» »

Napajalnik

Napajalnik

«
1
2 3

dejanslo ::

Po cca 5 letih mi je crknil napajalnik firme LC Power moči tam okoli 400-500W, pa sem malo brskal po oglasih in ugotovil, da me nov LC Power 550W pride slabih 40e, medtem ko ljudje tukaj prodajajo rabljene napajlnike drugih firm z manjšo nazivno močjo (oz tu nekje) za približno enak denar.

Zanima me, ali so LC Power slabi napajalniki in so zato cenejši? Se splača kupiti kakšno dražjo firmo (na dolgi rok)? Katere firme so potemtakem boljše? Ali je katera firma znana po tem, da so njihovi izdelki tišji od konkurence? Je varno kupovati rabljene napajalnike? Kateri izdelek moči do 500 (+/-100) W mi priporočate? Price does matter, rabim pa zanesljivost.

Hvala :)
There`s More Than One Way To Do It

ST-777 ::

Napajalnik je ena od najbolj pomembnih komponent v PC-ju. Slabi in ceneni napajalniki ne dajejo tako stabilne napetosti, kot dražji priznanih firm. Zato je pametno porabiti za napajalnik precej več kot 40€.

THERMALTAKE Toughpower W0116RE 750W za okrog 100€ se mi zdi zelo dober, pa še modularne kable ima. Pred nakupom poglej kakšen test, ki je objavljen na internetu.

Poleg THERMALTAKE so še druge dobre firme napajalnikov: SUPERMICRO, ENERMAX.

fire_3 ::

Kato ::

Nazivna moč je bullshit podatek , bolj pomembna je učinkovitost, stabilnost linij , kok amperov ima na 12V liniji. Sej verjetno ti nekaj pove ,da lahko kupiš LC 550W za 40€ medtem ,ko pa za Corsaira 450W plačaš pa 70€?

Ta obsesija s Watti dejansko uničuje napajalnike. Večina nas ima računalnike ,ki porabijo 200W na full loadu, okoli 100W pa v idlu. Za nas bi recimo 300-350W napajalnik zadoščal. Ampak trenutno je tak napajalnik zelo težko dobiš, ker proizvajalci kvalitetnih napajalnikov preprosto ne morejo prepričati kupcev ,da je bolje kupiti "šibkejši" kvaliteten napajalnik ,kot pa "močnejši" nekvaliteten. Eden od razlogov za to trditev je ,da so "močnejši" manj učinkovit pri nizkih obremenitvah kot pa "šibkejši". To ima seveda posledice (višji račun za elektriko, hitrejše vrtenje ventilatorja). Posledica te želje po moči je ,da so proizvajalci kvalitetnih napajalnikov začeli proizvajati skoraj izključno 500+ napajalnike.
Zakaj je to slabo? Zato ,ker so nekako nehali izboljševati učinkovitost. Dve leti star napajalnik 350W, od kvalitetne firme, ima enako učinkovitost(tu govorim v tem uporabnem razponu 100-250W) kot najnovejši 500W (tudi od kvalitetne firme). Torej tu se je nekako razvoj ustavil. Če ne bi bilo te norije s Watti, bi sedaj lahko imeli recimo 350-400W napajalnike s 90% učinkovitostjo (to se da hladiti pasivno).
Kvalitetne firme so drugače Enermax, Corsair, Tagan, Antec, Seasonic.
Povej kakšen sistem imaš pa ti svetujem napajalnik, pa povej ,če zadevo nameravaš še "upgradat"

loler ::

sam eno vprašajne imam ker je lih tema od napajanlnikov: http://www.pcplus.si/strojna-oprema/nap... vs. http://www.elektronika.si/product_info....

povejte use kar veste o teh dveh napajalnikih (kvaliteta,učinkovitost,...)

lp

Utk ::

Nazivna moč je bullshit podatek , bolj pomembna je učinkovitost, stabilnost linij , kok amperov ima na 12V liniji. Sej verjetno ti nekaj pove ,da lahko kupiš LC 550W za 40€ medtem ,ko pa za Corsaira 450W plačaš pa 70€?


