» »

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Covid, PC(T), razširjeni odloki in njihovo spoštovanje ter ostalo

Temo vidijo: vsi
««
32 / 85
»»

feryz ::

Matr, samo v mesto sem skočil, pridem nazaj, sama katastrofa.
Dobro precepljeni Nizozemci vozijo bolnike naokrog po manj pocepljenih državah, v Avstriji cepajo kot muhe, Italijani bodo začeli množično v tretje špricati po ljudeh...

Zunaj pa sonce sije in je lep dan.

Telbanc ::

feryz je izjavil:

Matr, samo v mesto sem skočil, pridem nazaj, sama katastrofa.
Dobro precepljeni Nizozemci vozijo bolnike naokrog po manj pocepljenih državah, v Avstriji cepajo kot muhe, Italijani bodo začeli množično v tretje špricati po ljudeh...
Zunaj pa sonce sije in je lep dan.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

"Beović: Poživitveni odmerek bi lahko postal pogoj za veljavno potrdilo o cepljenju"

Evo, licenca ne bo več doživljenska. Zgleda da v kratekem bo treba po boster.

Ker zgleda boosterjev ne bo kmal konec bo treba predlagat neka imena, da ne bo tko zamorjeno delovalo.

Recimo 3 booster bi lah bil "Booster lumpi, erekcija booster, booster 5 kilometrov, booster užitkov...." :)):))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

3p ::

Telbanc je izjavil:

Recimo 3 booster bi lah bil "Booster lumpi, erekcija booster, booster 5 kilometrov, booster užitkov...." :)):))

#3 bi lahko bil tudi "booster erekcije proticepilcev, ki niso ravno na urgenci". >:D

Sicer pa #3 ni več tako aktualen. V zadnem mesecu in pol si ga je namreč ~250k slovencev, ki so do njega upravičeni, že postreglo. Medtem ko kakih 500k do 1. odmerka upravičenih še vedno zbira muda.

Predlagaj kaj za #4. Recimo "#4 - booster boostajte se, kolikor se hočete, medtem ko se ostali prekužujejo po mili volji in skrbijo za nove omejitve".

3p je izjavil:

Telbanc je izjavil:

#3 bi lahko bil tudi "booster erekcije proticepilcev, ki niso ravno na urgenci". >:D

Sicer pa #3 ni več tako aktualen. V zadnem mesecu in pol si ga je namreč ~250k slovencev, ki so do njega upravičeni, že postreglo. Medtem ko kakih 500k do 1. odmerka upravičenih še vedno zbira muda.

Predlagaj kaj za #4. Recimo "#4 - booster boostajte se, kolikor se hočete, medtem ko se ostali prekužujejo po mili volji in skrbijo za nove omejitve".

Za 4 bi lah bil " mesečni", kar je dost zgovorno. :))

jotunn2 ::

O kaksnih tretjih, cetrtih, sestih odmerkih govorite? A ne bo vseh cepljenih do novega leta ze pobralo? Glede na to kako nevarno je cepivo, ni opcije da kdo docaka tretji odmerek, kaj sele sesti, tako da po moje vam ni za skrbeti glede tega, saj nikogar vec ne bo.

Vajenc ::

wcpapir je izjavil:

Nizozemci precepljeni 84%, vozijo bolnike v Nemčijo na zdravljenje kjer je precepljenost 68%.

Tonin je kupil letalo, da bomo vozili bolnike v Indijo ?

Trend continues: 7 in 10 COVID-19 patients in ICU are not vaccinated.

Približno enak procent necepljenih na intenzivni kot pri nas. Torej lahko še večjo štalo kot jo imajo Nizozemci pričakujemo tudi pri nas. Nizozemska je precepljena 73%, pri nas 55%, v Nemčiji 67%, Avstrija 65% (glede na https://ourworldindata.org)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jotunn2 je izjavil:

O kaksnih tretjih, cetrtih, sestih odmerkih govorite? A ne bo vseh cepljenih do novega leta ze pobralo? Glede na to kako nevarno je cepivo, ni opcije da kdo docaka tretji odmerek, kaj sele sesti, tako da po moje vam ni za skrbeti glede tega, saj nikogar vec ne bo.

O tem ni niti govora, ker so farmacevti "pametni ko virus". In ne ubijajo svojega gostitelja oziroma kuro, ki nosi zlata jajca.

temprar ::

Pozdrav.

Ker je covid spet (začuda!?) postal aktualen, pa mate eno bolj konkretnih internet debat, sem se prebil skozi njo. Na grobo. Pristavim še moje komentarje/vprašanja.

Najbolj mi je resonirala pozicija, mislim, da uporabnika m_ato. In sicer:
Leto dni nazaj so nam reklamirali cepivo kot ultimativno odrešitev in vera vanjo je bila v mainstreamu, neomajana. Goltali smo/ste njihove besede, o samo še 14 dneh, pa ta mesec, pa ta praznik itd. Varnost vrhunska, učinkovitost še bolj.

No. Nekaj nepotrebnih smrti in post-cepilnih rekordnih okužb kasneje pa je resnica nekako takole, od oka:

Večinsko število proizvajalcev je na nekakšni šit-listi. Vektorska iz varnih in učinkovitih so v lepem delu držav postala prepovedana ali odsvetovana.
Ravno tako mRNK, od katere je zares ostal samo še pfizer. In smešno mi je, da kolikor sem uspel razumeti, "formula" Moderne sploh ni nekaj drugačna od pfizerja, samo koncentracija mRNK vsebujočih nanoglobul je različna. Moderna 30mg, pfizer 50mg. Naj me kdo popravi, če ne.
Bi pa to razložilo zakaj je pfizer "boljši" glede stranskih učinkov. Ne zato ker uporablja drugo tehniko, ampak ker si vbrizgaš manj "strupa", takorekoč.

