» »

Rojstvo nove civilizacije, slovo od stare

Rojstvo nove civilizacije, slovo od stare

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

Aquafriend ::

Pred letom in pol sem na slotech na glas razmisljal, da je nasa civilizacija na vrhuncu. Da bo postopoma sla navzdol. To sem ugotavljal eno leto pred prihodom korone, na podlagi dolocenih grafov in naravnih ciklusov, ki se pojavljajo na doloceno stevilo let.
Graf in citat si lahko pogledate spodaj. V tem casu sem prisel do stevilnih informacij, ki so mi samo potrdile, da je res nekaj na tem. Gre se za naravni pojav na visjem nivoju, na katerega clovek ne more vplivat. Ampak ta pojav ima ogromen vpliv na delovanje cloveka in druzbe. Dobra novica je ta, da se bo iz vsega tega rodila nova civilizacija, ki bo boljsa in bolj napredna kot prejsnja.

citat

Aquafriend je izjavil:

Machete je izjavil:


Zelo zanimiv graf, ki kaze, da je nasa civilizacija na vrhuncu. Poleg tega je tudi zanimivo, da se na vrhuncu ciklusa pojavijo razvite civilizacije. Na grafu napisana imena civilizacij in pomembni dogodki medtem ko se vremenski ciklus spreminja. Zdaj naj bi tudi bili nekje na vrhuncu segrevanja kot tudi na vrhuncu civilizacije skupaj z internetom. Nas caka ohlajanje in zaton civilizacije? Gospodarska kriza?

Zanimivo je, da se priblizno na vsakih 1000 let pojavi dark age obdobje. Nazadnje se bil dark age nekje od 500 do 1000 leta. Razlog je bil propad rimske unije ali rimskega cesarstva. Zaradi vdora barbarov in tudi drugih reci, recimo promiskuitete, ki je prisla iz obrobja druzbe v ospredje. Evropska unija, Zda. Zveni znano? Dark age se je koncal priblizno leta 1000. Nato je sledila postopoma malo boljsa doba. Ce upostevamo cikel 1000 let naj bi se enkrat po letu 2000 spet pojavil temacno obdobje.
Zraven obstaja se economic cicle, 172 letni ekonomski cikel, ki se je zakljucil leta 2007. Zanimivo, leta 2008 je prisla gospodarska kriza. Ki po mojem mnenju se vedno traja. Trenutni borzni grafi ne kazejo dejanskega stanja, ker je vse umetno napumpano. Ampak to ne bodo mogli pocet v nedogled. Enkrat bo vse pocilo. Oziroma bo prislo do reseta.
 • zaklenil: BigWhale ()

kamiKaZaA ::

+1 za temo in poglede.

Upam, da se bo razvila zanimiva debata.

harvey ::

Odvisno od vhodnih podatkov, kaj sploh definiraš kot civilizacijo. Nekaj se krni in nekaj raste, tako kot je že veljajo nekako od Sokrata naprej, da ko bodo mladi prevezeli vajeti bo šlo navzdol, da bo vsaka naslednja generacija slabša. Pa očitno ne gre tako in še kaj obstajamo...

civilizácija -e ž (á)
skupek dosežkov, vrednot človeške družbe, zlasti glede na znanstveni in tehnični napredek: civilizacija raste; materialna, tehnična civilizacija; moderna, visoka civilizacija / nespečnost je bolezen civilizacije
// posebna oblika duhovnega, materialnega in socialnega življenja kakega naroda ali skupine narodov: egipčanska, evropska civilizacija; ostanki civilizacije rodu Maja
? zgod. civilizacija po Morganu in Engelsu tretja stopnja v razvoju človeške družbe


Razlog je bil propad rimske unije ali rimskega cesarstva. Zaradi vdora barbarov in tudi drugih reci, recimo promiskuitete, ki je prisla iz obrobja druzbe v ospredje

Propad Rimskega cesarstva je bil bolj kot ne notranji problem, barbari so bili zgolj logično nadaljevanje. Paralele z današnjo EU so morda preveč poenostavljene. Je pa res, da se o Evropi kot nekem civilizacijskem pojmu, vse premalo diskutira in se sploh ne ve kaj bi to bilo, pomenilo. Begunci/migranti so zgolj logična posledica vsega tega.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Aquafriend ::

Obstajajo ciklusi, povsod jih lahko najdete, v naravi, na borzi, kriptovalutah, povsod. Obstajajo vecji ciklusi, srednji in manjsi. Vplivajo na pojav in razvoj civilizacij, zamrtje civilizacije, ekonomske cikluse kjer prihaja do gospodarskih zlomov in kriz, nepremicninski ciklus, ciklus ledenih dob in toplih dob. Ogromno razlicnih ciklusov. Zraven tega si lahko dolocene cikluse predstavljate kot spiralo in zlati rez.

Primer ciklus civilizacij zadnjih priblizno 13.000 let. Prvi del tega vecjega ciklusa je trajal priblizno od 7 do 8 tisoc let. To obdobje se nekako ujema z dobo vedske kulture, vincanske kulture. Nato nastopi doba, ki traja polovico manj, nekje 3 in pol tisoc let etrurcev, babilona, starega egipta. Po tem obdobju nastopi obdobje, ki traja spet polovico manj od prejsnje, priblizno 1400 let. To je doba latinov, ki osvojijo spanijo in juzni del evrope, severni del afrike, kartagina. Po tem obdobju nastopi zahodna civilizacija, ki traja priblizno polovico manj od prejsnje, nekje 700 do 800 let. Trenutno smo nekje na prelomnici, ki traja lahko vec let.