Meni pove to, da nekdo nateguje. Pred 10 leti si kupil 300w napajalnik za 7 jurjev skupaj z ohišjem in je stvar delala, zakaj bi blo danes kaj drugač? Računalnik danes rabi malo več moči, ampak cene napajalnikov so šle pa tudi malo dol. Če nimaš glih 5 radeonov not. Če čez 5 let crkne pa lep hudič, še zmeraj si profitiral.

Obstaja kak (čim) manjši napajalnik za normalno ceno? Moč ni pomembna.

MadMax ::

loler,
LCja se jaz ne bi preveč dotikal (550W različica mi je kmalu po izteku garancije skurila 5 diskov...).
Poleg tega se mi ne daje več denarja za slabšo robo, v primerjavi s Corsairom (CWTjem inside).

No, natanko tega Corsaira imam zdaj cca 1 teden, potem ko je v mukah izdihnil Yesico Silentcool 560.... Pa je prasec pred leti koštal 32 jurjev SITnih takratnih, tako da... Tudi cena ne pove veliko, tudi če je 150EUR...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Blinder ::

Pa rabljenga kupi ce rabis svoh. Tisti so poceni:D Tudi jas mam nekaj rabljenih ki so za v prodajo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Kato ::

No sej lahko še vedno kupiš ohišje za 40-50€ in dobiš zraven 400W napajalnik. Samo lahko smatraš da je to ena poceni kitajska roba. So pa tudi ohišja pri katerih dobiš zraven kvaliteten napajalnik (Antec, Chiftec) samo to stane pa 100€.

=Exceed= ::

Samo lahko smatraš da je to ena poceni kitajska roba. So pa tudi ohišja pri katerih dobiš zraven kvaliteten napajalnik (Antec, Chiftec) samo to stane pa 100€.


In vsi ostali so "Dojčland Dojčland iber ales"? Kupiš napajalnik, naviješ sistem in pogledaš kakšna odstopanja napetosti na posamzni liniji ta ima( no ni ravno treba naviti sistema). Vse drugo je odveč. Meni LC 550 služi odlično, če si pa lahko privoščiš pa kupi kakšno zveneče ime. Se boš bolje počutil!

dejanslo ::

Hvala vsem za odgovore! Žal pa takrat nisem imel časa čakati in sem šel kar v trgovino. Na koncu sem pristal s 500W Antecom z modularnim priklopom za 33€. Drugače pa to poganja AMD64 3000+ (Venice)@2340Mhz, 2GB DDR2, gf 6600GT, 2x HDD z ventilatorji, vse skupaj pa je na MSI-jevi NEO4F Platinum plati. V prihodnosti zna ta kišta služit kot kak domači strežnik za backupe, htpc ali kaj takega, zato sem razmišljal le o nakupu kake boljše grafe (, da bi pomagala pri predvajanju HD filmov, saj ta conf težko prebavi to, če ima še kaj drugega za počet) in pa dodatnih diskih.
There`s More Than One Way To Do It

Kato ::

Glej Exceed s tem "poceni kitajska roba" nisem ciljal na izvor teh napajalnikov , seveda vem da se sedaj vse dela na Kitajskem. Tudi jaz sem imel LC-ja 550W v računalniku zelo podobnem kot ga je opisal dejanslo , le da moj ni bil navit pa sem imel odstopanja napetosti pri nenavitem sistemu. Znebil pa sem se ga ,ker nisem mogel zamenjati ventilatorja, ne pa zaradi teh odstopanj, ki meni zelo malo pomenijo. Me je pa presenetilo ko sem ga odprl in videl tiskano vezje dimenzij 5x10cm. Sorry to men deluje sumljivo. Moram ,čestitat LC-ju ker lahko naredijo 500W napajalnik , čigar teža je circa 25% konkurence ,kjer ne porabijo praktično nobenega hladilnega elementa.

bibip ::

Meni je LC 460W crknil enkrat v garanciji, drugič pa prejšnji teden, ko garancije že zdavnaj ni bilo več. Vzel sem HKC 430W. Ampak je začel "slabše" delovati po dveh dneh(Napajalnik "kuri" kontakte???. Zamenjal sem ga pa za, ne boste uganli, LC 550W, ker drugega niso imeli na zalogi. Danes je prvi dan. Dela... Zaenkrat.

kixs ::

O napajalnikih je bilo ze veliko napisanega. Vsaj pri njih in vsaj zadnja leta drzi, da je za malo denarja, malo muzike.

