» »

Računalnik deluje nenormalno počasi

Računalnik deluje nenormalno počasi

m24940152 ::

:D Mam en hud problem z novo mašino:
Athlon XP 2400+ ( os. plošča Gigabyte N400L )
256 Mb DDR
60 Gb Hdd
Win XP Sp1, vsi popravki
...

Problem je, da mi mašina deluje full počasi ( podobno, kot če si na starih 386 turbo tipko izklopil ). Za primerjavo preden sem kupil Athlona sem imel Celerona 633 in je delal hitreje.

Stvar se totalno ustavi, če nekaj kopiram po disku ( totalno zmrzne ). Tud ko odprem Iexplorer, se ta odziva ko ena stara baba.

A je možno, da bi mi prešvoh napajalnik (250W) povzročal te probleme.

LP,
Matej

ERGY ::

Morda pa je SP1 kriv, kajti lahko zaustavljajo do 10x bolj kot ne bi imel nobenega popravka.
LP

A se da SP1 odstranit, da vidim če bo kej boljš

LP,
Matej

R-S-LoVe ::

Iz lastnih izkušenj povem, da več ko maš update-ov počasneje dela PC.
SP1 pa je verjetno c Control panelu (Add Remove Programs).
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Slowenc ::

Fantje ne klobasajte neumnosti. Sigurno ne dela počasi zaradi SP1. Mogoče ti laufa kakšen programček v ozadju, mogoče spyware, antivirusni program, mogoče si kakšnega hrošča fasal, virus.

Napajalc maš pa res nekam švoh, vsaj glede na to kakšen procesor maš. Sej že on požre okol 70-80 watov (popravite me če se motim).
Skiny gate.

Predator ::

updataj/reinstaliraj driverje za chipset pa preveri, če ti ni kaj slučajno DMA izklopilo

Seveda je mozno da je DMA izkloplen al pa chipset za plato ni instaliran, vendar iz njegovih podatkow ni mogoce razbrati kje je problem, edino kar pade ven je SP1, ki pa po pravici naredi vec skode kot dobrega. Jst mam SP2 ver. 1213 in dela zelo u redu, popravki so pa le na podrocju varnosti, tako da ni opaziti zaviranj sistema.:)
LP

Predator ::

---Stvar se totalno ustavi, če nekaj kopiram po disku ( totalno zmrzne ). Tud ko odprem Iexplorer, se ta odziva ko ena stara baba.

zaradi tega ciljam na dma, ker pio => high cpu usage pa dosti slabši rezultati ( žal sem tudi sam mel čast to doživet )

Ja to pa lahko preveri tako, da si uzge ctrl+alt+del pa pogleda pod performance, da vidi CPU usage, ko kaj odpira, recimo ko poslusas mp3 z diska in ce je DMA on porab pr men 2-4%. Naj primerja mal.:\

Hvala za odgovore, ampak stvar je še vedno u piz...

DMA je vklopljen, CPU usage v mejah normale, Chipset driverji ta zadnji (nforce2 od nvidia.com ).

Tud virusov nimam nobenih ( norton, ad-ware, probal še s spybot )

Skratka totalni obup

prismo ::

Ti priporočam ponovno inštalacijo oper. sistema!

Točno to grem zdejle delat

Reinstall RULES !!!

zile ::

Inštaliraj po korakih, vmes pa naredi image diska z Norton Ghostom. Boš videl kaj ti dela probleme.
Recimo primer: inšt. sistem, brez driverjov in SP, potem naredi image diska.
Naloži driverje + Sp1, spet narediš image diska, itd...
Če se kje zalomi, samo kloniraš zadnjo dobro inštalacijo, in ne rabiš reinštalirat vse od začetka. :D

Pa si odstranu SP1???

Sm nardil nov reinstall, zaenkrat stvar dela nornalno ( sicer sem dal gor sam XP + Office 2k3 + Chipset driverje )

Upam, da bo v naprej OK, ker če ne mam že odprto okno, da vržem mašino na cesto.

ganzi ::

Zdj pa pazi kaj na kompujtr inštaleraš..
Ne kr enga sranja gor dajat, pa ne vsakič k se ti neki na netu odpre ok klikat:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk "MELJE"

Oddelek: Strojna oprema
202918 (2321) energetik
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49247476 (21153) R33D3M33R
»

HD cpu utilization previsok..

Oddelek: Pomoč in nasveti
211500 (1249) ganzi
»

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
534627 (3981) Boky
»

win2k problem ..

Oddelek: Pomoč in nasveti
131016 (812) JLP

Več podobnih tem