Učinkovitost? Giba se vse od 2-6 mesecev. Ne ve se na koga deluje, ne ve se na koga ne deluje. Okužbe pa rekordne. Dokazni material:
https://www.worldometers.info/coronavir...
itd.
Skoraj povsot kjer je bilo aplicirano cepivo, srečujemo rekordne okužbe.
Pregovorno pa recimo Indija...je zadeva že pase. Tako kot so že nekateri omenili za Afriko. Življenje povsem normalno, skoraj brez mask, PCT, prisilnega cepljenja itd. Samo v naprednih deželah zgleda, da se ne moremo izkopati vn iz blata. Interesantno.

Kar je iztočnica za drugo reč. Nekaj uporabnikov je izjavilo, da okužbe niso pomembne, ampak hospitalizacije.
Na prvi pogled je to res. Ni pa potem logično zakaj se cepljene države ponovno zapirajo.
Ali ve njihova covid ekipa nekaj kar mi ne vemo? Recimo, da polniji bolnice cepljeni, pa ne želijo uničiti narative?
Neka druga agenda?
Čemu se vprašam. Ni logično.
In ja...PCT je vseeno omejitev. Ne vem sicer kaj pomaga PC pogoj pri skoraj 100% cepljenih, ampak ok. Morda za tretji booster?

In glej ga zlomka:
https://www.24ur.com/novice/korona/za-v...
Torej pri efektivno 100% dvocepljenih (Danska) so uvedli PC pogoj...za tretjega. Drugače si ne znam razložiti.

Če bi bil radodaren in milostljiv, bi rekel, da me je trenutna situacija fanj razočarala.
Se pa bolj nagibam k "nategu", ker vse skupaj že močno diši po pravcatem nategu.
In ravno prej je uporabnik sbawe spisal, parafriziram:
"Prodati nam morajo, da sta 1&2 odmerek učinkovita in istočasno, da nista učinkovita, saj rabimo tretjega".

No, potem se pojavi vprašanje...zakaj še ne posodobijo 1&2? A ni bila to vsa reklama za mRNA cepiva? Tedensko reformuliranje, če treba, enostavna proizvodnja itd.?
Kako sploh torej deluje to cepivo??

Nekonsistenc je veliko, lahko bi še nadaljeval. Ampak za ta trenutek bo to dovolj.
Če želi kdo komentirati bom vesel, svobodno.

solatko ::

Miki N - Sedemdeseta leta, se je to, kar so sterši doma šepetali, tudi dogajalo, vsak dan. S paniko okoli AIDS-a se je to umirilo, seveda tisti, ki takrat nise bili stari od 16-25 za to ne morete vedeti, razen iz pripovedovanj, kar pa itak ne verjamete.

jotunn2 - Nobena pametna razlaga, glede razlogov za necepljenje, pri cepljenih ni zalegla, zato so nekateri začeli z G5, kar pa je bilo aktualno že nekaj časa preden je kitajski netopirček, naredil tako štalo. Marsikaj preberem a tega, da bi cepljene pobralo do novega leta, nisem zasledil pa tudi Krekovih 90k mrtvih necepljenih ne. Skoz pravim, da je treba informacije pobirat na več mestih selektivno in si ustvarit svoje mnenje o dogajanjih po svetu in doma. Če eden nekaj izjavi, to še ni nujno verodostojna informacija, če je iz uradnega ali temnega vira, resnica je po navadi nekje vmes.

3p - Pri vsej stvari mi ni jasno, zakaj hočete cepljeni naredit na vsak način konflikt s tistimi, ki se zaradi različnih vzrokov nočejo cepit, saj v ste naredili vse za svoje zdravje, greenpass in licesed to kill, kaj vam je treba še gonja proti necepljenim. Utihnite enkrat, brigajte se zase in svoje familije, rešujte svoje probleme, druge ljudi pa pustite živeti, kakor se jim zdi. Čemu tako sovraštvo, agresija in nasilje? Je vas kdo napadal, ker ste cepljeni?

simonchelo - Če kdo nima predsodkov, sem to jaz, nobenih, pri meni enostavno podatki, ki jih plasirajo uradne službe, ne prepričajo v delovanje in koristnost teh cepiv za covid in čisto nič drugega, lepo se prilagajam lastnim potrebam, nekaj časa z M kodo, sedaj z uradnim testom in mi je prav lepo, me pa moti to stalno buzeriranje, pojdi se cepit in še zmerjanje zraven. Če bi bili vi tiho, bi bil tudi jaz, na napade in neresnice pa odgovarjam, kot vsak normalno razmišljajoč človek. Ko bi vsaj ena stvar, ki so jih ob začetku obljubljali držala pa ne.

feryz - Vsak malo bolj povprečen privatnik mora zaslužit več, kot predsednik vlade ali pa naj obrt zapre. Kdo je postavil merilo, da mora imeti predsednik vlade najvišjo plačo v državi, poglej na katerem mestu je A, D, I,..... to je še iz prejšnjega sistema in ker je PV komunist, je to merilo avtomatično pravo.

