Forum » Šport » Učinkovitost sobnega kolesa
Učinkovitost sobnega kolesa
Bye ::
Na biciklu treniram 3x tedensko, vsakič skurim 700 kalorij. Kdaj lahko pričakujem vidne rezultate v področju trebuha?
Hahaha! Telovadba sploh ni pomembna, ka-li? Saj nimam 300 kg. Morda še ne veš, da redukcijske diete niso ravno najbolj uspešna metoda hujšanja/oblikovanja geštela. Been there, done that. Kot še milijoni drugih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Kvinta ::
Sem že enkrat napisal nekje drugje pa bom še tu .....sem mel včasih 125kg pa sem spravo na 80 in tu sem zdaj že vsaj 15 let .... vse kar sem pa naredo pa je ,da sem razdelo 3 dnevne obroke v 6 obrokov in pa za vikend ,ko je bil cajt sem s peciklom pelal do šoder jame kjer sem plaval in to je to ..... kake kalorije kaki izračuni nobenih dodatkov itd lol
A.C.A.B
IL_DIAVOLO ::
Oboje je pomembno. Saj ni nujno da je dieta, samo manj jej.
Zato smo se redili, ko pujceki med čakanjem na delo. Manj gibanja, hrana vsaki 2 uri
Ne vem, v kakem deficitu si, ampak v roku 2 mesecev bi se moglo poznat vizualno.
Iz trebuha gre maščoba nazadnje, to moras vedet.
Zato smo se redili, ko pujceki med čakanjem na delo. Manj gibanja, hrana vsaki 2 uri
Ne vem, v kakem deficitu si, ampak v roku 2 mesecev bi se moglo poznat vizualno.
Iz trebuha gre maščoba nazadnje, to moras vedet.
UganiKdo ::
Telovadba je izjemno pomembna, ravno tako kot pravilna prehrana. Nič ne pomaga skurit 700 kalorij, če greš potem požret pol mcdonaldsa.
Okapi ::
Hahaha! Telovadba sploh ni pomembna, ka-li? Saj nimam 300 kg. Morda še ne veš, da redukcijske diete niso ravno najbolj uspešna metoda hujšanja/oblikovanja geštela. Been there, done that. Kot še milijoni drugih.
S kolesom pokuriš 300 kalorij na dan. Tule si lahko pogledaš, kaj je to v hrani. Če poješ eno tako reč na dan preveč, nisi naredil nič.
https://healthyeater.com/what_do_300_ca...
Cruz ::
Na biciklu treniram 3x tedensko, vsakič skurim 700 kalorij. Kdaj lahko pričakujem vidne rezultate v področju trebuha?Kakšen pa je trenutno trebuh, kakšne rezultate pa pričakuješ? Če hočeš čim prej videti trebušne mišice, jih je potrebno trenirati, tako kot vse druge mišice.
Kot so drugi rekli, to da treniraš 3x tedensko in vsakič skuriš 700 kalorij nima nič veze z izgubo maščobe. Ta podatek nam pove samo to, da treniraš kardiovaskularni sistem. Priden. Ampak za izgubo maščobe in kilogramov ti ni potrebno trenirati, samo v kaloričnem deficitu moraš biti.
Če si v deficitu in teža gre dol, pa samo tako dalje. Bodi strpen in naslednjo leto se prej spravi k telovadbi za poletje! :) Kdaj točno boš videl rezultate v predelu trebuha, pa je odvisno od genetike. Jaz recimo precej hitro izgubim maščobo pri trebuhu, najdlje pa ostane pri obrazu in riti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
pirat ::
doktorproof je izjavil:
Dva deci toplega donata zvečer, na tešče, dela čudeže...
Če zvečer še vedno piješ na tešče, potem verjamem da hujšaš.
Z geštelom sem zadovoljen, problem je izključno trebuh. Ni ogromen, ampak je že moteč pri sklanjanju in z estetskega stališča (nastajanje šlaufa).
Horas ::
še en ko misli da bo samo okol trebuho shujšu
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
bobby ::
Ti samo polinkej gonjenje kolesa z pridobivanjem stroma in ta strom, ki ga bos pridobil je edini strom, s katerim bos pol lahko uporabljal za igranje igrc in drkanje po netu.
Bos iz sike nuje za net in igrce shujsal povsod, ce bos hotel imet strom za racunalnik,..
