Forum » Loža » Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo
Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Pol jih je v bolnici zato, ker so ziher da bodo umrli. Politiki in mediji so poskrbeli za to. Ter zdravstvo zaradi keša.
Za gripo so jih morali doma z rešilci pobirati, zdaj hodijo z bicikli na intenzivno.
Za gripo so jih morali doma z rešilci pobirati, zdaj hodijo z bicikli na intenzivno.
s1m0n ::
Od izraelcev smo verjetno boljši samo v številu necepcev, FB doktarjev...
Pri 2 milijončka imamo skoraj 6k mrtvih, res lepa statistika ni kaj! Izraelci pri 9mil+ pa 9k mrtvih... Dobro nam gre, še tako naprej!
Pri 2 milijončka imamo skoraj 6k mrtvih, res lepa statistika ni kaj! Izraelci pri 9mil+ pa 9k mrtvih... Dobro nam gre, še tako naprej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Zdajle me kliče kolega, PCR ne pripada več. Samo samoplačniško. Ga moraš plačati.
Ali pa se kar bolan sprehajaš naokrog. Kdor ima buster, se mu itak ne splača. Se mu samo čas skrajša.
Zanimivo, kako se obrne. Prej je bil hitri za plačilo in PCR đabe, zdaj je ravno obratno.
Ali pa se kar bolan sprehajaš naokrog. Kdor ima buster, se mu itak ne splača. Se mu samo čas skrajša.
Zanimivo, kako se obrne. Prej je bil hitri za plačilo in PCR đabe, zdaj je ravno obratno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
donvitoc ::
Od izraelcev smo verjetno boljši samo v številu necepcev, FB doktarjev...
Samo zakaj imajo tam sedaj rekordno št smrtnih primerov? Jaz ne vidim druge razlage kot da ker so antivakserji.
stara mama ::
Najboljš da damo še hitrega plačljivga, pa ne bo mogel bit noben več prebolevnik in testiran zastonj. Edin igla še.
Res jim zmanjkuje idej....
Sama stvar debate, ronca, pa itak že dolgo ni več pomembna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Invictus ::
A niso v Izraelu že 4x cepljeni?
Nemogoče, umirajo samo necepljeni, za cepivo že od vedno vemo da prepreči hujši potek bolezni.
Kje tukaj vidiš necepljene, so v obliki belih mišk?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Halo, logika. Umirajo samo necepljeni ker cepljeni so varni pred hujšim potekom bolezni.
Kleemen ::
Karantena do pojava simptomov, oziroma pozitivnega testa, če nisi imel simptomov, potem pa dalje izolacija.
Javi se osebnemu zdravniku, da te podatke vpiše v tvoj karton, tudi če nimaš bolniške (kot s.p. recimo).
V par dneh te bodo tudi poklicali iz NIJZ (neka 01 777 ... številka) in ti vse razložili, ter povprašali po kakšnih dodatnih stikih.
Kot piše v izjavi, velja karantena od stika 7 dni, tudi če si ti zvedel kasneje, velja stvar za nazaj (kar je logično, ker riziko okužbe nastane s stikom, ne pa po nekem arbitranem času).
Najprej sem bil v karanteni zaradi stika ja, sedaj pa sem v izolaciji ker sem pozitiven. Iz Nijz sem dobil samo sms, kar vem ne kličejo več vsakega ker je preveč ljudi in niti ni možno obveščanje preko klica.
Torej ko oddam vlogo na eDavki za karanteno vpišem tisti datum, ki je na izjavi? Torej od 26.1. (stik z okuženo osebo) do 1.2. ali termin dejanske karantene 29.1. - izvedel da je oseba pozitivna?
Če se politićna elita in miljarderji odločijo da je nekaj ilegalno, potem je to ilegalno in nimaš kaj ugovarjat ker je to ilegalno.
kriptobog ::
Posmehujejo se samo bolani osebki nič drugo! Ostali stvar vzamejo kolikor toliko resno in vsaj poskušajo sprejeti dejstvo, da je virus za ljudi lahko nevaren.
Ja tako kot vsak drug prehlad. Rekordno stevilo okuzb, na intezivni pa vedno manj ljudi. Ce pogledamo, da je trenutno aktivno okuzenih okoli 200k, na intezivni pa okoli 130.... To je ze skoraj zanemarljivo malo.
To lahko prepišemo dvema faktorjema... Cepivu ter trenutno Omikronu (k sreči je kot kaže manj nevaren, a to nadoknati s hitrostjo širjenja).
