» »

Nakup RABLJENEGA karavana

Nakup RABLJENEGA karavana

1 2
3
»

m0LN4r ::

bmwji niso slabi, sploh ne, ampak lepo ohranjenega in nezgonjenega ne bos dobil ali pa poznas nekoga privat. To vozi klientel gor dol po Evropi od Amsterdama do Bolgarije. Pa seveda pedal do podna, ne sparaj in teraj. Lizing in garancija poteceta, menjaj za drugo, vozi naprej.
Pa izvoz na jug. Faking sleperji tega se dol vozi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Lurker22 ::

Če ima kdo izkušnje z AUDI A4 - https://www.avto.net/Ads/details.asp?id... prosim za mnenje.

mikhaair ::

Meni osebno se zdi Astra z 1.6 cdti, klasičen avtomat, agr sedeži, led luči, ACC zelo zanimiva zadeva.

bambam20 ::

m0LN4r je izjavil:

bmwji niso slabi,

Bmwji so v notranjosti stisnjeni.

hojnikb ::

sploh ce mas 150 kil, ja :)
#brezpodpisa

bambam20 ::

hojnikb je izjavil:

sploh ce mas 150 kil, ja :)

Ne rabis imet 150 kg. Bwm serije 3 je notri stisnjen. Pa ne samo serija 3.

hojnikb ::

men se zdi prof fin. Vsaj nimas obcutka da stojis v avtobusu z praznino okol;)
#brezpodpisa

m0LN4r ::

bambam20 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

bmwji niso slabi,

Bmwji so v notranjosti stisnjeni.
Kaj to pomeni?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Raptor F16 ::

sm1x je izjavil:

Vem, da je slotech za avte sprašvat zelo nesmiselno početje (predlagali mi boste vse od Dacie Sandero pa do 500 konjskih BMWjev), ampak mam ravno čas ...

Zakaj iščem?
V kratkem dobim otroka, sicer bom na začetku fural s trenutnim avtom, ampak da bo bolj komot, bi verjetno rabil karavana, sploh če bodoči otrok dobi bratca/sestrco.

Kaj trenutno vozim?
BMW 120d z m-sport opremo (pač malo bolj trdo podvozje ima/bolje se pelje in malce bolj fensi zgleda) in tremi vrati (skrajno nepraktičen).

Kaj iščem (kupujem tudi zase, zato malce poudarka na "športnosti")?
-170-200hp
-"manjši" karavan
-2016+ letnik
-ne zgleda ravno dolgočasno (beri: športna oprema)
-veliko ga bo vozila tudi partnerica, zato "manjši" karavan
-mašina ni važna, ampak ponavadi so taki avti dizel, bi pa verjetno rajši bencinarja
-15k EUR +-2k

Kaj imam ogledano?
Golf Variant GTD, Škoda Octavia RS karavan, Ford Focus ST-line karavan

Kaj odpade?
BMW - pogon zadaj partnerki na žalost ne sede :(, Mercedes, Audi in drugi dragi avti.
Vsi Francozi, Italijani.

Kaj sploh še ostane?

Zdej grem pa po kokice in kokakolo.


Golf variant.
Lahko tudi Passat. Ampak golfa boš dobil ceneje pa tudi zavarovanje bo bolj džabe. Prostora ima dovolj. Bencinarček 1.5 TSI bo super izbira. Ne glede na vse gorzljivke ki jih prebereš po forumih poznam osebno precej lastnikov pa tudi sam ga vozim. Vsi načelno izjemno zadovoljni, tako nad porabo kot tudi tem kar da od sebe.

GTD-ja na tvojem mestu ne bi vzel. To je vse preterano ali razbito tako kot GTI-ji.

Prav tako golfa ne bo problem prodat ko bo čas za naslednjo menjavo.

m0LN4r je izjavil:

bambam20 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

bmwji niso slabi,

Bmwji so v notranjosti stisnjeni.
Kaj to pomeni?


