Forum » Pomoč in nasveti » crknila grafična kartica
crknila grafična kartica
ViperR ::
Pozdravljeni.
Na sedaj ze 12 let starem računalniku je crknila grafična kartica, sedaj me pa zanima najboljši način, da to rešim.
računalnik:
i7 920 2.66GHz
P6T Deluxe v2
ATI Radeon 5870 1gb
6gb rama ddr3
HDD diski
toughpower 1200W napajalnik
matična in procesor sta vodno hlajena, ohišje cooler master haf 932
Že iz vidika porabe elekrtike, koliko je smiselno uporabljati tak računalnik in kakšna je razlika v mesečni porabi v primerjavi z novejšimi bolj varčnimi računalniki?
- Kupim rabljeno grafično in računalnik uporabljam naprej, najceneje, vprašanje pa je koliko časa bo računalnik še zdržal?
- Prodam - je računalnik glede na starost sploh še kaj vreden, in kupim nov(ali rabljen) - tam do 1000€.
- Mogoče kakšen boljši laptop pa priklopim na monitor?
Računalnik uporabljam bolj malo, večinoma za internet, youtube, parkrat na teden odigram kakšno igro(Lol, cs:go), mogoče ga bom v prihodnosti uporabljal za gledanje filmov na TV
Hvala za nasvete in lep pozdrav, Viper
Na sedaj ze 12 let starem računalniku je crknila grafična kartica, sedaj me pa zanima najboljši način, da to rešim.
računalnik:
i7 920 2.66GHz
P6T Deluxe v2
ATI Radeon 5870 1gb
6gb rama ddr3
HDD diski
toughpower 1200W napajalnik
matična in procesor sta vodno hlajena, ohišje cooler master haf 932
Že iz vidika porabe elekrtike, koliko je smiselno uporabljati tak računalnik in kakšna je razlika v mesečni porabi v primerjavi z novejšimi bolj varčnimi računalniki?
- Kupim rabljeno grafično in računalnik uporabljam naprej, najceneje, vprašanje pa je koliko časa bo računalnik še zdržal?
- Prodam - je računalnik glede na starost sploh še kaj vreden, in kupim nov(ali rabljen) - tam do 1000€.
- Mogoče kakšen boljši laptop pa priklopim na monitor?
Računalnik uporabljam bolj malo, večinoma za internet, youtube, parkrat na teden odigram kakšno igro(Lol, cs:go), mogoče ga bom v prihodnosti uporabljal za gledanje filmov na TV
Hvala za nasvete in lep pozdrav, Viper
Argica ::
Če je to slučajno še AGP you're d00med. Drugače pa vzem eno rabljeno za 10€ max pa prodaj že.
Tole je že prestaro...1200w za tole?
Če je to slučajno še AGP you're d00med. Drugače pa vzem eno rabljeno za 10€ max pa prodaj že.
Mislim, da ni AGP. Imam tudi 850W napajalnik ampak takrat ni bil dovolj. Procesor je bil navit na 4.00GHz, verjetno sem zaradi tega menjal se ne spomnim vec.
Valvoline ::
Ajaj, to bo komot laufalo na vsakem spodobnem 500w napajalniku. Ne pretiravat z navijanjem, 3.2-3-3ghz z nizjo voltazo pa je. Noter ruknes eno 1050ti ce ti je pomembna poraba, al pa kako rx570, oboje dobis rabljeno 50-60e, se vedno spodobna zadeva za 1080p v kombu s tem cpujem. Nabavis se dodatnih 3x2gb rama,tudi za drobiz. Skupna poraba v nobenem primeru ne bo sla cez 350-400w.
agp pa i7? LOOl, Agp je prakticno koncal pri p4 ze.
Če je to slučajno še AGP you're d00med. Drugače pa vzem eno rabljeno za 10EUR max pa prodaj že.
agp pa i7? LOOl, Agp je prakticno koncal pri p4 ze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kaj maš napajalnik s 50% izkoristkom al kaj?
Ne 87%.
Drugace pa grafa ati radeon hd 4870X2 ima power draw rated at 286W, i7 1st gen. Pa 166W. Ce se prav spomnim, se mi je racunalnik v polni obremenitvi pri navijanju z 850W napajalnikom sesuval.
Zato pa se mi zdi vprasanje glede porabe elektrike zelo pomembno, da se pravilno odlocim, glede na to, da sem primoran v menjavo (vsaj) graficne.
Horas ::
prodat pa kupit novo. treba s cajtom naprej
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Mislim da novejše verzije Win 10 niso kompatibilne s tem cpu-jem.
LOL. ne trolat neumnosti.
