» »

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Temo vidijo: vsi
««
77 / 85
»»

Lonsarg ::

Popolnoma logicno in nic cudnega, lorono je ocotno njegov imunski premagal hitro, kot jo pri zelo velikem stevilu.

Tako kot vsak clovek parkrat na leto premaga prehlad brez da zboli. Biologija pac.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

nekikr ::

Ampak a ni ta zadeva tako huda, da nam grozi razpad civilizacije kot jo poznamo, če ne bomo pozaprli maturantov, ubijalcev babic in dedkov in nasploh vseh zdravih in nerizičnih?

donvitoc ::

nekikr je izjavil:

Ampak a ni ta zadeva tako huda, da nam grozi razpad civilizacije kot jo poznamo, če ne bomo pozaprli maturantov, ubijalcev babic in dedkov in nasploh vseh zdravih in nerizičnih?

Saj če bo vsako novo dozo vzelo vsaj 50% je to že dosti za biznis, pardon, zdravje.

xxxul ::

octitno vlada/strokovna skupina meni da cepivo se vedno sciti pred okuzbo in prenasanjem okuzbe...

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

KATEGORIJA: trikrat cepljeni, poživitveni odmerek mora biti cepivo mRNK

Veljavnost PCT-potrdila: neomejeno

QR-koda: 3/3

Karantena ob stiku: Ne

Linko ::

Cepljen..
v službi se testiramo s hitrimi testi.
Iz grla mi test pokaže pozitivno, iz nosu pa negativno? To že 3dni

feryz ::

Dihaj samo skozi nos. Pa so ostali na varni strani. Babice in dedki, mislim.

s1m0n ::

xxxul je izjavil:

Potrebno je ločit med karanteno in izolacijo! Karantena v tem primeru ni potrebna, če si bil v visokorizničnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo... Če pa zboliš sam ali dobiš simptome in se v tem primeru samotestiraš si pri pozitivnem rezultatu napoten na HAGT (od 1.2.) ali na PCR, če je ta test pozitiven si napoten v izolacijo...

Linko je izjavil:

Cepljen..
v službi se testiramo s hitrimi testi.
Iz grla mi test pokaže pozitivno, iz nosu pa negativno? To že 3dni

Je pri kolegu bilo podobno :) Dokler ga ni zgrablo (vročina, glavobol) sploh ni vedel... Sedaj je tudi iz nosu bris pozitiven. Si mogoče še v zgodnjem zagonu okužbe ali pa je okužba v tako blagi obliki, da je pri brizu iz nosu hiter test ne zazna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Kleemen ::

Kako pa je v primeru karantene na domu. Je nujno potrebna ta čas stanovati na domačem stalnem naslovu ali lahko tudi kje drugje? Zanima me, če bi bil v primeru preverjanja na drugem naslovu in ne domačem.

A sploh kdo to preverja? Mislim, da pri tem številu okužb tole ni izvedljivo... Mogoče vzorčno kaj več pa verjetno ne.

Od torka naprej bodo na voljo podatki o tem, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19 ali pa ima covid-19 kot pridruženo bolezen.

Kako lepo. Pa samo dve leti najstrašnejšešješega apokaliptičnega virusa smo potrebovali za vsaj malenkost bolj transparenten podatek.

Na novinarski konferenci je nastopil tudi prediater Denis Baš. Kot je povedal, je covid-19 bolezen, s katero se moramo naučiti živeti.

Naučiti? O madona, zdaj je pa zdravnik lahko že vsak. Nekateri smo s prehladom znali živeti še preden je Kacin rajo učil, kako se umiva roke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

AtaŠtumf ::

Zadeva je simple, nisi cepljen in si se okužil, plačaš karanteno oz. izolacijo sam.

Potem, ko bomo pa vsi cepljeni, nas bo pa Gates s 5g iztrebil!

A 120 kilska prekajena svinja tudi plača bolniško sama?

AtaŠtumf ::

nekikr je izjavil:

A 120 kilska prekajena svinja tudi plača bolniško sama?

Seveda, če pa ne, pa itak prej crkne, kot pa nek zdrav športnik na steroidih in porabi manj denarja za socialno zdravstvo!

Po svoje bi morali ostarele pi*** največ plačevati za zdravstvo, samo v čakalnici gužvo delajo, ker se hodijo pogovarjat, pa še največ cajta dokotrjem pokurijo in še največ tablet požrejo.

