» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
«
1 / 26
»»

ElviS ::

Naročil bi si Amazon Kindle, ki je trenutno naprodaj po 139$, pa me zanima, če ima kdo izkušnje s pošiljanjem v Slo (predvsem koliko naši pribijejo na carini)?

lp
i'm still in the building...

SigmaProg ::

Jaz sem naročil dražji model (189$), prispel bi naj 4. Septembra. Takrat ti lahko točno povem koliko so bili dodatni stroški...
Upoštevaj pa da ti Amazon zaračuna ~30$ poštnine. Kolikor so mi povedali na Carini so Kindle naprave uvrščene v isto stopnjo kot videorekorderji (odkod jim to nimam pojma). Kaj več mi po telefonu niso znali povedati ker nisem imel še točnih cen...

Zgodovina sprememb…

49106 ::

SigmaProg je izjavil:

Kolikor so mi povedali na Carini so Kindle naprave uvrščene v isto stopnjo kot videorekorderji (odkod jim to nimam pojma)


Banana republika, da je že smešno:)

wired ::

Naredil izračun na amazonu:
139$+21$ poštnina=160$, kar je cca. 125€.
Če se ne motim, je od 22-150€ samo DDV in ne tudi carina, torej: 125€ + 20% DDV = 150€

Sem na kaj pozabil (razen torbice, ki jo kasneje od kakega DX-a nabaviš)?

ElviS ::

wired je izjavil:

Naredil izračun na amazonu:
139$+21$ poštnina=160$, kar je cca. 125€.
Če se ne motim, je od 22-150€ samo DDV in ne tudi carina, torej: 125€ + 20% DDV = 150€

Sem na kaj pozabil (razen torbice, ki jo kasneje od kakega DX-a nabaviš)?


To je to. Hvala.
i'm still in the building...

49106 ::

A ta poceni je tudi international?

Fadil ::

Ko ga bo kdo dobil, naj se malo razpiše o njem! :)

thramos ::

Po novem je tudi carina ... nekaj procentov.

[edit] Carina je bila pravzaprav za dražjega, DXa, ne vem če je za cenejšega enako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

EC9 ::

thramos je izjavil:

Po novem je tudi carina ... nekaj procentov.

[edit] Carina je bila pravzaprav za dražjega, DXa, ne vem če je za cenejšega enako.


AMAZON UK

Če naročiš znotraj EU ni carine. Se motim?

jerry2000 ::

Naročil sem Kindle DX graphite iz USA. Carina me je pošteno opilila. Ne vem točno, v EURO je bilo s poštnino 309 EURO (poštnina še ni tako visoka, 20$ pa sem dobil v 3 dneh). Za carino in njihove stroške skupaj sem dal pa 89 EURO.
Jerry and Tom

ElviS ::

EC9 je izjavil:



AMAZON UK

Če naročiš znotraj EU ni carine. Se motim?


Glede tega da znotraj EU ni carine maš prav; problem je edino, da Amazon UK pošilja (Kindle) samo v UK.
i'm still in the building...

jerry2000 ::

Moram pa opozoriti na zelo neprijetno dejstvo, jaz sem naročil Kindle na s.p. in sem potreboval račun. Kakor se neverjetno sliši, Amazon USA ne pošilja računov. Takih kjer je gor vaše ime, njihovo ime in naslov, št. računa. Pravijo da tisto "order confirmation" kjer piše da ste naročili Kindle in koliko je cena, velja kot račun. V Evropi seveda ne delujemo tako kavbojsko in računovodstva in inšpekcija dvomim da tisti zmazek sprejme kot račun.
Jerry and Tom

49106 ::

Če je na s.p. in je tam tudi davčna, pol res nevem zakaj ti ga nebi sprejeli.

Redkvica ::

Na mojem 'invoice' na amazonovi spletni strani piše:

'Please note: This is not a VAT invoice.'

Jaz sem sicer mislila, da bo pravi račun nastal potem, ko bo naročilo do kraja izvršeno (zaenkrat so dostavili le 'EU power adapter', drugo se še pakira). Morda pa dokončnega računa sploh ne bo? Tegale 'not a VAT' se pa res ne more uporabiti za obračun DDV.

