Forum » Loža » Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici
Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici
Dober dan ::
Trajniki odpadejo. Imam paket komplet, trajniki pa niso vključeni. In ne želim dodatnih stroškov, 5 evrov mesečno je popolnoma dovolj. Bi menjal banko, pa moram počakati, da preteče pol leta, drugače me NKBM useka 45€ za ukinitev računa in paketa.
Smartydug ::
Tale banka bo pa propadla, ali pa se trudijo jo strmoglaviti....appolo ali kaj že.
Na mobilni banki mi PP kaže več denarja kot na spletni, prikazuje drugačen limit...en velik joke
Na mobilni banki mi PP kaže več denarja kot na spletni, prikazuje drugačen limit...en velik joke
Horas ::
sepa sem mislil ja.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Boggs ::
Meni je danes iz prometa na kartici izginila tista PAYPAL postavka "V obdelavi", ki je bila tam od 07-Jan-2021, ko sem na PayPal dodal kartico in mi je nardilo tisto 1 USD bremenitev. Torej točno 14 dni je bilo to "V obdelavi".
NejcSSD ::
Meni je About You vrnil denar na predplačniški račun. Iz tam sem jaz napolnil v naslednjih dneh kartico visa predplačniško in je ratalo stanje 0. Po 10 dneh so se spravili NKBMjevci ta vrnjen denar spraviti na kartico in je ratalo stanje na predplačniškem računu -18 eur (vračilo).
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
lol, ja to rata zato ker imajo tolk počasen sistem, groza. Niti transakcije med računi iste banke niso instantni. Ne vem če je še kje tko. Med predplačniškim računom in predplačniško kartico je nekaj minut zakasnitve (dovolj, da je moteče), med računoma dveh različnih komitentov pa več ur. Se pravi, ta varianta da rečeš ženi "dej mi nakaži 50 EUR, sem glih pred trgovino pa grem kupit to ali ono" al pa "bencina mi je zmanjkal, dej nakaži hitro 30 EUR, ti vrnem doma" pri tej banki odpade. Kvečjemu z uporabo Flika se lahko rešiš. V glavnem res žalostna tale NKBM. Pri Abanki in NLB je blo vedno vse instant, pa predvidevam da povsod drugod tudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Boggs ()
Vuli ::
razen Flik te reši v taki situaciji.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Ja samo nujno plačilo je verjeno mišljeno za nakazila na drugo banko. Da bi moral uporabit nujno nakazilo in plačat 6 EUR za to da nakažeš nekomu, ki je komitent iste banke je tragikomično.
luky ::
Ja samo nujno plačilo je verjeno mišljeno za nakazila na drugo banko. Da bi moral uporabit nujno nakazilo in plačat 6 EUR za to da nakažeš nekomu, ki je komitent iste banke je tragikomično.
Pa še res je.
luky!
WizzardOfOZ ::
Če nakazujete denar med poznanimi fizičnimi osebami, ki jih imate v imeniku, pa bi radi da denar takoj pride na njihov račun, uporabljajte Flik.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Danes sem bil na NKBM in sem vprašal, kako je s prekinitvijo paketa Komplet. Sami ne vedo, kdaj lahko prekinem. Rekel sem, da želim uporabljati samo mobilno aplikacijo. Torej bi po ceniku, ki sem ga gledal doma, moral plačevati samo 2,5EUR za vodenje računa. Gospa na šaltru je nato rekla, da mobilno banko računajo 90 centov na mesec. V ceniku pa imajo navedeno takole:
Vodenje elektronske/mobilne banke
Elektronska banka 0,80EUR mesečno
Elektronska banka iz transakcijskega računa za mlade brez nadomestila
Mobilna banka brez nadomestila
Zdaj pa ne vem, kdo je tu nor. Ali pa namerno zavajajo komitente
Vodenje elektronske/mobilne banke
Elektronska banka 0,80EUR mesečno
Elektronska banka iz transakcijskega računa za mlade brez nadomestila
Mobilna banka brez nadomestila
Zdaj pa ne vem, kdo je tu nor. Ali pa namerno zavajajo komitente
grimth ::
Lahko nekdo razloži zakaj potrebujem mDenarnic@ za potrjevanje spletnih nakupov? Pri Abanki tega ni bilo potrebno, tam sem dobil SMS kodo za potrjevanje. Sama ibanga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grimth ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Če nakazujete denar med poznanimi fizičnimi osebami, ki jih imate v imeniku, pa bi radi da denar takoj pride na njihov račun, uporabljajte Flik.