Seveda da se bolj širi mediji obešajo na velik zvon. Pozabijo pa povedat, da je to dnevni grlobol, kar ni dost šokantno!
Izjava ministra Kljukca mogoče celo drži: Ta virus bo našel čisto vse, ki še niso cepljeni.
Pozabu je dodat da tud še vse, ki so 3x cepljeni
Izjava ministra Kljukca mogoče celo drži: Ta virus bo našel čisto vse, ki še niso cepljeni.
Zgodovina sprememb…
Našel bo vse... V bolnico pa bo v večini spravljal necepljene. Še vedno predstavljajo 4/5 vseh tam.
To lahko prepišemo dvema faktorjema... Cepivu ter trenutno Omikronu (k sreči je kot kaže manj nevaren, a to nadoknati s hitrostjo širjenja).
Cepivo my ass. Tale omikroncek cepljeni prebolevajo enako kot necepljeni. Siri se pa tudi eksplozivno. Strasno. Zena je zbolela v petek, vsi simptomi, pozitivna tudi na pcr. Jaz in sin negativna. Se testirava vsak dan. Vedno negativna, nobenih simptomov. Pa nic ne paziva. Smo isto v stiku kot prej. Glede na to kaj poslusamo od nase "stroke" in politike, bi morali biti vsi okuzeni plus pol vasi. Pa cetrt vasi bi morala iti na intezivno.
Našel bo vse... V bolnico pa bo v večini spravljal necepljene. Še vedno predstavljajo 4/5 vseh tam.
Ne ne bo vseh. Poskusam ze cel teden se nalezti od zene pa ne gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
stara mama je izjavil:
Seveda da se bolj širi mediji obešajo na velik zvon. Pozabijo pa povedat, da je to dnevni grlobol, kar ni dost šokantno!
Zdaj bodo desničarji kmalu rekli, da je omikron zarota komunistov.
3x cepljeni in prebolevniki so zdaj CCCP .
RedDrake ::
Fake news.
V trenutnem valu je cca 40% hospitaliziranih z akutnim obolenjem dihal in potrjeno COVID okužbo (se pravi ljudje, ki dejanko so tam zaradi COVID-a) polno cepljenih. Maš vse na sledilniku pod EPISARI hospitalizacije.
Vidi se tudi, da je recimo od 17. do 23. januarja od ~450 COVID hospitalizacij samo ~270 le teh bilo ZARADI COVID-a, ostali so pač nesimptomatski.
Pri trenutni razširjenosti, kjer je okuženega cca 10% prebivalstva je jasno, da bo stvar po bolnicah harala b.p. tudi med obstoječimi bolniki in da bo recimo vsaka 10. žrtev prometne, ki bo šla v bolnico, COVID pozitivna, ipd ...
Še enkrat. Odgovori prosim.
Tema je o PCT.
Ali je PCT pogoj še smiseln, če imamo dnevno po okoli 6000-8000 cepljenih z okužbo, ki lahko po vseh do sedaj znanih študijah brez večjih težav dalje širijo virus? Molk bo povedal vse.
PCT je bil nesmiselen ze v startu, ker so cepljeni harali okoli. Tudi ce je bil nizji % okuzenih in nizji virus load, je bil vecji, kot pri testiranih, ki so okoli hodili potrjeno negativni. Kak % je bil pac false negativ, ampak verjetno nizji, kot pa % cepljenih ki so okuzbo prenasali.
Medtem pa headline na zurnalu - Pricakovali smo padec, padel je rekord. Ja no shit debili novinarski, ce prej niso steli hagt v statistiko haha
Medtem pa headline na zurnalu - Pricakovali smo padec, padel je rekord. Ja no shit debili novinarski, ce prej niso steli hagt v statistiko haha
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Ne da je HAT višek zanesljivosti...
3 dni sem se žokal, pa mi ni hotel pokazat pozitivno, a js čist fertik.
Sploh pa ti poslovneži, ki nastavljajo kontejnerje pred vsako zadrugo z velikim napisom: manj invazivno testiranje.
S palčko te pa po nosu samo požgečka.
Sploh pa ti poslovneži, ki nastavljajo kontejnerje pred vsako zadrugo z velikim napisom: manj invazivno testiranje.
Jaz pa ne poznam nikogar kjer mu tudi hiter test doma ne bi pokazal... Res, da ne prvi, drug dan po simptomih a definitivno pred petim dnevom... Pač niso tak občutljivi so pa dovolj zanesljivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
stara mama je izjavil:
Včeraj sem dobil pozitiven HAT test v takem kontejnerju.
So me pobožali po obeh nosnicah in je bilo.