Vajenc - Samo s prebolelostjo se T-celice seznanijo z virusom, američani so objavili, da cepljenje ni cepljenje, temveč genska terapija za sev alfa. Po mojem rahlem vedenju, naj bi cepivo povzročilo spremembo gena, ki naj bi prepoznal virus in sprožil reakcijo pa izgleda, da vsaj pri sevu delta ni ravno učinkovit. Preboleli nimajo teh težav, lastni imunološki sistem, prepozna za enkrat vse seve covid virusa in jih učinkovito uničuje, bolj kot cepivo. Postani pridkan in upoštevaj tudi vsa druga navodila strokovnjakov ob širjenjih respiratornih virusov in bo kaosa hitro konec. Ravno te strokovnjaki, ki jih ti spoštuješ in jim verjameš, so trdili, da dolgoročno zaščiti, seveda tako hitro spreminjajo mnenja, da jim tisti z zapoznelimi refleksi, ne morete sledit in boste šele drugo leto ob tem času po 4,5,6 špiku, trdili to, kar trdimo mi že danes - cepiva so neučinkovita. To so informacije, ki ti povejo, da je vseeno ali si cepljen ali ne. Da bi govorili o resnosti cepiv, v bolnicah, razen redkih, nebi smelo bit cepljenih.

temprar - Podobno se sprašujemo vsi necepljeni, ko smo postavljeni pred prostovoljno - obvezno cepljenje, če hočemo normalno živet, čemu cepit, če dokazano ne počne nič tistega, kar so reklamirali na začetku, torej je lahko samo nek vzrok, ki je za enkrat vojna tajna ali poslovna skrivnost. Odcepit se ne da, še vedno pa se nekateri lahko izogibamo cepljenju. Do kdaj še?
Delo krepa človeka

Telbanc je izjavil:

jotunn2 je izjavil:

O tem ni niti govora, ker so farmacevti "pametni ko virus". In ne ubijajo svojega gostitelja oziroma kuro, ki nosi zlata jajca.

Ma to ste zarotniki na slo-techu izumljali. Ravno zadnjič je en CoolNekaj tule limal pomembna sporočila iz samo njumu dostopnih virov, da bomo vsi crknili do božiča. Sicer ni napisal katerega leta, tako da, prej ali slej bo imel prav.

Če epidemija ne bo v razmahu (aka bolnišnice polne, dosti okuženih), tudi cepljenje ne bo posebej nujno. Tako da "farmacevtski mafiji" delate usluge necepljeni. Tako potem lažje prodajajo regenrone, in podobne bombone. Poleg vseh tablet in špik, ki jih pacientu nabašejo na intenzivi. In morebitnemu doživljenskemu blaženju s covidom povezanih težav.

No, za naslednjo sezono zna biti cepljenje manj nujno, če bojo zdravila tako učinkovita, kot kaže zaenkrat.

Če se bo treba enkrat letno špikniti, pa nas enih tudi ne bo pobralo od tega. Lahko tudi iz lastnega žepa plačamo za cepljenje, če se dogovorimo, da se tudi zdravljenje plača na isti način. :)

Dimnik ::

jotunn2 je izjavil:

Ne, ne, ne....solatko pravi, da od 2025 dalje začnem9 krepat, so že prestavli letos do božiča, nova fb študija

wcpapir je izjavil:

Nizozemci precepljeni 84%, vozijo bolnike v Nemčijo na zdravljenje kjer je precepljenost 68%.

Eh, eni pišete hitreje kot razmišljate.

Nizozemci imajo hujši razmah epidemije kot Nemci.

In še nekaj, Nizozemci so imeli 14. nov dobrih 20 ljudi na milijon na intenzivi. Ja, in vozijo jih v Nemčijo, kjer jih je bilo okoli ~35/milijon na intenzivi. Očitno imajo Nemci več ljudi tam, imajo pa več kapacitet.

Če že kaj, je to v resnici lahko le pohvala našemu zdravstvu. Trenutno imamo okoli 140/milijon ljudi na intenzivi. (ob seveda najnižji precepljenosti od omenjenih treh držav)

Mare2 ::

3p je izjavil:

Očitno imajo Nemci več ljudi tam, imajo pa več kapacitet.

Če že kaj, je to v resnici lahko le pohvala našemu zdravstvu. Trenutno imamo okoli 140/milijon ljudi na intenzivi. (ob seveda najnižji precepljenosti od omenjenih treh držav)

Pri nas je problem kapacitet. Širijo se na račun drugih nujnih operacij za druge zadeve.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

jotunn2 ::

solatko je izjavil:

jotunn2 - Nobena pametna razlaga, glede razlogov za necepljenje, pri cepljenih ni zalegla, zato so nekateri začeli z G5, kar pa je bilo aktualno že nekaj časa preden je kitajski netopirček, naredil tako štalo. Marsikaj preberem a tega, da bi cepljene pobralo do novega leta, nisem zasledil pa tudi Krekovih 90k mrtvih necepljenih ne. Skoz pravim, da je treba informacije pobirat na več mestih selektivno in si ustvarit svoje mnenje o dogajanjih po svetu in doma. Če eden nekaj izjavi, to še ni nujno verodostojna informacija, če je iz uradnega ali temnega vira, resnica je po navadi nekje vmes.

Aha ok ker tvoji "pametni" razlogi niso prijeli, si se posluzil se bolj pametnih in vmesal 5G. Aha ok mi je jasno. Ker ja 5G je res jeba ze tako na splosno (ti vseeno priporocam da se malo izobrazis v tej smeri preden te prime poziganje antenskih stolpov), v cepivih pa na sploh.

Telbanc je izjavil:

jotunn2 je izjavil:

Saj vem da bo verjetno tezko odgovoriti in argumentirati, ampak ok ce ti ne skoduje, kaj pa je pol problem? Jeba a ko zarota na zaroto pride naokoli, da sam sebe v rit ugriznes s svojimi "argumenti".

