» »

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici

««
13 / 20
»»

Yess ::

dsg114 je izjavil:

Sem probal napolnit revolut z VISO, za avtorizacijo ti pošljejo SMS, ne gre preko mDenarnice tako da to zaenkrat funkcionira...

To z rdečo debetno visa kartico?

red365 ::

katero aplikacijo mdenarnica je treba naložiti na telefon za predplačniško nkbm? mdenarnic@ ? to je tista, ki ima zelo slabo oceno?

dsg114 ::

Yess je izjavil:

dsg114 je izjavil:

Sem probal napolnit revolut z VISO, za avtorizacijo ti pošljejo SMS, ne gre preko mDenarnice tako da to zaenkrat funkcionira...

To z rdečo debetno visa kartico?

Tako je.

NejcSSD ::

red365 je izjavil:

katero aplikacijo mdenarnica je treba naložiti na telefon za predplačniško nkbm? mdenarnic@ ? to je tista, ki ima zelo slabo oceno?

Ja, meni sicer dela OK. Sem pa še vseeno imel raje Abanko tudi zaradi mesečnih stroškov, ki bodo zdaj 5eur + , prej dobre 3
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Netrunner ::

Kaj točno se je podražilo s prehoda iz abanke na nkbm ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Horas ::

paket (vodenje računa, spletna+mobilna banka, sms obveščanja, in še in še) je 4.99eur. če ne vzameš paketa te lahko na koncu vse skupaj pride 7-8eur če ne več.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Anney ::

Danes je bila spet kolona pred čakalnico v mojem kraju, verjetno zaradi trajnikov, no meni so vse vzeli, kot je treba, le da malo več (provizije, mislim, da prej jih nisem imel, ali pa tudi).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Kaj se je podražilo?

Abanka prej: 2,50 vodenje računa + 0,90 abamobi in abanet + varčevalni gratis + 1,50 ekstra visa electron s svojim računom skupaj 4,90.

NKBM sedaj: vodenje računa + spletne banke + varčevalni v paketu za 4,99 + predplačniška visa s predplačniškim računom pomojem da 2,50 mesečno skupaj 7,50

Banda smotana, se mi je zdelo da bo kaj takega ja. Menjava banke je tečna zadeva vendar je za razmislit o laternativah če sploh so.

misek ::

Kakšna je ta predplačniška visa s predplačniškim računom za 2.5 € ? A ni predplačniška kartica za 10€ z veljavnostjo 4 let?

Vuli ::

NejcSSD je izjavil:

Kaj se je podražilo?

Abanka prej: 2,50 vodenje računa + 0,90 abamobi in abanet + varčevalni gratis + 1,50 ekstra visa electron s svojim računom skupaj 4,90.

NKBM sedaj: vodenje računa + spletne banke + varčevalni v paketu za 4,99 + predplačniška visa s predplačniškim računom pomojem da 2,50 mesečno skupaj 7,50

kaj si pa paket spremijal, si mogu pustit strega. V ceniku je drgač predplačniška 10€ ob izdaji in to je to, če maš pa dodaten TRR samo za predplačnisko pol pa no comment.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

lotar123 ::

Netrunner je izjavil:

Banda smotana, se mi je zdelo da bo kaj takega ja. Menjava banke je tečna zadeva vendar je za razmislit o laternativah če sploh so.

Sem tudi sam gledal naokoli, pa je vse skupaj eno isto sranje. Ne vem vsaj meni je bila aplikacija Abanke in nekatere storitve top. Predvsem pogrešam prenos med računi, saj tukaj ne moreš iz s.p. prenesti na osebnega kot notranji prenos. Druga stvar, ki me moti je ne spreminjanje stanja v realnem času, vedno je zamik parih dni, kar sicer za nekatere ni moteče, meni pa je. Še kaj bi se našlo...

Pri meni je zaključek jasen, to kar sem imel na Abanki, ne bo več nikjer. Na Abanki sem bil v 10 letih mogoče 2x, tukaj sem jih v 14 dneh klical 5x.

jaz tudi pogrešam Abanko :(

Ne da se mi raziskovat trga kaj se najbolj splača. Nekateri pravijo da je delavska hranilnica ok, druki sparkase, tretji pa prisegajo na banke kot je n26

mancini ::

Sem placeval za mamo poloznice preko tel oz mbank. Prej si imel moznost da si videl skupen znesek poloznic. Zdaj tega ni ali pa jaz ne vidim/najdem.