Za zdravstvo bi bilo bolje, da bi imeli samo 120 kilske prekajene svinje, ki kmalu umrejo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaŠtumf ()

Aja, govorite na splošno. Jaz sem mislil, da se pogovarjate o uni, ki ji nobena maska ni prav.

A zdaj bo dovolj HAG test za P?

simonchelo ::

Upam da je večina teh postov ironicnih. Kwa se tok obremenjujete no. Hvala bogu je tuki omikron, ki je naravno cepivo. Potek je blagi, delta in ostali seči proti katerim cepivo deluje so se nehali širiti Oz. Jih je omikron izpodrinila. Tega zdej vsi prebolimo in zadeva je končana. Zmagovalci smo vsi ki preživimo.

PCT je postal neumen takoj ob prihodu omikrona. Sam sem fasal omikron istočasno ob 3 dozi cepiva, kar naj bi bilo najhuje možno, pa sem imel en dan 38 po 2 dneh je bil hitri test že negativen.
ciao

Antivakserski so v glavnem ironija, nasprotna stran je smrtno resna.
Celo uzakonijo oz. uodločijo svoje norosti.
In smo potem vsi tepeni.

kriptobog ::

AtaŠtumf je izjavil:

Zadeva je simple, nisi cepljen in si se okužil, plačaš karanteno oz. izolacijo sam.

Ni simpl. Si cepljen in se okuzis. Kaj pa zdaj?

AtaŠtumf je izjavil:

Kaj pa če cepljen zboli, a jim mora pfeizer plačat bolniško? A stranka nima tu nobenih pravic če je kupljen produkt defekten?

Saj razumem da si ubogi pfeizer miljarderji ne morejo privoščiti kaj takega ko kar zastonj razdajajo cepivo in si komaj kupujejo nove vile s temi mizernimi dobički ki jih sedaj služijo ko sklepajo posle z vlado da ti ta prisilno vsili to jugo koral kvaliteto

LeQuack ::

hator je izjavil:

Na srečo smo dobili Omikron. V primerjavi z ostalimi variantami je plišast medvedek. Prejšnji sevi so povzročili grde COVID pljučnice. Ta ji praktično ne povzroča. Sam še nisem videl Omikron COVID pljučnice.:P Na COVID oddelkih ležijo večinoma bolniki z iztirjenimi internističnimi obolenji, in to ne tako stari kot bi pričakoval.

Se pravi edina rešitev je bila naravna mutacija, ne pa na pol narejena nedelujoča cepiva in lockdowni?

m0LN4r je izjavil:

Eh fish. Treba si je posnetek pogledat, povzetek ne prenese kontroverznosti, ki je v njem.

Napovedana odprava večine ukrepov za korona v Angliji

Maske v prihodnje ne bi smele biti več obvezne, delo od doma pa kmalu ne bo več uradno priporočeno. Konec izolacije za tiste, ki so bili pozitivni, je načrtovan za marec.

Britanski premier Boris Johnson je med strankarskim škandalom z zaklepanjem napovedal odpravo večine ukrepov za zaklepanje v Angliji. Od 27. januarja zakon ne bo več zahteval nošenja mask, je v sredo v britanskem parlamentu dejal Johnson. "Ker korona postaja endemična, moramo zakonske obveznosti nadomestiti z nasveti in priporočili," je korak utemeljil premier.

Delo od doma tudi uradno ni več priporočeno in predstavitev zdravstvene izkaznice v klubih in na nekaterih večjih srečanjih ni več potrebna. Vlada namerava ukiniti izolacijo ljudi, ki so imeli pozitiven test za marec. "Ljudi pravno ne silimo, da se izolirajo, ko imajo gripo," je dejal Johnson. Zaradi izredne spodbujevalne akcije bi ukrepi lahko potekli.

To pesem bodo takoj jeseni spet spremenili, 100%. Preveč je denarja v korona ukrepih in preveč moči dobijo politiki, da bi se lahko uprli.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Drugače pa na Švedskem:
"Sweden has decided against recommending COVID-19 vaccines for kids aged five to 11, the Health Agency says, arguing that the benefits do not outweigh the risks."
https://thewest.com.au/news/coronavirus...
Quack !

xxxul ::

s1m0n je izjavil:

xxxul je izjavil:

Potrebno je ločit med karanteno in izolacijo! Karantena v tem primeru ni potrebna, če si bil v visokorizničnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo... Če pa zboliš sam ali dobiš simptome in se v tem primeru samotestiraš si pri pozitivnem rezultatu napoten na HAGT (od 1.2.) ali na PCR, če je ta test pozitiven si napoten v izolacijo...

