Forum » Zvok in slika » Zakaj v 2020 gledamo SD tv kanale?
Zakaj v 2020 gledamo SD tv kanale?
Sparkxl ::
Smo v letu 2020, kmalu 21. Ko pogledaš klasično tv shemo bilokaterega operaterja, imaš občutek da smo v letu 2010. Tretjina programov v hd, ostalo sd. Pa še ta tretina ponavadi za doplačilo, oglašuje se kot tretje čudo.
Kake nemške in informativne programe lahko samo sanjaš v hd.
Tv diagonale pa so iz leta v leto večje, kar pomeni da gledamo vedno večje zmazke.
Po drugi strani, vse kar je podobno streamingu, je fhd že davno standard, prehaja se na 4k.
Pa me res zanima v čem je vzrok? Kaki insiderski info mogoče? Pomoje to delajo zato ker lahko. Imajo dovolj naročnikov.
Tv diagonale pa so iz leta v leto večje, kar pomeni da gledamo vedno večje zmazke.
Po drugi strani, vse kar je podobno streamingu, je fhd že davno standard, prehaja se na 4k.
Pa me res zanima v čem je vzrok? Kaki insiderski info mogoče? Pomoje to delajo zato ker lahko. Imajo dovolj naročnikov.
pegasus ::
Horas ::
pegasus ne zagovarji preveč te ponudnike! požrešnost ne pozna meja in molzenje ker je velika polovica uporabnikov bol malo veščih glede tega in jim je vseeno kaka je slika. že zdavnaj bi morali imeti CELOTN TV PAKET V 4K!!!!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Torej glasuj z denarnico in nehaj gledat tv, tako kot sem jaz. Že pred precej več kot 10imi leti.
Nikonja ::
Sej glih to se dogaja, da vse več in več ljudi gleda Netflix, Apple TV, Amazon prime.... a ta k... o tv programa vse manj i manj....
Za 10 eur na mesec lahko gledaš našteteo filmov, nadaljevank, v minimalno fhd, za vse novejše v 4k, pol pa naj se j... pa gledam na 65 OLEDU SD signal ???
Ko mi poteče vezava pri operaterju bom skenslal vse razen interneta, pol pa naj oni gledaju v 2020 SD signal, jaz komot živim brez tega.
Za 10 eur na mesec lahko gledaš našteteo filmov, nadaljevank, v minimalno fhd, za vse novejše v 4k, pol pa naj se j... pa gledam na 65 OLEDU SD signal ???
Ko mi poteče vezava pri operaterju bom skenslal vse razen interneta, pol pa naj oni gledaju v 2020 SD signal, jaz komot živim brez tega.
mailer ::
Dober nabor HD kanalov je samo v najdražjih paketih. Komaj čakam ponudnika, ki bo omogočil izbiro posameznih programov. Ostalo neuporabno pranje možganov pa tako ne rabim.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Tody ::
Z HD oz 4k si bi sami sebi pljuval v skledo. 1. Zato ker večina folka to ne zahteva
2. Ker enostavno ni bandwitha za vse. Tisti ki so na dsl , se jim pomoje vse ustavi ce kdo da na 4K kanal :)
2. Ker enostavno ni bandwitha za vse. Tisti ki so na dsl , se jim pomoje vse ustavi ce kdo da na 4K kanal :)
Pinturicchio ::
Zato pa meni ni jasno nekaj, sam imam doma 43" 4k tv (nimam placa za večjega) in imam na nekaterih HD kanalih (kaj šele na SD) pa skoraj obupno sliko, kakšen mora biti zmazek potem na večjih tv-jih, recimo 60 in še več??
Pinturicchio ::
Skoraj 3m za 43 tv je za tebe preblizu?
Pa nimam glih neki slabe klase tv....
Pa nimam glih neki slabe klase tv....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinturicchio ()
BorutK-73 ::
Odvisno je tudi od ponudnika. SD preko siola je zmazek napram telemachovem sd.
Je pa telemach pred kratkim vse podvojene SD programe ki so imeli tudi HD program vrgli ven.
Je pa telemach pred kratkim vse podvojene SD programe ki so imeli tudi HD program vrgli ven.
kuall ::
Odgovor je isti, zakaj je toliko sladkarij na policah trgovin in v vseh izdelkih: ljudje to hočejo. Čimceneje, čimbolj sladko.