In tudi to je res, da na amazon.co.uk ne moreš naročiti kindla za Slovenijo. Še huje je: trenutno tudi knjig iz kindle shopa na amazon.co.uk ne moreš naročiti, jih moraš iz amazon.com. Razen seveda, če se identificiraš kot stranka iz UK, kar pa pomeni, da moraš imeti naslov v UK, ki se mora tudi ujemati z naslovom na tvoji plačilni kartici.

Bor H ::

Tisto o 150EUR sem tudi jaz zasledil in če je res bi to pomenilo da ga dobiš za 130EUR + DDV = 156EUR, se carina gleda po davku ali prej?
Alternativno me pa zanima, če ga preko kolega iz UK naročim, pride 110gbp (free shiping) kar je 133EUR + vvs 10EUR poštnina do sm, kar je že kr očitno cenej in ne moreš imeti problemov z carino. Me pa zanimata dve stvari glede pošiljanja: verjetno ni treba označt kot fragile zadeve, se mi zdi da je dovolj trdna? Kot drugo pa, če kdo slučajno ve kako težk je ko je zapakiran?

Kako je pa z napajalcem če naročim iz US ali UK? Verjetno je treba naknadno pogruntat USB -> vtičnca, ker ti verjetno priložijo tablesav vtič al se motim? Je pa to dokaj irelevantno ker itak je baterija dovolj močna da zdrži normalne počitnice.

Ammm...pa še to, če knjige poberem iz gutemberga (ali kjerkoli druge) in jih v tistem mobo formatu vržem na kindle jih verjetno njegov software na PCju ne bo vidu ane?

lurker ::

Tegale 'not a VAT' se pa res ne more uporabiti za obračun DDV.
Po kaki logiki bi se pa lahko, če pa v tej ceni ni DDVja?! DDV ti bodo opalili ob uvozu.

met ::

danes so mi dostavili 2 kindla (naročil 3.8., poslali so mi 28.8.)

na 305$ (2xkindle + dostava)so mi zaračunali še 50€ DDVja, 9€ carine in 7,5€ stroškov
tako da je vse skpaj prišlo 306 € oz. 153 €/kindla
če bi naročil samo enega bi bilo malenkostno ceneje (pod 150€ namreč ni carine, bi bili pa stroški dostave relativno višji)

priložen je samo ameriški charger, je pa res, da ima zadeva micro USB, tko da lahko polniš preko računalnika ali pa uporabš kar charger za telefon
oz. kupiš pretvornik, če si ga res želiš

itak37 ::

Jest sem ga ravnokar dobil, placal sem 32.5EUR DDVja in 160USD za Kindle + postnino.
Paket tehta malenkost cez pol kilograma.

met ::

heh potem sem se pa nekoliko uštel pri računanju in je naročilo dveh kindlov, kljub plačilu carine, zaradi manjših stroškov dostave dejansko 5 € cenejše

Bor H ::

Se tistih 150eur za carino gleda pred DDVjem al po? Ker bi vzel še charer pa torbico.

met ::

pred DDV pomojem

tole so mi odgovorili na carini:

"Zadeva: Vprašanje - e-bralnik

Na Generalni carinski urad ste naslovili dopis v katerem sprašujete, kolikšne so uvozne dajatve pri uvozu e- bralnika v vrednosti 139 EUR.

Pošiljke blaga zanemarljive vrednosti so oproščene uvoznih dajatev do skupne vrednosti 150 EUR. Oprostitev plačila DDV za zadevne pošiljke se lahko uveljavlja le za blago do skupne vrednosti 22 EUR. Če vrednost pošiljke presega 22 EUR se plača DDV po stopnji 20 %.

Opozorili bi vas, da v skladu z 4. členom Pravilnika o elektromagnetni združljivosti (Uradni list RS, št. 132/2006) se lahko da na trg oziroma v obratovanje samo oprema, če je skladna z zahtevami tega pravilnika. Aparati, katerih skladnost s tem pravilnikom je bila ugotovljena po postopku iz 8. člena tega pravilnika, morajo biti opremljeni z oznako >>CE<<, ki potrjuje skladnost s tem pravilnikom.

Lep pozdrav."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: met ()

Bor H ::

Se je tut men zdel da bo pred DDV, ker bi vzel še polnilec (5USD ob nakupu kindla) in torbico (20usd) in bi brez davka bilo pod 150, z davkom pa nad 150.