Moje izkusnje pa so sledece.

Nikoli se nisem obremenjeval s tem, kaksen napajalnik imam. Vedno je bil najcenejsi in vedno je vse delovalo. Govorim za obdobje od 1992 do lani.

Tudi sam vsako masino navijem do konca in nekje '04 sem takratnega Athlona XP mucil z navijanjem in ker sem hotel vec. Sem se odlocil zamenjat noname 350W napajalnik z LC 550W. Ni bilo nic bolje, sem se pa vseeno boljse pocutil, ker zdaj ima sistem pa res dovolj zaloge :P

Potem sem nadgradil sistem nekje v '06 na Athlon X2, ki ga imam se danes. Seveda je napajalnik ostal. Zamenjal sem vecino komponent in vse je delovalo normalno... dokler ni nekega vecera v petek nekaj POCILO in se zabliskalo. Ni kej, crknil je ravno LC 550W - kaksno presenecenje.

Ker sem vseeno hotel delat, sem vzel napajalnik iz moje druge masine - neverjetnih 250W in seveda cisti noname. Lahko edino potrdim, kar je ze nekdo prej napisal, da se je moja masina celo zbudila in delovala. Sistem AMD X2 navit, Geforce 7900GS navita in 2 diska (ostalih 4 nisem rabil in niti nisem hotel tvegat).

In kaj naredim v ponedeljek, grem v Funtech in kupim novi svetleci napajalnik LC Green 550W. Locene linije (kao). Ta bo zdaj delal in res je... tocno en mesec, potem se zgodba ponovi, spet petek zvecer in BUM! Vmes sem zamenjal graficno na 8800GTS 320MB. Sistem zdaj s tistim 250W ni vec hotel delat. Ker sem seveda bil pameten, sem prej kupil en 420W noname napajalnik za rezervo. Tako sem spet lahko delal do ponedeljka, ko sem nesel napajalnik v reklamacijo. Takoj mi ga je zamenjal, js pa pod velikim vprasanjem, kaj narediti. Obcutek, ko ti pod nogam raznese napajalnik, ni ravno prijeten. Zato sem novi LC Green napajalnik prodal za pol cene in si kupil kao bolj tihi Zalman 600W HeatPipe, za nekaj cez 100€. Bolj tih od LC-ja definitivno ni, kar me ni ravno navdusilo. Je pa res, da bo zdaj pocasi leto naokoli in zadeva lepo spila in sistem je stabilen kljub vecji navitosti kot pri LC-ju. Fino je se to, da ima garancije 3 leta. Torej dovolj za nekaj casa. Prvi LC je crknil ravno, ko je prisel iz garancije :(

Svetujem lahko samo to, da si kupite vsaj povprecni napajalnik. Torej nekje v rangu 80-100€. Napajalnik boste tako lahko imeli brez problema vsaj nekaj let (3-5) in se taksna investicija bolj splaca kot pa kaksen procesor nad 200€, ki cez leto ni vec vreden niti polovice.

Morda samo kot opomba. Pametno je, da vsake toliko casa (3-6 mesecev) malo spihate prah iz racunalnika in se posebej napajalnika.

Se za tiste nejeverne Tomaze... zgradba napajalnika za 40€, se precej razlikuje od napajalnika za 100€. Poiscite na googlu kaksne podrobne review-e in vam bo hitro jasno.

LP

ST-777 ::

Ravnokar gledam test Zalman 600W, ki ga je kixs97 omenil in bi rekel, da drži, kar je napisal. Zgradba napajalnika za 40€ se precej razlikuje od napajalnika za 100€. Kako zapleteno sestavljena je Zalmanova notranjost, pa je razvidno iz testnih fotografij.

usavko ::

A to pol pomeni, da je LC jajc? Kako pa nej vem, kateri so stabilni in kateri niso? Bi priporočili nakup LC 850w al raj kej švohnej pa bl stabiln. Sam katere potem?

