» »

HP tiskalnik v mreži, kako?

HP tiskalnik v mreži, kako?

Enterprise ::

Lep pozdrav vsem.
Imam en problem. V mreži imam 4 računalnike.
Na glavnega imam priklopljen HP D5460 tiskalnik, z vsemi nameščenimi gonilniki. Tiskanje tam poteka brez problemov. Problem pa imam, kako ta tiskalnik namestiti še v ostale računalnike, da bodo lahko tiskali preko mreže. Tiskalnik je v skupni rabi, drugi računalniki ga vidijo. Pa sem probal na enem stacionarcu z XP. Namestil sem HPjeve full gonilnike, pa dodal sem ga kot tiskalnik v mreži, vse ok ampak noče tiskat?
Ko sprobam v wordu natisnit preizkusno stran dobim opozorilo da noben tiskalnik ni nameščen. Ampak v mapi s tiskalniki mi ga vseeno prikaže. Kaj naj naredim?

Duhec ::

Hm, v bistvu ne rabiš na ostalih mrežnih mašinah inštalirati nobenega sw, ker ga sistem ob intalaciji mrežnega tiskalnika potegne iz pcja, na katerem je fizično priklopljen usb tiskalnik.
Seveda, če mreža deluje in da imaš admin pravice na pcjih, ko delaš inštalacijo.

Enterprise ::

Imam admin pravice.
Kaj potem naj bi mi tudi avtomatično naložilo HP Solution Center? V bistvu bi nujno potreboval tudi ta program, ker prek njega lahko izbiram visoko/nizko kakovost tiskanja, obojestransko etc.
Aja pa še to. Na tiskalnik je priklopljen na 64 bitno mašino, ostali so pa vsi 32 bitni OSji.

mat xxl ::

Kupi si printer z mrežnim vmesnikom, pa bo šlo. Ali se pa igraj z temi igračkami ...za začetek izklopi vse firvale ..... potem pa naprej add printer in izbereš vrata - pokažeš na ta printer in bi moralo samo iti do konca brez gonilnikov na ostalih mašinah, na osnovni, kamor pa je vklopljen pa morajo biti na razpolago vsi gonilniki za vse OS sisteme, ki jih imaš.

Enterprise ::

Pa ne uspe.
Evo sm odstranil vse naložene gonilnike, izbrisal tiskalnik in od začetka. V nadzorni plošči dodaj tiskalnik, ne ta tiskalnik je priklopljen v drug računalnik, potem da naj sam poišče tiskalnik mi pokaže shemo omrežja in najde tiskalnik kliknem nanj in brez problema se doda v mojo mapo s tiskalniki.
Ampak ko hočem tiskat, ševedno v računalniku ni nameščenega tiskalnika. wtf?

Daliborg ::

si nastavil Default printer?
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Enterprise ::

ga da avtomatično ker je tako ali tako edini.

Brane2 ::

mat xxl je izjavil:

Kupi si printer z mrežnim vmesnikom, pa bo šlo. Ali se pa igraj z temi igračkami ...za začetek izklopi vse firvale ..... potem pa naprej add printer in izbereš vrata - pokažeš na ta printer in bi moralo samo iti do konca brez gonilnikov na ostalih mašinah, na osnovni, kamor pa je vklopljen pa morajo biti na razpolago vsi gonilniki za vse OS sisteme, ki jih imaš.Mrežni printerji so načeloma AFAIK varnostni rizik.

KAr se težav tiče, tudi meni firewalli najprej padejo na pamet. Če ne interni, pa kakšen samostojen, v vlogi AP recimo ali kaj podobnega.

Poleg tega, ni prvič, da ima HP crappy driverje za printer. Čisto možno da stvar hoče kljub vsemu tiskat na lokalni printer ali da ga mora vsaj enkrat zaznat, da se driver prav inicializira. Si probal tiskalnik začasno priklopit direkt na problematičnega klienta, da vidiš, če lahko tiskaš lokalno ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Enterprise ::

karkoli probam iz firewallom ni nič drugače. niti če ga izklopim v routarju.
sem ga priklopil lokalno in lahko tiskam bp, mrežno nikakor :/

Enterprise ::

zdaj sem probal še na drugem računalniku z Windows 7. Vzpostavi povezavo, nalaga gonilnike kako minuto, dve potem lahko tiskam brez problema z vsemi funkcijami, brez da bi nalagal gonilnike.
Na tem računalniku pa se vse naloži kar v trenutku prenese gonilnike, a ko hočem printat ševedno da ni nameščen noben tiskalnik. Lokalno dela vse ok.

Duhec ::

No, tako bi se mogli naložit posamezno na vseh pcjih (glej moj prvi post).
Poglej v servise (Computer Management/Storitve), če sploh laufa servis "print spooler".
Če je zagnan potem preveri še proti kakemu spyware zajedalcu, da nima on v oblasti ta servis.

Enterprise ::

Saj se povsod, samo na XPjih se noče :)
Sem pogledal, se mi izvaja, res pa je da sem malo ročno onemogočal nepotrebne procese ob postavljanju mašine. Sedaj sem dal vse na privzeto. pa stvar ševedno nedela. Naloži ja, ko pa hočem tiskati 'Word nemore natisniti dokumenta, ker noben tiskalnik ni nameščen.'
Računalnik je sveže postavljen kak teden in ni šans da je kak spyware gor.

Brane2 ::

Če hočeš, da se driver sam naloži s strežnika, ga mora ta imeti. Če se driver razlikuje glede na OS, ga Win7 server ne bo imel za XPje.

Ne vidim pa, zakaj ga ne bi inštaliral na vsako mašino posebej. So pa nekateri HP driverji znani po "prijaznosti" instalacije...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Enterprise ::

ja, tudi jaz sem razmišljal da pač win 7 64 bit nebo imel za 32 bit xp gonilnike, pa sem dodal še dodatne gonilnike v katalog.
problem je, da tudi če ročno naložim gonilnike s hp strani in printerja noče zaznat (no doda ga med naprave nato pa benti da tiskalnika ni mogoče najti) :@

še kakšen predlog?

še kakšen predlog?

Zgodovina sprememb…Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xerox phaser 3010 in Win 10

Oddelek: Strojna oprema
121406 (1162) BladE_
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11017861 (16433) novuporabnik
»

HP Officejet 6500

Oddelek: Programska oprema
151582 (1423) soseda
»

Reševanje povezave s tiskalnikom Vista - XP

Oddelek: Strojna oprema
131973 (1853) nejcek74
»

kako določit printer na LPT2 v W2K?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121375 (1263) ToniT

Več podobnih tem