?
A ne bi blo to zabavno, vecina bladine bi bili atleti in e-sportni navdušenci :)
Bos iz sike nuje za net in igrce shujsal povsod, ce bos hotel imet strom za racunalnik,..
?
A ne bi blo to zabavno, vecina bladine bi bili atleti in e-sportni navdušenci :)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Sicer pa, kolikor vem, kalorijski deficit se ponavadi rebounda s še večjim vnosom kalorij. Znanec, ki se že dolgo ukvarja z zdravim načinom življenja (nima problemov s telesno težo) mi pa zatrjuje, da ne smem biti nikoli lačen...Je pač treba pokuriti več kalorij, kot se jih vnese. Zakaj bi hrana bila problem, če pokurim na biciklu več?
Npr. vnos 500, bicikl 700 = -200.
Zgodovina sprememb…
K0l1br1 ::
Kje si številko 700 dobil? Sumljivo visoka za vrtenje sobnega bicikla. To vrtiš ure in ure? Verjetno je kar nekaj, kar bicikl po neki svoji logiki naštepa, dejansko pa je lahko napaka ranga velikosti 30% po tamalem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Kje si številko 700 dobil? Sumljivo visoka za vrtenje sobnega bicikla. To vrtiš ure in ure? Verjetno je kar nekaj, kar bicikl po neki svoji logiki naštepa, dejansko pa je lahko napaka ranga velikosti 30% po tamalem.
Ja, toliko mi kaže bicikl. Za 700 gonim 95-100 minut (določen program s spremenljivo obremenitvijo), orenk se prešvicam. Trudim se ohranjati konstantno hitrost med 20-25 km/h.
Zgodovina sprememb…
K0l1br1 ::
Hja, kaj to pomeni v realnosti? Če greš sedaj 1 uro na bicikl, kaj bi to pomenilo? Bi naredil 30 km ravninskih ali bi naredil vzpon na Nanos?
Po mojem moraš številko, ki ti jo pove kolo vzeti z rezervo. Ker če grem npr. sedaj na kolo in naredim v 20 minutah 100 metrov višine in zgolj zračunam energijo potrebno za vzpon 100m*10*100 kg=100 000J = 100 KJ za predstavo.
(kaj šele bi @vesolje zračunal v sosednji temi;)
Po mojem moraš številko, ki ti jo pove kolo vzeti z rezervo. Ker če grem npr. sedaj na kolo in naredim v 20 minutah 100 metrov višine in zgolj zračunam energijo potrebno za vzpon 100m*10*100 kg=100 000J = 100 KJ za predstavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Lej, Kolibri, ne vem, kaj to konkretno pomeni v praksi, in nisem strokovnjak na tem področju, da bi se spuščal v hujšalno matematiko. Od bicikla za 700 evrov menda lahko pričakujem neko zadovoljivo točnost.
-valvoline- ::
Ce ze kaj sobnega, potem pa zagotovo kak orbitrek, je precej bolj ucinkovit ter razmiga vse misice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
iso2000 ::
Mislim, da je neka "čezpalec" ocena, da v pol ure na biciklu pri ca. 25kmh porabiš približno 300 - 400 kCal, po ravnem.
V klance seveda več. Za sobna kolesa pa ne vem, kako merijo energijo. Če ima nek watt meter na gonilkah, bi bil lahko naveden podatek kar točen, pomoje.
Kar se tiče hujšanja, ja če bi rad zgubil trebuh, bo treba hujšat, pa je (kot že napisano) pomemben energijski primankljaj. Za nekega 1.8m/80kg moškega je približna dnevna potreba po kalorijah ca. 2000kCal, da živiš. Če porabiš dodatno še 700kCal na kolesu, bi torej potreboval ca. 2700kCal.
Za sledenje dnevno zaužitim kalorijam je najlažje uporabiti kakšno aplikacijo za štetje kalorij - jaz uporabljam Myfitness Pal. Kombiniram pa z vadbo z lastno težo in kolesarjenjem. S tem da se poizkušam čimbolj držat da dnevno zaužijem ca. 1500 - 1800 kCal in ne geldam koliko točno porabi vadba. Meni je na ta način uspelo zlesti od januarja z 92.5 na 82,5 kg do sedaj. Sem pa opazil, da mi je težje poejsti točno 1500kCal kadar imam dneve brez vadbe, kot če fejst telovadim in pojem kaj več.
