vloženih par 10 € praktično ne moreš igrati kaj več kot zgodbe. Leta 2018 so se morali kar hudo pregovarjati in dogovarjati (podkupovati) da jih niso bannali v Belgiji in na Nizozemskem.
Nikomur namreč ni jasno, kako je PoE lahko edina igra z precej agresivnimi mikrotransakcijami, ki ni Bannana v Belgiji in na Nizozemskem.

Zmajc ::

Izi je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Mislim, da bom ostal pri Path of Exile. :D
Path of Exile ima tako svinjsko omejeno velikost inventarja, da brez vloženih par 10 € praktično ne moreš igrati kaj več kot zgodbe. Leta 2018 so se morali kar hudo pregovarjati in dogovarjati (podkupovati) da jih niso bannali v Belgiji in na Nizozemskem.
Nikomur namreč ni jasno, kako je PoE lahko edina igra z precej agresivnimi mikrotransakcijami, ki ni Bannana v Belgiji in na Nizozemskem.


Razlika med PoE in Genshin/DIablo Immortal/gacha igrami je da je tam celotni igralni del igre zastonj za vse brez omejitev.

Če te ne moti da zgledaš kot umazan brezdomec lahko še vedno preigraš kompleteno igro in vidiš vse, isto koto nekdo, ki ima za 5000€ mikrotransakcij na računu. Dotična oseba bo imela mogoče flashy looking lik in ogromno posebnih stash tabov a to je tudi vse. Noben drop rate za noben dungeon/mapo ne bo boljši niti ne bojo imeli dostop do "premium" contenta, ker ga ni.

Stash tabi so pa tudi pogosto v razprodaji za par 10$ jih dobiš dovolj in jih maš za vedno. Ko enkrat kupiš dovolj tabov jih nikoli več ne rabiš dokupiti, še posebej če igraš samo sezone, kjer se ti stash tabi resetirajo in so vsako sezono prazni.

Si videl kako zgleda P2W end game vs free2play v Diablo Immoratl? Ne? Pripravi denarinico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

opeter ::

Eh, jaz sem ostal kar pri Diablu 1, ki ga vsako leto nekajkrat zaženem z Belzebub modom (preko grafičnega gonilnika seveda vklopim "integer scaling", da imam ostro grafiko) in igram kakšno urco ter občasno še Torchlight II.

Viktor Vran žal postane zelo hitro dologočasen, obenem ima cel kup neuporabnega dodatka in zasr*li so igro še s tistimi kartami.
Grimm Dawn pa žal ni zame.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zmajc ::

Osebno me že dolgo več ne daje nostalgija za starimi igrami, ki smo jih igrali nekoč. So nove, boljše.

Tako kot ne pogrešam Juge ali Stoenke, ker se v novem BMWju bolj udobno vozim.

ahac ::

Diablo Immortal Is Extremely Pay to Win... And It's A Real Shame


Diablo Immortal: Activision Blizzard's Latest Scam The Jimquisition
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zmajc ::

Najbolj žalostno pa je, da se vedno najde dovolj ljudi, ki to podpirajo.

ahac ::

'Diablo Immortal' Doesn't Sell Gear, Because Legendary Gems Aren't 'Gear,' Says Director
https://www.forbes.com/sites/paultassi/...

Pravijo, da ne prodajo geara, ker pay2win gemi niso gear. Čeprav je to nekaj kar equipaš (in da večje bonuse kot gear). A ker ne gre direkt v gear slot, ampak na drug item, ki gre v slot, to menda ni gear. :)):))

Pred nekaj meseci si nisem mislil, da lahko Blizzard pade še nižje, ampak... here we are.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Zmajc ::

Diablo Immortal je točno to kar so hoteli da bo ko so igro na famoznem BlizzConu najavili. Delay je bil samo in samo "da se poleže prah" in nič drugega.

Upam, da jih mediji fan zroštiljajo.

Matev ::

ampak zanimivo
jaz pa že cel teden igram in je čisto zastonj vse
nič nisem kupil - tudi nimam kreditne kartice

pa mi igra nič ne teži z ičemer da naj kupim

a igramo isto igro - diablo immortal
?