AapocalypseE ::

Mitja358 ::

jaz bi tud tega vzel kot je predlagal streetracer

usavko ::

Pa je dovolj tih? Namreč želim imeti tih comp.

Azrael ::

Že velikokrat povedano LC napajalniki so loterija.

Če imaš srečo, dobiš za malo denarja (čeprav to pri 850W čudu ne drži več) soliden napajalnik, ni odličen, ampak za večino uporabnikov več kot dovolj dober. V takem primeru se ti bo zdel nakup katerega drugega dražjega napajalnika razmetavanje z denarjem in preplačevanje imena.

Če nimaš sreče, si vrge stran precej denarja in živcev in boš ugotavljal, da nisi tako bogat, da bi kupoval poceni, sploh če bo z ognjermetom šlo po gobe še kaj več kot samo napajalnik ali bo nestabilen napajalnik vzrok odpovedi diskovja in izgubi podatkov.

V splošnem pa je LC napajalnik tipičen izdelek današnje potršniške družbe, bleščečega videza in narejen da zdrži do izteka garancije potem pa naj čim hitreje crkne in po možnosti naj vzame s seboj še kaj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Mitja358 ::

meni dela en lc že 5+ let eden pa 1 leto bp

urkomurko ::

A ima kdo sploh dobre izkušnje z LC napajalniki?

kixs ::

Ce bi zdaj kupoval, bi vzel nekaj od tega (vsi so zelo tihi):
CORSAIR VX550W
CORSAIR TX650W
CORSAIR TX750W (najbolj se nagibam tem, ceprav ni modularen)
ENERMAX Modul82+ 625W

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Pyr0Beast ::

A ima kdo sploh dobre izkušnje z LC napajalniki?
Jaz samo slabe, se jih pa da poceni popraviti, kar je dobro :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BuBBle.D ::

kixs97: Enermaxa kar briši iz seznama, ker so cajti slavnega Enermaxa z prihodom novejših serij napajalnikov, končani. Cheap rebadged sh*t. Pri corsairjih pa nimaš pri nobenem od navedenih modelov kaj za falit. Po celem netu imajo samo pozitivne ocene. ...in ne hvalim jih samo zato, ker si sam enega lastim.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

D3m ::

A ima kdo sploh dobre izkušnje z LC napajalniki?
Jaz samo slabe, se jih pa da poceni popraviti, kar je dobro :)


Jaz sem imel slabe izkušnje z njim.....plato mi je srednje zapekel:8)
|HP EliteBook|R5 6650U|

gor13azd ::

Ker vidim, da je že tema o napajalnikih odprta bom kar tukaj vprašal. Mi lahko kdo powe kakšen napajalnik je primeren za ta sistem: core2quad q9300, asus p5kc, 9800gtx, 4GB ddr2, 2 diska, pekač.
Prej sem imel noter grafo 7600gt - laufalo je vreji na lcpoweru 550 GP. Je to še vedno dovolj močen napajalnik za tak sistem al bi blo vredi kupit kaj močnejšega in predvsem kvalitetnejšega. Če se res vidi razlika v stabilnosti mi ni problem odštet več denarja za kakšen bolj kvaliteten napajalnik.

hvala za odg. lp
gogi

Meizu ::

Kej 650 vatnega bi blo zadosti. Poglej za Corsairi, Enermaxi ali pa LC Powerji takšnih moči. Tudi Thermaltakei niso slabi.

kixs ::

gor13azd:
tipicna poraba ob full load pride na cca 240W oz cca 300W iz vticnice.

Za primer lahko pogledas za ta sistem:
http://www.techpowerup.com/reviews/Powe...

lp


BuBBle.D:
si ziher?