To leti na izjave da nihce nikoli ni trdil da cepivo prepreci okuzbo

glede na to da boostani po rizicnem stike ne rabijo it v karanteno, medtem ko teli pa da:

KATEGORIJA: Preboleli + cepljeni (v 180 dneh; do 14. septembra 2021 v 240 dneh)

Veljavnost PCT-potrdila: 270 dni od cepljenja

QR-koda: 1/1

Karantena ob stiku: Da

potem očitno vlada/strokovna skupina meni da se boostani ne morejo okužit.

Podobno kot necepci, a ne...

gusto ::

xxxul je izjavil:

octitno vlada/strokovna skupina meni da cepivo se vedno sciti pred okuzbo in prenasanjem okuzbe...

Ravno 3-krat cepljena oseba me je danes klicala, ker je pozitivna in smo se nekaj družili čez vikend. Smiselni ukrepi vlade. Vlada dela dobro.:))
Have you tried turning it off and on again?

phys ::

Pri meni je bil HAT pozitiven šele dva dni po tem, ko nisem imel več vročine. Sem pa vzel iz grla po nasvetu zdravnice in je takoj zasvetila še ta druga črtica, prej pa nikakor, ko sem samo iz nosa jemal. Tudi na pcr-u sem jih prosil , da mi vzamejo še iz grla in me je res dobro prebrisala z dvema palčkama. No, pcr je bil naposled pozitiven, zdaj si bom kmalu lahko šel sam gate kupit v qualndio.

Drugače pa kot feryz, do prejšnjega tedna trmast necepljen neprebolevnik, ponudbam navkljub.

V-i-p ::

gusto je izjavil:

xxxul je izjavil:

Ravno 3-krat cepljena oseba me je danes klicala, ker je pozitivna in smo se nekaj družili čez vikend. Smiselni ukrepi vlade. Vlada dela dobro.:))

Kaj pa k Gašperju hodite :D (poznam identično zgodbo, zato).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

LOL

A pregnant New Zealand journalist says she has had to turn to the Taliban for help after being prevented from returning to her home country due to quarantine rules.

https://www.theguardian.com/world/2022/...

Bellis said that after talking to lawyers, politicians and public relations people in New Zealand, her case seems to be moving forward again, although she has yet to be approved passage home.

En test bi rešil situacijo v 10 minutah. Če bi se šlo za bolezen, seveda. Musk je kar pravilno povedal: če ljudi dovolj prestrašiš bodo zahtevali, da se jim odvzame svoboda.

donvitoc je izjavil:

LOL

A pregnant New Zealand journalist says she has had to turn to the Taliban for help after being prevented from returning to her home country due to quarantine rules.

Talibani bolj humani kot Avstralci. Zdaj ima Amerika priložnost da demokracijo začne izvažati tudi v zahodne države, ker gre vse po poti diktatur.
Quack !

Okapi ::

Talibani bolj humani kot Avstralci
LOL, tudi čisto preprostega stavka ne znaš prav prebrati.:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

LeQuack je izjavil:

donvitoc je izjavil:

LOL

Talibani bolj humani kot Avstralci. Zdaj ima Amerika priložnost da demokracijo začne izvažati tudi v zahodne države, ker gre vse po poti diktatur.

Ja, ok, ampak, samo predstavljaj kaj bi se zgodilo, če bi se testirala, test bi bil negativen, potem bi jo pa spustili v državo. Samo pomisli. Ti pomagam, ker ne dojameš razsežnosti takega neodgovornega početja? Izvoli.

.

.

Slika je nastala na švedskem, kjer ljudi niso zašvasali v stanovanja ali vsaj omejili gibanja na občine. Prav jim je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Kleemen ::

Vprašam kar tukaj, če je imel že kdo podoben primer. 26.1. sem bil s stiku z okuženo osebo, 29.1. sem izvedel, da je okužena in šel v karanteno, 30.1. sem bil pozitiven na hitri test, 1.2. sem bil pozitiven na pcr test. Oddal sem vlogo za karanteno na eUprava, kjer je potrebno izbrati kdaj si bil v stiku z okuženo osebo in ne kdaj si pričel s karanteno. Torej 26.1. sem bil v stiku iz Nijz pa so mi poslali izjavo, da sem v karanteni od 26.1. do 1.2., kljub temu da sem uradno bil v karanteni samo 29.1.-30.1. in potem naprej izolacija. Sprašujem ker sem samozaposlen in moram oddat točne podatke kdaj sem bil v karanteni in kdaj v izolaciji.