MiranRRR ::
Kaj naj mi rečemo na deželi, ki imamo rekorde z 8 G DL in imamo TV in internet in še kaj.Aja uploda paje v rangu do 2 G.
Da bi šlo tukaj veliko HD, bojim se da ne. Že sedaj nam te slike včasih malo pokocka, pa smo lepo tiho, ker "ne znam nič narediti".
Da bi šlo tukaj veliko HD, bojim se da ne. Že sedaj nam te slike včasih malo pokocka, pa smo lepo tiho, ker "ne znam nič narediti".
Next-Gen ::
Ironija je da je vsak Tv bolj SMART kot njegov povprečni uporabnik.
V trgovini ko vidijo kako se je TAKVIN poredil čez zimo ti bojo uturili 4k tv ki pa ga bo povprečen Franc Novak star 42 let visok 175 in težak 85 kilogramov z povprečno plačo 1200E uporabil do 1% njegove zmožnosti.
Sam televizjo vidim samo ko noni "za nazaj" zavrtim Esmeraldo.
V trgovini ko vidijo kako se je TAKVIN poredil čez zimo ti bojo uturili 4k tv ki pa ga bo povprečen Franc Novak star 42 let visok 175 in težak 85 kilogramov z povprečno plačo 1200E uporabil do 1% njegove zmožnosti.
Sam televizjo vidim samo ko noni "za nazaj" zavrtim Esmeraldo.
raceboy ::
jaz pa mislim, da vecini uprobnikov (razn nas tle 3%) jim ni mar...in ponudniki to sopajo naprej
All ::
A lahk zraven dodam se gnev nad tem da noben slo ponudnik programa ne more spravt od sebe vec kot dvokanalnega zvoka. (Slo...Pop)
Valvoline ::
Pravo vprasanje je zakaj placamo za TV streaming, nam bi mogl placat za posiljevanje z spamom(reklame).
bambam20 ::
ajdov ::
Jarno ::
Tretjina programov v hd, ostalo sd.
Pri kablaših je lahko problem ogled z zakasnitvijo, Telemach ima kar precej tovrstnih odjemalcev. Dodatno obremenjuje bandwidth.
Mogoče bi si kolosalne preskoke lahko privoščil TS na optiki, če bi malce investirali v bottlenecke.
#65W!
XS!D3 ::
Sosed ima en bolj osnovni telemachov tv paket in je notri precej HD programov.
Ja Telemach ne računa posebaj HD kanalov, SD verzije podvojenih kanalov so namreč zmetali ven (na EONu že nekaj časa nazaj, na starejših sprejemnikih in sam signal na DVB-C pa ponekod še postopoma mečejo ven). Na srečo imam vse kanale, ki jih gledam vsaj v HD, saj SD za moj okus res ni več gledljiv, sicer pa tudi 4K vsbin ravno ne manjka na BluRayih, Netlfixu, YouTubeu, itd.
roko11111 ::
mam telekom optiko, internet 350/40. na TV gledam samo še šport in pa recimo eneparkrat na teden kake novice, za popolnoma vse ostalo uporabljam internet. SD kanale škoda komentirat sploh ker ni možno da bi bili slabše kvalitete v vseh pogledih, HD športni kanali so pa gledljivi samo če gledam TV/PC monitor iz precej daljše razdalje kakor je predvidena. krneki vse skupaj.
Gagatronix ::
Vprasanje bi moralo biti: zakaj v 2020 gledate TV ?
Tudi v bogu-iza-nogu vukojebini lahko imas internet in s tem gledas kar zelis.
Aja? Vsaj 80% ljudi želi vsak večer od 18:00 dalje gledat kacina in ostale zblojence. Vsaki dan. Rabijo svojo dnevno dozo pranja mozga. Razloži jim kje naj to gledajo na internetu
rokp ::
l0wc4 ::
Imam satelitsko anteno, gledam kvaliteten signal in še to zastonj. Nimam sicer PopTV, KanalA in PlanetTV, imam pa marsikaj drugega.