Namrec Modul82+ 625W je zelo dobro ocenjen!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

BuBBle.D ::

Ma čuj, za ta model ne vem kako je na stvari. Je pa dejstvo, da Enermax zdaleč ni to, kar je bil. Vsaj pti top-end modelih je razlika opazna.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

sakkra ::

LCje se tukaj zelo kritizira. Mišljeni so predvsem tej za okrog 40 € in manj. Če se ne pokvarijo je to kar ugoden nakup kar solidne robe. Niso silent, tudi green je vprašljiv a so vredni svojega denarja. Za močnejše serije pa ima LC drugega dobavljalca. Tako se da vidt da so nekateri LCji zelo podobni ThermalTake napajalnikom in gre za isto robo. Žal je tudi cena zelo podobna. Jaz sem pa pristaš SeaSonic robe in moj Corsair je njihove produkcije:).

_GiZmO_ ::

Glej,meni je LC6550 GP2 dolgo služil!Verjami,da sem naredil kar dost benčov z njim in je lepo delal kakšno leto!Pol pa sem igral COD4 ,takrat sem še imel proc E6600@3,8 in 8800GTS 320MB@max navito (se ne spomnim več) in mi je po 1h igranja razturalo PSU!Mislim,da za ~40€ je best buy!No zdaj imam Tagan 900W in morem bit tiho,stabilne linije,hladen,tih,skratka zadovoljen z njim!
HP DV7-2130eg

Opkow ::

Ravno 2 tedna nazaj mi je izdihnil 300 W PSU, ki je delal 8 let vec ali manj 24/7 dni v letu. V tem obdobju zamenjal 3 komplet sisteme in 2 ventilatorja v njem. :)
Izdihnil mi je po menjavi grafe z novo, ker je prejsnja crknla...

Sedaj sem vzel Akasa green power 600 W. Upam, da bo dosegel vsaj polovicen zivljenski ciklus prejsnjega. :)
Naj bi imel visok izkoristek...
Zaenkrat sem z njim zadovoljen. Predvsem z zelo tihim delovanjem.
Ni pa poceni. Dobre 100 EUR.

Pyr0Beast ::

Glej,meni je LC6550 GP2 dolgo služil!Verjami,da sem naredil kar dost benčov z njim in je lepo delal kakšno leto!Pol pa sem igral COD4 ,takrat sem še imel proc E6600@3,8 in 8800GTS 320MB@max navito (se ne spomnim več) in mi je po 1h igranja razturalo PSU!Mislim,da za ~40€ je best buy!ž

Neki kar ti potencialno prekuri celotno kiško je zate best buy ?

Tagan 420W pri meni že 4to leto brez kakršnihkoli težav za 100€. 4x40€ > 1x100€ .. sama logika.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

_GiZmO_ ::

Glej,meni je LC6550 GP2 dolgo služil!Verjami,da sem naredil kar dost benčov z njim in je lepo delal kakšno leto!Pol pa sem igral COD4 ,takrat sem še imel proc E6600@3,8 in 8800GTS 320MB@max navito (se ne spomnim več) in mi je po 1h igranja razturalo PSU!Mislim,da za ~40€ je best buy!ž

Neki kar ti potencialno prekuri celotno kiško je zate best buy ?

Tagan 420W pri meni že 4to leto brez kakršnihkoli težav za 100€. 4x40€ > 1x100€ .. sama logika.


Lol,verjetno je samoumnevno,da po mnogih delovanjih na max oz. že malo čez,spusti varovalka,se ti ne zdi!?
HP DV7-2130eg

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _GiZmO_ ()

Azrael ::

Napajalnik, če ga žuliš na 100%, prava reč, če je dimenzioniran tako kot mora biti. Crkniti zaradi preobremenitve ne sme, če so pošlihtane njegove zaščite.

Tako, da to ni noben dober znak. V enem letu napajalc nima kaj crkniti, če je pravilno dimenzioniran in sestavljen iz kvalitetnih komponent, kar pa roko na srce LC nikoli ni bil. Zato je loterija.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Lol,verjetno je samoumnevno,da po mnogih delovanjih na max oz. že malo čez,spusti varovalka,se ti ne zdi!?
Uff, tole me je pogrelo pri srcu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

SpecialX ::

Lastim si že drugega LC-ja... Prvi deluje že 6-7let, drugi dobro leto. Z obema nisem NIKOLI imel NOBENIH problemov, čeprav sem zamenjal kar nekaj komponent, ki so bile veliko bolj požrešne od prvotnih.