V bistvu to pomeni da imajo tako debele sedeže da na zadnji klopi pri petici ne ostane dosti prostora za noge. Reši ga samo da je sedež zadaj ubočen
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Ja, ampak debela vrata, debeli sedezi, to imajo naceloma udobni poslovni avti.
Mogoce je kaksen Opel, Reno, Skoda manj stisnjen potemtakem, ampak to naceloma vsak opazi in obcuti med voznjo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

hunter01 ::

Jaz sem pa najprej pomislil, da je stisnjenost posledica višjih varnostnih standardov. Tudi sam menjam starega karavana za nekoliko mlajšega. Reno Megan 2007 proti Reno Meganu 2018 ima bistveno več prostora not pa je celo nekoliko krajši in ožji. Stekla so manjša, vrata do šip so kar nekaj višja, sprednja šipa je manjša, armatura višja, posledično deluje vse skupaj bistveno bolj utesnjeno. Čez vikend sem imel priliko vozit Astro karavan 2018, ista pesem.

borut_p ::

Bmw ima obcutek gokarda z razlogom. Se sploh 3er. Ne mores to primerjat s passatom. Recimo skoda superb ima se bolj 'odprt' koncept. In temu primerna je tudi voznja. Z bmw ostro, z ostalimi malo bolj plavajoce.

Siddh ::

BMW trojka pa gokart občutek. Pa kaj je z vami. Novi avti so vsi prevelike ladje, daleč od gokarda.
To je vseeno compact sedan. Megane ima enako ali več prostora.


hojnikb ::

proti kakmu francozu mas skor filing gokarta
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

facepalm ::

hojnikb je izjavil:

proti kakmu francozu mas skor filing gokarta

Ali pa pretresa:)))
Niti meni ne sede ta utesnjen design pri trojki. Zakaj imeti "velik" avto z nic prostora? Pa ne mi o varnosti ker npr Volvo ni tako utesnjen.
Ce zelis biti v malem vozilu, kupi malega ze v startu. Za budget trojke dobis konkretno poskocnega malcka.

bambam20 ::

Pojem karavana je prostornost in ne samo v prtljažniku, pač pa tudi na zadnji klopi. Tega bmw trojka nima. Niti spredaj ko sediš, si stisnjen, kot ena srdela. Tud pojem udobnosti je slab, saj čutiš vsako manjšo luknjo, čez ležeče policaje te pa premeče, da je veselje.

Trojka se lahko gre udobne vožnje skrije passatu v prtljažnik.

stara mama ::

bambam20 je izjavil:


Trojka se lahko gre udobne vožnje skrije passatu v prtljažnik.

Take izjave mi polepšajo dan :))
Človek dejansko kuje passata v oblake, nekam daleč nad BMW trojko.
Taprav slovenc! Passat in golf, vse drugo ni avto!! :))

Go-kart ja.... je daleč najbolj go-kart od večine vozil ki so na cesti, seveda s pravim m-podvozjem. Ampak kateri gokard je pa že bil udoben?
Maš pa tud opcijo standard podvozja s komfortnimi sedeži za stare ate.
Al pa kupi francoza, tam je vodljivost avtomobila na zadnjem mestu, udobje pa na prvem. ne vem kaj delaš s pasatom??!?

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Jaz imam pa tukaj eno vprašanje:
Zakaj vsi BMW-jaši kupite čisto olupljen avto brez opreme? A nebi bilo dobro, da vsaj paket s smerniki doplačate? Ker opažam, da nobenemu BMW-ju smerniki ne delajo. Al pa če imate paket doplačan, je to mogoče šparanje z elektriko, da ne bo prevelike porabe? Al je to šparanje žarnic, da nebi pregorele?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

chrush ::

V to kategorijo bi spadali se Audi fani. Res cudno, tako drag avto, pa niti smernikov nima.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

WizzardOfOZ ::

Nekje 15 let nazaj smo tole na enem forumu sestavljali, pa se je en uporabnik potrudil in napisal vse skupaj v taki obliki:

Ščepec zadnje dnevnih zgod in prigod me je vodilo k pripravi krajših avtomobilističnih, kolesarskih, pešpotnih navodil, katera si zaslužijo svojo temo. Upoštevajoč vsaj nekatera bodo vodila (najbrž) posledično v zmanjšanem obisku motivacijskih treningov Smiljana Morija, manjšem udejstvovanju na notranjepolitičnih spletnih forumih najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji ter večji delovni vnemi:

