» »

ZDA vendarle ne bodo izgnale študentov, če so predavanja na spletu

ZDA vendarle ne bodo izgnale študentov, če so predavanja na spletu

Slo-Tech - Odločitev ameriške imigracijske policije (ICE), da izženejo vse tuje študente, ki so jim univerze zaradi epidemija covida-19 predavanja prestavila na splet, je doživela preobrat. Potem ko sta MIT in Harvard vložila tožbo zoper državo, so v poravnavi dosegli umik spornega določila. Na okrožnem sodišču v Massachusettsu je v poravnavi vlada umaknila sporno politiko, tako da bodo še naprej veljali stari pogoji od letošnje pomladi.

To pomeni, da bodo tuji študentje, ki v ZDA prebivajo na podlagi vizumov F-1 in M-1, smeli ostati v državi, četudi bodo njihove univerze - katerekoli so to, ne le Harvard in MIT, ki sta tožila - predavanja preselila na splet. Univerzi sta pred sodiščem zatrjevali, da bi z izgonom študentov nastala nepopravljiva škoda. Po drugi strani pa je država trdila, da so bila navodila iz marca le začasna in da so že tedaj povedali, da jih bodo sproti prilagajali situaciji. Univerzama je pritrdilo več kot 60 drugih visokošolskih ustanov, ki so poslala tako imenovana pisma strinjanja, in številna podjetja, denimo Adobe, Microsoft in Twitter. Poleg tega so ločene tožbe vložili še University of California in 20 drugih univerz zahodne obale; skupno je bilo tožb devet. Proti ukrepi se je izreklo tudi nekaj republikanskih poslancev in seveda demokrati.

V običajnih razmerah je sicer omejitev, da vpis na izključno spletne kurze ne zadostuje za pravico do bivanja v ZDA, logična. S tem se preprečuje, da bi se študentje fiktivno vpisovali v sumljive programe, zato da bi pridobili pravico bivanja v ZDA, potem pa bi se lahko nastanili kjerkoli. Zaradi tega velja omejitev enega spletnega kurza na semester.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA želijo izgnati tuje študente, ki imajo spletna predavanja, MIT in Harvard tožita

Oddelek: Novice / NWO
367577 (4157) mtosev
»

A še koga moti, da je študij za diplomirance plačljiv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10822687 (10050) AndrejO
»

Študentski domovi izselitev

Oddelek: Loža
4011185 (10187) nuclear
»

Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14626799 (23351) Tear_DR0P

Več podobnih tem