Se kdo spomni o datumu 21.12. 2012 o majanskem koledarju? Maji so verjeli, da bo takrat nastopila nova doba. Konec starega sveta in zacetek novega. Na internetu so se sirile dezinformacije o koncu sveta, kar je napacno interpretiranje. Prehod ni cez noc ampak se odvija postopoma.
Tudi v enih izmed najstarejsih zapisov, v vedah omenjajo kaliyuga obdobje oziroma temacno obdobje v sanksrt jezik je ohranjen tudi v slovanskih jezikih. Na balkanu obstaja beseda kaljuga, ki ima tudi podoben pomen, pomeni blato epskih razmer.

vostok_1 ::

Dajati civilizacijam neke numerične časovne vrednosti propada, recimo 1000 let, ni ravno pravilno.
So že delali neke raziskave, in turnover naj bi bil nekje 3-4 generacije.

Ampak ja. Trenutna zahodna civilizacija dosega endpoint. Ne toliko tehnološko kot pa sociološko.
Resnica je, da zadnjih 150 let vodi to civilizacijo splošni javnosti skrita agenda. Vem vem, teorije zarote pa to. Actually not. Zadeva še zdaleč ni tako skrita kot se zdi. Zgolj prebrati je treba reči o katerih se veliko ne piše. Pa to ne mislim na Infowars, ki je controlled opozicija.
150 let cirka je na oblasti določena klika, ki usmerja potek naše civilizacije.
Ta klika, konkurenčne civilizacije poskuša bodisi uničit, bodisi subvertat.

Trenutno ta klika planira kolaps sveta, ki je pod njenim okriljem in rekonstrukcijo po drugačnih vizijah. Koronakriza je zgolj ena etapa tega načrta.
Civilizacije vsaj zaenkrat ne bo konec. Se pa rekonstruira.

Z vsemi njihovimi načrti se sicer ne strinjam, z enim pa se. Depopuliranje useless eaterjev, če si lahko sposodim Billyja za sekundo.
Argument je podoben kot pri Protokolu/Uploadu. Čemu uploadati useless eaterje, ča pa bodo zgolj drain na resurse, v finite vesolju.
Folk nima treh čistih, kako resnično omejeno entropije imamo na voljo do konca časa. Zelo majhen del znanega vesolja.
Billy je zgolj ta koncept prenesel na naš majhen planet.

PS. Če koga zanima zakaj je Billy tak centerpoint mojih debat. Billy je za kult to kar je Kacin za našo vlado. Torej spokesperson, ki je zelo blizu vladajočim.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

 • predlagal izbris: Okapi ()

A-242 ::

Aquafriend je izjavil:

Dobra novica je ta, da se bo iz vsega tega rodila nova civilizacija, ki bo boljsa in bolj napredna kot prejsnja.


Nasa civilizacija je vstopila (oz. je ze do pasu v njej) v idiokracijo. Nobenih indikatorjev ni, da se to kakorkoli koncuje, razgledanost in sposobnost razmisljanja padajo (tistih par lastovk se ne prinese pomladi), demagogi veselo balinajo z glavami, najbolj cislani med mladimi pa je marketinska zgaga (influencerji, google,...), cislane vrednote pa so lepota in nakicenost (kar ti bojo z veseljem povedali vsi fitnes navdusenci na najvecjem slovenskem tehnicnem forumu, kjer je vec debate o tem katero uro z gpsom kupit kot pa o cemerkoli tehnicnem) ter kako drugi gledajo nate, s cimer si povprecni zemljan polni glavo 24/7 (no vsaj tisti, ki ima za jesti).

Me veseli, da se tolazis, je pa tole precej bolj realen scenarij, da ne recem preroski, pogled na svet:Bos nehal gledati influencerje? Se odjavil iz googla in FBja? QED.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: A-242 ()

Aquafriend ::

A-242 je izjavil:

Aquafriend je izjavil:

Dobra novica je ta, da se bo iz vsega tega rodila nova civilizacija, ki bo boljsa in bolj napredna kot prejsnja.


Nasa civilizacija je vstopila (oz. je ze do pasu v njej) v idiokracijo. Nobenih indikatorjev ni, da se to kakorkoli koncuje, razgledanost in sposobnost razmisljanja padajo (tistih par lastovk se ne prinese pomladi), demagogi veselo balinajo z glavami, najbolj cislani med mladimi pa je marketinska zgaga (influencerji, google,...), cislane vrednote pa so lepota in nakicenost (kar ti bojo z veseljem povedali vsi fitnes navdusenci na najvecjem slovenskem tehnicnem forumu, kjer je vec debate o tem katero uro z gpsom kupit kot pa o cemerkoli tehnicnem) ter kako drugi gledajo nate, s cimer si povprecni zemljan polni glavo 24/7 (no vsaj tisti, ki ima za jesti).

Me veseli, da se tolazis, je pa tole precej bolj realen scenarij, da ne recem preroski, pogled na svet:

Bos nehal gledati influencerje? Se odjavil iz googla in FBja? QED.


Bom povedal takole. Da strelec z lokom izstreli puscico naprej, je potrebno zategnit sulico nazaj, sele nato se puscica sulovito katapultira naprej. Jasno, da imas trenutno taksen pogled na svet. Saj smo na vrhuncu te civilizacije. Pocas bo zacela propadat in iz te civilizacije se bo postopoma rodila nova, boljsa civilizacija. Ampak prehod se ne zgodi cez noc. Je potrebno kar nekaj let. Se pa ne strinjam, da ni nobenih znakov. Situacija s korono je verjetno triger vsega. Svet se bo spremenil.

