Forum » Strojna oprema » Dead GPU R9 290
Dead GPU R9 290
slasherathem ::
Pozdravljeni, zanima me, če se splača servisirati staro grafično kartico R9 290 4GB Powercolor (kupljeno leta 2014 za okoli 300€).
Pred nekaj časa mi je namreč med igranjem igre kar nakekrat "crknila", prikazale so se čudne barvne oblike, kvadrati in trikotniki vseh mogočih barv. Po tem se več ne prižge.
Ventilatoji se vrtijo, vendar ni slike ali kakšrnega koli delovanja. Testiral sem vse možne video izhode in testiral sem jo na dveh različnih matičnih ploščah. Obstaja še kaj drugega, kar lahko sam doma sprobam če bo slučajno delovalo?
Pred nekaj časa mi je namreč med igranjem igre kar nakekrat "crknila", prikazale so se čudne barvne oblike, kvadrati in trikotniki vseh mogočih barv. Po tem se več ne prižge.
Ventilatoji se vrtijo, vendar ni slike ali kakšrnega koli delovanja. Testiral sem vse možne video izhode in testiral sem jo na dveh različnih matičnih ploščah. Obstaja še kaj drugega, kar lahko sam doma sprobam če bo slučajno delovalo?
opeter ::
Kot navadnemu smrtniku ti ostane edino pečica, ampak ne pričakuj preveč. V najboljšem primeru ti bo deloval še nekaj mesecev. V najboljšem.
Je pa treba odstraniti plastične dele, zavarovati nekatere čipe ipd.:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
DarwiN ::
Tole s pečico je bolj mit... Bojde operacija uspe mogoče v ~5% primerih, pa še takrat kartica običajno oživi le za kratek čas.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
shadeX ::
slasherathem je izjavil:
Kot navadnemu smrtniku ti ostane edino pečica, ampak ne pričakuj preveč. V najboljšem primeru ti bo deloval še nekaj mesecev. V najboljšem.
Hvala, bom definitvno probal, še danes, ker mi je ni škoda!
Daj ne tega delat lepo te prosim. Vsaj ne v isti pečici kot pečeš hrano. Jaz sem pekel pred časom eno Nvidio (v manjši pečici ki jo nisem več potreboval), ampak jo nisem oživel.
slasherathem je izjavil:
Daj ne tega delat lepo te prosim. Vsaj ne v isti pečici kot pečeš hrano. Jaz sem pekel pred časom eno Nvidio (v manjši pečici ki jo nisem več potreboval), ampak jo nisem oživel.
Trenutno nimam kaj izgubiti, imam staro pečico in 1660 TI ki jo nadomešča, tako da škode nebo. Obstaja še kaj drugega razen peke v pečici?
Riff ::
ja obstajajjo toplotne pištole z regulacijo temperature je isti unčinek včasih sem pekel sedaj raje s toplotno pištolo in sem oživel r9 270 ponavd so pol grafične pogrete v pečici della tm kar do 1ega leta :) , potem pa ponovi vajo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
KTr1sk ::
Meni je pred časom uspelo rešit gtx 670, samo je potem še nekaj časa smrdelo v pečici :P, tole s toploto pištolo je boljša ideja!
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Han ::
Vprašaj na servis, ki se ukvarja z menjavo čipov (npr. vzpon.com), če so jo v stanju popravit za manj kot 50 eur.
pegasus ::
50eur? Heh, poglej po youtubu, kako izgleda diagnostika napake v neznani elektroniki in njena odprava. Če je servisna ura 20eur, bi rekel da gre za najmanj en dan dela. Plus material ...
Han ::
Za več kot 50 eur se 8 let stare grafike pač ne splača popravljat... No, mogoče dandanes, ko stanejo nove več kot jurja.
opeter ::
To ni C64 ali pa Spectrum ... preveč je miniaturnih elementov gor, da bi šel "na roko" popravljati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
dxx ::
Dejte nehat bluzit. Kakšni osciloskopi in nevemkašne vse naprave. Sam sem že 2x zapekel r7 270, eno 290 in dve 390. Prezračil pečico in še naprej pečem hrano. Nobenega smradu. Ne vem kaj vi delate, eno grafiko dat v pečico pa res ne rabiš NASA instrumentov zraven. Slotech je res tako degradiral, kot možgani USA državljanov. Včasih smo pekli, jedkali, spajkali, varili svega in svašta stvari. Danes pa nekdo reče da bi grafo dal v pečico in miljon napadov ljudi, ki pečice nasploh ne znajo uporabljati niti za hrano. Res svašta na tehničnem forumu. Boknedaj dat v pečico kaj drugega kot piščanca, pa še ta mora biti od perutnine ptuj. Drugače jih lahko slišiš od kakega slotehovca, kako nevarno je to lahko. Over and out.