Tidule ::

Ko boš hotel bit konkurenčen v end game boš videl o čem je govora.

Izi ::

50 milijonov igralcev je zelo zadovoljnih. Ocene so povsod od 80 do 90.
Vidi se gonja peščice ljudi, ki načrtno širijo fake news. Na primer na Metacritic ima igra oceno 81, User Score pa ves čas bombardirajo z ničlami, da je ocena 0,7 :))

Ne nasedajte in raje probajte. Jaz igram popolnoma zastonj in brez problema nabiram Paragone, igram ves end-game in sem na vseh lestvicah tam okoli 50. mesta med vsaj 100 tisočimi, ki so na našem serverju :D

Zanimivost:
Zanimivo pri tej igri je, da manj kot igraš bolj si nagrajen z XP.
Bolj igraš manj XP dobivaš, če dosežeš določeno mejo. Meja se počasi dviga vsak dan, trenutno je na Paragon 12 na katerem dobivaš 100% XP. Bolj zaostajaš za to mejo večji XP Boost dobivaš, meje pa bolje da ne presežeš.
Očitno hočejo, da tisti, ki igra urco na dan brez problema dohiteva tiste, ki igrajo 10 ur na dan. Grind se tukaj ne izplača >:D

Daliborg ::

ahac je izjavil:

'Diablo Immortal' Doesn't Sell Gear, Because Legendary Gems Aren't 'Gear,' Says Director
https://www.forbes.com/sites/paultassi/...

Pravijo, da ne prodajo geara, ker pay2win gemi niso gear. Čeprav je to nekaj kar equipaš (in da večje bonuse kot gear). A ker ne gre direkt v gear slot, ampak na drug item, ki gre v slot, to menda ni gear. :)):))

Pred nekaj meseci si nisem mislil, da lahko Blizzard pade še nižje, ampak... here we are.

Ja itak, če so jih pa mobile izdelovalci s p2w modeli prehiteli v prihodkih. Treba je s časom naprej, kdor želi v "gaming" svetu danes kaj zaslužit brez p2w modela enostavno ne gre.
"Quality of gameplay and content you asked? Bish please...that was done 30 years ago we just recycle the template and slap our own textures" :))
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Matev ::

Ko boš hotel bit konkurenčen v end game boš videl o čem je govora.


zakaj bi hotel tekmovati s komerkoli ki plačuje...
to je stvar ki me ne zanima

je veliko f2p igralcev proti katerim lahko tekmuješ če že želiš tekmovati proti komu

Daliborg ::

Matev je izjavil:

Ko boš hotel bit konkurenčen v end game boš videl o čem je govora.


zakaj bi hotel tekmovati s komerkoli ki plačuje...
to je stvar ki me ne zanima

je veliko f2p igralcev proti katerim lahko tekmuješ če že želiš tekmovati proti komu

velika razlika ! Ne mešat. Če si casual igralec si pač vzameš kolikor časa želiš in nimaš ciljev, vse ok. Amapk so pa nekateri ki želijo igro dejansko igrati in priti na najvišje nivoje in vsebine igre, to se pa brezplačno NE DA, več.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zmajc ::

Izi je izjavil:

50 milijonov igralcev je zelo zadovoljnih. Ocene so povsod od 80 do 90.
Vidi se gonja peščice ljudi, ki načrtno širijo fake news. Na primer na Metacritic ima igra oceno 81, User Score pa ves čas bombardirajo z ničlami, da je ocena 0,7 :))

Ne nasedajte in raje probajte. Jaz igram popolnoma zastonj in brez problema nabiram Paragone, igram ves end-game in sem na vseh lestvicah tam okoli 50. mesta med vsaj 100 tisočimi, ki so na našem serverju :D

Zanimivost:
Zanimivo pri tej igri je, da manj kot igraš bolj si nagrajen z XP.
Bolj igraš manj XP dobivaš, če dosežeš določeno mejo. Meja se počasi dviga vsak dan, trenutno je na Paragon 12 na katerem dobivaš 100% XP. Bolj zaostajaš za to mejo večji XP Boost dobivaš, meje pa bolje da ne presežeš.
Očitno hočejo, da tisti, ki igra urco na dan brez problema dohiteva tiste, ki igrajo 10 ur na dan. Grind se tukaj ne izplača >:D