Je problem če stara babica noče aktivirat FLIKA hoče pa tvoj denar na račun :D. Flik morata imeti oba aktiviran, sicer pa je odlična rešitev brez provizije za nakazila tudi izven svoje banke na druge slovenske banke. V 2021 prihaja še en evropski FLIK ko boš fliknil Portugalcu denar na njegovo banko iz NKBM brez provizij.
Lahko nekdo razloži zakaj potrebujem mDenarnic@ za potrjevanje spletnih nakupov? Pri Abanki tega ni bilo potrebno, tam sem dobil SMS kodo za potrjevanje. Sama ibanga.
Mislim da je to neka splošna direktiva in da so use banke začele to politiko spreminjati
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NejcSSD ()
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Je problem če stara babica noče aktivirat FLIKA hoče pa tvoj denar na račun :D. Flik morata imeti oba aktiviran, sicer pa je odlična rešitev brez provizije za nakazila tudi izven svoje banke na druge slovenske banke. V 2021 prihaja še en evropski FLIK ko boš fliknil Portugalcu denar na njegovo banko iz NKBM brez provizij.
provizij zaenkrat se ni. pocakaj da bodo bolj zaceli to uporabljat.
ne bo evropskega flika ampak bo instant payments. za sloveniji so ga ene banke ze uvedle, pocasi se bo uvedel za eu, swift pa tudi hoce nekaj podobnega uvesti za cel svet.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Evropski FLIK sem se jaz izmislil, ker se nisem mogel spomniti kratice/izraza iz članka, ki sem ga bral. Reče se mu takole
Trenutno banka zate plačuje Bankartu za vsako transakcijo FLIK okoli 4 cente se mi zdi.
SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst) je shema za pošiljanje in prejemanje takojšnjih čezmejnih plačil v evrih v 36 evropskih državah. Deluje 24 ur vsak dan, zagotavlja prenos sredstev v 10 sekundah in v višini do 100.000 evrov. Pri nas uporablja infrastrukturo TIPS (Target Instant Payment Settlement).
V Sberbank so SCT Inst podprli 7. 12. 2020 z omejitvijo 100.000 evrov, in sicer prek infrastrukture TIPS. Vse kanale za pošiljanje takojšnjih plačil bodo ponudili v prvem četrtletju prihodnjega leta. Dodatnih stroškov ne načrtujejo, ni pa še znano, ali bodo takojšnja plačila privzeta možnost ali zgolj dodatna. Pri Sparkasse pravijo, da se bodo v SCT Inst vključili vsak hip, in sicer prek TIPS. Gorenjska banka je SCT Inst med fizičnimi osebami že podprla brez dodatnih stroškov. NLB se bo v TIPS, ki bo jim bo omogočil pristop k čezmejnemu SCT, povezala kmalu. Podobno je formalno k SCT Inst pristopila tudi Intesa Sanpaolo.
Razen teh petih bank, ki že podpirajo SCT Inst, pa ostale banke že nudijo drugi sistem takojšnjih plačil, in sicer aplikacijo Flik, ki v Sloveniji omogoča hipno nakazovanje denarja iz mobilnih aplikacij med komitenti vseh bank (več v sosednjem članku).
Iz Unicredita so sporočili, da še niso pristopili k SCT Inst, so pa del plačilnega sistema BIPS IP za aplikacijo Flik. Deželna banka Slovenija vključitev v TIPS načrtuje za februar 2021, čemur bo sledil tudi SCT Inst. Podobno tudi Addiko banka ponuja takojšnja plačila prek Flika. V SKB so dejali, da bodo čezmejna plačila uvedli v letu 2021, trenutno pa imajo Flik.
Trenutno banka zate plačuje Bankartu za vsako transakcijo FLIK okoli 4 cente se mi zdi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NejcSSD ()
red365 ::
WaterBoy ::
Strokovnjaki zdavo
Zanima me ali je možno nastaviti kako da ni potrebno vsakič ko si top upam na revolutu denar, da vpisujem 3 mestno kodo in nato sms od vise?
Na abanki je bilo brez teh zadev, pa sem imel tam viso elektron.
Hvala
Zanima me ali je možno nastaviti kako da ni potrebno vsakič ko si top upam na revolutu denar, da vpisujem 3 mestno kodo in nato sms od vise?
Na abanki je bilo brez teh zadev, pa sem imel tam viso elektron.
