» »

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa

1
2
»

ferjan ::

Utilizacijo vidiš v task manegerju pod performance - CPU Usage

Ob normalnemu delovanju EIDE pogonov (diski,cd,dvd), ki delujejo v DMA načinu, mora biti obremenitev procesorja v času kopiranja iz ene EIDE naprave na drugo pod 5%, drugače je nekaj narobe.

Napaka je lahko:
- V EIDE napravi
- na podatkovnem (ATA) kablu
- Na EIDE kontrolerju oziroma matični plošči
- V narobe nastavljenemu biosu
- V slabih ali narobe nastavljenih gonilnikih

Jest sem svoj disk stestiral še pri kolegu, ki ima čisto drugačen sistem od mene, vendar uporablja enak disk (WD800JB), katerega sva celo kupila istočasno v isti trgovini. Tudi kolega je sistem kloniral(ghostal). Vendar se je na mojo žalost moj disk tudi pri njemu obnašal enako(visoka utilizacija)...medtem, ko je njegov deloval brez problema.

Disk mi načeloma ni povzročal večjih težav...igrice so šle brez problema...problem pa je nastopil pri zajemanju ter urejanju video posnetkov.

urkoman ::

Sem preveril kolk je kej pri kopiranju iz particije na particijo utalizacija in sicer zacne z 30% pa pade tm na 5 , ter nih okol 10% A je uredu?

Kable zamenju, Driverje nalozu.....

Buggy a si postimu stvar z vindowsi in sicer status bar na zacetku?

Buggy ::

urkoman: Tisto z status barom pred Windowds logotom, ko se masina boot-a je pri meni se vedno uganka. Sem pa zato defenitivno odkril vzrok velike utilizacije na konkretno mojem sistemu. Stvar je taka. Clean Windows -> Via4in1 (4.43) -> vsi ostali driverji. Do tukaj so rezultati taki (Hd tach utilizacija 13.5%, Winbench 99 utilizacija 1.82%, Sandra 31.700 index)
Ko nalozim SP1 ali SP1a je stvar grozna (Hd tach 56%, Winbench99 18.5%, sandra 28.000 index). Sem pa potem (po instalaciji SP1a) probal se enkrat VIA 4in1 4.46, vendar nisem instaliral IDE gonilnikov ampak sem dal opcijo uninstall.
No rezultati so potem isti kot pred instaliranjem SP1, tako da sedaj windows update imam, rezultati pa so tudi v redu.
Probaj podobno narediti pri sebi, po SP1 zazeni VIA4in1 in ne daj opcije install IDE drivers ampak uninstall. Pa se nekaj poglej, IDE primari in IDE secondary morata imeti svoj IRQ (ne smeta si ga deliti z nobeno enoto) pri meni sta 14 in 15.
Pa se nekaj ko sem gledal utilizacijo z Task Managerjom in kopiral med particijami in tudi med diski je bila utilizacija nihala nekje od 5 do 18% najvec je bila okoli 10%.

Upam da bos resil problem,
Buggy

Boky ::

Vsi ki imate velik cpu usage po namestitvi SP1 si poglejte:TOLE. Patch naj bi problem resil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A je to normalno al je disk prepočasen?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
442673 (1726) strictom
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18412475 (8079) matrix2
»

Pomoč - Raptor.

Oddelek: Strojna oprema
491953 (1341) billy
»

Optimalne nastavitve za wd120gb 8mb cache

Oddelek: Pomoč in nasveti
211345 (1138) Blup
»

RAID 4 x 40GB / HPT370 / Abit VP6 / problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81184 (1055) miranpozar

Več podobnih tem