» »

Kalibracija monitorja

Kalibracija monitorja

realize ::

Pozdravljeni,

na mimovrste sem kupil poceni monitor AOC 24B2XH. Takoj po priklopu sem opazil, da barve niso take, kot bi morale biti. Vem, da je monitor poceni,
ampak vseeno bi morale biti barve lepše in bolj pravilne. Poskusil sem z Windows 10 kalibracijo monitorja in stvar nekoliko izboljšal, vendar še ni čisto ok. Sprašujem se,
ali obstaja kakšen software, s katerim bi lahko bolj natančno kalibriral barve oz. zanima me, kako monitor kalibrirate vi (tips&tricks)?

Hvala in lep pozdrav.

Han ::

Imaš priklopljenega prek HDMI? Grafična je katera?

realize ::

Mislil sem, da bo zraven HDMI kabel, bil pa je le VGA. Torej sem ga priklopil z VGA kablom, grafična pa je Radeon HD5700 Series. Zdaj sem poskusil se malo še igrati z nastavitvami, in sem nastavil barve na sRGB nastavitev. Izgleda kar v redu, vendar ko želim kontrast dvigniti iz 50 na 85, se npr. zelena barva začne svetliti in postane svetlo zelena. Pri mojem drugem monitorju takšnega obnašanja nisem opazil, ko sem spreminjal kontrast.

Torej AOC predlaga pri kontrastu 50 naslednje nastavitve: RED 44, GREEN 50, BLUE 42 za najbolj natančne barve. Žal to pri zvišanju kontrasta ne drži več.

prowb ::

Pomojem ti kake druge rešitve kot "proper" kalibrator zaslona ne bodo vredu rešile problema. Sam ga kupujem že dosti časa, ampak nekako vedno manjka tistih "par" evrov (spodobni kalibrator je v rangu poceni monitorja ali več).

Han ::

Ne ga biksat z zastarelim analognim VGA priklopom! HDMI kabel stane 3 eur.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor za delo v photoshopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
694530 (3200) Kvinta
»

Kalibracija barv monitorja in tiskalnika

Oddelek: Programska oprema
322752 (2240) Okapi
»

bo tole vredu, stabilna sestava?

Oddelek: Kaj kupiti
252180 (1596) voofoo
»

kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35849590 (21235) silo

Več podobnih tem