BTW, imaš lahko kak problem če ga uvoziš iz GB?

damjan1980 ::

ja zadeve uvozit iz GB ni kar tako. polek carine še plačaš davek na to da pijejo preveč čaja, potem je še treba prištet davek na funt, pa davek na to da so otok, pa še carino na bedasta vprašanja ne smemo pozabit. aja pa še kazensko je treba kupit priročnik po imenu "kaj je to EU".

techfreak :) ::

damjan1980 je izjavil:

ja zadeve uvozit iz GB ni kar tako. polek carine še plačaš davek na to da pijejo preveč čaja, potem je še treba prištet davek na funt, pa davek na to da so otok, pa še carino na bedasta vprašanja ne smemo pozabit. aja pa še kazensko je treba kupit priročnik po imenu "kaj je to EU".

Zakaj bi moral carino plačati za produkt iz EU? In zakaj bi moral davek?

Sem že naročal iz UK (tudi iz Amazona) in mi ni bilo potrebno plačati carine in ne davka pri nas. Tudi iz Nemčije nisem imel problemov s tem.

Bor H ::

On je cinik, ker mislm da ne vem kako te zadeve delujejo.

Mislu sm v smislu "a so na amazonu take svinje, da bi mi sral, ko bi probal kindle kupljen v EU vezat na svoj SI račun"

Kron ::

In kakšni so prvi vtisi?

No, vsaj tisti, ki ste ga že dobili.
=**=C64=**=

itak37 ::

Kindle je manjši kot sem pričakoval, zelo lahek 220g, dobra izdelava. Za branje potrebuješ kar dobro osvetlitev, po drugi strani pa se na soncu zelo lepo vidi, ostro in kontrastno. Osvežuje(obračanje strani) se kar hitro (1/4 s).
Naložil sem par pdf-jev, potrebno je obrnit zaslon, sicer so črke premajhne. Zaslon se obrne v meniju, ni avtomatike. Html browser zgleda uporaben.

Ko najdem kabel od fotoaparata bom še kako fotko prilepu...

korelem ::

Mene pa zanima, od imetnikov Kindla, kako je z kupovanjem kindle knjig preko Amazona ... npr. ker imam account za kupovanje narejen na slovenski naslov (logično), mi amazon.com preprečuje, da bi kupil Kindle edicijo ene knjige (gre za Ender's Game), ker pač nisem iz US of A: "This title is not available for customers from your location in:
Europe"

Sedaj pa me zanima, kako je s kupovanjem knjig za Kindla. Si moraš naredit nov account z ameriškim naslovom (to sploh gre?)? Ali je za Kindla poseben account (nekaj sem videl na account strani "Manage Your Kindle")?
Če lahko kdo pojasni, kako to poteka, bi bil zelo hvaležen ...

Lp

Bor H ::

Se kindle da vezat na drug account kot tist s katerim je bil kupljen? Oz. kako to gre. Obljubm da se potrudm da je to zadnje vprašanje :)

itak37 ::

@korelem: sicer še nisem poskušal kupit knjige iz amazona, vendar bi reku da je ta knjiga izjema, načeloma bi se moralo dat vse knjige kupit.

@Bor: v meniju imaš možnost spremenit registracijo

NazgulRR ::

Kako je pa s temi knjigami:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=amb_link_...

Klasike, zastonj, vendar piše, da za UK only. A se jih ne da dobit?

Bor H ::

Imaš med drugim project Gutemberg za zastonjske klasike, imaš pa tudi na ameriškem amazonu (če imaš tm account) cel kup brezplačnih klasik.

NazgulRR ::

Guthenberg in podobne strani poznam.

A mi lahko mogoče najdeš enak link kot sem dal prej, vendar da velja za EU? Se pravi, da mi izpiše vse zastonjske knjige, ki so na voljo za nas. Nekako mi ne uspe najt.

Kindla še nimam, trenutno malo probavam Kindle for PC, v katerega pa se da uvozit knjige samo z Amazona.

Bor H ::

Niso vse ampak maš jih top 100.

itak37: hvala!

edit: še link http://www.amazon.com/gp/bestsellers/di...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

NazgulRR ::

Večina teh v desnem stolpcu ni zastonjskih in so $2.30 :S.