Pol pa je to mobi banka leta. Ja pa kaj se

buneech ::

Horas je izjavil:

paket (vodenje računa, spletna+mobilna banka, sms obveščanja, in še in še) je 4.99eur. če ne vzameš paketa te lahko na koncu vse skupaj pride 7-8eur če ne več.

Js nimam paketa, pa kolkr vidm, bo prbližn enako pršl.
Abanka: vodenje 2,5EUR, Abanet/Abamobi 0,9EUR, SMS paket VP 2EUR
NKBM: vodenje 2,5EUR, BankaNet 0,8EUR, SMS 2EUR (verjetno 1EUR za kartico, 1EUR za obvestila za račun)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

jest10 ::

Vuli je izjavil:

kaj si pa paket spremijal, si mogu pustit strega. V ceniku je drgač predplačniška 10€ ob izdaji in to je to, če maš pa dodaten TRR samo za predplačnisko pol pa no comment.

Predplačniška ima svoj povezani TRR, ki pa je zastonj(zdej vprašanje kako dolgo je zastonj, če si nanj kaj nakazuješ)

red365 ::

tisti, ki imamo predplačniško visa kartico, ki ne dela več ... kakšna je najboljša rešitev s kavča? da kupujemo kar z nakazili iz trr? še kakšna druga?

vinaltor ::

Boggs je izjavil:

Ja, Aračun Elektronski (zraven je bila debetna kartica VISA Electron) je imel nadomestilo za vodenje računa 1,50 EUR, nadomestilo za uporabo spletne banke Abanet pa 0,61 EUR. Komitenti, ki so imeli samo ta račun pri Abanki imajo zdaj pri NKBM tako imenovan "Predplačniški račun" skupaj z belo VISA predplačniško kartico. Ta predplačniški račun po zagotovilih NKBM-ja NIMA vodenja, torej plačaš samo 0,80 EUR mesečno za uporabo spletne banke Bank@Net/mBank@Net. Se pravi bi moralo biti vse skupaj cenejše kot prej pri Abanki. Jaz nisem mogel verjeti, pa sta mi dve svetovalki tako rekli. Sem mislil, da bom za vodenje transakcijskega računa na katerega je vezana predplačniška VISA plačal 2,50 EUR na mesec. Ampak baje je to samo pri tistih, ki imajo rdečo debetno VISA in ne pri tistih, ki imamo belo VISO s predplačniškim računom. OK, cool, bomo videli konec meseca.

Hvala za tale zapis! Takoj tisti dan sem si šel v poslovalnico uredit spletno banko. Vodenje predplačniškega so rekli, da je brezplačno, za spl. banko bomo videli, če bo 80-90 centi ali bo tudi zastonj.

jest10 je izjavil:

2000€ je omejitev na kartici, ne na povezanem računi, ki je za kartico. Koliko je omejitev na tem, nimam pojma(na mail pa mi že 1 teden niso odpisali)
0,8€ za spletno banko plačaš samo, če jo uporabljaš za plačila. Samo za vpogled naj bi bila zastonj(tako vsaj piše na njihovi strani)

Super!

Boggs je izjavil:

A je kdo z mobilnim telefonom pri ponudniku T-2 mogoče?

Opazil sem, da če kličem na NKBM klicni center 080 17 70 iz mobilnega telefona s SIM kartico od T-2, me NKBM odzivnik po izbiri opcije 2, 2 enostavno prekine. "Za vaš klic se vam iskreno zahvaljujejo, vaša Nova KBM." in konec. Ne gre naprej do svetovalca.

Če kličem iz T-2 stacionarne številke ali pa iz mobilnega telefona drugega operaterja, potem pa po menijski izbiri 2, 2 odzivnnik predvaja sporočilo "Spoštovana stranka nekdanje Abanke..." in potem dalje do svetovalca.

Naj po možnosti nekdo ki ima mobilno telefonijo pri T-2 še sam sproba pa pove če pride skozi. Meni je ratalo samo prvi dan ko sem klical, 6. januarja, potem pa nikoli več.