Je pa res, da imam simptome že od sobote dalje.
Jaz pa ne poznam nikogar kjer mu tudi hiter test doma ne bi pokazal... Res, da ne prvi, drug dan po simptomih a definitivno pred petim dnevom... Pač niso tak občutljivi so pa dovolj zanesljivi.
Tema je o PCT.
Ali je PCT pogoj še smiseln, če imamo dnevno po okoli 6000-8000 cepljenih z okužbo, ki lahko po vseh do sedaj znanih študijah brez večjih težav dalje širijo virus? Molk bo povedal vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Tudi mi smo se več krat tedensko testirali kljub temu, da smo v večini cepljeni ali prebolevniki... To bi moralo pač biti povsod tak brez izjem.
Tier2 ::
Tudi mi smo se več krat tedensko testirali kljub temu, da smo v večini cepljeni ali prebolevniki... To bi moralo pač biti povsod tak brez izjem.
Zdaj praviš, da je pct nesmiselen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tier2 ()
kotanyi ::
Tema je o PCT.
Disclaimer - prebolel, trikrat cepljen, vsi podatki kažejo da cepivo definitivno deluje, predvsem v starejši populaciji, cepite se če se le lahko, yada yada...da smo si na jasnem kje stojim.
Ne, PCT ni več smiseln. Nikdar ni bil. Ob uvedbi smo nekateri izražali upravičene dvome v kakršnekoli bistvene pozitivne učinke takšnih omejevanj svobode, zdaj pa je že par mesecev kristalno jasno, da so bili dvomi upravičeni. Če zanemarimo posredno morebitno povečanje precepljenosti (ki ga je najbrž kompletno znegiral fail z Đonsonom) in povečanje testirane populacije (pri čemer v resnici blanket testiranje ni ravno optimalno), PCT nima povsem nikakršne neposredne koristi, ne pravega smisla. Do njegove uvedbe pravzaprav sploh nikoli ne bi smelo priti.
Pravilen pristop bi bil strikten fokus na precepljenosti starejše populacije (namesto na maturantih pa vzgojiteljicah), vzpodbujanje zavedanja o samozaščitnem ravnanju (npr. free maske ter izobraževanja) ter vzpodbujanje takojšnjega preventivnega testiranja ob kakršnemkoli kazanju znakov obolenj dihal (npr. free testi na dom). Vse ostalo je bull...
Bo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
Sva 100% na liniji. Tako kar se tiče koga cepiti, ter zakaj cepiti.
Pri PCT je imho šlo (sploh dokler so bili HAT plačljivi) praktično izključno za kaznovanje necepljenih.
Plešasti Dolfe pač drugega kot palice ne pozna.
Pri PCT je imho šlo (sploh dokler so bili HAT plačljivi) praktično izključno za kaznovanje necepljenih.
Plešasti Dolfe pač drugega kot palice ne pozna.
S placljivimi hagt testi so dosegli edino, da se je folk hodil nalasc prekuzevat in da so si printali fake izvide doma.
Lonsarg ::
Brez PCT pogoja bi namesto 80% precepljenosti odrasle populacije imeli max 60%.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Z dodajanjem novih odmerkov bo precepljenost vedno nizja, ker veliko ljudi ne zeli boosterja... Tistih 20% vec je pa lih folk, ki po vsej verjetnosti ni v rizicni skupini in so se cepili zaradi kode, tako da niso kaj dosti doprinesli, razen tega, da so mogoce sirili okuzbo dalje, ker so se lahko sprehajali brez problema s to kodo.
Imeli bi pa 100% prekuženost brez mutacij virusa, ki so posledica cepljenj...
sbawe64 ::
Včeraj se je začel countdown.
Polno cepljeni postajajo necepljeni .
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Število okužb bo začelo upadat, število cepljenih pa tud.
Le kak izgovor bojo najdli zdaj?
Le kak izgovor bojo najdli zdaj?
jotunn2 ::
stara mama je izjavil:
Na to da si mogoce imel recimo cisto navadno gripo, ki jo test za drugo bolezen ne pokaze (kar je naceloma cisto prav in pricakovano), pa nisi pomislil?
stara mama je izjavil:
Na to da si mogoce imel recimo cisto navadno gripo, ki jo test za drugo bolezen ne pokaze (kar je naceloma cisto prav in pricakovano), pa nisi pomislil?
Ne vem, PCR (kasneje, na zahtevo) pravi da je res bla korona, izguba vonja mi je tud nekaj takega sporočila...