Zgodovina sprememb…

 • odbrisal: BigWhale ()

vostok_1 ::

Boljša? Perhaps. Ampak kaj ti da mislit, da bo boljša?

Kot drugo, prehod na višji nivo Kardaševe (trenutno smo v Kardashian-ovi) pomeni tudi ukinitev človeštva s we know it.
Either ekstremni, and i mean ekstremni genetski engineering človeka, ali "upload".

Vesolje je enostavno preveliko za kakršnokoli potovanje za smrtnike kot smo mi.

Ampak ok, da ne zaidemo predaleč.
OP je vrjetno se navezoval na korono in kako bo redefinirala našo civilizacijo v prihodnje.
Naj še temu dodam, da so ravnokar potrdili spet visoke cifre imigracij v evropo.
Prav zanima me kako bo sinergija propadanja ekonomije in miljoni neizobraženih prišlekov vplivalo na naše dežele.
Fun times ahead. Brez dvoma.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: vostok_1 ()

Aquafriend ::

Glejte, ce ne bi bilo korone bi bilo nekaj drugega. Ker po naravnih grafih in zakonitostih smo bili na vrhuncu civilizacije. Zdaj se je krivulja ze obrnila navzdol. Ampak to je dolgotrajen proces. Pred letom in pol nihce ni vedel za korona pandemijo ampak iz grafov se lepo vidi, da se bo zgodil naravni ciklus, ki vpliva na ljudi in druzbo. Kako in na kaksen nacin se bo to zgodilo je vprasanje. Vemo le, da bodo obcutne spremembe.

Aquafriend ::

 graf epidemij

graf epidemij


Tukaj je sicer osnova isti graf, le da so napisana imena smrtonosnih epidemij. Zanimivo je to, da so se vse smrtnonosne epidemije naravno pojavljale nekje na dnu ciklusov, oznaceno z roza barvo. Razen danasje korona pandemije, ki je ocitno ena velika "izjema". Saj se je korona 19 pojavila cisto na vrhu ciklusa. Na grafu manjka spanska gripa, ki se je tudi pojavila nekje na dnu ciklusa leta 1918.

Zgodovina sprememb…

win64 ::

Aquafriend je izjavil:

 graf epidemij

graf epidemij


Tukaj je sicer osnova isti graf, le da so napisana imena smrtonosnih epidemij. Zanimivo je to, da so se vse smrtnonosne epidemije naravno pojavljale nekje na dnu ciklusov, oznaceno z roza barvo. Razen danasje korona pandemije, ki je ocitno ena velika "izjema". Saj se je korona 19 pojavila cisto na vrhu ciklusa. Na grafu manjka spanska gripa, ki se je tudi pojavila nekje na dnu ciklusa leta 1918.

Torej interpretacija grafa po vzoru: vsa liha števila so praštevila.... razen 9, 15, 21...

A-242 ::

Aquafriend je izjavil:


Bom povedal takole. Da strelec z lokom izstreli puscico naprej, je potrebno zategnit sulico nazaj, sele nato se puscica sulovito katapultira naprej. Jasno, da imas trenutno taksen pogled na svet. Saj smo na vrhuncu te civilizacije. Pocas bo zacela propadat in iz te civilizacije se bo postopoma rodila nova, boljsa civilizacija. Ampak prehod se ne zgodi cez noc. Je potrebno kar nekaj let. Se pa ne strinjam, da ni nobenih znakov. Situacija s korono je verjetno triger vsega. Svet se bo spremenil.


Kaj ima tukaj lok zraven, ne vem. Nimam takega pogleda na svet ampak tak svet je. In nismo na vrhuncu civilizacije ampak ze kar lepo padamo navzdol (najmanj okrog 1980-1990, ko sta Raegan in Thatcherjeva zjebala kakrsnekoli upanje, da bi lahko do napredka clovestva, predvsem v glavah, sploh lahko kdaj prislo).

Tvoj "vrhunec civilizacije" temelji na tehnicnem napredku, ignoriras pa nazadovanje ljudi v glavo, ki se pa dogaja ze desetletja - nekateri smo imeli priliko videti prehod v kapitalizem in kaksno masovno podebiljenje je povzrocil, in to v dveh desetletjih, ampak mi smo v kapitalizem prestopili, vecino sveta, ga je ze imelo.

Zgodovina sprememb…

 • odbrisal: BigWhale ()

mahoni ::

Ne razumem izbrisa, res ne razumem BigWhale.

Lahko se pa izrazim drugace, poanta bo ista.

Mnenja sem, da ne bo prislo do rojstva nove civilizacije, ker vsako rojstvo se mora zgoditi ali z vojno, naravno katastofo ali boleznijo. V tem primeru bi to bil kovid-19, ampak kovid-19 ne ustreza tem parametrom.

Torej, da bi se zgodil preskok, bi moralo veliko ljudi umreti. V miljardah. To ni nic kaj takega in novega. Zemlja se je tudi na taksen nacin razvijala. Vrste so "cvetele", potem je prislo do velikega izumrtja, da bi to botrovalu rojstu novih vrst.

Torej, prosim da se ne brise komentar, ter da se upostevajo tele misli.