Tudi če izbereš 2 ali 3, te vrže dol. Samo prvič, okoli 6. 1., me je pustilo skozi.
Klical s stacionarnega, dobil vezo, a kaj, ko me nazaj nihče nikoli ni poklical. :) Še dobro, da sem vse rešil v poslovalnici in sedaj brezplačno uporabljam banko :D

Rias Gremory ::

lotar123 je izjavil:

Predvsem pogrešam prenos med računi, saj tukaj ne moreš iz s.p. prenesti na osebnega kot notranji prenos.

[izbrisan del komentarja]

Si prepričan? Dejansko še nisem testiral, čemu imajo potem interni nalog?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Ravnokar preveril, sicer nisem potrdil naloga ampak je res da je provizija 0.38€, ročno moraš vnesti svoj račun kot prejemnika. Pri Abanki si v internem nalogu dobil na voljo vse račune, prenos je bil brezplačen. Pod zavihkom "prenos med računi" imam pod "prejemnik" na voljo samo varčevalni račun. Super.

AnubisOfDoom ::

Kako tocno funkcionira predplacniska VISA kartica pri NKBM? Ali je potrebno obenem imeti tudi TRR pri NKBM za potrebe te kartice, ali je mehanizem polnjenja drugacen?

Zgodovina sprememb…

Boggs ::

AnubisOfDoom je izjavil:

Kako tocno funkcionira predplacniska VISA kartica pri NKBM? Ali je potrebno obenem imeti tudi TRR pri NKBM za potrebe te kartice, ali je mehanizem polnjenja drugacen?

Skupaj s predplačniško kartico VISA dobiš transakcijski račun (TRR), ki se mu reče "Predplačniški račun". Je v bistvu običajen transakcijski račun s katerega potem polniš predplačniško VISA kartico tako, da denar preneseš iz tega TRR-ja na kartico. Lahko pa na kartico nakažeš denar tudi "od zunaj", npr. iz neke druge banke. To narediš z UPN/SEPA nakazilom na tvoj TRR s tem da pod referenco vpišeš "sklic" številko, ki je napisana na hrbtni strani kartice. Denar bo tako najprej prišel na tvoj TRR in se potem avtomatsko premaknil na kartico.

Aha, se pravi imajo samo interno neke omejitve, da tega predplacniskega racuna ne uporabljas v druge namene? Drugace ti ga verjetno spremenijo v nek drug paket. Ali lahko kdo potrdi, da je skupna cena tega samo 10 EUR za celotno obdobje kartice?

Ja predplačniški račun naj bi uporabljal samo za občasne transakcije in spletne nakupe. Če bi gor začel prejemat redne prilive kot so plače ali socialne transferje potem bi te verjetno kontaktirali in ti ga spremenili v navadni osebni transakcijski račun. Je pa omejitev prometa na tem računu 2000 EUR na mesec. Vodenje računa je brezplačno, spletna in mobilna banka pa sta 0,80 EUR na mesec. 10 EUR je pa obnovitev kartice vsake 4 leta al kolk je že.

fikus_ ::

Fizična kartica 10€/4leta, virtualna je bila 6€/4leta. Če vitualna še obstaja, pa ne vem.

@anubis
Zgleda tako. Glej stran 2 https://www.nkbm.si/downloadfile.ashx?f...

Ne me jemati za besedo, banko 24/7 poskušajo izmolsti vsak cent od komitentov. Rezervni deli za drage avte stanejo!

Hvala za odgovore. Z obstoječim bančnim računom sem zadovoljen, iščem samo enostavno pot do dodatne kartice za primer kraje ali nedelovanja kje v tujini.

Rias Gremory je izjavil:

Ravnokar preveril, sicer nisem potrdil naloga ampak je res da je provizija 0.38€, ročno moraš vnesti svoj račun kot prejemnika. Pri Abanki si v internem nalogu dobil na voljo vse račune, prenos je bil brezplačen. Pod zavihkom "prenos med računi" imam pod "prejemnik" na voljo samo varčevalni račun. Super.

V internem ni provizije, tudi na nkbm ne.