LeQuack ::

Vlada in zdravstvo bi se morala osredotočiti na tiste, ki dejansko polnijo bolnice, se pravi starejši necepljeni, in pa tudi starejši cepljeni že pred časom. Tudi če cepijo vse otroke s petimi odmerki, bi bilo stanje v bolnicah isto kot je danes. Tudi če vse šolarje testirajo kot jih sedaj, na stanje v bolnicah ne vpliva. Točno se ve katera skupina polni, ampak vlada namesto da mlati po njih, mladi raje po vseh drugih. Kakor da bo kaznovanje desetletnikov prisililo neke upokojence da se cepijo. To je res absurd brez primere.
Quack !

Massacra ::

Mare2 je izjavil:

3p je izjavil:

Očitno imajo Nemci več ljudi tam, imajo pa več kapacitet.

Pri nas je problem kapacitet. Širijo se na račun drugih nujnih operacij za druge zadeve.

450 zaposlenih v UKC MB na bolniškem!!!

Si predstavljate takšno številko?

wcpapir ::

Vajenc je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Trend continues: 7 in 10 COVID-19 patients in ICU are not vaccinated.

Približno enak procent necepljenih na intenzivni kot pri nas. Torej lahko še večjo štalo kot jo imajo Nizozemci pričakujemo tudi pri nas. Nizozemska je precepljena 73%, pri nas 55%, v Nemčiji 67%, Avstrija 65% (glede na https://ourworldindata.org)

Nizozemska je bila kak teden nazaj preko 80% precepljena sem prebral.

In enak procent kot se okuži cepljeni, enak procent je hospitaliziranih. Če se okuži od 100% okužb 35% cepljenih jih vidimo v 34-35% hospitaliziranih.

LukiYo ::

temprar je izjavil:

Pozdrav.

Ker je covid spet (začuda!?) postal aktualen, pa mate eno bolj konkretnih internet debat, sem se prebil skozi njo. Na grobo. Pristavim še moje komentarje/vprašanja.

Najbolj mi je resonirala pozicija, mislim, da uporabnika m_ato. In sicer:
Leto dni nazaj so nam reklamirali cepivo kot ultimativno odrešitev in vera vanjo je bila v mainstreamu, neomajana. Goltali smo/ste njihove besede, o samo še 14 dneh, pa ta mesec, pa ta praznik itd. Varnost vrhunska, učinkovitost še bolj.

No. Nekaj nepotrebnih smrti in post-cepilnih rekordnih okužb kasneje pa je resnica nekako takole, od oka:

Večinsko število proizvajalcev je na nekakšni šit-listi. Vektorska iz varnih in učinkovitih so v lepem delu držav postala prepovedana ali odsvetovana.
Ravno tako mRNK, od katere je zares ostal samo še pfizer. In smešno mi je, da kolikor sem uspel razumeti, "formula" Moderne sploh ni nekaj drugačna od pfizerja, samo koncentracija mRNK vsebujočih nanoglobul je različna. Moderna 30mg, pfizer 50mg. Naj me kdo popravi, če ne.
Bi pa to razložilo zakaj je pfizer "boljši" glede stranskih učinkov. Ne zato ker uporablja drugo tehniko, ampak ker si vbrizgaš manj "strupa", takorekoč.

Učinkovitost? Giba se vse od 2-6 mesecev. Ne ve se na koga deluje, ne ve se na koga ne deluje. Okužbe pa rekordne. Dokazni material:
itd.
Skoraj povsot kjer je bilo aplicirano cepivo, srečujemo rekordne okužbe.
Pregovorno pa recimo Indija...je zadeva že pase. Tako kot so že nekateri omenili za Afriko. Življenje povsem normalno, skoraj brez mask, PCT, prisilnega cepljenja itd. Samo v naprednih deželah zgleda, da se ne moremo izkopati vn iz blata. Interesantno.

Kar je iztočnica za drugo reč. Nekaj uporabnikov je izjavilo, da okužbe niso pomembne, ampak hospitalizacije.
Na prvi pogled je to res. Ni pa potem logično zakaj se cepljene države ponovno zapirajo.
Ali ve njihova covid ekipa nekaj kar mi ne vemo? Recimo, da polniji bolnice cepljeni, pa ne želijo uničiti narative?
Neka druga agenda?
Čemu se vprašam. Ni logično.
In ja...PCT je vseeno omejitev. Ne vem sicer kaj pomaga PC pogoj pri skoraj 100% cepljenih, ampak ok. Morda za tretji booster?

In glej ga zlomka:
https://www.24ur.com/novice/korona/za-v...
Torej pri efektivno 100% dvocepljenih (Danska) so uvedli PC pogoj...za tretjega. Drugače si ne znam razložiti.

Če bi bil radodaren in milostljiv, bi rekel, da me je trenutna situacija fanj razočarala.
Se pa bolj nagibam k "nategu", ker vse skupaj že močno diši po pravcatem nategu.
In ravno prej je uporabnik sbawe spisal, parafriziram:
"Prodati nam morajo, da sta 1&2 odmerek učinkovita in istočasno, da nista učinkovita, saj rabimo tretjega".

No, potem se pojavi vprašanje...zakaj še ne posodobijo 1&2? A ni bila to vsa reklama za mRNA cepiva? Tedensko reformuliranje, če treba, enostavna proizvodnja itd.?
Kako sploh torej deluje to cepivo??