3p ::

Aquafriend je izjavil:

 graf epidemij

graf epidemij


Tukaj je sicer osnova isti graf, le da so napisana imena smrtonosnih epidemij. Zanimivo je to, da so se vse smrtnonosne epidemije naravno pojavljale nekje na dnu ciklusov, oznaceno z roza barvo. Razen danasje korona pandemije, ki je ocitno ena velika "izjema". Saj se je korona 19 pojavila cisto na vrhu ciklusa. Na grafu manjka spanska gripa, ki se je tudi pojavila nekje na dnu ciklusa leta 1918.


Misliš vse tiste epidemije, ki se jih je nekomu zdelo vredno uvrstiti na to časovnico?

Hint: epidemij je bilo bistveno več.

Aquafriend ::

Vrhunec civilizacije lahko stejemo prihod interneta v masovno uporabo in visek podnebnega segrevanja. Kar se tice epidemij, ja jih je bilo bistveno vec ampak na grafu so nastete ene izmed najbolj smrtonosnih. Razen spanska gripa, ki manjka na grafu ampak je tudi bila nekje pri dnu cikla leta 1918. Ce mi lahko najdes kaksno epidemijo, ki je bila bolj smrtonosna in jo lahko damo na vrh ciklusa?

nergac ::

Aqua blodiš.
Španska gripa je kosila v drugem valu.
Prinesli so jo američani, mislim da je nastala na ameriških žitnih poljih ali nekaj takega.
In v drugem valu so umirali močni - tisti z močnim imunskim sistemom.

Torej po koncu wwI.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: nergac ()

Aquafriend ::

Kar se tice nazadovanja v glavah mnozic, to sovpada z vrhuncem drugih civilizacij, recimo rimskega imperija. V rimskem imperiju se je na vrhuncu njihove civilizacije pojavljalo nazadovanje v glavah mnozic. Korupcija, nemoralnost, rimske kopeli, seksualne perverzije, vladar se je oklical za boga, rodnost je bila rekordno nizka, testosteron pri ljudeh tudi. Razlika med bogatimi in najnizjimi sloji je bila najvecja. Zaceli so se upori ljudstev, drzavljanske vojne demokracija je prehajala v socializem, temperature so se zacele ohlajati. Ljudje so se zaceli izseljevati iz mest na podezelje. V mestih je zacelo primankovati hrane in ko so ljudje lacni so pripravljeni marsikaj storiti. V mestih je postalo prenevarno.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Kje na tem grafu so civilizacije iz Azije, sedanja Kitajska, Perzija, Tajska, itd.?

Aquafriend ::

MadMicka je izjavil:

Kje na tem grafu so civilizacije iz Azije, sedanja Kitajska, Perzija, Tajska, itd.?


Trenutno nasi civilizaciji pravijo zahodna civilizacija. To kar si ti nastel je vzhod. V naslednjem ciklusu bo verjetno vodilna civilizacija nekje na vzhodu, morda kitajska ali rusija.

nergac ::

Zdaj ga že serješ.

A eskimi lovijo bele medvede na ledu dandanes ali kaj?

Je pa mogoče antarktika bolj zanimiva ... posebno južni pol.

Aquafriend ::

Ne vem kaj je tvoj point. Moj point je, da je Velika Britanija in njene kolonije skupaj z Zdruzene drzave amerike, skratka zahodna civilizacija so dominirale zadnja stoletja. Zdaj se to pocas koncuje in prehaja v naslednji cikel.

mahoni ::

Aquafriend je izjavil:

Moj point je, da je Velika Britanija in njene kolonije skupaj z Zdruzene drzave amerike, skratka zahodna civilizacija so dominirale zadnja stoletja.

Se lahko prosim izrazas pravilno. Kaj zelis s tem stavkom povedati? Hvala.

Aquafriend ::

mahoni je izjavil:

Aquafriend je izjavil:

Moj point je, da je Velika Britanija in njene kolonije skupaj z Zdruzene drzave amerike, skratka zahodna civilizacija so dominirale zadnja stoletja.

Se lahko prosim izrazas pravilno. Kaj zelis s tem stavkom povedati? Hvala.


Zelim povedati, da se koncuje obdobje civilizacije, kjer je dominirala Velika Britanija z njenimi kolonijami. Zdruzene drzave amerike so bile njena kolonija, kot tudi Kanada, Avstralija in druge. Evropa pa je bila okupirana po drugi svetovni vojni, na zahodu z zahodnimi zavezniki. Tudi v sloveniji ste prisli pod evropsko unijo, jeste mekdonals in pijete kokakolo, gledate predvsem holivudske filme in glavni jezik v svetu je anglescina. Si dojel point trenutne civilizacije?

Zgodovina sprememb…

mahoni ::

In zakaj bi to bilo narobe? Hvala Bogu, da obstaja nek "univerzalen jezik", ki ga vecina Zemljanov razume. Se zmeraj ne razumem o kaksnem rojstvu nove civilizacije je tu govora?

FTad ::

mahoni je izjavil:

In zakaj bi to bilo narobe? Hvala Bogu, da obstaja nek "univerzalen jezik", ki ga vecina Zemljanov razume. Se zmeraj ne razumem o kaksnem rojstvu nove civilizacije je tu govora?


Jaz to bolj razumem kot obdobje, ki je bilo potem, ko je bilo konec kuge. Velika večina prebivalstva Evrope je umrla. Posledica tega je bilo splošno izboljšanje socialnega/ekonomskega statusa navadnega tlačana. To je, zaradi pomanjkanja delovne sile, so si izborili boljše pravice itd.

Menim, da Aquafriend cilja na nekaj podobnega, da bo iz ene hude krize prišlo do nekaj podobnega.

