» »

Problem z grafično kartico

Problem z grafično kartico

trojnis252 ::

Imam problem, da se mi računalnik naključno ugaša že 2 meseca. Skoraj 100% sem, da je grafična kriva. Ugasne se tako, da se pokaže black screen, če npr. predvajam glasbo jo je še slišati na zvočnikih mogoče kakšno minuto potem pa tudi to ugasne, če računalnik resetiram z gumbom, se ne prižge, imam asus matično, ki kaže z lučko pri kateri komponenti je problem in se ustavi pri grafični. Če računalnik ugasnem z gumbom (ga držim par sek.) in ga potem prižgem se prižge normalno. Grafično sem sprobal tudi v drugem računalniku in problem je isti. Grafična ni overclockana, če jo oc je problem isti, nič bolj pogost. Black screen se dogaja, tam od 1x do 5x na dan, ko brskam po spletu, gledam film, ne delam nič, manj pogosto se pa zgodi pri igranju iger. Grafična se ne pregreva, 75C pri igranju iger drugače tam okrog 40-50C. Garancije več ni tako, da bom najverjetneje kupil novo v kratkem, samo zanima me, če ima kdo kakšno rešitev za to. Gre se pa za grafično Sapphire HD6850.

MIHAc27 ::

Razen začasnih (da daš v pečico) drugih rešitev verjetno ne bo.

Riff ::

jaz sem nabavil grafično v okvari ni prikazala slike na zaslon, Saphire HD 6850 ene 2 leti nazaj, jo popravil s peko, moja zdrži približno 1 leto, potem jo moram pa zopet zapečt ( sedaj je bila že 2x v pečici) , jaz zapečem na 200°C za 10 minut, tako kot sm to počel z nvidia serijo 8000GT/GTS ali 9800GT/GTX

Hvala za predlog, bom sprobal, pa kar bo, bo.

GTX970 ::

Brez seznama komponent lahko samo ugibamo kaj imaš notri...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

GTX970 je izjavil:

Brez seznama komponent lahko samo ugibamo kaj imaš notri...

Probal sem grafično v dveh različnih računalnikih in problem je isti, tako da po mojem ni važno kakšne so druge komponente. Ampak bom napisal vseeno:
1.računalnik:
matična: Asus m5a97 evo r2.0
procesor: FX8320
ram: kingston hyperx 8gb
ssd: Crucial m500 120gb
napajalnik: LC6650 (kao 650w, 390W na 12v) ampak je zdržal s procesorjem na 5GHz :P
grafična: Sapphire HD6850, sem jo zamenjal tudi z HD7850, da bi videl, če je slučajno kaj drugega krivo ampak je z njo računalnik delal brezhibno.

2.računalnik
matična: Asus ??
procesor: i3 530
ram: kingston 4gb
hdd: WD green 500gb
napajalnik: XFX 450W
grafična: Sapphire hd7850

vilonja ::

Zakaj bi pa dal grafično v pečico, kaj se takrat naredi?

hojnikb ::

spoji slabe lote..
#brezpodpisa

vilonja ::

Pa s tem lahko tudi grafično uničiš.

hojnikb ::

seveda lahko. Ampak če je fuč, ne zgubiš ravno velik :)
#brezpodpisa

DSQUARED2 ::

Lahko tudi sam rečem, da sem popravil grafično kartico Club3D HD4890 in matično ploščo MSI X58 PRO-E z peko v pečici...Sicer sem potem dele šenkal naprej ampak peka pomaga...Prijatelju šezmeraj vse dela pa je že od tega skoraj 1 leto :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična crkuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
678153 (6457) shadeX
»

Sestava računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
4812061 (10575) Pomaranckar
»

Nakup grafične kartice do 150€ (strani: 1 2 )

568661 (7650) nejc5
»

Nakup računalnik za 600-700€ (strani: 1 2 )

5023342 (22163) _kuhi_
»

Sestavljanje računalnika!

Oddelek: Pomoč in nasveti
223853 (3439) iziii

Več podobnih tem