Hvala
Mislim, da ne. Meni gre to na živce, pa zato polnim s Curve kartico preko Apple pay. Za android pa ne vem.
Yess ::
EU je odredila, da morajo biti spletna plačila 2 stopenjsko varovana in ne samo s sms kodo kot doslej. Ampak samo NKBM je tako flegma, da so potrjevanje vezali na njihovo obupno aplikacijo mdenarnic@, ki ima na googlu oceno 1.8 (okrog 80% ocen je 1 zvezdica), po vrhu vsega pa se je ne da naložiti na android, če ni vsaj 7.1. Pri NKBM se niti trudijo ne, da bi odgovorili, če sploh in kdaj bo omogočeno spletno plačevanje nam, ki si app ne moremo naložiti. Vglavnem, jaz menjam banko s koncem januarja, do takrat sem jim dal čas.
Vetrpiha ::
Yess ::
Mikrohard ::
Eno opozorilo glede "#1 spletne banke v Sloveniji". Predvčerajšnjim sem si nastavil SEPA plačilo za botrstvo z datumom izvedbe v februarju... hkrati sem pa izbral, da naj to plačilo ponovi še 11x (skupaj torej za eno leto). Ko sem potrdil plačilo, sem pogledal v zahteve in je bilo vse lepo razporejeno po mesecih. Drug dan sem pa opazil, da so vseh 12 nalogov izvedli takoj, ko je bilo možno. Danes zjutraj kličem na klicni center... tam prijazna punca reče, da ona nič ne more, da bo posredovala naprej, ter da me bodo poklicali nazaj. Cel dan nobenega povratnega klica. Niso resni...
So nam rekli, da 1.1. začnejo veljati nove kartice. To je sicer res, a so vmes pozabili poslati novo in tako dela še stara (kreditna od Abanke). Dobimo bojda nove, a ne vedo še kdaj.
Druga šlamparija:
Prej plačam nekaj preko spleta, potrdim nakup v aplikacijo NKBM, a glej ga zlomka. V mailu vidim obvestilo od trgovine, da me čakajo še vedno artikli v košarici.
Transakcije sploh ni bilo.
Tretji kiks: Na Telemachu naročim novi telefon, preko spleta plačam prvi obrok.
Plačilo uspešno, žal je Telemach zavrnil naročilo iz drugih razlogov. Kasneje vseeno naročilo bilo uspešno, Telemach je na strani tudi prikazoval uspešno plačan obrok.
Sedaj kaže, da ni plačano, NKBM aplikacija pa ne kaže nobenega odliva.
Šlamparija, da dobiš tumor v glavi
Druga šlamparija:
Prej plačam nekaj preko spleta, potrdim nakup v aplikacijo NKBM, a glej ga zlomka. V mailu vidim obvestilo od trgovine, da me čakajo še vedno artikli v košarici.
Transakcije sploh ni bilo.
Tretji kiks: Na Telemachu naročim novi telefon, preko spleta plačam prvi obrok.
Plačilo uspešno, žal je Telemach zavrnil naročilo iz drugih razlogov. Kasneje vseeno naročilo bilo uspešno, Telemach je na strani tudi prikazoval uspešno plačan obrok.
Sedaj kaže, da ni plačano, NKBM aplikacija pa ne kaže nobenega odliva.
Šlamparija, da dobiš tumor v glavi
Kreditne od Abanke bodo delale do poteka veljavnosti, lahko tudi še par let, to so povedali
gregor ::
meni še vedno ni jasno za katero kartico rabim mdenarnico
za kreditno ali debetno
ker sem v janurju naročil pri amazon, banggood, AE... z kreditno, pa nisem potreboval mdenarnice
tudi sms za potrditev nisem nikoli prejel do sedaj
LP
za kreditno ali debetno
ker sem v janurju naročil pri amazon, banggood, AE... z kreditno, pa nisem potreboval mdenarnice
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor ()
Kreditne od Abanke bodo delale do poteka veljavnosti, lahko tudi še par let, to so povedali
Potem niso vsem isto povedali.
za kreditno ali debetno
LP
Debetna potrebuje potrditev po sedanjih izkušnjah
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
red365 ::
EU je odredila, da morajo biti spletna plačila 2 stopenjsko varovana in ne samo s sms kodo kot doslej. Ampak samo NKBM je tako flegma, da so potrjevanje vezali na njihovo obupno aplikacijo mdenarnic@, ki ima na googlu oceno 1.8 (okrog 80% ocen je 1 zvezdica), po vrhu vsega pa se je ne da naložiti na android, če ni vsaj 7.1. Pri NKBM se niti trudijo ne, da bi odgovorili, če sploh in kdaj bo omogočeno spletno plačevanje nam, ki si app ne moremo naložiti. Vglavnem, jaz menjam banko s koncem januarja, do takrat sem jim dal čas.