Aquafriend ::

Zdaj bo mogoce malo drugace ker v nasem obdobju sovpada vec razlicnih ciklov, manjsih, vecjih in en ogromen cikel. O tem ogromnem ciklu lahko govorimo na podlagi ciklusa nasega osoncja v galaksiji. Prihaja v pas, ki je blizje centru galaksije. To pomeni, da je vec svetlobe, fotonov in informacij. To tudi lahko vpliva na dnk in pripomore k hitrejsi evoluciji. Tako da namesto pricakovane revolucije lahko pricakujemo oboje, revolucijo in evolucijo.

nergac ::

Toplo vodo odkrivate tukaj.

Grem v resne teme.

mahoni ::

Aquafriend je izjavil:

Zdaj bo mogoce malo drugace ker v nasem obdobju sovpada vec razlicnih ciklov, manjsih, vecjih in en ogromen cikel. O tem ogromnem ciklu lahko govorimo na podlagi ciklusa nasega osoncja v galaksiji. Prihaja v pas, ki je blizje centru galaksije. To pomeni, da je vec svetlobe, fotonov in informacij. To tudi lahko vpliva na dnk in pripomore k hitrejsi evoluciji. Tako da namesto pricakovane revolucije lahko pricakujemo oboje, revolucijo in evolucijo.

Okej na to ciljas, zakaj nisi rekel takoj na zacetku, da si astrolog in da na podlagi tega sklepas neke dogodke, od kateri ne bo nic.

olegq ::

Zanimivo, da vse skupaj nekako sovpada s predsedovanjem Trumpa, z ameriskimi upori blm. Pa tudi drugod po svetu, upori proti vladam in korona ukrepom. Poglejte si videoposnetek, ki je nastal preden je Trump postal predsednik. V njem je sicer malo prirejen odlomek iz filma back to the future, le da je namesto Biffa natopil Trump. Na zacetku vidite upornike, ki vladajo v drzavi, kjer predseduje Trump. Drugac ustvarjalec filma back to the future je tudi sam priznal, da je Biff Tanon nastal na podlagi Trumpove zivljenjske zgodbe . Ampak kar je se najbolj zanimivo, je to, da je Trumpov stric John Trump dejansko zasegel vse kar je ostalo po smrti Nikole Tesle. Po nekaterih informacijah je Tesla pred smrtjo uspel ustvariti casovni stroj.

Dokaz, da je stric Trumpa dobil v roke zapuscino Nikole Tesle

Ali ima druzina Trump casovni stroj? Tesla, starodavna knjiga, ki opisuje danasnji cas...


Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: olegq ()

nergac ::

To je popularna kultura in ne dokazuje ničesar.

mahoni ::

Torej Trump je NWO al kaj?
Al bo spet "Trump" je samo marioneta, enako kot za kitajskega predsednika, mah on je samo marioneta.

Pa dejte ze potegnit iz riti te gospodarje sveta. Kuscarji al kaj?

Poldi112 ::

Nope, Trump je kontinuiteta, NWO so azijci.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Smrekar1 ::

Aquafriend je izjavil:


Zanimivo je, da se priblizno na vsakih 1000 let pojavi dark age obdobje. Nazadnje se bil dark age nekje od 500 do 1000 leta.


Zadnji temni vek je bil v času 1200-1150 pr.n.št. Tisto kar vsi imajo za temni vek je slabo poimenovano obdobje, iz katerega nam manjka zapisov. Vzrok v tem ni v tem, da je bilo obdobje kaj posebej mračno, ampak pomanjkanje trajnega materiala na katerega bi pisali.

Dark age se je koncal priblizno leta 1000.


Splošno sprejet konec je kronanje Karla Velikega kot Cesarja, l.800 n.št. v katedrali v Reimsu.

Ce upostevamo cikel 1000 let naj bi se enkrat po letu 2000 spet pojavil temacno obdobje.


Problemov je tule ene par, falil si kaj je temačno obdobje, falil si kdaj se je končalo temačno obdobje in po tvoje bi bil čas največjega vzpona Rimskega cesarstva (ki ga imaš za nek lepši vek) čas temačnega veka.

Lahko bi šel še naprej, ampak bodi dovolj.

Zraven obstaja se economic cicle, 172 letni ekonomski cikel, ki se je zakljucil leta 2007.


Daj, obelodani kakšno gospodarsko krizmo smo imeli leta 1835. Res me zanima. Pa poglej kako se še drugače reče letu 1816, ker takrat je pa res bila ena malo večja ekonomska (in humanitarna) kriza, ki je vredna omembe.

Ki po mojem mnenju se vedno traja.


Brez zamere, ampak glede na videno tvojega mnenja ne nameravam jemati kaj preveč resno. Tudi stoječa ura je dvakrat na dan točna.

Aquafriend ::

Daj, obelodani kakšno gospodarsko krizmo smo imeli leta 1835. Res me zanima. Pa poglej kako se še drugače reče letu 1816, ker takrat je pa res bila ena malo večja ekonomska (in humanitarna) kriza, ki je vredna omembe.Tukaj imas gospodarsko krizo v ameriki, vrhunec prosperitete je bil dosezen leta 1835. Nato je zacel padec in kriza je nastala 1837 in trajala nekaj let.

Panic of 1837 @ Wikipedia

Manu ::

Nova civilizacija bo socializem.

Ne bo zelo bogatih, posledično ne bo revnih. Razlike bodo še vedno, a ne bo tak prepad med bogatimi in revnimi.

Vzpostavila se bo ekonomija delitve virov.

