» »

Sončna elektrarna

Sončna elektrarna

1 2
3
»

oo7 ::

Mi jo imamo na strehi.

Letos

System production 12.4 MWh
self-consuption 3.09 mWh
Export 9.32 Mwh

Consuption 7.18 MWh
Self consuption 3.09 Mwh
Import 4.09 Mwh

Zdaj, do novega leta bomo greli na toplotno črpalko takoj po novem letu pa na drva naprej. Lansko leto nam je konec leta ostalo nekaj ceč kot pol mwh.

oo7 je izjavil:

Mi jo imamo na strehi.

Letos

System production 12.4 MWh
self-consuption 3.09 mWh
Export 9.32 Mwh

Consuption 7.18 MWh
Self consuption 3.09 Mwh
Import 4.09 Mwh

Zdaj, do novega leta bomo greli na toplotno črpalko takoj po novem letu pa na drva naprej. Lansko leto nam je konec leta ostalo nekaj ceč kot pol mwh.

Če bi grel celo sezono na toplotno črpalko bi šel v minus ampak imamo gozd tako, da kombiniramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

jabe ::

6bt9hmDwY je izjavil:

Jaz to raje gledam kot to, da so mi GenI dali malo več popusta kot sicer (kar so dali tudi vedeti, ker pač), vsaj kolikor vidim na forumu za trenutne cene. Meni so odgovorili v enem dnevu, najprej za 9,5kW, potem pa še danes (isti dan, kot sem vprašal) za 11kW, z nekaj malega rezerve, ker bo kmalu potrebna. Mogoče ste imel kakšen kratek stik, ki ga pri nas, k sreči, ni bilo.

O številkah pa ne bi, to je intimna reč :-)

Tebi je važen popust???

Ja, imam na predračunu poletni popust jurja, to je za tiste, ki kupujejo popuste... Zdaj je najbrž sejemski popust jurja... Pol pride pa počasi že božični. Briga me, povej za kok narediš v štartu pa je. Ne barantam. Kdor je igral na karto, da se bom jaz bolje počutila, ko mu bom ceno zbila za 10%, je zgubil posel. Pa njemu se tudi ne smeje, ker je morebiti imel lufta za 15%, pa bi jih še 5% obdržal... zdaj nima nic. Ne maram tega... Ne kot stranka ne kot izvajalec.

6bt9hmDwY ::

jabe je izjavil:

Tebi je važen popust???

Ja, imam na predračunu poletni popust jurja, to je za tiste, ki kupujejo popuste... Zdaj je najbrž sejemski popust jurja... Pol pride pa počasi že božični. Briga me, povej za kok narediš v štartu pa je. Ne barantam. Kdor je igral na karto, da se bom jaz bolje počutila, ko mu bom ceno zbila za 10%, je zgubil posel. Pa njemu se tudi ne smeje, ker je morebiti imel lufta za 15%, pa bi jih še 5% obdržal... zdaj nima nic. Ne maram tega... Ne kot stranka ne kot izvajalec.

Ja, fajn, kaj naj rečem, mi smo pač malo posebni, saj veš že iz tiste druge teme :-) Seveda obdrži nekaj marže, ne bo šel v svojo izgubo, mislim, to so osnovne stvari. Mu še vnaprej vse nakažem, če pomaga, da pride čimprej montirat :-) Še jutri zjutraj oddam (shit, lahko bi zdaj, sem pozabil), ker potem nekaj časa ne bo šlo. No, saj pravim, s SN se nismo pogajali kaj veliko, so sami ponudili neko malenkost. Ne vem, kako imamo takšno avro, da so vsi tako sočutni z nami v času inflacije in to.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Temo o solarnih elektrarnah ze imamo.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Loža
1641172596 (18364) Fluido

Sončna elektrarna? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27864118 (34508) BigWhale
»

Toplotna crpalka zemlja voda (strani: 1 2 )

6013951 (12640) bisernik
»

Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )

10331716 (29267) Kaboom

Več podobnih tem