RedDrake ::

Karantena do pojava simptomov, oziroma pozitivnega testa, če nisi imel simptomov, potem pa dalje izolacija.
Javi se osebnemu zdravniku, da te podatke vpiše v tvoj karton, tudi če nimaš bolniške (kot s.p. recimo).
V par dneh te bodo tudi poklicali iz NIJZ (neka 01 777 ... številka) in ti vse razložili, ter povprašali po kakšnih dodatnih stikih.
Kot piše v izjavi, velja karantena od stika 7 dni, tudi če si ti zvedel kasneje, velja stvar za nazaj (kar je logično, ker riziko okužbe nastane s stikom, ne pa po nekem arbitranem času).

Btw, moja zgodba se nadaljuje.
Do včeraj zvečer ves čas negativen na vsem mogočem (domači testi, kontejner testi pri različnih ponudnikih). Danes dopoldan končno pridelal švoh črtico na samotestu. Sem šel sredi dneva do lokalnega kontejnerja, da dobim papir, pa sem zastonj stal pol ure na mrazu, ker je NIJZ sistem sesut (državni IT v vsem svojem sijaju). Sem šel h konkurenci, pa isti problem, NIJZ sistem ne deluje, ne morejo testirati. Pa dejansko imam sedaj 37,3 vročine, tako da če me kdo pregleda bo vsaj verjel, da sem bolan.

Tam pa kjer sva se z mojo okužila, so se okužili še: 3x cepljeni 70+ letnik, 3x cepljena 40+ letnica, prebolevnik + 2x cepljen 40+ letnik, ter necepljen otrok (ne vem koliko let, tam 8-12). S tem da so vsi uspešno harali naprej, ker razen otroku nikomur ni bilo treba v karanteno ...

Res je strokovna, tale naša stroka.

Karantena != izolacija... Če si na testu pozitiven se izolaciji ne noš izognil pa, če si 3x cepljen, 2x prebolevnik skupaj. Boš pa se izognil karanteni, če bo kljub visoko rizičnemu stiku test negativen.

Jaz tudi poznam veliko ljudi z okužbo pa jih ne ločim na necepljene / cepljene dokler ne bodo potrebovali hospitalizacije.

s1m0n je izjavil:

Karantena != izolacija... Če si na testu pozitiven se izolaciji ne noš izognil pa, če si 3x cepljen, 2x prebolevnik skupaj. Boš pa se izognil karanteni, če bo kljub visoko rizičnemu stiku test negativen.

Jaz tudi poznam veliko ljudi z okužbo pa jih ne ločim na necepljene / cepljene dokler ne bodo potrebovali hospitalizacije.

Čakaj kaj?
Karantena NI obvezna (test ni potreben) za:
- 3x cepljene
- prebolele + cepljene (neki pogoji so kolk po prebolevanju, odvisno od cepiv, velja tudi obratni vrstni red ipd ...)
- prebolele (samo 45 dni po pozitivnem testu/začetku simptomov)

S tem da za prvo alinejo to ČASVNO sploh ni omejeno.
Dejansko bi pa glede na študije, časovna omejitev 6-ih tedno bila smiselna za VSE te izjeme. Ampak ker imamo najbolj strokovno stroko, smo pač tam kjer smo.
Preko kolega, ki osebno pozna nekoga iz svetovalne skupine, sem, (po debati z njim o kretenizmih PCT in karantene) postavil vprašanje njim, naj interpretirajo študije iz lanceta, ki kažejo, da razlika v širjenju virusa pri cepljenih in necepljenih že za delto ni bila različna, ter da imajo cepljeni (tudi trikrat) že po 6-ih tednih po cepljenju VEČJO možnost okužbe kot necepljeni.
Čakam odgovor danes že 5 dni.
Verjetno bo to Godot 2.0, sicer, ampak upanje ostaja ...