EDIT: Nekatere izmed njih pa spet niso na voljo za EU :S :D

Verjetno je tako, da če na Kindla vržeš kakšno knjigo s project Guthenberga in potem sinhroniziraš s Kindle aplikacijo na PC/Mac/iPhone/... se ti ta knjiga potem pokaže tudi na njej, a ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NazgulRR ()

iconaan ::

Ali lahko berem stripe na tem bralniku ( Kindle Dx ), namreč imam ogromno stripov od Alan Forda, Marti Misterija( so v jpg. obliki, pdf )

Bor H ::

če so v PDFju lahko komot, mogoče bodo samo mal mejhni.

korelem ::

itak37 je izjavil:

@korelem: sicer še nisem poskušal kupit knjige iz amazona, vendar bi reku da je ta knjiga izjema, načeloma bi se moralo dat vse knjige kupit.


No, ker rad berem sci-fi, sem šel preverit, če lahko kupim kindle knjige iz tega segmenta … npr. knjige Dune in Foundation serije … sem pravkar šel preveril na amazon.com, amazon.co.uk ter amazon.de (na vseh mam isti account), kako je glede kindle knjig … na nemškem jih sploh nimajo (sem vedel ampak sem za foro preveril), ok, gremo dalje … na angleškem jih imajo, sicer bore malo (vsaj tistih, ki jih jaz hočem), ampak tam lahko kupijo samo UK citizeni, hmmm, ok moving on … na ameriškem, spet isto, Europe is a no go …

Mislim WTF, človek bi rad kupil njihov ereader, knjig za njega pa ne sme/more!?!? Pa čeprav lifrajo napravico INTERNATIONAL!?!?

Očitno bo res treba fake račun naredit, samo za Kindla ... ali pa sem tak noob, da ne vidim česa ... :/

PS: Če bom Kindla kupil, bom lahko vsaj stare knjige bral, sem dobesedno izropal Project Gutenberg žanrskih klasikov :D

thramos ::

Očitno nočejo našega denarja ... k sreči so pašniki polni ...

met ::

na manybooks.net se dobi praktično vse kar je v project Gutenbergu, že priročno skonvertirano v .azw (kindle) format

novejše knjige, ki mi jih amazon ni pripravljen prodati, pa brez kakršnekoli slabe vesti poberem na travniku

korelem ::

@thramos,
ja, žalostno ampak resnično ... tako bom oz. sem tudi naredil; pašnik -> Calibre -> Kindle for PC -> Kindle (ko prispe :))

@met,
uh, hvala, priročna stran :)

Sicer pa sem malce brskal okoli teh restrikcij, in je fora v publisher-jih ... pri kaki e-knjigi! ima včasih drug založnik pravice za USA oz. Evropo ... kar je res smešno, ker lahko navadno knjigo, torej papirnato verzijo :), kupiš na ameriškem amazonu brez problemov, elektronske pa ne (npr. Dune) ...
Eh ja ... sicer pa baje delajo na tem, da bi vsi založniki (tudi evropski) prodajali e-knjige preko amazona, tako da bo mogoče kdaj možno vse kupit na enem mestu ... time will tell ...

Redkvica ::

Enih par stvari, na katere mislim da še ni nihče napisal odgovora:

1. V aplikaciji Kindle for PC sem jaz lahko komot odprla knjigo, dolvzeto z gutenberga. Mislim, da sem jo samo dvokliknila na direktoriju in jo je odprlo v aplikaciji Kindle for PC. Seveda pa moraš z gutenberga vzeti knjigo v formatu mobipocket ali pa jo pred odpiranjem skonvertirati v mobipocket format z aplikacijo calibre.

2. Kolikor sem se zanimala, te bo amazon prepoznal kot kupca iz USA samo v primeru, da imaš vpisan naslov iz USA in da imaš tudi plačilno kartico, ki ima ta isti naslov. Ne vem pa, kako je v primeru, ko si odpreš še en amazon račun, kjer plačuješ s svojo plačilno kartico in si na njem kupiš darilno kartico (giftcard), ki jo sam sebi podariš in z njo kupuješ na drugem računu ('računu za kindle'), na katerem imaš ameriški naslov in nimaš kreditne kartice. Osebno se mi s tem ne da ubadati. Obstaja tudi tveganje, da ti amazon zagrozi z zaprtjem amazon računa zaradi poskusov goljufanja, če s tem pretiravaš.