Mogoče jo bomo poimenovali drugače. Namesto socializem bo 'ekonomija delitve' ali kaj podobnega. A bo taka ekonomija o kateri je pisal Marx.

Še prej pa se bodo tisti, ki take ekonomije nočejo, uprli. Upirajo se že zdaj. Napad na Marxa in socializem in komunizem je bil silovit v preteklosti. Nacisti so socialiste imeli za sovražnike. Kapitalisti enako. Desničarji sovražijo socialiste. Ti se bodo uprli. Na silo. Takšna je njihova narava. Razen, če je podpornikov socializma veliko in bodo imeli veliko moč, je še možno na miren način preiti na socializem ali ekonomijo delitve.
Oblike kapitalizma bodo še obstajale, a bodo v manjšini. Ene 80% socializma in 20% kapitalizma je idealno. Čim več socializma tem bolje za človeštvo.

Govora je o ekonomiji. Vzpostavile pa se bodo drugačne vrednote. Ljudi se bo učilo o kulturi odnosov. Samo-realizacija bo v ospredju. Ne samo-realizacija finančnega ali fizičnega bogatenja, ampak bogatenja osebnosti in njenih vrednot. Prijaznost, sočutje, razumevanje. Psihologija kot znanstvena veda bo v ospredju. V takšni ali drugačni obliki.

Inteligenca bo temelj, a kvaliteta ljubezni bo v ospredju. Govorimo torej o inteligentni ljubezni.

Kot je nek veliki mojster povedal:
The problems of mankind are real but solvable. The solution lies within your grasp. Take your brothers need as the measure for your action and solve the problems of the world. There is no other course.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

nevone ::

Manu je izjavil:

Nova civilizacija bo socializem.

Ne bo zelo bogatih, posledično ne bo revnih. Razlike bodo še vedno, a ne bo tak prepad med bogatimi in revnimi.

Vzpostavila se bo ekonomija delitve virov.

Mogoče jo bomo poimenovali drugače. Namesto socializem bo 'ekonomija delitve' ali kaj podobnega. A bo taka ekonomija o kateri je pisal Marx.

Še prej pa se bodo tisti, ki take ekonomije nočejo, uprli. Upirajo se že zdaj. Napad na Marxa in socializem in komunizem je bil silovit v preteklosti. Nacisti so socialiste imeli za sovražnike. Kapitalisti enako. Desničarji sovražijo socialiste. Ti se bodo uprli. Na silo. Takšna je njihova narava. Razen, če je podpornikov socializma veliko in bodo imeli veliko moč, je še možno na miren način preiti na socializem ali ekonomijo delitve.
Oblike kapitalizma bodo še obstajale, a bodo v manjšini. Ene 80% socializma in 20% kapitalizma je idealno. Čim več socializma tem bolje za človeštvo.

Govora je o ekonomiji. Vzpostavile pa se bodo drugačne vrednote. Ljudi se bo učilo o kulturi odnosov. Samo-realizacija bo v ospredju. Ne samo-realizacija finančnega ali fizičnega bogatenja, ampak bogatenja osebnosti in njenih vrednot. Prijaznost, sočutje, razumevanje. Psihologija kot znanstvena veda bo v ospredju. V takšni ali drugačni obliki.

Inteligenca bo temelj, a kvaliteta ljubezni bo v ospredju. Govorimo torej o inteligentni ljubezni.

Kot je nek veliki mojster povedal:
The problems of mankind are real but solvable. The solution lies within your grasp. Take your brothers need as the measure for your action and solve the problems of the world. There is no other course.


Ja, ampak razmerje med materializmom in duhovnostjo ne sme preveč prevagati na nobeno stran, kar je pa velika umetnost dosegati. Vsaj dokler smo biološka bitja, podvržena bolečini in smrti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nergac ::

Bojim se nesmrtnosti.

Svoje bolečine in bolečine drugih tudi.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: nergac ()

vostok_1 ::

Manu je izjavil:

Nova civilizacija bo socializem.

Ne bo zelo bogatih, posledično ne bo revnih. Razlike bodo še vedno, a ne bo tak prepad med bogatimi in revnimi.

Vzpostavila se bo ekonomija delitve virov.

Mogoče jo bomo poimenovali drugače. Namesto socializem bo 'ekonomija delitve' ali kaj podobnega. A bo taka ekonomija o kateri je pisal Marx.

Še prej pa se bodo tisti, ki take ekonomije nočejo, uprli. Upirajo se že zdaj. Napad na Marxa in socializem in komunizem je bil silovit v preteklosti. Nacisti so socialiste imeli za sovražnike. Kapitalisti enako. Desničarji sovražijo socialiste. Ti se bodo uprli. Na silo. Takšna je njihova narava. Razen, če je podpornikov socializma veliko in bodo imeli veliko moč, je še možno na miren način preiti na socializem ali ekonomijo delitve.
Oblike kapitalizma bodo še obstajale, a bodo v manjšini. Ene 80% socializma in 20% kapitalizma je idealno. Čim več socializma tem bolje za človeštvo.

Govora je o ekonomiji. Vzpostavile pa se bodo drugačne vrednote. Ljudi se bo učilo o kulturi odnosov. Samo-realizacija bo v ospredju. Ne samo-realizacija finančnega ali fizičnega bogatenja, ampak bogatenja osebnosti in njenih vrednot. Prijaznost, sočutje, razumevanje. Psihologija kot znanstvena veda bo v ospredju. V takšni ali drugačni obliki.

Inteligenca bo temelj, a kvaliteta ljubezni bo v ospredju. Govorimo torej o inteligentni ljubezni.

