Forum » Pomoč in nasveti » Težava s tiskalnikom v mreži
Težava s tiskalnikom v mreži
beni ::
Živjo,
imam težavo s tiskalnikom Lexmark E360dn.
Je v mreži in vedno pogosteje se dogaja, da ni dosegljiv. Po vklopu običajno deluje brez težav recimo pol ure, ko pa se odloči, da ne bo na razpolago, največkrat pomaga samo fizični izklop Ethernet kabla. Če tudi to ne pomaga, je potreben izklop iz napajanja. Potem deluje, napaka se ponavlja večkrat dnevno. Menjava Eth kabla ni pomagala.
Sam tiskalnik je sicer star, vendar so izpisi še lepi in še nekaj tonerjev je na zalogi, zato ga ne bi menjal, če obstaja rešitev.
Kje iskati napako ?
LP B.
Je v mreži in vedno pogosteje se dogaja, da ni dosegljiv. Po vklopu običajno deluje brez težav recimo pol ure, ko pa se odloči, da ne bo na razpolago, največkrat pomaga samo fizični izklop Ethernet kabla. Če tudi to ne pomaga, je potreben izklop iz napajanja. Potem deluje, napaka se ponavlja večkrat dnevno. Menjava Eth kabla ni pomagala.
Sam tiskalnik je sicer star, vendar so izpisi še lepi in še nekaj tonerjev je na zalogi, zato ga ne bi menjal, če obstaja rešitev.
Kje iskati napako ?
LP B.
Pojma nimam ...
sinko999 ::
vezje na printerju , če imaš pa še slučajno print server pa ta, rešitev ... reciklaža
Ni? ni ve?no !
111111111111 ::
Lahko poskusiš rešit preko USB.
https://www.wikihow.com/Connect-a-USB-P...
Ali ga z USB priklopiš na kak komp in ga potem šeraš po mreži.
https://www.wikihow.com/Connect-a-USB-P...
Ali ga z USB priklopiš na kak komp in ga potem šeraš po mreži.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
bobby ::
Živjo,
Kje iskati napako ?
LP B.
-je printer nastavljen na DHCP ali manual?
-na enem računalniku zaženi vmPing in nastavi pinganje na vsakih recimo minuto
https://github.com/R-Smith/vmPing
-ali je web vmesnik tiskalnika dosegljiv takrat, ko ne tiska?
-je tiskalnik na displayu oz tipkah odziven, se lahko sprehajaš po menujih?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
- tiskalnik je nastavljen na statični IP
- vmPing, nastavljen da pinga vsako minuto, pokaže odziv na vsak ping 100-200ms. Ko je dosegljiv 1ms.
- tiskalnik ni dosegljiv preko brskalnika, ko javlja da je nepovezan in ne tiska. Ko tiska je dosegljiv preko brskalnika.
- tipke na tiskalniku so odzivne
- vmPing, nastavljen da pinga vsako minuto, pokaže odziv na vsak ping 100-200ms. Ko je dosegljiv 1ms.
- tiskalnik ni dosegljiv preko brskalnika, ko javlja da je nepovezan in ne tiska. Ko tiska je dosegljiv preko brskalnika.
- tipke na tiskalniku so odzivne
Pojma nimam ...
mamaplata ti crkuje.
Zdej, če najdeš kje novejši firmware, lahko probaš flash
Simptomi so mi znani, bi bila pcija, ko je mrzla plata je ok, ko pa se segreje, pa zmrzne. Če imaš koga, ki ti pregreje plato, konkretno proc na plati, največji na plati, bi znala še nekaj časa delat.
Drugače menajva mamapalte. Disclaimer: podobne težave je imel pri starih HPjih laserjih P3015 ali M2727 in je bil to fix ampak velikokrat začasni.
Zdej, če najdeš kje novejši firmware, lahko probaš flash
Simptomi so mi znani, bi bila pcija, ko je mrzla plata je ok, ko pa se segreje, pa zmrzne. Če imaš koga, ki ti pregreje plato, konkretno proc na plati, največji na plati, bi znala še nekaj časa delat.
Drugače menajva mamapalte. Disclaimer: podobne težave je imel pri starih HPjih laserjih P3015 ali M2727 in je bil to fix ampak velikokrat začasni.
Samo je zanimivo, da se brez razloga postavi v nedelovanje, pa delovanje, pa spet nedelovanje.