1. Vljudno pozivam vse voznice in voznike osebnih vozil, ki niso sposobni voziti na avtocestah hitreje od 60 km/h, da izberejo alternativne poti oziroma cenejši javni prevoz. Vsaka vaša avantura na prehitevalnem pasu povzroči ustavitev časa v vesolju, kar veselo izkoristi George Popescu ter s svojim, po bukareštanskih standardih, tehnično izpravnim tovornjakom veselo prehiteva svoje sotrpine na svoji 72 urni brezspalni trasi. Sicer me veseli, da nam omogočate dolgotrajen ogled vseh možnih prevoznih sredstev iz nekdaj nam sosednje dežele ter hkrati priznam, da je bilo pred 31 leti, po likvidaciji ljubljenega para Ceauscesco izjemno zanimivo opazovati prve registracije z označbo RO, danes pa sem se jih žal že naveličal.

2. Hkrati pozivam takiste voznice in voznike, da upoštevajo večjo naseljenost slovenske deželice od primerjalno Mongolije ter veliko verjetnost, da je pri vključevanju na avtocesto morda še kakšen voznik za vami. 20 - 30 km/h bi bila primerna hitrost vključevanja za kakšen skiro.

3. Voznice in voznike modelov znamk, ki se prvenstveno začnejo na črke X in Q, vljudno prosim, če pustijo pred trgovskimi centri še kakšno parkirno mesto za invalide. Sicer je fino parkirati na njih, ker so blizu vhoda, zaradi večjih dimenzij parkirnega mesta pa vam ne bo nihče poškodoval vašega preljubega konjička z butanjem vrat. Drive-in shopping centrov žal še ne bo kmalu.

4. Voznice in vozniki, ki se vam v petek popoldne in soboto zjutraj tako neizmerno mudi na kavico v mondeno portoroško marino, vljudno prosim, če ne uporabljajo odstavnega pasu za prehitevanje, kajti lahko se vam zgodi, da boste naguzili kakšnega izgubljenega stoječega ferragostnega Giussepeja, ki brez vklopljenih štirih smernikov razmišlja na Ravbarkomandi, zakaj še ni v Italiji: "Madonna, saj smo jo osvobodili!".

5. Dragi kolesarji, cesta ni trening poligon, prometna signalizacija pa menda velja za vse udeležence (razen na kakšnem Touru, Giru, Franji). Saj razumem, da zdrav posameznik daje dodano vrednost družbi... samo marsikaterega rekreativca bi rad povprašal po MENTALNEM zdravju.

6. Za vse zadrteže, ki ne vedo, kaj je zadrga, nosite pa hlače na gumbe: "Zadrga je mehanizem, ki je sestavljen iz dveh zobčastih zapiralnih verižic (zapenjač), ki ju mehanično spenjamo ali odpenjamo z drsnikom in na tak način združimo ali ločimo dva ločena kosa blaga ali podobnega upogljivega materiala." Razumem, da marsikomu ni ravno povsem jasno, kaj dela zadrga v prometu, razumljiveje bo morda tole: "Pravilo zadrge narekuje, da ob zožitvi vsak voznik spusti predse vozilo z drugega voznega pasu. Za največjo pretočnost prometa morajo vozniki peljati do zapore in se šele tam vključiti na drug pas. Na slednjem morajo vozniki med seboj pustiti dovolj veliko razdaljo, da omogočijo vključitev po enega vozila z drugega pasu."

7. Voznice in vozniki, ki radi vozite pri kateri koli hitrosti 2 cm od avtomobila, vabim da se ustavimo in da si skupaj ogledamo moje vozilo ter vse napise na zadnji havbi. Verjamem, da vam je ali A) zanimiv model avtomobila ali B) imate par metersko havbo in ne znate oceniti razdalje ali C) bi radi prebrali model avtomobila ali celo prepoznali grb na registraciji, pa imate preslabo dioptrijo.

