» »

Maribor "Coworking"

Maribor "Coworking"

maticb492 ::

Torej, upam da je kul če napišem v ta podforum; s kolegom delava (oz. bova) obadva v SPjih, in se pogovarjava o tem, da bi si najela pisarno.

Pisarna bo v centru MB, ker imava oba tam stanovanja (pisarno bi imela tako da se pride do nje peš ali s kolesom). Zanima naju interes, če se najde še kdo iz MB poleg, ki enako dela remote (verjetno za tujino), in bi si stroške pač delili še na več delov. Torej vse je seveda neprofitno,ideja je da si ustvarimo nek office space, kjer lahko kadarkoli prideš in imaš svojo mizo, namesto da delaš celi čas od doma. Detajlov ne znam povedati, pogodba, bi le morala biti kot neka obveza, ker bi nekdo (verjetno izmed naju), moral prevzeti riziko dolgoročne najemne pogodbe za pisarno (kolikor gledam za neko 30-60 kvadratno pogodbo bi bilo z stroški skupaj od 300-500 evrov, tako da kakšen stotak po mizi če se nas več najde). Torej zaenkrat iščeva dolgoročne "sodelavce", ki bi najeli zraven mizo in si proporcionalno delimo stroške, mogoče si naredimo še kak piknik ali "teambuilding" :)

Torej kot rečeno, ne vem še detajlov. Plan je nekje nekje do poletja, zanima me predvsem interes, tako da če se najde kdo, mi lahko napiše ZS, da vidimo koliko, če sploh kdo, bi se še pridružil :)

PS: Prosim če se zadržite brezveznih komentarjev in trollanja.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

pbrgle1 ::

Zdravo. Ali je iz tega kaj nastalo? Sem v enaki situaciji in ne bi rad dolgoročno delal samo od doma. :)

maticb492 ::

zaenkrat ne, imel sem sicer še enega interesenta in sva bila na ogledu ene pisarne ampak je bilo brez klime pa cena malo višja, kot sva pričakovala, tako da zaenkrat nič.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

misek ::

Nekje na trgu Leona Štuklja se da najeti mizo v prostorih, kjer dela več ljudi. Kot neki inkubator ali nekaj takega.

black ice ::

Ribicija ::

Ta ideja sploh ni slaba, edini problem, ki ga sam vidim je v tem, kako bo z motnjami pri delu. Nekdo je bolj glasen pri delu kot drugi, ima veliko telefonskih klicev, ipd.. Sta o tem kaj razmišljala?
Ti dnevni najemi, vsaj v MB niso kaj prida in so redki, če še v tej obliki sploh obstajajo. Nazadnje ko sem gledal, je nekdo pričakoval za mizo ca 60 eur/dan.

Aja tvoja dilema glede pogodbe se da rešiti dokaj preprosto z najemodajalcem se dogovoriš, da dovoli podnajem pisarne. En je potem najemodajalec prostora pri lastniku nepremičnine, ostali pa so podnajemniki le-tega in imajo ločeno najemno pogodbo po kateri so natančno definirane obveznosti vsakega. Lahko je narejena tudi v notarske zapisu in tako direktno izvršljiva, so pa s tem povezani dodatni stroški seveda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ribicija ()

jayz8 ::

Zdravo. Še mogoče zanimanje za coworking pisarne v MB?

Mare_BrainD ::

Meni bi tudi zanimal nek coworking space :)
Mare
BrainD

Kajam ::

Tudi mene in partnerja bi zanimalo, vendar z možnostjo parkiranja:)

misek ::

NinaBrzinac ::

Hi everyone! My partner and I are moving to Maribor in November and we will also need a place for work. I am a huge fan of coworking spaces!

I don't think there is a suitable space in Maribor right now. Would someone be interested in exploring the options for starting up a new coworking space with us?

A solution for talking/meetings are small "Skype rooms". I saw a few great ideas as I traveled, and they can be built easily!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: fikus_ ()

Domko ::

Hey Nina, I started Firma Coworking in Maribor about a year ago, so that might interest you. We currently have two free spots.

Check out our website firmacoworking.com

Tudi ostali ste dobrodošli, poglejte na spletno stran pa se javite.

Domen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Domko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnološki velikani ukinjajo delo od doma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
34420663 (6950) feryz
»

Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16416433 (10186) Mike_Rotch
»

Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8817528 (13408) LeQuack
»

DELO NA DOMU - NADOMESTILO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
574708 (2534) Buggy
»

FRI ali FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11619388 (14159) 7982884e

Več podobnih tem