» »

Blu Ray podnapisi

Blu Ray podnapisi

amol ::

Pozdravljeni imam manjši problem. Z neta sem potegnil Blade Runner 2049 2017 2160p BluRay HEVC TrueHD 7.1 Atmos-TERMiNAL, v tej datoteki sta dve datoteki ena je BDMV in druga CERTIFICATE. To vsi poznate. Zadevo sem dal na disk in film zagnal z Blu Ray predvajalnikom Sony UBP-X700. Jasno da na tem ni bilo sovenskih podnapisov. Neja časa sem se trudil da jih dodam pa jih nisem našel. Preko predvajalnika mi zazna cca 9 podnapiso ki jih je mogoče dodati a slovenskih ni. Pa me je hudič gnal naprej in sem to priklopil na Odroid C2 in ko sem tam brskal za opdnapisi sem jih našel 30 in med njimi tudi slovenske in delajo ... samo na Odroidu. Morda kdo ve kje se skrivajo te podanpisi in kako se uklopijo da to lahko gledam na Sony UBP-X700 predvajalniku. Hvala za pomoč lp

kow ::

Govorim po spominu, ampak a ni BDMV direktorij in notri je container, ki ima verjetno video stream, audio stream, pa tudi podnapise?

amol ::

Ja v BDMV so mape AUXDTA, BACKUP, GDJO, CLIPNF, JAR, META, PLAYLIST, STREAM, ter index in MovieObject zadnja dva sta BDMV File.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amol ()

kow ::

Ne poznam UHD blu ray (se nikoli uporabil), ampak domnevam, da je v mapi stream vec datotek (morda koncnica m2ts?). In najvecja po velikosti je container, kjer je notri video stream, audio streami, podnapisi. Domnevam. Poznam samo toole za container matroshka (koncnica mkv), ki se imenujejo mkvtoolnix. Torej najti moras samo primeren tool za blu ray format. Morda tsmuxer - ne vem. Ti tooli ti omogocajo, da dodajas/odstranjujes audio stream, podnapise, chapterje ipd. Dolocas vrstni red streamov, kateri je privzet itd.

V glavnem, pobrskaj morda tudi na kaksnem forumu, vcasih je bil doom9.org popularen.

Aja, zakaj ti pa prepozna samo 9 podnapisov pa ne vem. Morda ti pokaze samo prvih 10? Pa bi z spremembo vrstnega reda resil problem. Ali pa so podnapisi v razlicnih formatih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

amol ::

kow Hvala za pomoč. Ja tudi meni ni povsem jasno zakaj jih je na predvajaliku 9 na Oroidu jih pa najde 30. Brskam po Blu Ray smo nič od tega ne najdem. Poznam dobro Mkv smo imam tu velik problem in ta je da SONY UBP-X700, ne podpira zapakiran Dolby Atmos v mkv končnici. Iz Sony-ja so leta 2018 rekli da bodo rešili problem, do sedaj ga niso in ga tudi ne bodo. Za enkrat hvala grem poiskat tsmuxer pa da vidim. Javim kaj sem našel. Hvala LP

amol ::

Pozdravbljeni, evo sem ugotovil in če še komu pride prav to res super. Morda ni pravi naslov teme in, če se moderatorju to zdi jo lahko spremeni.
Skratka ugotovil sem naslednje. Našel sem spletno stran http://blog.thescorpius.com/index.php/2... in ugotovil da so podnapisi na Blu Ray-ju PGS format. Potem sem našel spletno stran https://forum.videohelp.com/threads/313... tu je bilo največ podatkov o tem našel tudi program na spletni strani https://www.videohelp.com/software/HD-D... program sem potegnil dol. Bilo je nekaj težav z zagonom programa. Pojavljala se jenapaka iz izbiri mape. zato sem moral dodati še eac3to program in mapo. S programom sem našel podapise a jih žal nisem uspel shraniti na PC. Okenček za v katerem bi morabiti končnica je prazen. Nekje sem ga polomil samo ne vem točno kje.
Priložil bi tudi slike pa jih iz PC ne znam, morda bi se komu posvetilo. LP Amol


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blu ray 4k predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
13802 (356) boris666
»

USB Podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
71830 (1736) IcyFox
»

Program za predvajanje Blu-ray filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
185211 (5031) Anney
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Zvok in slika
1551150821 (33390) king67
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9019658 (12238) filipc

Več podobnih tem