Lp
V klance seveda več. Za sobna kolesa pa ne vem, kako merijo energijo. Če ima nek watt meter na gonilkah, bi bil lahko naveden podatek kar točen, pomoje.
Kar se tiče hujšanja, ja če bi rad zgubil trebuh, bo treba hujšat, pa je (kot že napisano) pomemben energijski primankljaj. Za nekega 1.8m/80kg moškega je približna dnevna potreba po kalorijah ca. 2000kCal, da živiš. Če porabiš dodatno še 700kCal na kolesu, bi torej potreboval ca. 2700kCal.
Za sledenje dnevno zaužitim kalorijam je najlažje uporabiti kakšno aplikacijo za štetje kalorij - jaz uporabljam Myfitness Pal. Kombiniram pa z vadbo z lastno težo in kolesarjenjem. S tem da se poizkušam čimbolj držat da dnevno zaužijem ca. 1500 - 1800 kCal in ne geldam koliko točno porabi vadba. Meni je na ta način uspelo zlesti od januarja z 92.5 na 82,5 kg do sedaj. Sem pa opazil, da mi je težje poejsti točno 1500kCal kadar imam dneve brez vadbe, kot če fejst telovadim in pojem kaj več.
Lp
UganiKdo ::
Sicer pa, kolikor vem, kalorijski deficit se ponavadi rebounda s še večjim vnosom kalorij. Znanec, ki se že dolgo ukvarja z zdravim načinom življenja (nima problemov s telesno težo) mi pa zatrjuje, da ne smem biti nikoli lačen...Je pač treba pokuriti več kalorij, kot se jih vnese. Zakaj bi hrana bila problem, če pokurim na biciklu več?
ni vse samo pri kalorijah. Pomembno je da so obroki manjši a pogosti. Pa saj o tem je bilo že ogromno napisanega. Redki obroki sprožijo v telesu občutek pomanjkanja, ki ga telo rešuje s tem, da dela (nepotrebne) zaloge. To je še posebej pomembno, če bi se rad znebil oblog okrog trebuha. Ravno tako ni dovolj samo izguba maščob, ampak jih je treba nadomestiti z mišicami.
All in all samo s kolesom ne boš bistveno vplival na svojo postavo. Ne narobe razumet, vsako gibanje je dobrodošlo, ampak če hočeš okrog hodit s six packom namesto s sodčkom bo treba kaj več.
Meiniken ::
Rezultati na trebuhu? Odvisn kolk maš sala Vsi imamo spodi mišice, le te so prekrite s špehom. Če imaš velik špeha bo trajal in se bodo v začetku uglavnem vidl razultati le na tehtnici. Kasneje pa bo lahko velika razlika ko boš imel manj za zgubit. Preber si o "paper towel effect".
PS: Sam sem shujšal iz 104kg na 82kg le s špilanjem VR igrc in občasnim sprehodom. Uglavnem si jedilnik poštimej in manj žri. Pa vsakič ko imaš namen pojest kako nepotrebno sladkarijo se vprašej če je vredn 5 minut užitka zato, da se po petih minutah ne boš počutil nič drugač kot si se predenj si sladkarijo pojedel.
Pa v glavi pošlihtej kaj bi ti sploh rad. Da se vidijo mišice? Le ne bil tolk zavaljen?
PS: Sam sem shujšal iz 104kg na 82kg le s špilanjem VR igrc in občasnim sprehodom. Uglavnem si jedilnik poštimej in manj žri. Pa vsakič ko imaš namen pojest kako nepotrebno sladkarijo se vprašej če je vredn 5 minut užitka zato, da se po petih minutah ne boš počutil nič drugač kot si se predenj si sladkarijo pojedel.
Pa v glavi pošlihtej kaj bi ti sploh rad. Da se vidijo mišice? Le ne bil tolk zavaljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken ()
Vazelin ::
Zlato pravilo:
- najprej se uredi prehrano
- lažja aerobna vadba, da se utrdiš
- ostalo
Nikoli ne moreš tolko trenirat, kot lahko poješ
- najprej se uredi prehrano
- lažja aerobna vadba, da se utrdiš
- ostalo
Nikoli ne moreš tolko trenirat, kot lahko poješ
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
-valvoline- je izjavil:
Ce ze kaj sobnega, potem pa zagotovo kak orbitrek, je precej bolj ucinkovit ter razmiga vse misice.