Kot je nek veliki mojster povedal:
The problems of mankind are real but solvable. The solution lies within your grasp. Take your brothers need as the measure for your action and solve the problems of the world. There is no other course.


Mnenje popolnoma proizvedeno iz lastnih hotenj in ne realne situacije.
Zakaj naj bi šli v socializme?
Ljudje se bodo uprli? Will they? Could they?

Skratka, to da si ti želiš nekaj, še ne pomeni, da se bo zgodilo.

nevone je izjavil:Ja, ampak razmerje med materializmom in duhovnostjo ne sme preveč prevagati na nobeno stran, kar je pa velika umetnost dosegati. Vsaj dokler smo biološka bitja, podvržena bolečini in smrti.

o+ nevone


Dobra stara lukewarm nevone. ;)
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Poldi112 ::

vostok_1 je izjavil:


Mnenje popolnoma proizvedeno iz lastnih hotenj in ne realne situacije.
Zakaj naj bi šli v socializme?
Ljudje se bodo uprli? Will they? Could they?


Seveda se bodo, ker država drvi v bankrot, bogastvo se pa še kar steka k onim, ki ga ne potrebujejo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nevone ::

nergac je izjavil:

Bojim se nesmrtnosti.

Svoje bolečine in bolečine drugih tudi.


Bolečine drugih se ponavadi nehamo bati, ko jo drugi prizadenejo nam, razen če si Kristus, hehe :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nergac ::

vostok_1 je izjavil:

Manu je izjavil:

Nova civilizacija bo socializem.

Ne bo zelo bogatih, posledično ne bo revnih. Razlike bodo še vedno, a ne bo tak prepad med bogatimi in revnimi.

Vzpostavila se bo ekonomija delitve virov.

Mogoče jo bomo poimenovali drugače. Namesto socializem bo 'ekonomija delitve' ali kaj podobnega. A bo taka ekonomija o kateri je pisal Marx.

Še prej pa se bodo tisti, ki take ekonomije nočejo, uprli. Upirajo se že zdaj. Napad na Marxa in socializem in komunizem je bil silovit v preteklosti. Nacisti so socialiste imeli za sovražnike. Kapitalisti enako. Desničarji sovražijo socialiste. Ti se bodo uprli. Na silo. Takšna je njihova narava. Razen, če je podpornikov socializma veliko in bodo imeli veliko moč, je še možno na miren način preiti na socializem ali ekonomijo delitve.
Oblike kapitalizma bodo še obstajale, a bodo v manjšini. Ene 80% socializma in 20% kapitalizma je idealno. Čim več socializma tem bolje za človeštvo.

Govora je o ekonomiji. Vzpostavile pa se bodo drugačne vrednote. Ljudi se bo učilo o kulturi odnosov. Samo-realizacija bo v ospredju. Ne samo-realizacija finančnega ali fizičnega bogatenja, ampak bogatenja osebnosti in njenih vrednot. Prijaznost, sočutje, razumevanje. Psihologija kot znanstvena veda bo v ospredju. V takšni ali drugačni obliki.

Inteligenca bo temelj, a kvaliteta ljubezni bo v ospredju. Govorimo torej o inteligentni ljubezni.

Kot je nek veliki mojster povedal:
The problems of mankind are real but solvable. The solution lies within your grasp. Take your brothers need as the measure for your action and solve the problems of the world. There is no other course.


Mnenje popolnoma proizvedeno iz lastnih hotenj in ne realne situacije.
Zakaj naj bi šli v socializme?
Ljudje se bodo uprli? Will they? Could they?

Skratka, to da si ti želiš nekaj, še ne pomeni, da se bo zgodilo.

nevone je izjavil:Ja, ampak razmerje med materializmom in duhovnostjo ne sme preveč prevagati na nobeno stran, kar je pa velika umetnost dosegati. Vsaj dokler smo biološka bitja, podvržena bolečini in smrti.

o+ nevone


Dobra stara lukewarm nevone. ;)


Yoda je doživel 900 let ali nekaj takega, če smo že pri popularni kulturi.

In je ostal popolnoma biološko bitje, tako da ne afne guncat.

nevone je izjavil:

nergac je izjavil:

Bojim se nesmrtnosti.

Svoje bolečine in bolečine drugih tudi.


Bolečine drugih se ponavadi nehamo bati, ko jo drugi prizadenejo nam, razen če si Kristus, hehe :)

o+ nevone


Osho je boljši ... Tisto železje pa mu itak ni nič pomenilo. :))

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: nergac ()

nergac ::

mahoni je izjavil:

Torej Trump je NWO al kaj?
Al bo spet "Trump" je samo marioneta, enako kot za kitajskega predsednika, mah on je samo marioneta.

Pa dejte ze potegnit iz riti te gospodarje sveta. Kuscarji al kaj?


A ne poznaš alkimije?

Železo pa baker pa to ...

Zato smo eni ljudje, drugi pa so kuščarji.

Ugrabljeni od vesoljcev pa je nekaj s predznaki krvnih skupin ali nekaj takega ...

Okapi ::

vostok_1 je izjavil:

Resnica je, da zadnjih 150 let vodi to civilizacijo splošni javnosti skrita agenda. Vem vem, teorije zarote pa to
Teorija zarote je enako kot bog. Iznašli so jo ljudje, ki si ne znajo razlagati dogodkov, in potem izumijo nekaj, kar naj bi iz ozadja upravljalo svet.