Se opravičujem, nisem napisal ključnih podrobnosti.
Poleg osebnega imam tudi poslovni (sp) račun (na Abanki sem imel nek podjetniški paket), z katerega interni prenos sredstev NI možen. Prav tako tudi ni možen interni prenos na ta poslovni račun.

Glede Abanke in stroška internega plačila (0€) vzamem nazaj. Moram preveriti, če je bilo res zastonj, čisto možno da so že na Abanki vzeli 0,38€ za interno transakcijo.

EDIT:
Še tole prilepim, da ne bo koga presenetilo:
Spoštovani,
obveščamo vas, da bomo v torek, 19. januarja 2021, med 23. in 24. uro opravljali redna vzdrževalna dela.
V tem času spletna in mobilna banka Bank@Net/mBank@Net in ne bosta dostopni.

Zgodovina sprememb…

jimyboy ::

Mene so danes ogoljufali za 3.5 EUR !

Prej sem imel Viso debetno pri Abanki, občasno sem dobil kako nakazilo na IBAN. Imel sem tudi nekaj malega prihrankov.

Zdaj sem dobil belo predlačniško debetno. Že decemra sem rekel da te nočem vendar mi je zagotovila da bo enako kot ona če ti gdo nakaže na IBAN. On denar bo pa normalno na tej novi.

Zdaj sem imel dve nakazili na IBAN, vendar mi je na bankomatu kazalo samo denar od prejšne kartice. Novih nakazil pa ne. Grem na banko in nova nakazila na IBAN so na računu ki ga na bankomatu ne vidiš. On denar ko ga pa vidiš na bankomatu so pa prestavili na račun za spletne nakupe.

Rečem da naj zaprejo račun in mi niso povedali da je prenakazilo na isti kartici 3.5 EUR provizije. To je na denar od prej, ki bi ga lahko itak dvignil na bankomatu ali banki. Denar od dveh nakazil pa ni provizije.

Samo prej mi je povedala da bo to interno nakazilo na moj varčevalni račun, ki ga imam tudi pri njih. Če bi vedel da bo provizija bi prej dvignil in potem zapru račun !

Dvakrat mi narobe povejo kako delujejo kartice, čakam skoraj uro pred banko, potem pa govorijo, da se mi gre za 3.5 EUR.

Dobesedno te imajo za norca, juti grem k vodji poslovalnice, si bom vzel čas zanalašč ne bom postil da nategujejo folk !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

Največja sramota je pa to, da mi je uslužbenka hotela iz lastnega žepa plačati 3.5 EUR. Seveda sem to zavrnil.

8-O Tole je pa bolano in upam, da ne kaže na kakšne kršitve delovnega razmerja.

jimyboy, če po ceniku NKBM iščeš "3,50" boš med parimi zadetki našel tega:

Prenos iz predplačniškega računa na transakcijski račun pri Novi KBM:
Preko spletne banke: brez nadomestila
Preko bančnega okenca: 3,50 EUR

To je postavka za prenos iz tvojega predplačniškega računa (ki si ga hotel potem zapret) na tvoj drug račun (varčevalni). Če bi bil tvoj predplačniški račun prazen, bi ti pa verjetno račun izstavila in zahtevala plačilo z gotovino, ker si pač to delal na okencu v poslovalnici. Gre torej po ceniku.

"Predplačniški račun" = "TRR" + "predplačniška kartica"

Kartica ni direktno povezana s TRR ampak moraš ročno prenest denar iz TRR na kartico. Če daš kartico v bankomat ti seveda pokaže samo stanje na kartici. Če hočeš videt stanje na TRR moraš uporabit spletno ali pa mobilno banko (v teh dveh vidiš stanje TRR-ja in kartice).

Ne vem kakšne račune imaš/si imel oz. kakšnega si hotel, ampak verjetno bi lahko samo rekel, da naj ti preoblikujejo predplačniški račun v navaden osebni račun (TRR občana) in ti belo VISA predplačniško kartico zamenjajo z rdečo debetno VISO. To bi bilo potem isto kot si imel prej na Abanki (debetna VISA vezana direktno na TRR), če je to to kar si hotel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boggs ()

slott ::

Horas je izjavil:

slott si dobil pin s kartico? ali si potem dal zahtevek za pin? stari pin ne dela?

