Forum » Zvok in slika » Pol ekrana je temno
Pol ekrana je temno
Yossarian ::
Imamo televizijo LG LV375S. Stara je dobrih 5 let, 37 colska. Pred nekaj meseci je naenkrat pol ekrana postalo temno (ne pa še čisto črno), čez kakšen teden ali dva pa se je ekran čisto zatemnil. Zapeljem na servis in tam so bojda šli v hard reset ali kako se to reče, torej neke skrivne nastavitve, tam nekaj ponastavili in je delalo vse do danes. Danes pa se je to spet ponovilo. Zanima me, če kedo ve, kako priti v te nastavitve, bi se jaz poskusil malo poigrat. Zgubit nimam kaj, če ne bo šlo, bom pač kupil novo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Opkow ::
Isci pod pojmom model TV-ja service menu.
Z doloceno kombinacijo tipk, prides v napredne nastavitve TV-ja, kjer lahko nastavljas svasta. In seveda tudi potencialno zaserjes. :)
Se mi pa zdi nekoliko nenavadno, da bi bila to SW napaka.
Mi deluje bolj HW simptom.
Z doloceno kombinacijo tipk, prides v napredne nastavitve TV-ja, kjer lahko nastavljas svasta. In seveda tudi potencialno zaserjes. :)
Se mi pa zdi nekoliko nenavadno, da bi bila to SW napaka.
Mi deluje bolj HW simptom.
Vzdevek ::
Tudi meni se zdi prej HW, nekako čudno je, da bi zatemnilo samo pol slike...
Anyhow http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/A... Tukaj sem jaz našel, ko sem se špilal na svojem tv.
Anyhow http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/A... Tukaj sem jaz našel, ko sem se špilal na svojem tv.
spyker123 ::
Pri nas je bilo isto..pol ekrana tema..na neuradnem servisu je rekel, da bi menjava delov in delo stalo preko 150 evrov..tako, da se ne splača..res pa je, da je lg star že 10 let in je svoje dal ven..
Hvala za odgovore, smo kupili novo, jaz pa se bom še malo pozabaval s staro, da vidimo, kaj se bo izcimilo
[D]emon ::
Sam sem pri enem monitorju mel podobne probleme ko je crknil eden od kondijev.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
No, to pa je res čudno. Torej, kot sem napisal zgoraj, smo kupili drugo, stare pa še nisem vrgel vstran. Danes jo hočem odnest na odpad, ampak sem za vsak slučaj še enkrat prižgal, in glej ga zlomka: TV dela povsem v redu. Pustim jo prižgano pol ure in TV še vedno dela v redu. Kaj bi to bilo?
Mavrik ::
Odpovedovanje CCFL osvetlitve (ali inverterjev ki jo napajajo) je v resnici precej pogosto na starejših LCD zaslonih. Pač samo vprašanje časa je kdaj bo tista luč crknila trajno.
The truth is rarely pure and never simple.
Odpovedovanje CCFL osvetlitve (ali inverterjev ki jo napajajo) je v resnici precej pogosto na starejših LCD zaslonih. Pač samo vprašanje časa je kdaj bo tista luč crknila trajno.
Pa se to ne da popravit? Je to povezano z velikimi stroški?
#000000 ::
Imaš črno tako kot tukaj če ja niso CCFL ampak bo kaj drugega, lahko elektronika ali samo kak T-con
ali tako, potem je lahko CCFL, ker te luči so samo zgoraj ali spodaj, od strani jih ni, in lahko pride do takega efekta.
ali tako, potem je lahko CCFL, ker te luči so samo zgoraj ali spodaj, od strani jih ni, in lahko pride do takega efekta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Nič od tega, ker je najprej bilo temno kakšnih četrt ekrana (od leve proti desni), nato pa se je v nekaj dneh razširilo čez skoraj cel ekran.
A. Smith ::
Tab bonding problem?
https://uselessforums.com/threads/artic...
https://uselessforums.com/threads/artic...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
korenje3 ::
tako kot je že en napisal. ckrnile so ledice na eni strani.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
#000000 ::
lampice bilokake so, so vedno spodaj ali zgoral po ena ali dve, nikoli ni osvetlitve na levi desni, vedno samo horizontalno, se pa znakp je T coni odlotat ali celo ko se zagreje se malo razteza in zgubi stik, in tudi če osvetlitev dela, ti ne bo spustilo nič čez ker je tam zaslon črn
In kakšna je rešitev?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | firmware za Samsung J7 (SM-J710FN)Oddelek: Operacijski sistemi | 1973 (1647) | #000000 |
» | lahko tole kdo razbere ?Oddelek: Loža | 777 (559) | scenic16 |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3736 (3323) | SkyEye90 |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10959 (5570) | Pyr0Beast |
» | prenosik ugasne po sekundiOddelek: Strojna oprema | 2066 (1851) | softwar66 |