» »

Abit NF7-S 2.0 velike težave

Abit NF7-S 2.0 velike težave

Zoidberg ::

Tole sem že enkrat pisal pa se noben ni ničesar vedel. Imam plato Abit NF7-S 2.0 in na njej imam AthlonXP 2500+. In danes (29.9) zjutraj je zmankalo elektrike. Sedaj se mi pa komp ne prižge več. Ta problem sem že imel samo včasih je pomagalo samo da sem dal procesor ven in nazaj notri pa je delalo. Sedaj tudi to ne pomaga. Namesto da bi se komp lep prižgal je na ekranu vse črno in iz pc speaker-ja se zasliši dolg pisk in na koncu dva krajša.;(( ;((

Prosim pomagajte
LP Zoidberg
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

asPeteR ::

Ce je samo zmanjkalo elektrike in se ti comp noce vec bootat je lahko sel bios. Meni se je to ze enkrat zgodilo.

Probaj resetirati bios, ce to ne pomaga, bos moral obiskati servis da ti na novo flesnejo bios.

Je pa se ena druga moznost. Pravis za je zmanjkalo elektrike ... Tako je lahko pripotoval po omrezju elektricni sunek in ti skuru plato ... Je pa to mala moznost.
http://blog.stegnar.com

McNato ::

1 Long, then 2 Short Beeps: Video error

Explanation: The BIOS is unable to access the video system in order to write any error messages to the screen.

Diagnosis: This is usually caused by a problem with the video card, or the memory on the video card. It can also be a motherboard issue.

TribesMan ::

Kriv je RAM al pa grafična... vsaj zdi se mi. Vseen vzem v roke voltmeter in premeri vse napetosti, po možnosti tudi napajalno nap. RAMa CPUja ipd. Sicer pa obstaja na Awardowi strani ena tabelca kjer so notr opisani vsi pomeni piskov, ki jih dobiš če maš Award bios... Je za vse proizvajalce isto.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Hmm. To se mi je zgodilo že prej ko ni šla elektrika ampak sem enkrat diske preurejal tako da to možnost izklučujem z odleteno plato. Tole z grafiko se mi zdi pa čudno saj grafične dela pri prijatlu.

frenk ::

lahko da maš agp mal zmajan in je problem v kontaktih:\

Iztirjenec ::

Daj izključi kišto ven iz el. omrežja in ga priključi na drugo vtičnico... Naj se sliši še tako neumno, včasih to pomaga... Drugač pa kondenzatorje malo poglej, kakšno je stanje...

Bom potem ko pridem iz šole probal še spihat agp vodilo s kompresorjem. Drugače mi je pa to enkrat nardilo samo zato ker sem priklopil en 8.4gb disk da bi podatke iz njega spravil. Ko sem ga odklopil in nazaj 80gb priklopil je delalo normalno

LP Zoidberg

TribesMan ::

Dobi si eno PCI grafično in najprej probaj če sploh še plata dela... ker možno je da je napaka večja kot se zdi na prvi pogled. Dvomim da bi bil problem v konektorju, ker je plata premal stara da bi se konektor uničil ali zoksidiral.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

sash ::

mogoče je pa plata ali pa kakšna druga komponenta doživela kak "šok" ko je štrom nazaj prišel, če imaš možnost testiranja spestiraj vse preostale komponente ali pa se posluži garancije
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Tole z pci grafično sem že prejšnič probaval in ni delovalo. Sicr pa danes ko sem prišel domov sem za vska slučaj prižgal če mogoče pa dela in res prižgem in se komp normalno zažene tako da sedaj še manj vem kot prej.

LP Zoidberg

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako ves, kaj je crknilo?

Oddelek: Strojna oprema
191881 (1410) jero_no1
»

Nov test: Osnovne plošče za A-64

Oddelek: Novice / Matične plošče
483004 (3004) nodes
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1309239 (6967) WhiteWolf
»

Pleksi ohišje: FAQ :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
162712 (2420) TribesMan
»

Ideja za hardcore modifikacijo oz. Ko ima človek preveč časa!

Oddelek: Navijanje
72388 (2177) TribesMan

Več podobnih tem