Forum » Pomoč in nasveti » Defekten monitor
Defekten monitor
Štrubsi ::
Pozdravljeni,
v zadnjem tednu se mi je začela pojavljati napaka na ultra wide monitorju Samsung CF791, kljub nespreminjanju nastavitev na monitorju in windowsih. Prihaja do deformacije barve in same oblike slike v vogalih in na levem in desnem robu monitorja. Najbolje se vidi na spodnjem videu:
Se komu sanja kaj bi to lahko bilo, je kaj, kar lahko popravim sam, ali je to napaka matrike in mora na servis. Monitor je iz leta 2017, tako da je garancija seveda že zdavnaj potekla.
Prosim za pomoč,
lp
v zadnjem tednu se mi je začela pojavljati napaka na ultra wide monitorju Samsung CF791, kljub nespreminjanju nastavitev na monitorju in windowsih. Prihaja do deformacije barve in same oblike slike v vogalih in na levem in desnem robu monitorja. Najbolje se vidi na spodnjem videu:
Se komu sanja kaj bi to lahko bilo, je kaj, kar lahko popravim sam, ali je to napaka matrike in mora na servis. Monitor je iz leta 2017, tako da je garancija seveda že zdavnaj potekla.
Prosim za pomoč,
lp
- spremenil: Štrubsi ()
A. Smith ::
Lahko je tab bonding problem na lcdpanelu. Nekomu reci za pomoč in potem primita monitor, eden nalevi strani zgoraj in spodaj, eden na desni strani zgoraj in spodaj. Ko držita, našponajta monitor, kot bi ga hotela zviti - torej vsak v drugo smer. Če se slika vmes popravi, imaš problem odstopanja data kablov na panelu.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Štrubsi ::
Kable sem menjal, nič ne pomaga. Lahko bi bil cof bonding problem, ampak vprašanje če bodo na servisu to najprej poskusili, da ne bodo šli kar direktno na menjavo panela. Če ima še kdo kakšno idejo..?
Hvala za enkrat.
Lp
Hvala za enkrat.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pol ekrana je temnoOddelek: Zvok in slika | 3714 (2902) | Yossarian |
» | Okvara LCD TVjaOddelek: Pomoč in nasveti | 702 (576) | [D]emon |
» | Monitor ne dela - slike vezjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2536 (2126) | STU-III |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3730 (3317) | SkyEye90 |
» | 226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17511 (10573) | Zako |