Aja? Vsaj 80% ljudi želi vsak večer od 18:00 dalje gledat kacina in ostale zblojence. Vsaki dan. Rabijo svojo dnevno dozo pranja mozga. Razloži jim kje naj to gledajo na internetu
Iz cigave guzice si pa potegnil teh 80% ?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Voluharr ()
::
Gagatronix je izjavil:
Vprasanje bi moralo biti: zakaj v 2020 gledate TV ?
Točno to. TV je relikt nekega drugega časa. Novice prebereš ali pogledaš kadar sam želiš in tiste ki te zanimajo, za ostalo pa imaš takisto na voljo pretočne storitve. Poleg filmov in nadaljevank tudi glasbene, športne kanale.
Invictus ::
>Operaterji so tako butasti, in leni, da iz seznama ne vržejo vseh SD kanalov, ki imajo HD nadomestke. Tako mora to delat sam...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
SambaShare ::
3/4 programov v Telekom "SD shemi" ni niti SD. Tam ene 240p na uč. Pa še to zacveti ob kakršnem koli premikanju.
Bwaze6 ::
Jaz bi definitivno zlahka shajal brez TV, starša pa ne.
Lokalna kabelska televizija, ko jo je T2 prevzel, so se hvalili z boljšim izborom HD programov. Po dveh letih lahko rečem, da je situacija zdaj še slabša - očitno omejujejo bitrate, precej programov je šlo iz 1080p na 720p.
Pogosto se zgodi, da zvečer klikam čez tistih nekaj programov, na katerih je vsaj malo verjetno, da bo kaj za pogledat, in če me zadeva zanima, downloadam gledljivo verzijo. Tudi 720p 1 GB film bo v boljši kvaliteti kot s kabelske, tako slabo je.
Neumno, vem.
Lokalna kabelska televizija, ko jo je T2 prevzel, so se hvalili z boljšim izborom HD programov. Po dveh letih lahko rečem, da je situacija zdaj še slabša - očitno omejujejo bitrate, precej programov je šlo iz 1080p na 720p.
Pogosto se zgodi, da zvečer klikam čez tistih nekaj programov, na katerih je vsaj malo verjetno, da bo kaj za pogledat, in če me zadeva zanima, downloadam gledljivo verzijo. Tudi 720p 1 GB film bo v boljši kvaliteti kot s kabelske, tako slabo je.
Neumno, vem.
sunshine403 ::
pegasus ne zagovarji preveč te ponudnike! požrešnost ne pozna meja in molzenje ker je velika polovica uporabnikov bol malo veščih glede tega in jim je vseeno kaka je slika. že zdavnaj bi morali imeti CELOTN TV PAKET V 4K!!!!
Cisto tako ker si ravno hudo pameten. Ves koliko ponudnik zasluzi pri eni tvoji narocnini in koliksen del od te placa za pravice? Po napisanem sodec bi rekel, da se ti niti pod razno ne sanja. Kot drugo pa... to da ni 4K je problem ponudnika dostopa do internet in televizije, ki zgolj prenese program, ki ga dobi od izdajatelja naprej do stranke, ali problem izdajatelja programa? Sam vprasam, ker ocitno mislis, da ISP-ji dobijo vse programe v 4K in potem zmanjsajo na SD.
Invictus ::
ISPji imajo prešvoh opremo za FullHD, kar šele za 4K.
Zato rabiš kar precej hud bandwidth, in za snemanje nazaj kar precej diskovja.
Jasno noben ne bo šel v investicijo... Če so pa vsi bolj na škrgah...
Še najlepša rešitev bi bila, da država prevzame infratrukturo (kot npr. v Avstraliji), ISP pa postane bolj storitveno podjetje...
Zato rabiš kar precej hud bandwidth, in za snemanje nazaj kar precej diskovja.
Jasno noben ne bo šel v investicijo... Če so pa vsi bolj na škrgah...
Še najlepša rešitev bi bila, da država prevzame infratrukturo (kot npr. v Avstraliji), ISP pa postane bolj storitveno podjetje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
digitalcek ::
Smo v letu 2020, kmalu 21. Ko pogledaš klasično tv shemo bilokaterega operaterja, imaš občutek da smo v letu 2010. Tretjina programov v hd, ostalo sd. Pa še ta tretina ponavadi za doplačilo, oglašuje se kot tretje čudo.
Nekaj dni nazaj sem na Preešrnovem trgu govoril z RTV ekipo, ki je čakala novinarko.