Nekonsistenc je veliko, lahko bi še nadaljeval. Ampak za ta trenutek bo to dovolj.
Če želi kdo komentirati bom vesel, svobodno.

Spodobno napisano, ceprav se ne strinjam in sicer o sklepu, da gre za nateg.

Kako je lahko cepivo svetovni nateg, za tistih dobrih 10 eur, kolikor stane?

gusto ::

Zanimanje za tretji odmerek sicer v zadnjem času strmo narašča, rezultati raziskav pa kažejo, da bo treba spremeniti shemo cepljenja, pravi vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. "Res kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo," je za Radio Slovenija povedala infektologinja.

Evo, to je to. Še enkrat, potem bo pa zares trajala zaščita. Čisto zares. Majke mi!:))
Have you tried turning it off and on again?

delavec44 ::

10€ x število ljudi x 1x na pol leta. Sploh se ne zavedate o kakšnem denarju je tu govora. Proizvajalci cepiv kujejo največje dobičke v zgodovini podjetij.

"Bojana Beović: Peti val je možen, ker zaščita tudi po preboleli bolezni upada!

Marca bo dve leti, kar smo dobili prve pprebolelnike, in jaz ne vidim problema v tem, da bi polnili bolnice in intenzivno. No sicer ji v nadaljevanju rata, da prebolelnike stači še v isti koš z "bazično cepljenimi". Kva je s to žensko, če mi lah kdo razloži?

gusto je izjavil:

Zanimanje za tretji odmerek sicer v zadnjem času strmo narašča, rezultati raziskav pa kažejo, da bo treba spremeniti shemo cepljenja, pravi vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. "Res kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo," je za Radio Slovenija povedala infektologinja.

Evo, to je to. Še enkrat, potem bo pa zares trajala zaščita. Čisto zares. Majke mi!:))

Čez tri mesece bo bazično cepljenje sestavljeno že iz 3 šusov. :))

Booster pa bo 4.....

Sicer je že jasno, da bo nasledni val iz 2x cepljenih. Če ne bojo šli na nitro.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

"Bojana Beović: Peti val je možen, ker zaščita tudi po preboleli bolezni upada!

Marca bo dve leti, kar smo dobili prve pprebolelnike, in jaz ne vidim problema v tem, da bi polnili bolnice in intenzivno. No sicer ji v nadaljevanju rata, da prebolelnike stači še v isti koš z "bazično cepljenimi". Kva je s to žensko, če mi lah kdo razloži?

Prebolevniki smo glede omejevanja BISTVENO na slabšem, kot bazično cepljeni. Kot prebolevnik, bi se moral po 6 mesecih cepiti z dvema odmerkoma, bazično cepljenim, se trenutno ni treba z nobenim, tudi če je minilo že eno leto od cepljenja. Logika? Z zdravstvenega vidika je seveda ni, z ekonomskega pač.

gusto je izjavil:

Prebolevniki smo glede omejevanja BISTVENO na slabšem, kot bazično cepljeni. Kot prebolevnik, bi se moral po 6 mesecih cepiti z dvema odmerkoma, bazično cepljenim, se trenutno ni treba z nobenim, tudi če je minilo že eno leto od cepljenja. Logika? Z zdravstvenega vidika je seveda ni, z ekonomskega pač.

Res je, in to po nepotrebnem. Kot kaže bi P komot veljal dalj.

Kot prebolevnik bi se moral po 6 mesecih cepiti z enim odmerkom. Vsaj tako je bilo nazadnje ko sem gledal.

Ekonomska logika je v tem, da se cepljeni ne rabijo več cepiti? No, razloži kakšna. :D

Massacra ::

3p je izjavil:

gusto je izjavil:

Res je, in to po nepotrebnem. Kot kaže bi P komot veljal dalj.

Kot prebolevnik bi se moral po 6 mesecih cepiti z enim odmerkom. Vsaj tako je bilo nazadnje ko sem gledal.

Ekonomska logika je v tem, da se cepljeni ne rabijo več cepiti? No, razloži kakšna. :D

Prebolevniki bi se skratka morali nekaj mesecev pred cepljenimi? Obstaja strokovni argument za to?

@3p, zagotovo sta 2 odmerka za prebolevnike po 6 mesecih, sem se pozanimal, potrjeno od uradnih virov. Na NIJZ strani imajo to sicer še vedno napačno navedeno (oz. so imeli 14 dni nazaj, ko sem gledal).

celada ::

gusto je izjavil:

@3p, zagotovo sta 2 odmerka za prebolevnike po 6 mesecih, sem se pozanimal, potrjeno od uradnih virov. Na NIJZ strani imajo to sicer še vedno napačno navedeno (oz. so imeli 14 dni nazaj, ko sem gledal).

Konec avgusta ko sem jaz bil cepljen to ni držalo. Konec septembra ko se je moj brat tudi ne...

gusto je izjavil:

https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

V zadnjih treh tednih je bil v bolnici le en prebolelnik. Mi ni jasno, zakaj so problem?

Je pa evidentno, če vzamemo po lupo Izrael, kjer se je to dogajalo, in oni so mal pohiteli... da bodo v roku enega meseca 2x cepljeni postali problem. Neprekuženih je še okloli 14% prebivalcev in ta številka se rapidno majnša. Ki niso bili cepljeni.

Beovička to ve in že obrača ploščo, tisti ki so bili še donedavnega "zaščiteni za doživljensko," bodo imeli zaj samo bazično cepljenje. IN postajajo hitro pokvarljiva roba.

Zakaj so takrat dobili "doživljensko" je jasno, zato da bi se slovenčki cepili, alooo.