8. Morda na koncu še to: vsem nadebudnežem, ki uspejo spraskati zadnje pfeninge, rupije in leke za nakup nekdaj zelo prestižnega voza, danes pa s 6-mestno kilometrsko številko - ne, in še enkrat NE, s tem niste postali direktorji / tajkuni / pomembneži, vaš status se ni spremenil... žal...

9. Voznice in voznike, katerih spomin vsakodnevno peša ter zavedno ali nezavedno pozabljajo, kje so v službi oziroma doma, prosim da ali jedo ogromno česna ali si kupijo navigacijo ter vso potrebno kartografijo, da ne bodo več 2 metra pred izhodom z avtoceste na vso moč zavirali na prehitevalnem pasu.

10. Neuporabnike smernikov v krožiščih, križiščih, avtocestah, parkiriščih,... vljudno prosim, da se zglasijo v avtosalonih / servisih svojih znamk ter poprosijo trgovce / serviserje, da jim pokažejo zadnji tehnološki krik - ročico za smernike. Velik naval že pričakujejo v trgovinah / servisih s 4 krogci ter modro-belimi propelerji.

11. Vse vestne poznavalce pravilnega vključevanja in vožnje v krožiščih prosim, da vsakogar, ki ne bo upošteval pravilne uporabe smernikov - blokirate pri izhodu! Opozorilo: lahko se zgodi, da bo kdo naredil 486 krogov in se mu bo vrtelo v glavi!

12. Božično-novoletna osvetlitev avtomobila z meglenkami je sicer domača folklora italijanskih in paragvajskih voznikov. Vljudno prosim, da jih v jasnem vremenu, v mestu, ob rahlih meglicah, rahlem pršenju dežja izklopite, razen če niste Miran Stanovnik med pripravami na rally Pariz - Dakar. Če ne znate izklopiti meglenk, glej tč. 10. Saj ne želite zgledati na cesti kot Italijani?!?

13. Vsem enoprostorskim mamicam ter tudi nekaterim očetom sporočam, da se vrtci NE zapirajo ob 16.15! Na forumu Moj malček je prišlo do dezinformacije, vaših otrok po 16.16 uri NE bodo prodali na Kosovo, če ne pridete po njih.

Vsem prizadetim pa se že vnaprej globoko opravičujem!
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

stara mama je izjavil:


Take izjave mi polepšajo dan :))
Človek dejansko kuje passata v oblake, nekam daleč nad BMW trojko.
Taprav slovenc! Passat in golf, vse drugo ni avto!! :))

Go-kart ja.... je daleč najbolj go-kart od večine vozil ki so na cesti, seveda s pravim m-podvozjem. Ampak kateri gokard je pa že bil udoben?
Maš pa tud opcijo standard podvozja s komfortnimi sedeži za stare ate.
Al pa kupi francoza, tam je vodljivost avtomobila na zadnjem mestu, udobje pa na prvem. ne vem kaj delaš s pasatom??!?


tvoje tudi.

Ma ti si cel gokart. Pojem karavana je prostornost, uporabnost in udobna vožnja. Nič od tega BMW nima. Za športno vožnjo ne boš šel kupovat karavana, pač pa BMW coupeja.

Mike_Rotch ::

Kaj pa če želiš dober handling in veliko prostora? Kupiš 2 avtomobila?

borut_p ::

Sem si lastil 3er, skodo superb - oba limo, sedaj imam passata karavana. Vsak avto je v svojem obdobju sluzil svojemu namenu.
Tako da je res malo hecno brati kako si ga merite med seboj

m0LN4r ::

bambam20 je izjavil:

stara mama je izjavil:


Take izjave mi polepšajo dan :))
Človek dejansko kuje passata v oblake, nekam daleč nad BMW trojko.
Taprav slovenc! Passat in golf, vse drugo ni avto!! :))

Go-kart ja.... je daleč najbolj go-kart od večine vozil ki so na cesti, seveda s pravim m-podvozjem. Ampak kateri gokard je pa že bil udoben?
Maš pa tud opcijo standard podvozja s komfortnimi sedeži za stare ate.
Al pa kupi francoza, tam je vodljivost avtomobila na zadnjem mestu, udobje pa na prvem. ne vem kaj delaš s pasatom??!?


tvoje tudi.