Kot ex kamerman sem jih najprej vprašal, današnje tehnologije-modelov kamer pač ne poznam, če je Sonyjeva kamera, ki so jo imeli s seboj, 4K.
Niti slučajno, prispevki se torej NE DELAJO na 4K.
Sicer je zame (si vzamem pravico za osebno mnenje, linki me NE zanimajo) vse skupaj že patologija.
4K, 5,8K, mislim, da so že razvili 8K... Menjajte, ljudje, menjajte televizorje vsaj na leto dni.
Kam ljudje, kam drvimo? Video materiala v celi zgodovini pa je bilo recimo na 4K po moji oceni ustvarjenega manj kot 10%, najbrž celo manj kot 5%...
In tole s problemom "hitenja" pod vsako ceno in "napredka" NI čisto nepovezano in še kako drži:
Tehnologija je katastrofa za spomin: ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah.
https://stari.rtvslo.si/kultura/liffe/t...
digitalcek je izjavil:
ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah.Temu jaz rečem: hvala bogu, končno. Samo povezava med glavami in napravami je še zelo primitivna, to moramo še izboljšati. Potem bodo odpadle vse potrebe po napravah kot so zasloni in ozvočenja, ker se bodo stimulirali nevroni v možganih direktno. Upam da še za časa mojega življenja ...
4k je za 99% ljudi nepotreben, ker noben ne gleda tako blizu, da bi sploh videl razliko med 4k in fhd.
Ampak med sd in fhd pa so svetovi! HD je začel svoj pohod pred ca. 15 leti. In da v 15 letih niso porihtali infrastrukture? Fail. Če do zdaj niso, nikoli ne bodo. Ker zdaj pa jim že online ponudniki dihajo za vrat.
Najpomembnejši dejavnik pa so mladi. Ti mladi odraščajo. In oni tv ne gledajo sploh. Samo internet.
Ampak med sd in fhd pa so svetovi! HD je začel svoj pohod pred ca. 15 leti. In da v 15 letih niso porihtali infrastrukture? Fail. Če do zdaj niso, nikoli ne bodo. Ker zdaj pa jim že online ponudniki dihajo za vrat.
Najpomembnejši dejavnik pa so mladi. Ti mladi odraščajo. In oni tv ne gledajo sploh. Samo internet.
c3p0 ::
Ker je dandanes važna oblika, ne vsebina. Filmi so jasen primer. CGI, neke eksplozije in vse brez repa in glave.
Izgled pa lep in spoliran. You can polish a turd.
Ni v redu. Možgani se polenijo. Včasih so jih vsaj s tem trenirali, ker drugače enostavno nisi preživel. Danes si enostavno prostovoljno lobotomiziran.
Izgled pa lep in spoliran. You can polish a turd.
digitalcek je izjavil:
ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah.Temu jaz rečem: hvala bogu, končno. Samo povezava med glavami in napravami je še zelo primitivna, to moramo še izboljšati. Potem bodo odpadle vse potrebe po napravah kot so zasloni in ozvočenja, ker se bodo stimulirali nevroni v možganih direktno. Upam da še za časa mojega življenja ...
Ni v redu. Možgani se polenijo. Včasih so jih vsaj s tem trenirali, ker drugače enostavno nisi preživel. Danes si enostavno prostovoljno lobotomiziran.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Vprasaj koga, ce se ve lastno telefonsko stevilko na pamet, brez da pogleda v telefon.
hipertija ::
Telemach je ravno naredil posodobitev in je kar precej kanalov sedaj HD... sicer pa kot že gor opisano, glasuješ z denarnico oz. enostavno ne gledaš tega crapa.