Družba je kaotičen siste, kjer imajo lahko majhne spremembe nepredvidljive in velike posledice. Zaradi tega je napovedovanje prihodnosti praktično nemogoče, pa tudi iskanje vzrokov za dogodke v sedanjosti (in preteklosti) je bolj ali manj nemogoče, vsaj ne dovolj natančno.

Ker pa se ljudje težko sprijaznimo s tem, da nimamo razlage, izumimo prostozidarje, bilderberge, iluminate, kuščarje..., s katerimi razložimo stvari, ki jih drugače ne znamo.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Okapi ()

nergac ::

Prostozidarji definitivno obstajajo.

Hint: naredi sam.

Okapi ::

Saj tudi "bilderbergi" obstajajo. Kar ne obstaja, je tajni vpliv na svet, kot se jim pripisuje v teorijah zarote.

vostok_1 ::

Okapi je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Resnica je, da zadnjih 150 let vodi to civilizacijo splošni javnosti skrita agenda. Vem vem, teorije zarote pa to
Teorija zarote je enako kot bog. Iznašli so jo ljudje, ki si ne znajo razlagati dogodkov, in potem izumijo nekaj, kar naj bi iz ozadja upravljalo svet.

Družba je kaotičen siste, kjer imajo lahko majhne spremembe nepredvidljive in velike posledice. Zaradi tega je napovedovanje prihodnosti praktično nemogoče, pa tudi iskanje vzrokov za dogodke v sedanjosti (in preteklosti) je bolj ali manj nemogoče, vsaj ne dovolj natančno.

Ker pa se ljudje težko sprijaznimo s tem, da nimamo razlage, izumimo prostozidarje, bilderberge, iluminate, kuščarje..., s katerimi razložimo stvari, ki jih drugače ne znamo.


Si kdaj pomislil, da če ti ne veš, da obstajajo, še ne pomeni, da ne obstajajo?
Saj tudi za Hitlerja večina folka ne ve, da je onaniral na Marxa v mlajših letih.

Mislim, logike ne razumem. Kolumbu tudi ne bi nihče vrjel, da je bil v "indiji", če bi skrival tiste ugrabljene indjance na krovu. And yet...he was there.

Problem je v normijih, ker enačijo flateartherstvo z hobiji ultra elite. Zato razumem, da vam je vse eno. A dokazi o agendi pa žal obstajajo in so precej transparentni, zgolj nihče jih noče vidt, oz so brisani hitreje od svetlobne hitrosti.

Okapi je izjavil:

Saj tudi "bilderbergi" obstajajo. Kar ne obstaja, je tajni vpliv na svet, kot se jim pripisuje v teorijah zarote.


Če ti tako praviš, še ne pomeni, da je tako.

Daj no Okapi...od človeka tvojega kova, bi človek pričakoval doslednejše argumente.

A za Napoleona bi tudi govoril o teorijah zarote, da je želel vladati Evropi?

He wanted. Ultimativno ni uspel, but he tried.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: vostok_1 ()

vostok_1 ::

A da je Neron požgal Rim je tudi zate reptiljanstvo pa flatheartherstvo?

Sicer pa imam en ultimativni dokaz, ki bi ti razbil celoten pogled na svet....z eno besedo. It's nothing secret. Vs čas ti visi pred nosem...a tega ne vidiš.

PS. Sicer pa najboljše skrivnosti so tiste, ki so povsem vidne.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: vostok_1 ()

Okapi ::

Ali je res on požgal Rim, v resnici ne vemo. Tega so ga obtožili njegovi sovražniki. On je pa obtožil kristjane. Resničnega vzroka niti takrat niso ugotovili, in že takrat se je omenjala tudi možnost, da je bila pač nesreča.
Danes lahko o pravem vzroku samo ugibamo.

vostok_1 ::

It's not important really. To vam pravim.
Če ga je on požgal ali ne...je vse znotraj okvirov mogočnosti. Kaj pa je plačat par bebcev, da zanetijo ogenj na več krajih v mestu? Nato jih ubit pa zanikat vse?
Te reči se počne dnevno.

Problem je ker vi enačite humanoidne reptiljance z complotiranjem ultra bogatih psihopatov.
Da obstaja rasa inteligentnih humanoidnih reptiljancev je obviously nonsense. Da obstaja skupina vplivnežev, ki se sestajajo na privat otokih za seksanje z mladoletnicami pa ni nobena skrivnost.

Ni mi jasno, kako vam to ni jasno.


Dajte meni miljarde in telefonske številke vseh vplivnežev...česte razumet kaj pomeni zarota :))

Še bolj smešno mi je, ko menite, da ultra bogati cele dneve samo razmišljajo o kurbah, drogah in jahtah.
Ker bogatuni zagotovo nimajo spiritualnosti ane?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: vostok_1 ()

Magic1 ::

Sam bogatih je ogromno in vsak ima svoje agende. Lahko en požiga, sam lahko drug obrne pogled na situacijo in se stvari čist drugače odvrtijo od tega, kako si je prvi zamislil. Stvari se dogajajo dost kaotično in da nekdo drži vse niti, je tak BS. Kot murgeljski škrat...
Definitivno pa obstajajo bolj pomembni ljudje, kjer njihova dejanja povzročajo večjo težo na splošno dogajanje.
Magic

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Magic1 ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Teorije zarot, zakaj jih je tako velik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26119262 (15932) bluefish
»

Koncentracija ogljikovega dioksida dosega nove rekorde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10527319 (21985) Gruterzer
»

Nova anketa: globalno segrevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ankete
26146324 (38456) gzibret

Več podobnih tem