Ko se je dobil novo kartico je pisalo, da naj bi bil veljaven star pin od prejsne kartice. Ker ni bil, se je slo na nkbm in so brezplacno poslali novega. Ampak. Prejeto sele kot ze receno, po 2t.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: slott ()

Dobil sem odgovor zakaj trajajo transakcije med računi na Abanki (ali svojimi ali med znanci) več kot nekaj sekund, kot je bilo včasih.
Prešli smo na nekaj minut, mogoče včasih tudi ura ali dve.

Zahvaljujemo se vam za vaše sporočilo ter se vam hkrati iskreno opravičujemo za morebitne nevšečnosti in poznejši odgovor. Trenutno obravnavamo povečano število elektronkah sporočil.

Denar si lahko prenesete med svojimi računi (razen iz računa samostojnega podjetnika), med pooblaščenimi računi drugih ali na varčevalnik, varčevanja in predplačniško kartico Visa. Račune lahko spreminjamo ob kliku na 'Prenos z' ali 'Prenos na'. Prenos med mojimi računi ni vezan na plačilno promet, tako vam je storitev na voljo 24 ur na dan, samo nakazilo pa je izvedeno v nekaj minutah.

Dober dan ::

Evo dečki, danes so mi zrihtali Flik. Rabli so okoli teden dni.. kr hitro ane? :))

Boggs ja tako je kot si povedal. Ampak denar ki je bil na kartici je bil danar, ki sem ga imel prej na TR na stari kartici. Od januarja so ga pa oni dal na preplačniško.

Ob zaprtju bi mi morala povedati da bo provizija ampak mi ni, saj bi lahko jaz ta denar prej dvignil brez provizije in potem zapru račun.
Ona mi je šla pa prekanazovati iz predplačniškega nove kartice na TR nove kartice in iz TR nove kartice na stari varčevalni račun ki nima kartice in sem ga tudi že prej imel pri njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

janezvalva ::

lotar123 je izjavil:

Mene predvsem moti prikaz stanja. Pri Abanki, ko si izvedel plačilo, predvsem s kartico se je avtomatsko poznalo na stanju. Tukaj pa imaš stanje, razpoložljivo stanje, včasih se mi zgodi, da je razpoložljivo stanje dejansko večje od stanja in tako dalje. Je tak problem knjižbo izvesti v realnem času. Vse ostalo meni deluje, to je edino kar me nervira :)

če plačuješ po naših trgovinah z viso, potem so ti zneski še ene par tednov "rezervirani".
če plačuješ online po tujih trgovinah, potem ni problemov.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

jimyboy, ja, razumem, jaz sem neumnost napisal prej. Če bi bil tvoj račun prazen ne bi blo treba nič prenakazat in s tem ne bi nastali stroški 3,50 EUR.

janezvalva je izjavil:

če plačuješ po naših trgovinah z viso, potem so ti zneski še ene par tednov "rezervirani".

Ful moteče! Jaz imam še od 07.01.2021 "V obdelavi" postavko od PAYPAL, ko sem kartico dodal v PayPal in so mi naredili tisto standardno začasno bremenitev za 1 USD (0,82 EUR). Ta druga postavka "V obdelavi" je EUROSPIN od 19.01.2021 in tretja od enega AliExpress naročila zgodaj danes. Pa ne bom zdaj tega gledal res dva tedna, lol? Me živčnega dela. :)) A je to enako povsod, tudi na debetnih VISA karticah ali samo na predplačniških? Kakor vem ni razlike med temi karticami kar se tiče plačevanja, ampak vseeno vprašam.

Dobil sem še dva odgovora na počasnost transakcij znotraj banke napram Abanki.

ODGOVOR1
Spoštovani,
zahvaljujemo se za vaše sporočilo.

Zahteve, ki jih oddate s pomočjo prenosa med računi, se obdelujejo sicer avtomatsko, vendar v najkrajšem možnem času. Takojšne izvršitve plačil pri Novi KBM ne zagotavljamo.

ODGOVOR2
hvala za vaše vprašanje.
Prenos med računi trenutno poteka dlje, kot je bilo to v Abančnih sistemih, kot ste omenili. Opozorjeni smo že na to, upamo da se v prihodnosti ta čakalni čas bistveno skrajša.