Tko vas vozijo, ko male otroke v vrtcu. :))

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

gusto je izjavil:

https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

V zadnjih treh tednih je bil v bolnici le en prebolelnik. Mi ni jasno, zakaj so problem?

Je pa evidentno, če vzamemo po lupo Izrael, kjer se je to dogajalo, in oni so mal pohiteli... da bodo v roku enega meseca 2x cepljeni postali problem. Neprekuženih je še okloli 14% prebivalcev in ta številka se rapidno majnša. Ki niso bili cepljeni.

Beovička to ve in že obrača ploščo, tisti ki so bili še donedavnega "zaščiteni za doživljensko," bodo imeli zaj samo bazično cepljenje. IN postajajo hitro pokvarljiva roba.

Zakaj so takrat dobili "doživljensko" je jasno, zato da bi se slovenčki cepili, alooo.

Tko vas vozijo, ko male otroke v vrtcu. :))

Kdor je spremljal situacijo v Izraelu je vido, da nekaj ne štima z našim PR marketingom. Izrael je zaj cel prešpikan z 3 šusi in majo zaj mir zaenkrat, sam je treba se vprašat, za kolko časa?

Zgodovina sprememb…

gusto je izjavil:

Ja, imaš prav, 1 odmerek je le za tiste, ki se cepijo znotraj 6-ih mesecev po prebolevanju. In za te tudi niso predvideni dodatni odmerki kasneje.

https://www.cepimose.si/cepljenje-proti...

grobijan ::

solatko je izjavil:

Zakaj ne priznate, da ste se šli cepit zaradi greenpass-a in svobode, ki vam jo je vlada obljublala, Zee je lepo napisal, kako dela singapurska vlada, kljub cepljenju, je še vedno pandemija in so taki tudi ukrepi, niso dali cepljenim license to kill, kot v večini evropskih držav.

Ker vidim, da ponavljaš tole toliko, da bi bilo že papigo sram, ti opišem sebe(cepljen).
Pri svojih 41 letih, sem bolj fit kot večina mojih vrstnikov. Treniram 5-6 dni na teden. Tek+HIIT+hribi. V svojem življenju, sem bil bolan mogoče 5x, pa še to sem prebolel v parih dneh. Sem totalno brez zdravstvenih težav. Menim, da imam zelo dober imunski sistem in covida me nikoli ni bilo strah. Verjetno bi ga prebolel "na izi".
Me je pa zelo strah človeške neumnosti! In ta se je v teh dveh letih lepo pokazala.
Pa sem kljub temu, prejšnji teden odšel po 3.odmerek. Zakaj? Zato, ker premorem nekaj morale in sočutja, ter hočem prispevati svoj delež k skupnemu trudu. (Vem, tough cookie za tebe)
Kjer je možen stik z drugimi tudi VEDNO nosim masko. (FPP2/KN95) Letos na dopust nisem šel iz principa, da mi nek tebi podoben osebek ne more očitati, da sem se cepil iz lastne koristi.
Prva doza AZ v maju, druga v Juliju, Pfizer prejšnji teden. Treningi potekajo normalno. Nekako sem še kar živ.

Pa LP!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Kayzon ()

Hemi426 ::

wcpapir je izjavil:

A imaš tole link? Za Nizozemsko?

EDIT: Ja, celo uradno je, haha https://www.reuters.com/business/health...

Pa to pri 85 precepljensoti 12+!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

sbawe64 ::

O pc(t) papirjih

Uspehi so vidni v praksi.
Not

Do kdaj se Europa misli iti to bedarijo ?
Kakšen so kriteriji za exit in kaj so mislili s tem reševati ? Epidemijo sigurno ne.

---

https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
2. člen
(2) Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT iz prejšnjega odstavka oseba iz prejšnjega člena opravi, kadar je iz dejanja oziroma ravnanja osebe, za katero se preverja izpolnjevanje pogoja PCT, mogoče zanesljivo sklepati, da je privolila v vpogled v svoje osebne podatke.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

LeQuack ::

Na Redditu imajo temo o vračanju Slovenije v komunizem:

"In Slovenia, if you want to put gas in your vehicle you need a COVID vaccination passport. My father lived in Slovenia under communism and told me it was never this bad. I love this country. But it's as if tyranny is in the blood."
https://www.reddit.com/r/conspiracy/com...
Quack !

LeQuack je izjavil:

"In Slovenia, if you want to put gas in your vehicle you need a COVID vaccination passport. My father lived in Slovenia under communism and told me it was never this bad. I love this country. But it's as if tyranny is in the blood."

Tudi v več različnih medijih in forum sem videl to izpostavljeno!

6bt9hmDwY ::

Hemi426 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Kar pogosto tankam, pa me še noben ni vprašal za PCT, niti ustavil pred tankanjem, da bi preverjal. Nekatere črpalke imajo, se mi zdi, neka dodatna okenca, kjer PCT (menda?) ni potreben, meni osebno pa je veliko bolje uporabljati ta app (saj mi je res nerodno, da delam toliko reklame brezplačno). Da ne boste rekli, da vedno samo najedam :-)

sbawe64 ::

Petrol, omv, mol, ina, hofer, shell... kje tankaš ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 je izjavil:

Petrol, omv, mol, ina, hofer, shell... kje tankaš ?

