» »

Kako beležite zaužite in porabljene kalorije

Kako beležite zaužite in porabljene kalorije

wannaprogram ::

Zdravo, rad bi beležil kalorije, ki jih zaužijem oz. pokurim. Aplikacije, kot so Myfitnesspal in podobno so super, vendar me zanima praktična uporaba. Pač pridem domov na kosilo, kjer je hrana že pripravljena in ni ločena na posamične sestavine. Kako to lahko učinkovito beležim?
Problem je tudi s temi aplikacijami, ki so vse tuje. Npr. za navaden sendvič mi ponuja zgolj tiste, ki se jih kupi v trgovini. Vem, da je sila preprosto skenirati kodo in so vsi podatki tu, vendar večino časa ne pojem ravno komplet tega, kar sem kupil. Po eni strani bi rad imel ustrezno zabeleženo, da bom vedel, pri čem sem, po drugi pa ne bi preveč kompliciral z vsem skupaj. Seveda se ne da opredeliti dnevne količine na 1 kalorijo natančno, ampak na kakšnih +- 200 bi pa že moralo iti.
Sam imam plan, da bom 2 tedna jedel normalno, potem pa šel v rahli rahli deficit, 100 - 200 kalorij in to forsiral do poletja. Deficit je precej majhen, vendar več kot to verjetno ne bom zdržal in nima smisla.

Torej zanima me, kako to ostali počnete v praksi. Ali delate na način npr., da čokolade ne jeste, ker ima veliko sladkorja ali pa preverite svoj deficit in vidite, da si lahko privoščite tista 2 koščka. Za to pa je potrebno bolj natančno beleženje.

Hvala.

IL_DIAVOLO ::

Predvidevanje.

Ko si na definiciji, moras junk kar spraviti na minimum. Ce imas 3 obroke in je vsak cca 500 kalorij +/- 100 kalorij, se imas potem zelo malo lufta. Morda kako sadje, shake ali kaj podobnega.

Drugace pa moras jest kar clean ali pac bit bolj fizično aktiven.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vetrpiha ::

S kilami. Ce imas dneve po rutini, opazis v ogledalu in na tehtnici.

kixs ::

Na tehtnici.

Saj to. Sam imam navado, da vseskozi nekaj grickam. Če sem v službi, potem ne, vendar nadoknadim popoldne oz. za vikend. Sem že poskusil tole s planiranimi obroki, a je bila prevelika razlika. Prav zato pa sem mislil spremembe uvajati počasi.

IL_DIAVOLO ::

Nimas kaj grickat. Ce si lačen, idi ejst. Ne pa iz lakote jest prigrizkov, da bos potem itak sel jest.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kuall ::

splho ne bi bilo slabo, da bi si za teden vnaprej pripravil vse, kar boš požrl in stehtal kalorije vsem jedem, da bi bil v rahlem deficitu npr.

npr 14 jajc, 7 jabolk, itd itd. si vse daš nekam v hladnilnik in požreš tisto v tednu. če prehitro požreš imašv nedeljo post. mogoče bom enkrat probal ta sistem, ko bom imel svoj hladilnik in ko si bom sam kuhal.

drgač pa bi bil zanimiv AI app, ki ti pove, koliko kalorij je na talerju.

Evolve ::

komplicirate

Evolve je izjavil:

komplicirate

Ne

Tribal ::

Beležim tako, da ko trebuh zraste pomeni preveč, ko trebuh uplahne...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestava jedilnika mišična masa

Oddelek: Loža
302785 (2031) dela
»

Učinkovitost sobnega kolesa

Oddelek: Šport
394561 (3675) suhi
»