» »

Kdo ve kako prodajati na amazon.com?

Kdo ve kako prodajati na amazon.com?

outofmarbles ::

Pozdravljeni vsi,

z ženo sva se dobri dve leti nazaj preselila na Nizozemsko, ker je tam dobila službo. Jaz sem nato odpru nizozemski s.p. kjer prodajam 3D printed marble machines. Spletna stran: https://outofmarbles.com/



Problem je zdajle med COVID, ker je shipping grozno, grozno počasen in zaradi tega izgubljam potencialne kupce. Večina mojih strank je iz USA, pošiljam pa majhne paketke v velikosti DVDja, ki grejo skozi nabiralnik in je pošiljanje ekonomično z PostNL... če primerjamo z Pošto Slovenije, je to Mednarodno Navadno pismo.

Naj bi trajalo 6-8 delovnih dni, ampak v resnici zdajle traja do USA 3-7 tednov ali pa še več v nekaterih ekstremnih primerih. In kupci me tudi skos remindajo, kje so paketki. (te mejhni paketki grejo na potniška letala v prostor za tovor, ampak zdajle noben ne leti čez lužo, zato takšni zastoji...)


Zdej pa pridemo do mojega vprašanja... probavam naredit sellers account na amazon.com že vsaj 4 mesece, ker bi rad uporabu amazon fullfilment v USA. (jaz jim pošljem 200 paketkov, oni pa naprej pošiljajo do kupcev v USA). Govoru sm že z miljon helpdesk employerji, od Indijcev na začetku, do specialistov trenutno... problem je da se ne morem registrirat, ker Slovenije ni na spisku držav, ki jih lahko izberem. Če pa greš na njihov help topic pa piše da se slovenci lahko registriramo.
screenshot:



Imam odprt case pri njih, in je že slab mesec pri "specialist team" in jih niti kontaktirat ne morem, me morjo oni prvi. Pač grozen slab support ima amazon, ker imajo monopol, ampak na žalost sem trenutno odvisen od njih, ker rabim fullfilment v USA, in oni so edini ki sprejemajo majhna podjetja.

Kot vidte na sliki, grem čez prvi step vredu, kjer dam podatke mojega podjetja iz NL. Zaplete se pri step #2, ker slovenije ni na spisku in enostavno ne morem nadaljevat.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?



Drugače pa prihajava nazaj v roku enega leta... ampak do takrat moram zrihtat tole štalo z COVID-om. Raziskoval sem čisto vse možne shipping opcije, ampak ni nič ekonomično. Trenutno je 4EUR shipping. DHL, UPS in podobni so od 24EUR naprej, tako da not even close.

Kvinta ::

Če maš stalni naslov na Nizozemskem in pa firmo tud zakaj pol hočeš naredit seller account preko slovenije ?
Kolkor jaz vem ma Nizozemska svoj Amazon in vrjetno ga po tem takem lahko tudi v US kreiraš.

Recimo na youtube maš enih par videov kako trgovati v US če si recimo v Avstraliji vrjetno tud za Nizozemsko ni kaj drugače.

Lahko tud na Etsy probaš tam sem recimo kr nekaj slovencev že videl.

Sicer pa zdaj ko je ta kao kriza se pač usmeriš na evropske trge Francija ,Italija ,Uk ,Nemčija ,Španija itd

Če maš dosti pošiljk pošlji vsem tem firmam katere si kontaktiral naj ti dajo ponudbe za redno pošiljanje cene so nižje.
A.C.A.B

redtech ::

Moj idol si :D, koliko časa ti printa tako strukturo, ki jo imaš na sliki?

outofmarbles ::

Nočem naredit računa preko SLO, ampak me sprašujejo za državljanstvo in kje sm se rodil. To je pa Slovenija in me obstaja na spisku.

Nizozemska ima svoj Amazon zdej ja, ampak redirecta na isti form, kjer moraš dat notr državljanstvo od lastnika podjetja.
Bom Pogledu na YouTubu če je kej pametnega.

Na etsyju imam že, ampak tam imam assembled marble machines, jaz pa rabim fullfilment v USA, da bojo oni paketke pošiljal iz tam, ko nekdo naroči.

Problem je da sm odpru biznis šele decembra in nimam nobenga marketing persona, tko da se ne morm simply usmerit na druge trge, ker komi kej marketinga delam, praktično nič :)

Nimam dosti rednih pošiljk ker ne delam marketinga zaenkrat, tko da je kkšne dneve nič, kkšne dneve pa 30.
Gre se pa to za mejhne paketke v velikosti DVDja, ker so notr samo marbles, motorček itd... Ostalo si 3d printajo sami.

outofmarbles ::

redtech je izjavil:

Moj idol si :D, koliko časa ti printa tako strukturo, ki jo imaš na sliki?

Dobre 3 dni se printa tole ki je na sliki :)

Razmišljam že neki časa o resin casting, ampak še nisem čist tam, se je treba najprej naučit in spremenit modele da bojo primerni itd...