Pošteno povedano... Na Petrolu, ker ima 'pike' in spletno prodajo in lahko kdaj kaj vmes poberem, pač čisto plehki potrošniški razlogi, nič kaj kakšne posebne ideološkosti. Nekoč sem sicer na OMV, ker bi NAJ imeli boljše gorivo (ali pa manj slabih aditivov), ampak to ni potrjeno.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

Unchancy ::

temprar

Ko človek prebere tole, ve da je debata nesmiselna. ;((

solatko
Podobno se sprašujemo vsi necepljeni,

Saj v tem je problem…:))
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

6bt9hmDwY je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Kar pogosto tankam, pa me še noben ni vprašal za PCT, niti ustavil pred tankanjem, da bi preverjal. Nekatere črpalke imajo, se mi zdi, neka dodatna okenca, kjer PCT (menda?) ni potreben, meni osebno pa je veliko bolje uporabljati ta app (saj mi je res nerodno, da delam toliko reklame brezplačno). Da ne boste rekli, da vedno samo najedam :-)

Zanimo, mene pa v čisto vsaki črpalki v domačem okolju. Celo vem iz prve roke, da jim na Petrol na par dni hodi inšekcija.
Na lokanem OMVju je tudi varnostnik pred vhodom.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

3p je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Eh, eni pišete hitreje kot razmišljate.

Nizozemci imajo hujši razmah epidemije kot Nemci.

In še nekaj, Nizozemci so imeli 14. nov dobrih 20 ljudi na milijon na intenzivi. Ja, in vozijo jih v Nemčijo, kjer jih je bilo okoli ~35/milijon na intenzivi. Očitno imajo Nemci več ljudi tam, imajo pa več kapacitet.

Kaj govoriš, sesuvaš železni repertoar antivaxa, ki ga razširjajo najbolj zagreti lažnjivciantivaxerji - baje da so slovenske bolnice prazne in da je vse zaigrano, nje…
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Unchancy ()

Nekateri so svoje čase želeli linke in dokaze, da bodo ljudi res vodili v taborišča in so nas označevali za teoretike zarod.
No po parih mesecih lahko linkam dokaz: V AUS z vojaškimi tovornjaki in vojaškim osebjem vozijo okužene in tiste v bližnjem stiku v karantenske...em... nastanitve

Ursula von der Leyen je opozorila je še, da bo treba ljudem odločneje pojasnjevati vzroke za cepljenje in jih informirati. Treba je iti "v vsako mesto in vsako vas" in ljudi prepričati, da se cepijo.
Ufff.. :D

Hemi426 je izjavil:

Zanimo, mene pa v čisto vsaki črpalki v domačem okolju. Celo vem iz prve roke, da jim na Petrol na par dni hodi inšekcija. Na lokanem OMVju je tudi varnostnik pred vhodom.

Kje je inšpektor na Petrolovi črpalki? Pri samih in vseh 'ročkah'? Ali v/pred prostorom za plačilo? Morda sem res imel samo srečo (in me nič ne moti) ampak jaz ne grem niti proč od avta, kot rečeno, ker uporabljam tisto aplikacijo. Zdaj pa ne bom več dajal linka, kvj.

grobijan je izjavil:

solatko je izjavil:

Zakaj ne priznate, da ste se šli cepit zaradi greenpass-a in svobode, ki vam jo je vlada obljublala, Zee je lepo napisal, kako dela singapurska vlada, kljub cepljenju, je še vedno pandemija in so taki tudi ukrepi, niso dali cepljenim license to kill, kot v večini evropskih držav.

Ker vidim, da ponavljaš tole toliko, da bi bilo že papigo sram, ti opišem sebe(cepljen).
Pri svojih 41 letih, sem bolj fit kot večina mojih vrstnikov. Treniram 5-6 dni na teden. Tek+HIIT+hribi. V svojem življenju, sem bil bolan mogoče 5x, pa še to sem prebolel v parih dneh. Sem totalno brez zdravstvenih težav. Menim, da imam zelo dober imunski sistem in covida me nikoli ni bilo strah. Verjetno bi ga prebolel "na izi".
Me je pa zelo strah človeške neumnosti! In ta se je v teh dveh letih lepo pokazala.
Pa sem kljub temu, prejšnji teden odšel po 3.odmerek. Zakaj? Zato, ker premorem nekaj morale in sočutja, ter hočem prispevati svoj delež k skupnemu trudu. (Vem, tough cookie za tebe)
Kjer je možen stik z drugimi tudi VEDNO nosim masko. (FPP2/KN95) Letos na dopust nisem šel iz principa, da mi nek tebi podoben osebek ne more očitati, da sem se cepil iz lastne koristi.
Prva doza AZ v maju, druga v Juliju, Pfizer prejšnji teden. Treningi potekajo normalno. Nekako sem še kar živ.

Pa LP!

Lepo napisano. Sicer ne vem, zakaj je Kayzon to predlagal za izbris… no … vem…>:D
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Kayzona še vedno čakam, da mi sporoči na katerem oddelku v LEKu, dela njegova "prijateljica". Da preverim njegove informacije iz prve roke.

6bt9hmDwY je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Zanimo, mene pa v čisto vsaki črpalki v domačem okolju. Celo vem iz prve roke, da jim na Petrol na par dni hodi inšekcija. Na lokanem OMVju je tudi varnostnik pred vhodom.

Kje je inšpektor na Petrolovi črpalki? Pri samih in vseh 'ročkah'? Ali v/pred prostorom za plačilo? Morda sem res imel samo srečo (in me nič ne moti) ampak jaz ne grem niti proč od avta, kot rečeno, ker uporabljam tisto aplikacijo. Zdaj pa ne bom več dajal linka, kvj.