To ne more biti vzrok pregrevanja na MB, ker se neodzivnost pojavlja ne glede, ali tisklanik deluje ali je v mirovanju.
Rezultat pinganja :
- ping 50-200ms, trajanje 50 minut - tiskalnik ne deluje,
- ping 1ms - trajanje 20 minut - tiskalnik deluje,
- ping 50-200ms, trajanje 30 minut - tiskalnik ne deluje,
- ping 1ms - trajanje 10 minut - tiskalnik deluje,
- ping 50-200ms, trajanje 85 minut - tiskalnik ne deluje,
LP B.
To ne more biti vzrok pregrevanja na MB, ker se neodzivnost pojavlja ne glede, ali tisklanik deluje ali je v mirovanju.
Rezultat pinganja :
- ping 50-200ms, trajanje 50 minut - tiskalnik ne deluje,
- ping 1ms - trajanje 20 minut - tiskalnik deluje,
- ping 50-200ms, trajanje 30 minut - tiskalnik ne deluje,
- ping 1ms - trajanje 10 minut - tiskalnik deluje,
- ping 50-200ms, trajanje 85 minut - tiskalnik ne deluje,
LP B.
Pojma nimam ...
Han ::
Če se obnaša enako na drugi mrežni vtičnici ali mrežnem stikalu (switch), je defekt v tiskalniku...
Gre popoldan v pregled in direkt v kosovne, če ne bo delal.
Dosti ga imam.
LP
Dosti ga imam.
LP
Pojma nimam ...
Ajaaa, čaki ,zdele mi je užgal, kaj si hotu povedat.
Torej Ping je konstanstno ampak ve nekem obdobju je 1ms, in dela in v nekem obdobju je ping precej večji ampaj je in ne dela?
Dej ga prestavi na en drug IP in pa ja na drug port v switchu.
Ne v tem primeru močno dvomim v težavo printerja.
Torej Ping je konstanstno ampak ve nekem obdobju je 1ms, in dela in v nekem obdobju je ping precej večji ampaj je in ne dela?
Dej ga prestavi na en drug IP in pa ja na drug port v switchu.
Ne v tem primeru močno dvomim v težavo printerja.
showsover ::
No, saj si našel vzorec, pač naredi si neke opomnike, kako printer dela :-)
Menda ne boš zdaj vseh 100 kompatibilnih tonerjev proč vrgel, če je printer malo muhast :-)
Menda ne boš zdaj vseh 100 kompatibilnih tonerjev proč vrgel, če je printer malo muhast :-)
@bobby
Hvala, da si omenil naj spremenim IP.
V trenutku mi je postalo jasno zakaj težava s tiskalnikom (in Arduino moduli).
Menjal sem ponudnika, dobil nov modem in kar na njem omogočil DHCP od začetka rastra. Desktop, tiskalnik, dva TV, kamere in MyCloud so na statičnem IP še od starega ruterja. Telefoni, tablice, Arduino moduli so na DHCP.
Ločil sem območje za statične IP in DHCP in vse dela BP.
Dobro, da sem šel ven in pustil seciranje tiskalnika za v ponedeljek.
Me je kar malo sram priznati mojo površnost ...
Hvala, da si omenil naj spremenim IP.
V trenutku mi je postalo jasno zakaj težava s tiskalnikom (in Arduino moduli).
Menjal sem ponudnika, dobil nov modem in kar na njem omogočil DHCP od začetka rastra. Desktop, tiskalnik, dva TV, kamere in MyCloud so na statičnem IP še od starega ruterja. Telefoni, tablice, Arduino moduli so na DHCP.
Ločil sem območje za statične IP in DHCP in vse dela BP.
Dobro, da sem šel ven in pustil seciranje tiskalnika za v ponedeljek.
Me je kar malo sram priznati mojo površnost ...
Pojma nimam ...
Sometimes all it is needed is just a little brainstorming,..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laserski vs Injket TISKALNIKOddelek: Kaj kupiti | 3796 (3157) | styrian |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23043 (15317) | Spock83 |
» | Vračilo blaga preko spletne trgovine (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 39367 (25124) | scipascapa |
» | HP tiskalnik v mreži, kako?Oddelek: Omrežja in internet | 2440 (2267) | Enterprise |
» | Barvni laserski tiskalnikiOddelek: Kaj kupiti | 3721 (2803) | Pina |