Tier2 ::

s1m0n je izjavil:

Bučke prodajaš

karanténa -e ž (ẹ̑)
osamitev zaradi suma okuženosti: prestati karanteno; zahtevati pri določenih boleznih karanteno; večdnevna karantena; predpisi o karanteni / biti v karanteni; pren., publ. idejna karantena
 agr. karantena ukrep za preprečitev prenašanja bolezni ali plevela z okuženim semenom; navt. ladja je v karanteni ostati mora na sidrišču ali ob pomolu, ne da bi se blago in ljudje izkrcali
// prostor, stavba za tako osamitev: priti v karanteno; zidovje karantene
Pravopis Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče
karanténa -e ž, pojm. (ẹ̑) ~ pri nekaterih boleznih |osamitev|; biti v ~i; števn. vstopiti v ~o
Celotno geslo Sinonimni Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče
karanténa -e ž
izolacija zaradi suma okuženosti pojmovnik

GLEJ ŠE SINONIM: izolacija, izolirnica

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tier2 ()

feryz je izjavil:

V soboto sem šel h kolegu na novogradnjo "betonirat". Pač tak dan je bil, človek ne planira.
Unga je malo zeblo, pa smo najprej tri šnopce ruknili, da nas je segrelo, glaž je bil samo eden, potem pa še dva pira čez, da smo se nazaj shladili.
Možakar je sicer rekel, da ga nekaj čudno zebe, zato se je kasneje tudi testiral. In čez dobro uro me kliče, da je že tretji samotest pozitiven.
Zdaj bo še PCR, ampak je kar bolan. Je pa bustriran, seveda. Jaz pa brez vsega. Tudi brez korone, kakopk. Kar on naj jo ima.
Evo, moja zgodba se tudi nadaljuje. Danes sta se javila dva sobotna s pozitivnim testom. 2x in 3x šusirana, nič jima ne nuca.
Jaz, kot edini antivakser, ki je bil tam, vztrajam brez korone. Celo uradno brez, ker sem rabil test za v kroacijo.

tomlin ::

Dr. Mateja Logar/ 1.2.2022:
"Države, ki so opustile ukrepe, so dobro precepljene. V Veliki Britaniji in na Danskem je precepljenost skoraj 100-odstotna, sploh v skupinah, ki predstavljajo povečano verjetnost za težji potek bolezni," "Po najbolj optimističnih napovedih oziroma po trenutnih številkah lahko upamo, da smo blizu vrha oziroma morda na vrhu,"

In komu drugemu naj zaupam. Morda Rtvslo poročilom, ki že razglašajo konec epidemije, in prikazuje samo pol resnico o Danski, Portugalski, Angliji, kjer je precepljena kritična masa, da se virus ne more širiti! Ne, dragi moji, dost mam anticepilske propagande!

Eno butasto vprašanje.
Folk hodi na PCR, ker rabi kodo, da se lahko šeta prosto naokrog.
Po novem naj bi bil dovolj hitri test, da pridobiš kodo.
Ampak, ponovno naša stroka, naj bi ta koda veljala samo v Sloveniji? A je to res?
Ker potem je vredna popolnoma nič in pritisk na PCR testiranja ne bo popustil.

Sc0ut ::

tomlin je izjavil:

Dr. Mateja Logar/ 1.2.2022:
"Države, ki so opustile ukrepe, so dobro precepljene. V Veliki Britaniji in na Danskem je precepljenost skoraj 100-odstotna, sploh v skupinah, ki predstavljajo povečano verjetnost za težji potek bolezni," "Po najbolj optimističnih napovedih oziroma po trenutnih številkah lahko upamo, da smo blizu vrha oziroma morda na vrhu,"

In komu drugemu naj zaupam. Morda Rtvslo poročilom, ki že razglašajo konec epidemije, in prikazuje samo pol resnico o Danski, Portugalski, Angliji, kjer je precepljena kritična masa, da se virus ne more širiti! Ne, dragi moji, dost mam anticepilske propagande!

Noben ne omeni, da so tudi pri nas starostniki dobro precepljeni. Ne, pri nas je potrebno omejit obisk knjiznice necepljenemu 12 letniku.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zakaj ima izrael rekordno dnevno št smrti za korono? A je tam sploh kdo cepljen?

https://www.worldometers.info/coronavir...

Fantje ne biti antivakserji kot so izraelci, nočete imeti rekordno smrtnih primerov, cepite se in boostajte se!

Invictus ::

A niso v Izraelu že 4x cepljeni?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Back on topic.
PCT v ideji je bil zasnovan, tako kot vsa trenutna cepiva, za Wuhansko izvedbo COVID-a.
In sem prepričan da če bi še vedno bili na tisti verziji, bi stvar delovala.
Ampak že Delta, kaj šele Omikron to vse postavita na glavo.
Znanost se spreminja, politika pa se drži neuporabnih ukrepov kot pijanec plota. Tako nekako kot Francoski generali leta '40, ki so bili prepričani, da je njihova stategija super in sploh ne 30 let zastarela. S tem, da naša (EU, ne samo SLO) politika hkrati s tem izvaja fašizem, francoski generali pa so se proti fašizmu borili.