Načeloma mora biti kontrolor pred vhodom v pumpo. V LJ na Tržaški je sedel fant zvečer na stolu pred vratami, sem pa službeno bil v Velenju ta teden, je pa punca bila naslonjena na steklo pred vhodnimi vratami in preverjala PCT.
Nekaj časa nazaj sem bil na MOL-u ednina stranka, pa me je prišla ven prašat, preden sem dospel iz avto do ročke, če imam PCT.

Kakšnega linka, ne razumem te?

Hemi426 je izjavil:

Načeloma mora biti kontrolor pred vhodom v pumpo. V LJ na Tržaški je sedel fant zvečer na stolu pred vratami, sem pa službeno bil v Velenju ta teden, je pa punca bila naslonjena na steklo pred vhodnimi vratami in preverjala PCT.
Nekaj časa nazaj sem bil na MOL-u ednina stranka, pa me je prišla ven prašat, preden sem dospel iz avto do ročke, če imam PCT.

Kakšnega linka, ne razumem te?

Ok, saj ne vem, če me trolaš ali si kak Petrolov tržnik, pa naj bo. Tole napišem zadnjič. Če ne razumeš, dobi PCT, da greš tankat...

Z mobilno aplikacijo Na poti plačujete gorivo in avtopranje iz udobja svojega vozila, Kavo na poti plačujete brez kovancev ter opravljate Hip nakupe, tako da izdelke naročate in plačujete vnaprej ter jih na prodajnem mestu le še prevzamete. Priročno, hitro in enostavno.

No, če imaš Petrolov Na poti aplikacijo za mobilni telefon (in za android in ios - tole povezavo, joj no!), ti ni potrebno hoditi v prostor - 'akvarij'. In če si ves čas zunaj in ne greš v 'akvarij', pod milim nebom, menda ne potrebuješ PCT, mar ne? Druge firme za točenje goriva nimajo takšne aplikacije, zato moraš vedno iti v 'akvarij' s PCTjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 6bt9hmDwY ()

Ok, saj ne vem, če me trolaš ali si kak Petrolov tržnik, pa naj bo. Tole napišem zadnjič. Če ne razumeš, dobi PCT, da greš tankat...

Oprosti res nevem, a sem zamudil kakšen kontekst iz prejšnjih postov, ker ne berem ponavadi za nazaj? Zakaj bi bil Petrolov tržnik in zakaj bi te trollal?
Drgač ti pa ne bi bilo treba linkat, ker je splošno znana ta aplikacija za Petrol, jo dosti oglašujejo, ne vem zakaj se obnašaš kot da je to takšna skrivnost. Si upam trditi, da ti ostale pumpe brez te aplikacije v najslabšem primeru lahko napišejo UPN, ki ga pozneje plačaš, če že tankaš in nimaš PCTja. Sem že doživel izdajo UPN na pumpu, že pred Covidom gospe pred mano ni delala kartica in so ji izdali UPN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

solatko ::

jotunn2 - PNG o G5 govorite cepilci, jaz v svojih postih nikjer nisem omenjal G5, do te teme. Problemi nasprotnikov tega omrežja datirajo precej pred covidom19. Ni mi jasno, kaj so vam dali s cepivom, vsaj nekaterim, da ste tako na hudičevo nasilni. Pustite nas pri miru, da narava naredi svoje, vi pa pojdite vsako leto 3-4x na poživitev, saj ni hudo. Ramica pik, 10 minut in papa.

LeQuack - Vlada bi se morala posvetiti tistim, ki jim je podelila license to kill, cepljene in njihova testiranja na 48 ur.

LukiYo - Če ni nateg, zakaj potem tako siljenje v cepljenje, če rezultati niso dobri?

grobijan - Približno 1-2/100 zaradi zdravja, ostali za greenpass. Niti eden, ki ga jaz osebno poznam, se ni cepil zaradi zdravja, večina za greenpass, ostali zaradi pritiskov delodajalcev. Zakaj skrivamo dejstva, enake vzroke, da se ne cepim ima malo necepljenih in v čem je problem? Hočem samo eno potrjeno pozitivno lastnost cepiva in grem nastavit ramo. Dokler so bolnice polne cepljenih po svetu, pač ne.
Delo krepa človeka

Hemi426 je izjavil:

ne vem zakaj se obnašaš kot da je to takšna skrivnost

Ne skrivnost, ojej, JAZ ne dobim čisto nič plačano za to, ker jo reklamiram na forumu. Ampak delam 'reklamo' iz višjih - nesebičnih vzgibov. Zato sem 'jezen', saj ni tako težko razumeti, ali? :-)

Za UPN/naročilnico se moraš prej zmenit po telefonu, pa ne vem, kako gre to skozi (za tvoje ime in s PCT), dejansko, drugače pridejo plavi po denar :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 6bt9hmDwY ()

@solatko
Pač, tvoj krog znancev je tak, kot si ga opisal. Moje sožalje. To pa nikakor ne pomeni, da lahko kar tako posplošiš in nas vse zmečeš v isti koš. Moj krog znancev pa, na srečo, kaže drugačno statistiko.

Hočem samo eno potrjeno pozitivno lastnost cepiva in grem nastavit ramo.

Jih nočeš videti, ne pa da jih ni. Žal.

Dokler so bolnice polne cepljenih po svetu, pač ne.

100x se ti je že vse povedalo, pa še vedno tiščiš glavo v pesek. Škoda besed naprej.
««
32 / 85
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dnevno Stevilo Okuzenih (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1124116886 (95083) dsfsfawer235

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb) (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

758113203 (90641) AliRes

Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36465572 (53877) D3m

Koliko doz, za zascito pred delto? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

1722251837 (230922) Conini

Več podobnih tem