Prekle za kurnk
Ni v redu. Možgani se polenijo.Pa to je ja ključni element celotne evolucije ... narediti isto z manj porabljene energije (ali več z enako porabo). Samo ljudje smo čudni in to negativno označimo kot lenobo. Sicer pa dvomim da se bodo možgani kakorkoli polenili, če kaj, bodo ob nastopu te tehnologije direktne stimulacije nevronov počasi zakrnela čutila, ker jih ne bomo več potrebovali v taki meri, kot smo jih recimo pred 10000 leti za preživetje.
hipertija ::
Ni v redu. Možgani se polenijo.Pa to je ja ključni element celotne evolucije ... narediti isto z manj porabljene energije (ali več z enako porabo). Samo ljudje smo čudni in to negativno označimo kot lenobo. Sicer pa dvomim da se bodo možgani kakorkoli polenili, če kaj, bodo ob nastopu te tehnologije direktne stimulacije nevronov počasi zakrnela čutila, ker jih ne bomo več potrebovali v taki meri, kot smo jih recimo pred 10000 leti za preživetje.
ja fajn bi bilo, da zrastejo roke, da bom lahko imel tiste velike cigle v rokah.
Prekle za kurnk
Gagatronix je izjavil:
Vprasaj koga, ce se ve lastno telefonsko stevilko na pamet, brez da pogleda v telefon.
Morda se sliši butasto ampak tu je lep primer starejša generacija, vsaj jaz to opažam pri starih starših.
Čeprav so digitalno nepismeni si telefonske dajo v spomin že nekoliko avtomatsko. Stara mama ve na pamet približno 8 številk nas bližnjih sorodnikov.
Včasih telefoni številk niso imeli shranjenih sploh ko si tisti krogec vrtev v nedogled, da so koga poklical. In z leti se navadiš. Tudi sedaj nima na stacionarnem nič shranjeno samo tipka in seveda vaja dela mojstra.
Seveda v obrambo digitalni dobi ima druge števike spravlene v enem zvezku.
Meni da crkne telefon lahko pokličem samo 911.
Matevz96 ::
digitalcek je izjavil:
Nekaj dni nazaj sem na Preešrnovem trgu govoril z RTV ekipo, ki je čakala novinarko.
Kot ex kamerman sem jih najprej vprašal, današnje tehnologije-modelov kamer pač ne poznam, če je Sonyjeva kamera, ki so jo imeli s seboj, 4K.
Niti slučajno, prispevki se torej NE DELAJO na 4K.
Sicer je zame (si vzamem pravico za osebno mnenje, linki me NE zanimajo) vse skupaj že patologija.
4K, 5,8K, mislim, da so že razvili 8K... Menjajte, ljudje, menjajte televizorje vsaj na leto dni.
Kam ljudje, kam drvimo? Video materiala v celi zgodovini pa je bilo recimo na 4K po moji oceni ustvarjenega manj kot 10%, najbrž celo manj kot 5%...
In tole s problemom "hitenja" pod vsako ceno in "napredka" NI čisto nepovezano in še kako drži:
Tehnologija je katastrofa za spomin: ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah.
https://stari.rtvslo.si/kultura/liffe/t...
Kanal Linus Tech Tips na Youtubu snema vse vsebine v 8K, celotne projekte tako tudi shranijo. Na Youtube pa potem naložijo "le" 4K ker več zaenkrat Youtube ne omogoča. Ne moreš verjet da si Youtube kanal lahko to privošči medtem je v SLO problem že 1080
#hooldthedoor
LTT Store.com dela čudeže :D
Oni so meli leta 2014 ko so bli še v Garaži pa delal sam 4je cel kanal boljšo tehnologijo kot jo ma RTV danes.
Z Marquesom Brownleejem pa itak peljeta scat vso slovensko sceno.
Se spomnim ko je Pop Tv 2 meseca trobil, da bojo dobili tiste Penele odzadi, da se ne vid tistga štaba delavcev v ozadju več .... ma dej smeh :D :D
Oni so meli leta 2014 ko so bli še v Garaži pa delal sam 4je cel kanal boljšo tehnologijo kot jo ma RTV danes.
Z Marquesom Brownleejem pa itak peljeta scat vso slovensko sceno.
Se spomnim ko je Pop Tv 2 meseca trobil, da bojo dobili tiste Penele odzadi, da se ne vid tistga štaba delavcev v ozadju več .... ma dej smeh :D :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihajajo televizorji z ločljivostjo 8K (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 52766 (46126) | Okapi |
» | Prvi televizor z ločljivostjo 8K (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 28340 (19846) | Kaj |
» | Pripravlja Apple iMace z ločljivostjo 8K? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 38991 (31090) | issak |
» | 1080p na 4K TV-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15031 (13221) | iMark |
» | Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 37414 (32509) | M-XXXX |