Ma ti si cel gokart. Pojem karavana je prostornost, uporabnost in udobna vožnja. Nič od tega BMW nima. Za športno vožnjo ne boš šel kupovat karavana, pač pa BMW coupeja.

Kaj ne razumes v stavku, od vseh karavanov so med poslovno druzinskim segmentom srednje visjega sloja, najbolj zazeljeni avti, predvsem zaradi voznih karakteristik.



Dam ti pa prav, da za Slovenske ceste in budget je bolj optimalna izbira kaka Skoda ali Renault.
bmw m3 touring je narjen za potovanje z 200 po avtocesti, drug klientel in avstrijskih hribih z 100+ da sploh ne ves al imas 100 al 200 na stevcu.

Treba je lociti, da so to razlicni avti za razlicne namene. Pac 200 v comfort nacinu, ce ne gledas stevca mislis, da se peljes 130. Pri Skodi bos pa slisal in cutil, da se peljes 200. Druge ceste, druge hitrosti, drugi avti, drug budget.

borut_p je izjavil:

Sem si lastil 3er, skodo superb - oba limo, sedaj imam passata karavana. Vsak avto je v svojem obdobju sluzil svojemu namenu.
Tako da je res malo hecno brati kako si ga merite med seboj
Ja sej, isto meni ni jasno kako lahko nekdo primerja Alltracka z dodatkom offroad z m3 touring ali pa z navadno octavio combi.
Trije avti za 3 povsem razlicne namene uporabe oz. ceste. V sloveniji je avtocesta 130, regionalke pa zaradi polzev 70-90 in ponekod luknjasta, kot makedamska cesta na madzarskem. Kaj bos tam z bmw touringom, ki je narjen za "the" autobahn in schnellstrasse?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

PS: Da o lezecih policajih v Slo sploh ne zacnem, kere srednjeveske budalastine, da mal nizji bolj sporten avto sploh ne mores prinas normalno vozit, brez tega da se ne guras 15kmh cez to sranje v vsaki vasi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Wrop ::

Ponekod so to bolj robniki kot ležeči policaji. Imaš pa precej cest, ki ne rabijo ležečih policajev po cesti, ker imaš na vsake par metrov jašek, ki se je pogreznil.

m0LN4r ::

Jasek, luknjo al pa vrdto bankino. Mesano na zaru.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

chrush ::

m0LN4r je izjavil:


Ja sej, isto meni ni jasno kako lahko nekdo primerja Alltracka z dodatkom offroad z m3 touring ali pa z navadno octavio combi.

Zakaj ti ni jasno. Cisto normalno je, da primerjam avte za razlicne namene. Npr. Imam 20k€ in dobim novega Peugeot 208 ali rabljeno BMW 7. Za oboje dam enako, potem pa primerjam, kaj mi kateri avto da, oz. kaj lahko pricakujem.
Toliko, da ti malo razjasnim, da se da primerjat. Ce pa zelimo biti pikolovski, pa ne morem primerjati niti Alfe 159 1.9JTD in Alfe 159 2.0JTD.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

sm1x ::

Ja, ne bo šlo s tamalim avtom s tremi vrati, res ni praktičen :D
Trenutni frontrunner za nakup Seat Leon 1.8 tsi fr, verjetno uvoz iz DE. Prosim za mnenja o samem motorju/avtu. Na netu nisem našel, da bi se ljudje kaj pritoževali, na splošno vse kar pozitivno. Glede na relacije in kilometre, ki jih bom delal, mi bencinski motor bolj ustreza kot npr VW GTD.

[edit] karavan, se ve

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sm1x ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
25744002 (26661) GR2
»

Kateri avto za 7000€ (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16715698 (7084) kixs

Kia je postala kot VW (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58652002 (35193) Raptor F16
»

Top sport family car (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13912233 (8016) Reaper
»

Manjši družinski avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
589090 (7300) m0LN4r

Več podobnih tem