Tilen88 ::
Tole s pečico je bolj mit... Bojde operacija uspe mogoče v ~5% primerih, pa še takrat kartica običajno oživi le za kratek čas.
jaz sm si nvidio 9800 gt večkrat spekel ko sem dobival artifaktepa je vsakič delovala nekaj mesecov več,..potem pa ponovno na peko :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
ja no jst nebi pekel kruha v istem roru k grafiko tako da hrno in grafe je boljše ločit to je pač moje mneneje, jst tud mel pečico prav za grafične in ratalo je poprav kar nekaj grafičnih: 8800gts/gtx HD 4850, 3850 4650 itd, sedaj pa s toplotno pištolo pa še noben element ne pade ker k ne pregrevaš cele plošče od grafike
Telbanc ::
jaz sm si nvidio 9800 gt večkrat spekel ko sem dobival artifaktepa je vsakič delovala nekaj mesecov več,..potem pa ponovno na peko :D
Si dal kej paradajza zraven? Pa začimbe?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
pr men je držalo zmer do okol 1 ga leta pa je bla ena leadtek winfast 8800gts 640MB 3x v pečici in ostale tud
Valvoline ::
Huh, 8800gt,9800gt to se je peklo vec k potice verjetno :) Prvo kartico k sem zapeku je bila legendarna radeonka 9800xt z takrat hudih 256mb spomina. Priporocam pa vsakic po peki modificirat bios ce se da, za npr 5% nizje gpu ter mem.
filip007 ::
10 minut na 200 stopinj, na peki papir, pa gretje zgoraj, brez ventilatorja pečice, tako sem jaz naredil se mi zdi.
Rešil eno 2900XT in eno 8800GT, prej pa vse dol, kar se pač se da.
Rešil eno 2900XT in eno 8800GT, prej pa vse dol, kar se pač se da.
Trevor Philips Industries
gddr85 ::
slasherathem je izjavil:
slasherathem je izjavil:
Trenutno nimam kaj izgubiti, imam staro pečico in 1660 TI ki jo nadomešča, tako da škode nebo. Obstaja še kaj drugega razen peke v pečici?
če imaš 1660ti, ne vem zakaj bi se sploh še ukvarjal s crknjeno 290ko, magar pobereš heatsink blok + vente/backplate dol, al pa kr na ebay, vredno več kot cela 290ka
shadeX ::
Dejte nehat bluzit. Kakšni osciloskopi in nevemkašne vse naprave. Sam sem že 2x zapekel r7 270, eno 290 in dve 390. Prezračil pečico in še naprej pečem hrano. Nobenega smradu. Ne vem kaj vi delate, eno grafiko dat v pečico pa res ne rabiš NASA instrumentov zraven. Slotech je res tako degradiral, kot možgani USA državljanov. Včasih smo pekli, jedkali, spajkali, varili svega in svašta stvari. Danes pa nekdo reče da bi grafo dal v pečico in miljon napadov ljudi, ki pečice nasploh ne znajo uporabljati niti za hrano. Res svašta na tehničnem forumu. Boknedaj dat v pečico kaj drugega kot piščanca, pa še ta mora biti od perutnine ptuj. Drugače jih lahko slišiš od kakega slotehovca, kako nevarno je to lahko. Over and out.
Pečica je načeloma namenjena za pripravo hrane. Strupene izpuste, ki se primejo po celotni pečici po peki grafe pa kar sam mej.
Nobenega smradu
Ah ti naivnež. Smrad je še najmanjši problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149267 (196) | mailer |
» | Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22041 (14057) | |
» | grafična crkuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8069 (6373) | shadeX |
» | GrafičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 1544 (1153) | SloBiscuit |
» | Problem z grafično karticoOddelek: Strojna oprema | 1318 (1124) | DSQUARED2 |