Bicikl že mam, ne mislim menjavat.
Rezultati na trebuhu? Odvisn kolk maš sala Vsi imamo spodi mišice, le te so prekrite s špehom. Če imaš velik špeha bo trajal in se bodo v začetku uglavnem vidl razultati le na tehtnici. Kasneje pa bo lahko velika razlika ko boš imel manj za zgubit. Preber si o "paper towel effect".
Zaenkrat bi se rad samo znebil odvečnega špeha na trebuhu, za mišice zaenkrat nimam ne časa ne denarja. Trenutno sem na 93 kg, bi pa rad prišel nekje na 80. Kot že rečeno, višek špeha je viden samo na trebuhu.
Kar se tiče točnosti merjenja kalorij, se mi zdi dokaj solidno. Moja na Galaxy Watch 2 vedno primerja odstopanja - v povprečju samo 30 kCal (ura 314, bicikl 345) - sam nisem še primerjal, koliko bi bilo odstopanje na 700; verjetno približno enako razmerje.
kitewing ::
3x tedensko je malo in prav tako 700kcal je malo. Treniraj 5x tedensko in spremeni prehrano in bodo rezultati hitro vidni.
korenje3 ::
Prva stvar je da se skensla sladkor. Torej cocacola zero je ok.
Druga stvar ne pojesti cele embalaže.
tretja stvar je da moraš pokurit toliko 7x na teden in ne 3x na teden.
Sem že jaz preizkusil vsako leto vse možne variante. Najbolj se izide 7x na teden tek 10km z urejeno prehrano.
Druga stvar ne pojesti cele embalaže.
tretja stvar je da moraš pokurit toliko 7x na teden in ne 3x na teden.
Sem že jaz preizkusil vsako leto vse možne variante. Najbolj se izide 7x na teden tek 10km z urejeno prehrano.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
mirator ::
Hja, kaj to pomeni v realnosti? Če greš sedaj 1 uro na bicikl, kaj bi to pomenilo? Bi naredil 30 km ravninskih ali bi naredil vzpon na Nanos?
Saj tudi na sobnem kolesu nastavljaš različne obremenitve. Rezultat pa je vsota opravljenega dela glede na trajanje posamezne obremenitev.
Razlika v odstopanju izmerjenih kalorij na biciklu v primerjavi z uro je precej večja, kot sem mislil, tj. 21%.
Podatki s kolesa: 96 minut bicikliranja (variabilna obremenitev 1-17), 36.62 km, hitrost 20-25 km/h, skurjenih 711 kCal, medtem ko je ura GW2 izmerila 562 kCal in povprečen pulz 130, z vrhom 146.
Od jutri naprej črtam ves futr iz moke ter sladkor. Raport čez en mesec...
Podatki s kolesa: 96 minut bicikliranja (variabilna obremenitev 1-17), 36.62 km, hitrost 20-25 km/h, skurjenih 711 kCal, medtem ko je ura GW2 izmerila 562 kCal in povprečen pulz 130, z vrhom 146.
Od jutri naprej črtam ves futr iz moke ter sladkor. Raport čez en mesec...
Zgodovina sprememb…
kuall ::
V bistvu zna bit hujšat dokaj težko, tudi če boš pokuril 1000 kalorij in kolesaril 3 ure v hrib vsak dan lahko ne boš nič shujšal. Vsaj pri meni je bilo tako. Ker pač več žreš. No vsaj gor ne gre teža. Želodec se ti razširi oziroma maščobne celice zahtevajo svoje in postaneš lačen in ješ, dokler nisi sit, torej dokler vsaka maščobna celica ne dobi svojih kalorij, ki jih rabi za svoje vzdrževanje, da ne umre. Človeško telo je narejeno, da se samoohrani vsaka celica v telesu, tudi maščobne, namesto da bi bilo tako narejeno, da se ohranijo samo nemaščobne celice. Ko telo začuti, da ni dovolj hrane za ohranjanje vseh celic, tudi maščobnih, takrat čutiš lakoto oziroma potrebo po hrani, neko nelagodno počutje, ki ne izgine, dokler se ne naješ kot je treba za ohranitev vseh celic.