Sem pa zarad (lažno) negativnih hitrih testov še 3 dni haral okrog :)
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
FYI
Norveska se pridruzuje Angliji in Danski z odpravo BS ukrepov.
Norveska se pridruzuje Angliji in Danski z odpravo BS ukrepov.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
stara mama je izjavil:
stara mama je izjavil:
[Sem pa zarad (lažno) negativnih hitrih testov še 3 dni haral okrog :)
No ja saj mogoce tudi je stanje kot je zaradi takih genijev.
3 dni "cist fertik" ampak da bi pa mogoce brez uradnega testa bil sam dovolj pameten, da ne bi "haral okrog" pa ne. Pa zares sploh nima veze ali je korona ali zgolj prehlad. Ko si bolan in trosis bacile naokoli je nekako samoumevno da ne "haras naokoli". No pri zabitih balkancih pac ni, zato pa je kot je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jotunn2 ()
Ne vem kako greš ti skozi življenje, ampak sam imam določene obveznosti in dolžnosti.
3 dni se zgovarjat da nočem delat pač nima trdne podlage brez požegnanega testa.
Če imaš otroka in si doma za vsak prehlad, lahko vajo ponavljaš vsaka 2 tedna. Najboljše da se zapreš v jamo, pa do pomladi ne prideš več iz nje.
3 dni se zgovarjat da nočem delat pač nima trdne podlage brez požegnanega testa.
Če imaš otroka in si doma za vsak prehlad, lahko vajo ponavljaš vsaka 2 tedna. Najboljše da se zapreš v jamo, pa do pomladi ne prideš več iz nje.
Zgodovina sprememb…
Kvatebrigic ::
Zjutraj sem poslušal Logarco po radiu. Pravi, da se tudi pri nas stanje umirja in da je to pripisati blagemu Omikronu.
Da pa takih drastičnih opustitev ukrepov kot na Danskem in v UK pri nas ni pričakovati, ker pri nas nimamo takšnega % precepljenosti...
Torej virus je ratal prehlad, zadeva švohni pa ne na račun cepiva, ampak mi se ne bomo šli sprostitve ker nismo dovolj precpljeni...
Da pa takih drastičnih opustitev ukrepov kot na Danskem in v UK pri nas ni pričakovati, ker pri nas nimamo takšnega % precepljenosti...
Torej virus je ratal prehlad, zadeva švohni pa ne na račun cepiva, ampak mi se ne bomo šli sprostitve ker nismo dovolj precpljeni...
m0LN4r ::
Logis, kam bos pa dal cepivo kateremu rok potece in so podpisane dobavne pogodbe ?????
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kvatebrigic je izjavil:
Zjutraj sem poslušal Logarco po radiu. Pravi, da se tudi pri nas stanje umirja in da je to pripisati blagemu Omikronu.
Jasno. Če začno sproščati, in se številke ne bodo poslabšale (kar se ne bodo, ker noben ukrep proti omikronu trenutno ne pomaga več kot par %, kar je statistično zanemarljivo), potem bo jasno, da so bili ukrepi brez veze.
Pri nas bodo sproščali junija, ko bomo imeli 2 v bolnici in 10 potrjenih okužb.
Prejle kličem kolega na Poljsko in se ne javi.
Zdaj me kliče nazaj in pravi, da je zjutraj malo pokašljal in šel k dohtarju na PCR.
Pol ure po tistem, ko je šel od dohtarja ven, ga kliče policija, če je doma. Ker mora biti, dokler ni jasno kaj in kako. Red je red.
Drugače so tam testi ali PCT španska vas. Karantena in izolacija pa laufa u nulo.
Zdaj me kliče nazaj in pravi, da je zjutraj malo pokašljal in šel k dohtarju na PCR.
Pol ure po tistem, ko je šel od dohtarja ven, ga kliče policija, če je doma. Ker mora biti, dokler ni jasno kaj in kako. Red je red.
Drugače so tam testi ali PCT španska vas. Karantena in izolacija pa laufa u nulo.
billy ::
ksz...
se oproščam, če je to že bilo napisano, a ne sledim temi, bi pa vseeno tu vprašal tole.
Torej. Domač HAT test pokaže pozitiven rezultat.
A je res, da moram sedaj še na "javni" HAT, če želim potem P potrdilo, ali pa da mi zdravnik odpre bolniško? Če ja, država torej vzpodbuja oz "prisili" okužene, da se sprehajajo okoli in okužajo ljudi? Na drugi strani pa recimo dajejo otroke v karanteno, če je več kot 30% razreda okuženega.