Poleg tega so prodajali predplačniške kartice visa (samo za net), ki so brez pina in tudi ni potrebno imeti trr (tako nimaš dodatne kartice s pinom). sedaj pa moraš uporabljati njihovo aplikacijo kjer je treba vnesti pin pri registraciji. torej moraš biti nekakšen čarovnik, če hočeš da dela. seveda ne more delati.
izgleda je res najbolje se izogniti tej banki. že prej sem imel pri njih le virtualno, sedaj pa izgleda, da niso dorasli niti temu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: red365 ()
gregor ::
Potem niso vsem isto povedali.
za kreditno ali debetno
LP
Debetna potrebuje potrditev po sedanjih izkušnjah
ok, se pravi kartica s katero plačujem iz bankaneta različnim spletnim trgovinam (večinoma slo trg.), položnice oz v fizični trgovini na terminalu
bom moral, ko bo kaj časa, pogledati to zadevo
hvala
LP
za preko Paypala, Aliexpress ne boš rabu potrjevanja, za slo nakupe(spletne) pa v večni primerov, ja, če ne kar v vseh.
Paypal sem rabil potrjevanje v denarnici.
Meni dela Paypal brez potrjevanja, kar je super ker ne morem uporabljati mDenarnic@, zajebe ko je treba vtipkati pin, prej sem imel pri Abanki Visa Electron. Noben pin ne prime :). Drugace mBanka@net se mi zdi super, skoda da niso integrirali zadevo v isto aplikacijo.
Paypal sem rabil potrjevanje v denarnici.
ta prvo rundo, ko daš kartico noter, ja, pol naprej pa ne več
slott ::
Je komu uspelo apk mdenarnico nalozit in usposobit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slott ()
slott ::
Oz. prosim ce lahko kdo ekstrakta apk in ga deli v ZS?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slott ()
joze67 ::
Rias Gremory je izjavil:
Kot so drugi rekli, lahko jim očitaš stvari, da pa niso obvestili o novi številki TRRja je pa trolanje.
Pred leti sem zaprl TRR pri Abanki. No, bi ga, ampak zaradi varčevalnega računa nisem mogel. So ga predelali v osebni račun ali kaj že - imel je IBAN in bil je zastonj. Nič ne vem, da so ga prenesli ali preimenovali.
Mikrohard ::
Mehmed ::
Kdo ve slucajno kako se referenca na novih visa debetnih uporablja?
Vcasih si dal karkoli, sedaj jo moras iz kartice prepisat, ni pa tista klasicna oblika pa mi ne prime.
Vcasih si dal karkoli, sedaj jo moras iz kartice prepisat, ni pa tista klasicna oblika pa mi ne prime.
Prvič od kar je nkbm prevzela a banko sem naročal nekaj na ebayu. Na paypalu sem vnesel novo kartico in tudi mdenarnico imam na telefonu in obe (rdeča in bela kartica sta notri).
Na ebayu plačam in dobim sms da sem opravil spletni nakup in da si naj inštaliram mdenarnico??? Denar mi pa je tudi že odbilo z računa.
Takšen je sedaj postopek, ali spet nekaj ne štima?
Hvala
Na ebayu plačam in dobim sms da sem opravil spletni nakup in da si naj inštaliram mdenarnico??? Denar mi pa je tudi že odbilo z računa.
Takšen je sedaj postopek, ali spet nekaj ne štima?
Hvala
ne kompliciraj, dobro je
jimyboy ::
Iz banke so mi sporočili, da so upoštevali mojo reklamacijo in mi bodo vrnili 3.5 EUR nazaj.
lexy23_ ::
Glede na to da se ne da več denarja prenašati na mastercard kot je bilo to možno pri abanki, si je že kdo dvignil limit mastercarda? Na spletni banki ali mobilni aplikaciji ne vidim možnosti tako da se verjetno mora v poslovalnico?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21019 (2861) | delavec44 |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 56470 (5993) | cortez |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 115369 (34219) | Vetrpiha |
» | Visa debetna- spletni nakupiOddelek: Loža | 4645 (3809) | Egidij88 |
» | bank@net od NKBMOddelek: Pomoč in nasveti | 7099 (4034) | smacker |