» »

Kako uporabljati plex

Kako uporabljati plex

noob96 ::

Hej,

veliko slišim o tem plexu, pa ne znam/vem uporabljati.

Moj setup je TV + xiaomi mi box S. Vse skupaj na WiFi. Uporabljam HDO, netflix, voyo, ampak seveda vseh stvari ni gor, tako da nekatere stvari poberem na travniku + slosubs, nalagam na disk in potem to vtikam v xiaomi mi box s...nevem če je to najbolj elegantno.

mi lahko pri mojem usecause kako pomaga plex in te zadeve? Lahko kako poenostavim vse skupaj?

Jesenican2 ::

Na racunalnik nalozis plex server, odpres, se registriras/prijavis, dodas mapo s filmi. Na Mi box nalozis plex aplikacijo, se prijavis z istim username/pass in gledas.

noob96 ::

pol more PC laufat med predvajanjem? No go

LapD ::

Plex server mora laufat, če hočeš gledat. Največkrat je to na PCju, lahko pa ga naložiš tudi na NAS.
web&motion designer

sajmon ::

Se vključim v temo. Kje je prednost v uporabi Plex serverja proti Kodi predvajalniku na xiaomi napravi, filme pa bi bral z mrežnega diska oziroma Nas naprave?

Jesenican2 ::

Meni osebno je plex bolj pregleden in manj komplikacij pri nastavljanju.

HappyPills ::

Najbolj je kodi s plex pluginom. Dela. Ko šus.

sfaljk ::

Pozdravljeni.
Da ne odpiram nove teme.
Kako je sedaj s šumniki v podnapisih plexa. Ali še vedno ne delujejo? Oziroma moraš datoteko spremenit v unicode ali nekaj podobnega.
Hvala.
LP

Likalnik ::

Jaz uporabljam Kodi povezanega z NAS napravo...kjer imam naložene vse filme (ne rabiš nobenih usb ključev, zunanjih diskov itd, oziroma prestavljati in preklaplati na tv/box...vse je priklopljeno in nastavljeno...samo program prestavim)
Imam tudi Plex...ampak ga bolj uporabljam na prenosnih napravah...mobitel, tablica...ker na TV-ju ga dejansko ne rabim, ker imam Kodi...sem se ga tako navadil, da mi najbolj usreza.

Glede Plex šumnikov....ja tudi meni ne delujejo pravilno...oziroma samo črka Č ostalo dela.....

LapD ::

Hmm, jaz pa od samega začetka nisem imel nobenih težav s šumniki pri podnapisih, pa nisem nič posebej nastavljal. A to imata težave s plex aplikacijo ali plex vtičnikom za kodi?
web&motion designer

Plex aplikacija je težava.....vtičnikom za kodi...ga pa nisem nikoli nastavljal....ker mu Kodi na TV-ju ustreza.

sfaljk ::

Ja. Pri plex aplikaciji črke Č ne izpisuje pravilno. izpiše nek E s črtico ali nekaj podobnega.
To je tudi edini razlog, da se ga izogibam, ker se mui ne da spreminjat datotek s podnapisi.
Če ima kdo kakšno idejo oziroma, ve za aplikacijo npr., da bi ti vse podnapise v mapi in vseh podmapah spremenilo, bi bilo super.
Vsak posamezen podnapis pa se mi ne da. Pač uporabljam kodi.
LP

Evo sem si nalozil na telefon kodi...preko kodija pa add-on plex...is Č dela ..preverjeno....se mi zdi da bolj tekoce dela preko kodija kot pa sama aplikacija plex

KTr1sk ::

Jesenican2 je izjavil:

Na racunalnik nalozis plex server, odpres, se registriras/prijavis, dodas mapo s filmi. Na Mi box nalozis plex aplikacijo, se prijavis z istim username/pass in gledas.

jaz sem probal deluje tudi z neoboxom od siola, me pa zanima so kakšne omejitve glede kapacitete in kaj vse omogoča plačljiva verzija, hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
342148142 (1499) Oldi
»

Kako močan PC za gledanje 4K na TV

493982 (2464) vaščan
»

4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )

5310767 (8480) Han
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14234097 (23462) sasoe

Več podobnih tem