Vuli ::

Boggs je izjavil:

janezvalva je izjavil:

Ful moteče! Jaz imam še od 07.01.2021 "V obdelavi" postavko od PAYPAL, ko sem kartico dodal v PayPal in so mi naredili tisto standardno začasno bremenitev za 1 USD (0,82 EUR). Ta druga postavka "V obdelavi" je EUROSPIN od 19.01.2021 in tretja od enega AliExpress naročila zgodaj danes. Pa ne bom zdaj tega gledal res dva tedna, lol? Me živčnega dela. :)) A je to enako povsod, tudi na debetnih VISA karticah ali samo na predplačniških? Kakor vem ni razlike med temi karticami kar se tiče plačevanja, ampak vseeno vprašam.

lih 14 dni ne, ampak tudi jaz opažam Pos transakcije na spletni banki, da so kar en čas "v obdelavi". konc koncev verjetno nima veze, itak ti odbije tko al tko.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Kvinta ::

Evo še ena šalabajzerska hvalabogu da sem menjal banko :D

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bomo s 1. februarjem 2021 prenehali poslovati z gotovino z naslednjimi tujimi valutami:

Bolgarski lev - oznaka valute BGN
Danska krona - oznaka valute DKK
Norveška krona - oznaka valute NOK
Ruski rubelj - oznaka valute RUB
Švedska krona - oznake valute SEK
Poljski zlot - oznaka valute PLN
A.C.A.B

Dober dan ::

Kdo uporablja Eračune: Zdajle se mučim dodati Vzajemno in pa Summit Leasing. Za vzajemno vpišem številko, ki se začne na G. Tako, kot je zahtevano, ampak vseeno zavrne? Ima mogoče kdo Summit, pa mogoče ve, katera j****a številka je številka računa? Savo, in telekom je prijelo iz prve.

MisterR ::

Kvinta je izjavil:

Evo še ena šalabajzerska hvalabogu da sem menjal banko :D

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bomo s 1. februarjem 2021 prenehali poslovati z gotovino z naslednjimi tujimi valutami:

Bolgarski lev - oznaka valute BGN
Danska krona - oznaka valute DKK
Norveška krona - oznaka valute NOK
Ruski rubelj - oznaka valute RUB
Švedska krona - oznake valute SEK
Poljski zlot - oznaka valute PLN

Žal bodo tudi druge banke sledile z umiki gotovinskega poslovanja s temi (in podobnimi) valutami.
NLB bo obdržala RUB to pa je to.

Kvinta ::

To je dobro mam Nlb druga kot RUB pa PLN pa tak ne rabim ..... pravzaprav v Avstriji v bilokero banko greš majo vse aktualne valute.
A.C.A.B

Horas ::

Dober dan je izjavil:

Kdo uporablja Eračune: Zdajle se mučim dodati Vzajemno in pa Summit Leasing. Za vzajemno vpišem številko, ki se začne na G. Tako, kot je zahtevano, ampak vseeno zavrne? Ima mogoče kdo Summit, pa mogoče ve, katera j****a številka je številka računa? Savo, in telekom je prijelo iz prve.

take stvari se da na trajnike.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

luky ::

Horas je izjavil:

Dober dan je izjavil:

take stvari se da na trajnike.

Ni nujno.
luky!

Če se ne motim, trajniki stanejo. E-račun ne (vsaj pri Abanki ni).

Groot ::

Rias Gremory je izjavil:

Če se ne motim, trajniki stanejo. E-račun ne (vsaj pri Abanki ni).

E-račun resda ne stane nič, ampak z njim tudi dosežeš zgolj to da dobiš račun direktno v spletno banko in je posledično plačilo lažje. Je pa še vedno potrebno plačati, kar pomeni (praviloma) 0,38 eur stroška za UPN nalog.

Sepa direktna bremenitev (ne mešat s trajnikom, tisto je zastarela stvar ki je v praksi skorajda ni več) na drugi strani avtomatizira tudi plačilo samo in je praviloma tudi cenejša. Konkretno na NKBM če se ne motim stane 0,23 eur na nalog.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()
««
13 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11921089 (2931) delavec44
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

19056548 (6071) cortez
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

330115470 (34320) Vetrpiha
»

Visa debetna- spletni nakupi