Pyr0Beast ::

Za informacijo, če pregori varovalka v napajalniku je s samim napajalnikom nekaj zelo zelo hudo narobe, ponavadi prebit kakšen polprevodnik na primarni strani.

Varovalka je večinoma taka, da BP na sebi nosi povprečen 2kW boiler .
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Smešno pa je, da vsi ki najbolj šimfajo LC-je, kaj naredijo ko rabijo napajalnik?

Gredo v trgovino in nabavijo LC-ja. Toliko o tem.

kixs ::

Jeb@t ga... cena naredi svoje... deluje pa tudi dobro, dokler ne crkne ;) Ceprav lahko crkne tudi tisti za 200€. :P

lp

Pyr0Beast ::

Smešno pa je, da vsi ki najbolj šimfajo LC-je, kaj naredijo ko rabijo napajalnik?
Če mi ne crkne, zakaj bi ga rabil ? Drugače pa vzamem lotkolm pa se lotim enega pokvarjenega iz škatle kateri nato dela lepo naprej še par let. ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

+1

Moj Macron 250W je odpovedal po 6. letih in to po moji nemarnosti (nevihta), ampak je popravilo trajalo manj časa, kot napajalc vzeti ven iz kište in ga montirati nazaj.

Sicer je po tistih kalkulatorjih na netu absulutno prešibak ampak drugače ne gre, če se hoče prodajati čunga lunga napajalce s P.M.P.O. Watažo.

In še drug primer, Codegen 200W AT, že 6 let dela 24/7, pa že pred tem je bil star. Pa še kar dela in še vse komponente, razen ventilatorja, so originalne. Toliko o kvaliteti.
Nekoč je bil Slo-tech.

_GiZmO_ ::

Varovalka je večinoma taka, da BP na sebi nosi povprečen 2kW boiler .


Za inform.,za varovalko je bil mišljen kak element,v mojem primeru kondenzator!Probaj ti kak drug PSU furat na 600W+ za kakšno leto,pa da vidimo (ranga 550W seveda)!In pravim samo to,da je za tak denar kar dober PSU8-)
HP DV7-2130eg

Pyr0Beast ::

Stvari so dobre, če crknejo .. hmm .. in to že po kakšnem letu ..

In iz kje si potegnil 600W ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

_GiZmO_ ::

Ma vidim,da ne dojameš dejstva,torej....navit E6600=200W+, navita 8800GTS=200W,5 diskov,8X12V ventov + H2O pumpa v,pa še kaj bi se našlo!
HP DV7-2130eg

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _GiZmO_ ()

Pyr0Beast ::

200W si kratek ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

RedRanger ::

Pozdravljeni!

Jaz imam napajalnik LC 750w in me zanima, če se da z tem napajalikom priklučiti dve grafični kartici asus hd6950.

Ker se na to nespoznam najbolje in mislim da napajalnik nima dveh izhodov za 2 grafični kartici.

Potem pa še, če bi se to dalo ali bi biv napajalnik dovol močan?

Že vnaprej hvala za odgovor!

Lep pozdrav

hojnikb ::

glede na to da gre za ~580W napajalnik ( ko je bil nov) dve 6950 grafi ti pa kurijo ~400W, bo šlo kr na testo, sploh če je kak amd procesor v igri. O navijanju pa kr pozabi..
#brezpodpisa

s6c-gEL ::

Potem pa še, če bi se to dalo ali bi biv napajalnik dovol močan?

Ni.


http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
2x 26A


500W ta Lc ne zmore
http://www.bit-tech.net/hardware/2010/1...
Ena bi še nekako šla, z dvema jaz nebi tvegal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43183305 (3258) OK.d
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Kaj kupiti
948141334 (76993) Riff
»

Odprta tema o lc power napajalnikih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19843745 (40064) klinker
»

moc napajalnika in r9 280 toxic (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5814842 (14301) hojnikb
»

kaj menite o teh napajalnikih? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637488 (6741) bluefish

Več podobnih tem