Vazelin ::
no shit... če si pokuruil 1000 kalorij in potem pojedel npr. 2 dodatna big maca si na istem, kot da nisi nič pokuril
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Meizu ::
3x tedensko je malo in prav tako 700kcal je malo. Treniraj 5x tedensko in spremeni prehrano in bodo rezultati hitro vidni.
3x tedensko ni malo, kaj zaboga.
Redna telesna aktivnost ni bistveni kljuc do zmanjsanja teze ter mascobe v telesu. To se vse dela v kuhinji. Bo treba nehat pit alkohol, ter zmanjsati vnos sladkorja na 0 (sladke pijace = no go), skenslat midnight snack attack.
Jaz sem ze s tem zbil svojo tezo iz 117kg na 94kg (visina 198cm) in sedaj ze dolgo casa vzdrzujem to tezo. Za kondicijo spotoma se kolesarim (rekreacijsko, da se razume, nic drasticnega).
In je vse dbest.
Tezo sem takrat zbil za 20kg v prakticno nekaj mesecih, brez da sem kaj drasticnega spremenil. Zaradi odrascanja svoje druzbe smo nehali pit alkohol vsak vikend ko budale, nehal sem piti sladke pijace in pijem izkljucno vodo, nehal sem jesti ponoci. Kosilo pojem obilno dokler nisem konkretno sit. Pa je slo samo dol.
V bistvu zna bit hujšat dokaj težko, tudi če boš pokuril 1000 kalorij in kolesaril 3 ure v hrib vsak dan lahko ne boš nič shujšal. Vsaj pri meni je bilo tako. Ker pač več žreš. No vsaj gor ne gre teža. Želodec se ti razširi oziroma maščobne celice zahtevajo svoje in postaneš lačen in ješ, dokler nisi sit, torej dokler vsaka maščobna celica ne dobi svojih kalorij, ki jih rabi za svoje vzdrževanje, da ne umre. Človeško telo je narejeno, da se samoohrani vsaka celica v telesu, tudi maščobne, namesto da bi bilo tako narejeno, da se ohranijo samo nemaščobne celice. Ko telo začuti, da ni dovolj hrane za ohranjanje vseh celic, tudi maščobnih, takrat čutiš lakoto oziroma potrebo po hrani, neko nelagodno počutje, ki ne izgine, dokler se ne naješ kot je treba za ohranitev vseh celic.
Normalno, telo je pripravljeno na boj. Mi zivimo v blaginji zadnjih 100 let kvecjemu. Prej so se ljudje skozi celotno evolucijo cloveka spopadali z lakoto. Valjda, se je telo razvilo v stroj, ki na vsak nacin ohrani vsako celico, ker jo potrebuje. Brez mascobnih celic nimas gradnikov za misice in ce to v nekem momentu potrebujes, to se kako prav pride.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Ivo3 ::
Ce zelite shujsat v trebuh se odpovejte doloceni hrani z mascobami. Prvo kar treba crtat so vsi siri. Torej tudi pizze. Potem hitra hrana. Od mesa samo perutnina. Nic kruha. Samo kaksne testenine. Ribe. Zelenjava. Nic alkoholnih pijac. Nic gaziranih pijac. Nic sladkarij. Zdej pa koliko vas je taksnih, ki ste dovolj trden karakter za crtanje vse te hrane.
Fantek brez tega bi clovestvo mogoce ze izumrlo. Lahko je pametovat, da zdej tega ko je izobilje hrane pac ne potrebujemo.
Človeško telo je narejeno, da se samoohrani vsaka celica v telesu, tudi maščobne, namesto da bi bilo tako narejeno, da se ohranijo samo nemaščobne celice. Ko telo začuti, da ni dovolj hrane za ohranjanje vseh celic, tudi maščobnih, takrat čutiš lakoto oziroma potrebo po hrani, neko nelagodno počutje, ki ne izgine, dokler se ne naješ kot je treba za ohranitev vseh celic.
Fantek brez tega bi clovestvo mogoce ze izumrlo. Lahko je pametovat, da zdej tega ko je izobilje hrane pac ne potrebujemo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ivo3 ()
Cruz ::
Ce zelite shujsat v trebuh se odpovejte doloceni hrani z mascobami. Prvo kar treba crtat so vsi siri. Torej tudi pizze. Potem hitra hrana. Od mesa samo perutnina. Nic kruha. Samo kaksne testenine. Ribe. Zelenjava. Nic alkoholnih pijac. Nic gaziranih pijac. Nic sladkarij. Zdej pa koliko vas je taksnih, ki ste dovolj trden karakter za crtanje vse te hrane.To je čisto nepotrebno in nevzdržno na dolgi rok. Mogoče v redu za nekoga, ki začne trenirati januarja za poletje, za nekoga, ki hoče fit ostati, pa je neumno.