3. Ne gre za to, da bi amazon ne želel prodati knjig kupcem iz Evrope. Gre za to, da če amazon hoče prodajati knjige, da mora upoštevati avtorske pravice in imeti sklenjene pogodbe z založniki. Nekateri založniki imajo recimo pravico prodajati knjige v e-obliki le na US trgu. Pričakuje se, da se bodo problemi s pravicami za prodajo e-knjig v kratkem uredili, saj se trenutno na tem področju kar veliko dogaja.

4. Včasih obstaja ista knjiga na amazonu v dveh e-izdajah, ena je za US trg, druga pa za ostali svet. V praksi se ti lahko zgodi, da ko vpišeš naslov knjige v amazonov iskalnik, da ti vrne različico, ki jo je v EU možno kupiti. Tudi se mi je že zgodilo, da sta bili notri dve verziji iste knjige z različno ceno za EU kupce.

5. Za sci-fi knjige ljudje, ki jih berejo, zelo priporočajo Baen Publishing. http://www.baen.com/

6. Če knjigo kupiš na amazonu, jo lahko udobno zložiš na svoj kindle (ali več njih, če jih imate več v družini) in na vse Kindle for Pc, ipad,... aplikacije. Prav tako jo imaš 'za vedno' spravljeno na svojem amazon računu in jo lahko od tam kadarkoli dolpotegneš na vse svoje naprave in aplikacije. Če pa knjigo dobiš kje drugje, moraš pa sam skrbeti za distribucijo in tudi za varnostne kopije.

7. Kindle, ki ga kupiš z enega amazon računa, je že avtomatsko registriran na ta račun. Če tega ne želiš, ga lahko ob nakupu označiš kot darilo in ga bo treba potem ročno registrirati na poljuben amazonov račun. Lahko pa ga kadarkoli odregistriraš in ga prijavip na drug račun. Po amazonovih pravilih moraš v takem primeru s kindla pobrisati tudi vse amazonove knjige.

8. Smiselno je, da si družinski člani vsi registrirajo svoje kindle (in kindle for PC aplikacije) na isti amazonov račun, tako da lahko kupljene knjige berejo vsi. Je pa res, da jih potem lahko tudi vsi z istega računa kupujejo, kar gre z metodo 'one click ordering' zelo hitro, včasih tudi prehitro in moraš potem urejati z amazonovo podporo uporabnikom, da ti nakup prekličejo.

9. Kolikor sem čitala, imajo starši običajno prakso, da otrokov kindle registrirajo na svoj račun, z računa na napravo naložijo knjige in potem napravo takoj odregistrirajo. Ko je treba spet kaj naložiti, vajo ponovijo. Na tak način imaš nadzor nad tem, kaj bere tvoj otrok in hkrati otrok ne more sam kupovati knjig z računa in mislim da tudi ne brskati po internetu.

10. Ko kupuješ kindle, je smiselno kupiti mednarodno različico (dejansko gre sicer za popolnoma enako napravo in ima isto ceno), ker ti med nakupom ponudijo še EU power adapter po znižani ceni. Meni bo prišel prav, ker nameravam to reč vleči tudi s sabo na počitnice, tam je pa ne bom mogla polniti preko PCja, ki ga bom pustila doma.

11. Če mislite kupovati tudi ovitek za kindle, se morda splača preučiti ceno za obe možnosti: da kupite kindle in ovitek skupaj iz USA amazona in da kupite kindle iz USA amazona, ovitek pa nekje v Evropi, morda ga imajo že celo na amazon.de.

Highlag ::

Mene je tudi zamikal, samo trenutno smo kar se njegove uporabe še 3-ji svet. Področje, ki me zanima pa ima le ščepec knjig na razpolago. Bo treba še malo počakat.
Never trust a computer you can't throw out a window

korelem ::

@Redkvica,
dodatni komentarji na tvoje točke :):

1.) Ja, to ni problem, kolikor sem jaz gledal ima dosti (večina?) knjig na Project G. opcijo za download v Kindle formatu, če pa ne, pa je tukaj, kot omenjeno, Calibre ...

2.) Sem po malo raziskovanja tudi sam odkril, da se ne splača s tem ubadat ...

3.) Te informacije sem tudi našel, edino kar se mi zdi bedasto je, da lahko, kot sem omenil, papirnato verzijo na amazon.com kupiš, elektronske pa ne ... kot kupcu mi gre to orenk na živce ...

4.) Isto kot 3.

5.) Hvala za link, bom pogledal ...