Invictus je izjavil:

A niso v Izraelu že 4x cepljeni?

Nemogoče, umirajo samo necepljeni, za cepivo že od vedno vemo da prepreči hujši potek bolezni.

donvitoc je izjavil:

Zakaj ima izrael rekordno dnevno št smrti za korono? A je tam sploh kdo cepljen?

https://www.worldometers.info/coronavir...

Fantje ne biti antivakserji kot so izraelci, nočete imeti rekordno smrtnih primerov, cepite se in boostajte se!

Zato ker ste eni pač brez glav...
Imeli so po 60k-80k primerov dnevno zadnjih par tednov...
*Recimo 1.feb 2022 (121 mrtvih) ker vemo, da smrt ne nastopi isti dan kot zaznamo okužbe (recimo da damo 2-3 tedne, mogoče tudi več) je dnevno poprečje zaznanih okužb v tem obdobju kot že rečeno med 60-80k...
*Pa poglejmo lansko leto, recimo 24.jan 2021 (75 mrtvih). Povprečje dvnenvih okužb pod 10k/dan.

Zdaj pa uporabi glavo... Imajo pri 7-10x več okužb mogoče 7-10x več mrtvih? NE! Niti 2x toliko ne!

Kaj če bi ti uporabil glavo? Zakaj so pa toliko vbrizgavali? Za rekordne številke enega in drugega?
Ostali se pa posmehujejo omikronu, brez precepljenosti?
Zveni hudo logično, priznam.

Mogoče je pa res nekaj na tem, da cepiva porušijo imunski sistem. Vsaj proti omikronu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Posmehujejo se samo bolani osebki nič drugo! Ostali stvar vzamejo kolikor toliko resno in vsaj poskušajo sprejeti dejstvo, da je virus za ljudi lahko nevaren.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

s1m0n je izjavil:

Zdaj pa uporabi glavo... Imajo pri 7-10x več okužb mogoče 7-10x več mrtvih? NE! Niti 2x toliko ne!

Zakaj pa je tako veliko več okužb? A se ne držijo istih ukrepov kot so jih imeli na začetku pandemije?

s1m0n je izjavil:

Posmehujejo se samo bolani osebki nič drugo! Ostali stvar vzamejo kolikor toliko resno in vsaj poskušajo sprejeti dejstvo, da je virus za ljudi lahko nevaren.

Tako. In lahko je nevaren za 95 letnika z odpovedjo srca, tam nekje v 90% takih primerov.
In lahko je nevaren za 15 letnika, tam nekje v 0,009% primerov.
Ker je za oba lahko nevaren, se morata oba cepiti. Jasno kot beli dan.

RedDrake je izjavil:

To je iz riti potegnjeno. Razen če nevarnost pomeni, da bo 15 letnik pošmrkal.
Na prvi smrtni primer zaradi korone in računanje procentov pri 15 letnikih, moramo še malo počakati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

s1m0n je izjavil:

*Pa poglejmo lansko leto, recimo 24.jan 2021 (75 mrtvih). Povprečje dvnenvih okužb pod 10k/dan.

Mi smo imeli lani decembra po 50 smrti dnevno, pri 2000 okužbah dnevno.
Danes imamo ~10 smrti dnevno pri 15000 okužbah dnevno (gledam za par tednov nazaj, kar vpliva na smrti danes).
Z drugimi besedami, pri 7x večjih okužbah imamo 1/5 smrti.
Smo cca 7-10x boljši od Izraela.

feryz je izjavil:

RedDrake je izjavil:

To je iz riti potegnjeno. Razen če nevarnost pomeni, da bo 15 letnik pošmrkal.
Na prvi smrtni primer zaradi korone in računanje procentov pri 15 letnikih, moramo še malo počakati.

Ne nevarnost pomeni, da gre v bolnico na intezivko.
To pomeni, da lahko celo pride tam 5-10 takih 15 letnikov v SLO v intenzivno.
Pa še ti imajo zelo verjetno pridružene bolezni ali pa so imunokompromitirani (točno tisti, ki jih cepljeni ogrožajo, ker se prosto gibljejo in širijo virus).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()
««
77 / 85
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dnevno Stevilo Okuzenih (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1124113271 (91468) dsfsfawer235

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb) (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

758110160 (87598) AliRes

Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36464103 (52408) D3m

Koliko doz, za zascito pred delto? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

1722246780 (225865) Conini

Več podobnih tem