To je se vedno odlicen 8 nitni procesor, kljub starosti je prava zverina, vse novejse igrce bodo laufale bp ce nadgradi grafo in doda se 3x2gb rama (ti imajo triple channel) .Poraba pri brskanju, filmckov, yt itn se bo gibala med 50-100w, med gamingom max 300-350w.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kaj maš napajalnik s 50% izkoristkom al kaj?
Ne 87%.
Drugace pa grafa ati radeon hd 4870X2 ima power draw rated at 286W, i7 1st gen. Pa 166W. Ce se prav spomnim, se mi je racunalnik v polni obremenitvi pri navijanju z 850W napajalnikom sesuval.
Zato pa se mi zdi vprasanje glede porabe elektrike zelo pomembno, da se pravilno odlocim, glede na to, da sem primoran v menjavo (vsaj) graficne.
Stare graficne so pozresne, 1050ti porabi max 70-80w stroma, rx570 pa 120-130w, to je med gejmanjem, drgac pa 5-10w za desktop zadeve.
ps te pa si mel nek klump 850w napajalnik, to se ne bi smelo se pri 500w napajalniku sesuvat.
Zgodovina sprememb…
Pa ne pretiravaj z navijanjem, 3.3ghz 24/7 je optimalno za tak cpu, da bo normanla poraba in temperatura ter stabilno delovanje. Seveda mors pravilno se voltazo nastavit, glih tolk da bo dovolj za stabilnih 3.3ghz
Zgodovina sprememb…
opeter ::
6 GB RAMa danes ni baš neki luksuz. Če bi imel vsaj ene 8 GB. Pri trojnem kanalu imaš lahko 3 x 4GB (12) ali 3 x 8 GB (24 GB).
Razlika je velika. Seveda pa odvisno od komponent. Lahko je tudi ni.
Ne vem, če je to ravno pametno pri takšni porabi.
Razlika je velika. Seveda pa odvisno od komponent. Lahko je tudi ni.
Ne vem, če je to ravno pametno pri takšni porabi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Riff ::
kašne nebuloze gor haha sm se pa res dobr nasmjela a je grafična na AGP vodilu ? hmm smo leta 1999 al pa 2002 :)ne :D , , proc ne podpira win10 :):)) ta je pa tud dobra haha :)
dj nabav si kašno rableno GTX 660, lahko pa tud GTX 1060 če jo dobiš po noralni ceni ali pa RX 460 ali 470 kj v tem rangu, če pa res ni sile potem je pa tud že GTX 650 dovolj
dj nabav si kašno rableno GTX 660, lahko pa tud GTX 1060 če jo dobiš po noralni ceni ali pa RX 460 ali 470 kj v tem rangu, če pa res ni sile potem je pa tud že GTX 650 dovolj
hojnikb ::
btw, ddr1 in agp je bil prisoten se pr core2 duo procih :)
https://www.asrock.com/mb/via/775dual-v...
katerega povozi ze vsak 4 jedernez narejen v zadnjih 7-8 letih. 920 gre pocasih proti core2 platformi, katera je danes useless za moderne spile.
To je se vedno odlicen 8 nitni procesor, kljub starosti je prava zverina, vse novejse igrce bodo laufale bp ce nadgradi grafo in doda se 3x2gb rama (ti imajo triple channel) .Poraba pri brskanju, filmckov, yt itn se bo gibala med 50-100w, med gamingom max 300-350w.
katerega povozi ze vsak 4 jedernez narejen v zadnjih 7-8 letih. 920 gre pocasih proti core2 platformi, katera je danes useless za moderne spile.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Jarno ::
btw, ddr1 in agp je bil prisoten se pr core2 duo procih :)
Sem imel to exsotiko, da sem lahko recikliral rame in grafično s P4 platforme, ko sem nabavil C2D.
Ob prvi priložnosti menjal za čistokrvno DDR2/PCIe gigabajtko.
Procesor sicer še ni za odmet, če pa ti že gre na živce in imaš €€, potem le veselo naprej.
#65W!
Hvala vsem za odgovore.
Torej kakor razberem je najboljša izbira nakup rabljene grafe in dodatnih 6gb rama, pa bo računalnik še funkcioniral par let.
Torej kakor razberem je najboljša izbira nakup rabljene grafe in dodatnih 6gb rama, pa bo računalnik še funkcioniral par let.
aerie ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računailnika - vprašanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4322 (3007) | c00L3r |
» | Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9629 (7990) | techuser |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Kaj kupiti | 149039 (84698) | Riff |
⊘ | Budget pc ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 29792 (27223) | krneki0001 |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13268 (8902) | Napajalc |