Machete ::

Sem videl zadnjič na John Oliverju, da je racing s temi frnikolami kar popularna zadeva.
Svašta si folk najde :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

TheBlueOne ::

Pazi okoli davkov, ce me spomin ne vara nekako tako:

Kjer prodajas slej kot prej placas tudi DDV. Menda ima vecina EU drzav mejo na 100.000€, prej jih je imelo dosti na 30.000€. Ce presezes te meje v neki drzavi moras tam pridobiti davcno in tam nakazovati DDV.

Ce se ne motim pa v osnovi placas davek tam od koder se posilja. Kar pomeni, da ce das v skladisce od Amazon.de bos vsaj v startu davek placal tam.

Kar se tice izdelka in vlivanja, se ti verjetno bolj splaca narediti nekaj oblik, ki jih lahko sestavljas, orodje za plast injektor in stancati. Majhna orodja niti niso tako draga, ko pa ga imas pa delas izdelke za drobiz. Resin casting je drag. Podjetja, ki stancajo ti morda se kompletirajo v embalazo in posljejo direkt tja, od kod se prodaja. Ce ne bos imel takega sistema in ti posel poleti se bos lovil z infrastrukturo (skladisca, zaposleni).

Kaj amazon.com nima varjante, da k njim posljel paleto pravilno oznacenega izdelka in potem oni posilajajo zate? Vsaj v Nemciji menda to gre b.p..

outofmarbles ::

Hvala lepa vsem, mi je ratalo!

sem šel na Youtube in pogledal par videjev in je en lepo razložil iz kje moraš biti da odpreš kakšen tip računa... Problem je bil, ker amazon enostavno ne sprejme da imam NL podjetje in SLO državljanstvo, ta kombinacija je za njih nemogoča... in potem sem šel čisto novi račun delat in je sedaj osebni račun kot individual, v Sloveniji. Stalno prebivališče imam v SLO, tako da s tem ni težav in sem vse uredil. Itak pa nameravam hmalu priti nazaj v SLO, in s.p. odpret v SLO. Zdaj je pa treba 2 dni počakat in upam da potrdijo.

Zdaj bom mogu samo glede davkov pogruntat kako pa kaj... ker v NL za podjetje imam računovodjo, da mi rihta davke, za amazon bom mogu pa sam pogruntat kako in kaj v Sloveniji...


Kar se tice izdelka in vlivanja, se ti verjetno bolj splaca narediti nekaj oblik, ki jih lahko sestavljas, orodje za plast injektor in stancati. Majhna orodja niti niso tako draga, ko pa ga imas pa delas izdelke za drobiz. Resin casting je drag. Podjetja, ki stancajo ti morda se kompletirajo v embalazo in posljejo direkt tja, od kod se prodaja. Ce ne bos imel takega sistema in ti posel poleti se bos lovil z infrastrukturo (skladisca, zaposleni).

ja sej vem, to je zdej večna dilema in enkrat se bo treba odločti, zaenkrat še brez problema z tremi 3d printerji delam, ampak ko pa začnem bolj resno marketirat bo pa potrebno več 3D printerjev in kasneje prešaltat na resin casting in potem mogoče injection.
Problem je ker so zdejle modeli narejeni za 3d printing, tako da bi verjetno moral malo drugače naredit modele da bi bili primerni za resin in injection. Razkosat bi moral v več delov verjetno. In zdejle še definitivno nimam denarja za injection, za resin casting bi pa bilo.
Verjetno bom zdajle počakal da se preseliva nazaj v SLO, in potem kupim nove 3d printerje, in začnem počasi razmišljat dolgoročno kako bi prodaju narejene marble machines.
Prvo sem imel ime "3D printed marble" in sem nato spremenu v out of marbles, ker sem vedu da dolgoročno 3d printing verjetno ne bo ekonomično :)

Zdajle sva v taki čudni poziciji ko sva se odločila da greva nazaj v SLO, ne pa časovno kdaj, ali bo to do konca leta ali pa naslednje leto... in potem vse kar kupujem za tukej, bo treba potem prodati oziroma preseliti v SLO :)

Kaj amazon.com nima varjante, da k njim posljel paleto pravilno oznacenega izdelka in potem oni posilajajo zate? Vsaj v Nemciji menda to gre b.p..

Ja sej to hočem naredit za USA trg... ampak je treba najprej sellers account naredit :)
verjetno pa ne bo paleta... niti nimam nobenih palet tukej hehe... bo pa največja škatla, ki jo najdem :) morm zdejle vidt kaj se mi splača... kako spravit veliko pošiljko iz NL v USA, od 20 do 60kg... idealno bolj proti 60kg, ampak take pošiljke niti premikat nemorm ker nimam skladišča itd... tako da verjetno bo 20kg za 140EUR pri DHL... ali pa 108EUR pri PostNL

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon Kindle (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Kaj kupiti
1303323586 (1175) Furbo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733194 (1982) Nesta
»

Nakup na amazon.com

Oddelek: Kaj kupiti
307744 (664) Steinkauz
»

Popoldanski s.p. in podaja preko US Amazone [brez zaloge]

Oddelek: Loža
226319 (4997) trgovec35

Več podobnih tem