A sem preveč neumen, da bi razumel to?
se oproščam, če je to že bilo napisano, a ne sledim temi, bi pa vseeno tu vprašal tole.
Torej. Domač HAT test pokaže pozitiven rezultat.
A je res, da moram sedaj še na "javni" HAT, če želim potem P potrdilo, ali pa da mi zdravnik odpre bolniško? Če ja, država torej vzpodbuja oz "prisili" okužene, da se sprehajajo okoli in okužajo ljudi? Na drugi strani pa recimo dajejo otroke v karanteno, če je več kot 30% razreda okuženega.
A sem preveč neumen, da bi razumel to?
stara mama je izjavil:
Ne vem kako greš ti skozi življenje, ampak sam imam določene obveznosti in dolžnosti.
No potem se pac ne pritozuj ce ti drug postavi idiotske pogoje, ce sam nimas dovolj zdrave pameti in se ne znas primerno obnasat. Ce tega ni, potem pac rabimo nekega idiota ala Jansa, Hojsa, Logar, Beovic in podobni da ti predpisejo stvari.
Drugace pa verjetno imam obveznosti in dolznosti ravno toliko kot velika vecina ostalih. Pa recimo vsi Japonci tudi, samo pri njih je kultura (ze precej pred korono) taka, da ko si bolan ne haras naokoli po nepotrebnem, pri nas pa je treba v taksnem stanju obrest vse gostilne, trgovine in zabave. In kot sem napisal, zato pa je tako kot je in zato imamo kretenske ukrepe. Ampak glede na ljudi, jih na zalost pac potrebujemo.
Bolan nihče ne hara naokrog, vsaj to ti je menda jasno.
Če pa govoriš o tem, da neki kitajski testi nekaj najdejo na zdravem človeku in mora zaradi tega ta biti zaprt, potem je to nekaj drugega.
Da ne govorimo o tem, da moraš biti zaprt zato, ker si šel mimo zdravega, na katerem so, baje, kitajski testi nekaj našli.
Če pa govoriš o tem, da neki kitajski testi nekaj najdejo na zdravem človeku in mora zaradi tega ta biti zaprt, potem je to nekaj drugega.
Da ne govorimo o tem, da moraš biti zaprt zato, ker si šel mimo zdravega, na katerem so, baje, kitajski testi nekaj našli.
Tudi če bi bilo to res (pa ni, ker, prvič, nimamo podatka, drugič, precepljenost se ni povišala za 20% od uvedbe in tretjič, ne upošteva efekta J&J fiaska ko so "silili" ljudi v cepljenje z najmanj učinkovitim in najbolj nevarnim cepivom), je bedarija upravičevati obstoj enega ukrepa z njegovimi posrednimi učinki.
PCT so nam primarno prodajali kot orodje, ki bo preprečevalo okužbe. Kaj je iz tega nastalo, vemo. Učinki preprečevanja so bili dvomljivi že od začetka, z omikronom pa so tako praktično kot teoretično neutemeljeni do te mere, da se jih v tem oziru ne da več zagovarjati.
Če mislijo, da je takšna korist od obveznega cepljenja, naj dajo jajca na tnalo, dobijo konsenz širše stroke in - uvedejo obvezno cepljenje za 60+ ala Grčija. Ali pa zaradi mene za vse, ala Avstrija, in prevzamejo politično odgovornost za to. Ne pa jajcat s posrednim siljenjem k cepljenju ala PCT. To ni resen pristop.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
nekikr ::
Kaj pa je to "politična odgovornost" in kako jo dosežeš? Ker še če rečeš, da so davki glupi, ti ni nič...
Kaj pa je to "politična odgovornost" in kako jo dosežeš? Ker še če rečeš, da so davki glupi, ti ni nič...
Politična odgovornost bi pomenila zgolj da bi tvegali posledice na volitvah, nič več. Glede na to, da obstaja 20% pacientov ki mirno požrejo bučke tipa MeneSeNeDaLobirat, se SDSu ni za bati za stolčke, kljub temu tega očitno ne vidijo kot politično pozitivnega, zato jajcajo in se sprenevedajo. Komunajzli so pač vedno znali kalkulirat ko se je šlo za propagando, jbg...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Dnevno Stevilo Okuzenih (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 113270 (91467) | dsfsfawer235 |
⊘ | Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb) (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Problemi človeštva | 110159 (87597) | AliRes |
⊘ | Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 64103 (52408) | D3m |
⊘ | Koliko doz, za zascito pred delto? (strani: 1 2 3 4 … 32 33 34 35 )Oddelek: Problemi človeštva | 246775 (225860) | Conini |