6.) Agree 100%

7.) Jap

8.) No kids (or family members with Kindles) ... yet :D

9.) Isto kot 8.

10.) Jap

11.) Tako je, jaz mislim kupiti international Kindle na amazon.com, ovitek (brez lučke) pa na amazon.co.uk (na .de jih nimajo) ...

.:joco:. ::

A bo kdaj možno kupovat slovenske knjige v digitalni obliki?
Če bi hotel za darilo tole kupit, naprimer?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Phantomeye ::

Okej... v ponedeljek dobim Kindla... imam pa par vprašanj.

Zakaj so me klical iz UPS, da moram izpolnit izjavo o prispeli pošiljki in jim jo poslat še isti dan?


___________(ime in priimek) izjavljam, da prejemam _________(opis paketa) v vrednosti ____________ (vrednost paketa).
Blago je namenjeno moji osebni uporabi. Strinjam se s plačilom carinskih dajatev.

(itd)

Pa na kaj se nanašajo omenjene carinske dajatve?:|


Koliko pridejo stroški. Če sem prav prebral so stroški : 122,5 EUR za kindla (160 USD)+ 20%... kar naj bi pomenilo 122,5 + 24,5 = 147 eur...
Ampak zakaj je nekdo v tem topiku napisal, da je plačal, citiram :

itak37 je izjavil:

Jest sem ga ravnokar dobil, placal sem 32.5EUR DDVja in 160USD za Kindle + postnino.
Paket tehta malenkost cez pol kilograma.


So kakšni dodatni stroški, in kakšni? Poštnina ne more bit, če si jo pa amazonu plačal do doma?

SunCell ::

Jaz sem svojega dobil v sredo.. UPS mi je poslal enako izjavo za izpolnit...zaračunali so mi pa 20% davek + ~7€ dodatnih stroškov, ki so deklarirani na računu kot bančna garancija. Kaj to je in na podlagi česa to zaračunajo nisem našel niti v njihovih splošnih pogojih... Davek + tale njihov strošek me je skupaj prišlo dodatnih 31,19€. In pa dostavljalci nimajo drobiža, kartic pa ne sprejemajo... Z DHL-om, ki mi je pred časom dostavil polnilec za kindla, sem bil mnogo bolj zadovoljen :)

korelem ::

.:joco:. je izjavil:

A bo kdaj možno kupovat slovenske knjige v digitalni obliki?
Če bi hotel za darilo tole kupit, naprimer?

Izvoli, direkt z mimovrste :)

Nekaj naslovov spletnih knjigarn z elektronskimi knjigami:

* www.gutenberg.org (brezplačne knjige v angleškem jeziku)
* www.omnibus.se/beseda/ (slovenske brezplačne knjige)
* www.ijs.si/lit/leposl.html (slovenske brezplačne knjige)
* www.dlib.si (slovenska knjižnica)
* www.ruslica.si (slovenske plačljive knjige)

Gandalfar ::

@SunCell: obvestilo si dobil v kaselc ali po emailu?

SunCell ::

Gandalfar je izjavil:

@SunCell: obvestilo si dobil v kaselc ali po emailu?

V ponedeljek so me klicali iz UPS Brnik, da so dobili pošiljko, povedal jim email, da so mi lahko poslali izjavo za podpisat. Napisal gor podatke ter ime+priimek l.r., stisnil pdf ter poslal nazaj. Se pa niso nič pritoževali, da rabijo kak fax. Ker bla ura že 15h.. je trajalo potem še cel naslednji dan, da je šla zadeva čez carino, v sredo so pa šele dostavli. Je hecno to, kako stvar prepotuje pol sveta v istem času kot zadnjih 20km (pa na sumu mam bolj lokalni UPS kot pa carinike).
Specifikacijo računa sem pa potem dobil ob dostavi.

Kar pa me matra sedaj je zaščitna torbica/ovitek.. je kdo našel kako cenovno sprejemljivo rešitev? Amazonove se mi zdijo kar precej drage, všečne od proizvajalca BUILT pravtako(30$; o davku sploh raje ne razmišljam). Gledal malo tudi ebay, pa ni vidt, da bi kitajci že množično pošiljal za ugodne cene tudi na naš konec sveta.
««
«
1 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215461 (1564) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15142845 (24145) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8222368 (15425) ales85
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428784 (22039) trnvpeti

Več podobnih tem