Saj prav tak, ti kar igraj, tudi taki morate biti. Drugi raje igramo zaključene mojstrovine brez mikrotransakcij ala Elden Ring (po katerem boš sigurno udrihal, ker ni po tvojem okusu). :))

McAjvar ::

Izi je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Mislim, da bom ostal pri Path of Exile. :D
Path of Exile ima tako svinjsko omejeno velikost inventarja, da brez vloženih par 10 € praktično ne moreš igrati kaj več kot zgodbe. Leta 2018 so se morali kar hudo pregovarjati in dogovarjati (podkupovati) da jih niso bannali v Belgiji in na Nizozemskem.
Nikomur namreč ni jasno, kako je PoE lahko edina igra z precej agresivnimi mikrotransakcijami, ki ni Bannana v Belgiji in na Nizozemskem.


Vsakomur v Belgiji in na Nizozemskem je jasno, zakaj je igra na voljo. V njihovi trgovini točno veš, kaj dobiš za svoj denar. Nikjer ni nobenega RNG (vsaj ni ga bilo, ko sem nazadnje igral).
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Zmajc ::

McAjvar je izjavil:

Izi je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Mislim, da bom ostal pri Path of Exile. :D
Path of Exile ima tako svinjsko omejeno velikost inventarja, da brez vloženih par 10 € praktično ne moreš igrati kaj več kot zgodbe. Leta 2018 so se morali kar hudo pregovarjati in dogovarjati (podkupovati) da jih niso bannali v Belgiji in na Nizozemskem.
Nikomur namreč ni jasno, kako je PoE lahko edina igra z precej agresivnimi mikrotransakcijami, ki ni Bannana v Belgiji in na Nizozemskem.


Vsakomur v Belgiji in na Nizozemskem je jasno, zakaj je igra na voljo. V njihovi trgovini točno veš, kaj dobiš za svoj denar. Nikjer ni nobenega RNG (vsaj ni ga bilo, ko sem nazadnje igral).


Ja, čisto vse vso kozmetiko in stash tabe se da kupiti direkt brez RNGja, tudi znižanja imajo kar pogosto. Sicer imajo tudi random loot boxe, kjer narod skuša za mali denar dobiti drage MTX-e a ne vem kdo to kupuje, osebno jih nisem nikoli.

Izi ::

Igral sem Path of Exile, kar veliko in tudi kar nekaj denarja sem tam zapravil, ker zastonj tam praktično ne gre.
PoE ima RNG Lootboxe imenovane "Mystery box" z opisom "Contains an unknown item."
Cena za en tak RNG Lootbox je 3 €. Čisti Gambling, ki lahko povzroči zasvojenost. To so najbolj čistokrvni RNG Lootboxi, točni tisti proti katerim se Belgijci in Nizozemci tako zagreto borijo.
Za povrh se v PoE za pravi denar prodaja čisto vse od prostora v inventarju, preko vse mogoče opreme in orožja do vseh mogočim Buffov, ki te naredijo praktično nesmrtnega. Kupiš lahko čisto vse, ni da ni. Večino tega ne moreš dobiti z zastonjskim igranjem.
In ravno ta igra je edina, ki tam ni prepovedana 8-O

Diablo immortal nima nobenih RNG boxov. Za vsako stvar je točno na dolgo in široko opisano in slikami pokazano kaj vsebuje. Prodajajo pa se izključno samo različni materiali, Gemi in kozmetika. In prav vse te materiale se da dobiti tudi z zastonjskim igranjem, seveda je treba grindati za njih. Edino kar ne moreš dobiti je kozmetika. V Diablo Immortal ne moreš kupiti prav nobene opreme, nobenega orožja in nobenih Buffov.

Nekdo vas hudo nateguje z napačnimi informacijami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POE - Path of Exile (Uradna Tema ) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26948637 (898) oo7
»

Diablo 4 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
67771350 (2683) oo7
»

Destiny 2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
32742985 (2252) oo7
»

Microsoft kupuje Activision Blizzard King

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3512983 (9103) opeter

Več podobnih tem