V bistvu zna bit hujšat dokaj težko, tudi če boš pokuril 1000 kalorij in kolesaril 3 ure v hrib vsak dan lahko ne boš nič shujšal. Vsaj pri meni je bilo tako. Ker pač več žreš. No vsaj gor ne gre teža. Želodec se ti razširi oziroma maščobne celice zahtevajo svoje in postaneš lačen in ješ, dokler nisi sit, torej dokler vsaka maščobna celica ne dobi svojih kalorij, ki jih rabi za svoje vzdrževanje, da ne umre. Človeško telo je narejeno, da se samoohrani vsaka celica v telesu, tudi maščobne, namesto da bi bilo tako narejeno, da se ohranijo samo nemaščobne celice. Ko telo začuti, da ni dovolj hrane za ohranjanje vseh celic, tudi maščobnih, takrat čutiš lakoto oziroma potrebo po hrani, neko nelagodno počutje, ki ne izgine, dokler se ne naješ kot je treba za ohranitev vseh celic.Izgine počutje izgine, že če se napiješ vode ali poješ večjo količino nizkokalorične hrane. Poleg tega pa se je telo prisilno optimizirati, če si v deficitu in deluje še boljše kot prej, ker se izgubi odvečnih zalog, ki samo zavirajo vse skupaj.
qwertyy ::
Sam sem v preteklosti in v časih, ko nisem nič treniral več let spomladi manjšal tisto, kar sem pozimi pridobil okoli pasu izključno s štetjem kalorij.
Nisem si pisal in računal, le približno sem štel v glavi. Še vedno sem si privoščil čokolado, jedel kruh in vse normalno. Sem se pa naučil koliko ima kakšna hrana kalorij. Npr 100g oreščkov poješ z lahkoto v šusu, ampak to je cca 500 kcal.. prav tako ta mala Milka.
Ko dobiš občutek kaj in koliko lahko poješ je enostavno.
Kot so ti že reklo, 700 kcal, ki jih pokuriš na kolesu ti ne pomaga, če potem poješ 1000 kcal večerjo.
Calories in, calories out. To je vse. S strogim omejevanjem in črtanjem vsega sladkorja, kruha, OH itd. se boš naveličal po 1 mesecu, verjemi.
Nisem si pisal in računal, le približno sem štel v glavi. Še vedno sem si privoščil čokolado, jedel kruh in vse normalno. Sem se pa naučil koliko ima kakšna hrana kalorij. Npr 100g oreščkov poješ z lahkoto v šusu, ampak to je cca 500 kcal.. prav tako ta mala Milka.
Ko dobiš občutek kaj in koliko lahko poješ je enostavno.
Kot so ti že reklo, 700 kcal, ki jih pokuriš na kolesu ti ne pomaga, če potem poješ 1000 kcal večerjo.
Calories in, calories out. To je vse. S strogim omejevanjem in črtanjem vsega sladkorja, kruha, OH itd. se boš naveličal po 1 mesecu, verjemi.
suhi ::
Najbolj koncizno sporočilo v celotni temi. Najdi 'dieto', ki se je boš lahko držal na dolgi rok in brez naprezanja, to je edini pravi ključ do uspeha. Ignoriraj nasvete v slogu 'črtaj to, črtaj ono', jaz sem v pol leta prišel do vidnih kock na trebuhu, pa vsak teden pojem vsaj po 1 pico, porcijo špagetov, kak burger itd. Od kure, riža in skute se ti bo še prehitro zmešalo, sploh če rad uživaš v hrani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako izgubiti maščobne obloge na trebuhu? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šport | 22606 (17862) | WizzardOfOZ |
» | Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 24908 (20437) | m0LN4r |
» | Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38487 (32932) | johan05 |
» | Kaj piti/jesti pri daljšem fizičnem naporu? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14703 (12960) | kitewing |
» | Kako vidna je izguba teže? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 64266 (57790) | jype |