Forum » Pomoč in nasveti » Čudno obnašanje PCja, stutterji in FPS droppi
Čudno obnašanje PCja, stutterji in FPS droppi
IcyFox ::
Pozdravljeni,
v zadnjem tednu imam precejšnje težave z PCjem in bi vas prosil za pomoč. Prejšnji teden sem začel imeti v Windowsu čudne stuttering glitche. Najbolj so bili opazni, ko premikam okna po Windowsu, scrollam po spletu ali v igrah (posnetek stutteringa spodaj). V naslednjih dneh so sledili tudi BSODi (page fault in nonpaged area, irql not less or equal, attempted execute of noexecute memory). Ponovna inštalacija Windowsa ni pomagala, je pa težavo z BSODi rešilo to, da sem defaultal BIOS in s tem izklopil overclock. Stutteringa to žal ni rešilo. Izločil sem težavo z grafično kartico (poskusil z drugo, ki je imela enake težave, odstranitvijo driverjev z DDU in ponovno namestitvijo) ter RAMom (MEMTEST v 4 passih ni zaznal napake, poskusil tudi z izmenjavanjem obeh RAM ploščic, uporabo samo ene ipd.). V igrah imam na začetku normalen FPS, a bolj ko se igra nadaljuje, slabše je, več je droppov in nekega stutteringa ki ni povezan z FPSom. Po mojem gre za težavo bodisi z napajalnikom ali matično ploščo, me pa zanima vaše mnenje. Kaj bi še lahko poskusil, da rešim to težavo? Hvala
Video stutteringa:
SPECS:
Ryzen 5 2600 na stock speedih
2x8 GB T-Force VulcanZ 3000Mhz
Asus Prime B450M-A plata
Coolermaster B500 v2 500W napajalnik
KFA2 GTX 1660 6GB grafa
v zadnjem tednu imam precejšnje težave z PCjem in bi vas prosil za pomoč. Prejšnji teden sem začel imeti v Windowsu čudne stuttering glitche. Najbolj so bili opazni, ko premikam okna po Windowsu, scrollam po spletu ali v igrah (posnetek stutteringa spodaj). V naslednjih dneh so sledili tudi BSODi (page fault in nonpaged area, irql not less or equal, attempted execute of noexecute memory). Ponovna inštalacija Windowsa ni pomagala, je pa težavo z BSODi rešilo to, da sem defaultal BIOS in s tem izklopil overclock. Stutteringa to žal ni rešilo. Izločil sem težavo z grafično kartico (poskusil z drugo, ki je imela enake težave, odstranitvijo driverjev z DDU in ponovno namestitvijo) ter RAMom (MEMTEST v 4 passih ni zaznal napake, poskusil tudi z izmenjavanjem obeh RAM ploščic, uporabo samo ene ipd.). V igrah imam na začetku normalen FPS, a bolj ko se igra nadaljuje, slabše je, več je droppov in nekega stutteringa ki ni povezan z FPSom. Po mojem gre za težavo bodisi z napajalnikom ali matično ploščo, me pa zanima vaše mnenje. Kaj bi še lahko poskusil, da rešim to težavo? Hvala
Video stutteringa:
SPECS:
Ryzen 5 2600 na stock speedih
2x8 GB T-Force VulcanZ 3000Mhz
Asus Prime B450M-A plata
Coolermaster B500 v2 500W napajalnik
KFA2 GTX 1660 6GB grafa
- spremenil: IcyFox ()
IcyFox ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Far Cry 4 (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 100306 (67512) | krefi |
» | ATi CrossFire - izkušnjeOddelek: Strojna oprema | 4929 (3609) | dottor |
» | Ati Radeon 7870+5870Oddelek: Kaj kupiti | 1617 (1254) | flekec |
» | ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Strojna oprema | 61127 (25365) | Galaxy |
» | Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2101 (1111) | The Player |