Forum » Pomoč in nasveti » Kako uporabljati plex
Kako uporabljati plex
noob96 ::
Hej,
veliko slišim o tem plexu, pa ne znam/vem uporabljati.
Moj setup je TV + xiaomi mi box S. Vse skupaj na WiFi. Uporabljam HDO, netflix, voyo, ampak seveda vseh stvari ni gor, tako da nekatere stvari poberem na travniku + slosubs, nalagam na disk in potem to vtikam v xiaomi mi box s...nevem če je to najbolj elegantno.
mi lahko pri mojem usecause kako pomaga plex in te zadeve? Lahko kako poenostavim vse skupaj?
veliko slišim o tem plexu, pa ne znam/vem uporabljati.
Moj setup je TV + xiaomi mi box S. Vse skupaj na WiFi. Uporabljam HDO, netflix, voyo, ampak seveda vseh stvari ni gor, tako da nekatere stvari poberem na travniku + slosubs, nalagam na disk in potem to vtikam v xiaomi mi box s...nevem če je to najbolj elegantno.
mi lahko pri mojem usecause kako pomaga plex in te zadeve? Lahko kako poenostavim vse skupaj?
Jesenican2 ::
Na racunalnik nalozis plex server, odpres, se registriras/prijavis, dodas mapo s filmi. Na Mi box nalozis plex aplikacijo, se prijavis z istim username/pass in gledas.
LapD ::
Plex server mora laufat, če hočeš gledat. Največkrat je to na PCju, lahko pa ga naložiš tudi na NAS.
web&motion designer
sajmon ::
Se vključim v temo. Kje je prednost v uporabi Plex serverja proti Kodi predvajalniku na xiaomi napravi, filme pa bi bral z mrežnega diska oziroma Nas naprave?
sfaljk ::
Pozdravljeni.
Da ne odpiram nove teme.
Kako je sedaj s šumniki v podnapisih plexa. Ali še vedno ne delujejo? Oziroma moraš datoteko spremenit v unicode ali nekaj podobnega.
Hvala.
LP
Da ne odpiram nove teme.
Kako je sedaj s šumniki v podnapisih plexa. Ali še vedno ne delujejo? Oziroma moraš datoteko spremenit v unicode ali nekaj podobnega.
Hvala.
LP
Likalnik ::
Jaz uporabljam Kodi povezanega z NAS napravo...kjer imam naložene vse filme (ne rabiš nobenih usb ključev, zunanjih diskov itd, oziroma prestavljati in preklaplati na tv/box...vse je priklopljeno in nastavljeno...samo program prestavim)
Imam tudi Plex...ampak ga bolj uporabljam na prenosnih napravah...mobitel, tablica...ker na TV-ju ga dejansko ne rabim, ker imam Kodi...sem se ga tako navadil, da mi najbolj usreza.
Glede Plex šumnikov....ja tudi meni ne delujejo pravilno...oziroma samo črka Č ostalo dela.....
Imam tudi Plex...ampak ga bolj uporabljam na prenosnih napravah...mobitel, tablica...ker na TV-ju ga dejansko ne rabim, ker imam Kodi...sem se ga tako navadil, da mi najbolj usreza.
Glede Plex šumnikov....ja tudi meni ne delujejo pravilno...oziroma samo črka Č ostalo dela.....
LapD ::
Hmm, jaz pa od samega začetka nisem imel nobenih težav s šumniki pri podnapisih, pa nisem nič posebej nastavljal. A to imata težave s plex aplikacijo ali plex vtičnikom za kodi?
web&motion designer
Plex aplikacija je težava.....vtičnikom za kodi...ga pa nisem nikoli nastavljal....ker mu Kodi na TV-ju ustreza.
sfaljk ::
Ja. Pri plex aplikaciji črke Č ne izpisuje pravilno. izpiše nek E s črtico ali nekaj podobnega.
To je tudi edini razlog, da se ga izogibam, ker se mui ne da spreminjat datotek s podnapisi.
Če ima kdo kakšno idejo oziroma, ve za aplikacijo npr., da bi ti vse podnapise v mapi in vseh podmapah spremenilo, bi bilo super.
Vsak posamezen podnapis pa se mi ne da. Pač uporabljam kodi.
LP
To je tudi edini razlog, da se ga izogibam, ker se mui ne da spreminjat datotek s podnapisi.
Če ima kdo kakšno idejo oziroma, ve za aplikacijo npr., da bi ti vse podnapise v mapi in vseh podmapah spremenilo, bi bilo super.
Vsak posamezen podnapis pa se mi ne da. Pač uporabljam kodi.
LP
Evo sem si nalozil na telefon kodi...preko kodija pa add-on plex...is Č dela ..preverjeno....se mi zdi da bolj tekoce dela preko kodija kot pa sama aplikacija plex
KTr1sk ::
Jesenican2 je izjavil:
Na racunalnik nalozis plex server, odpres, se registriras/prijavis, dodas mapo s filmi. Na Mi box nalozis plex aplikacijo, se prijavis z istim username/pass in gledas.
jaz sem probal deluje tudi z neoboxom od siola, me pa zanima so kakšne omejitve glede kapacitete in kaj vse omogoča plačljiva verzija, hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 148144 (1501) | Oldi |
» | Kako močan PC za gledanje 4K na TVOddelek: Zvok in slika | 3982 (2464) | vaščan |
» | 4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10767 (8480) | Han |
» | Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34098 (23463) | sasoe |