Forum » Omrežja in internet » A1 Xplore TV
A1 Xplore TV
mag3 ::
Veron ::
Uporabljam EON na Android TV in nimam nobene težave, preklopi so hitro.
Na drugi strani imamo A1 Xplore TV na webos, pa je nekaj težav. Poleg tega, da občasno kar samo prestavi kanal naprej do počasnejšega preklopa med kanali (v primerjavo z EON)
A si primerjal z EON na webos ali z EON na Androidu? Meni na Androidu A1 app tudi preklopi kanal v manj kot sekundi, na webos pa traja 2-3 sekunde.
Nekaj časa sem imel EON na webos 3.x, je tudi preklapljalo hitro. Potem sem kupil shield pro, ker webos 3.x ima "težave" in je približno 1-2x na uro ustavilo sliko za 3-5s (T-2 app in EON app). Ampak preklop na webos 3.x in EON je deloval hitro (hitreje kot webos 22 in A1 xplore tv)
krentip1313 ::
@Mag3 - danes mi je prvič (po skoraj 3-eh mesecih uporabe) izpisalo na Xplore TV androdid aplikaciji "Doseženo je maksimalno število predvajanj. Prosimo prekinite uporabo na kateri drugi napravi ali poskusite ponovno kasneje. (0117) Koda napake: 0x02000704.
V čem je fora oz. kaj pa je maksimalno števila predvajanj oz. kakšne omejitve so zadaj? - glede na to, da gre za plačljivo aplikacijo, bi lahko bile kje navedene
V čem je fora oz. kaj pa je maksimalno števila predvajanj oz. kakšne omejitve so zadaj? - glede na to, da gre za plačljivo aplikacijo, bi lahko bile kje navedene
krentip1313 je izjavil:
@Mag3 - danes mi je prvič (po skoraj 3-eh mesecih uporabe) izpisalo na Xplore TV androdid aplikaciji "Doseženo je maksimalno število predvajanj. Prosimo prekinite uporabo na kateri drugi napravi ali poskusite ponovno kasneje. (0117) Koda napake: 0x02000704.
Odvisno koliko Smart TV naprav imaš naročenih, če imaš eno pa hočeš istočasno gledat na dveh Smart TV aplikacijah, potem boš dobil to napako.
Omejitev je concurrent stream, torej na koliko napravah istočasno gledaš...Če imaš 2 Smart TVja pa nikoli ne gledaš istočasno potem lahko imaš samo 1 aplikacijo naročeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mag3 ()
yabuk ::
ali ve kdo kako odpravit napako: pri android aplikaciji, ko gres na TV vodic ne pokaze programa za nazaj. Pokaze program za max 10 ur, potem pa napise ni podatka?
imam pa seveda vključeno opcijo "časovni zamik".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yabuk ()
Ali lahko imaš naročenih več aplikacij na Smart napravah?
Ja, lahko jih več naročiš.
ali ve kdo kako odpravit napako: pri android aplikaciji, ko gres na TV vodic ne pokaze programa za nazaj. Pokaze program za max 10 ur, potem pa napise ni podatka?
Kaj če malo dlje časa počakaš ti tudi ne naloži teh podatkov? Internetno povezavo do TVja imaš ok?
krentip1313 ::
@mag3 imam samo 1 aplikacijo na sticku,vendar imam stick sedaj na vikendu,kjer nimamo interneta in do njega dostopamo preko razlicnih telefonov. Verjetno ga je zamenjava telefonskega interneta zmotila. Kasneje je začela aplikacija normalno delat. Hvala za info.
Laki_ laik ::
Odločam se da bi na eni pametni philips tv imel to explore tv aplikacijo. A mi lahko kdo iz prve roke pove a je to uporabno namesto tv boksa ali naj raje vseeno ostanem na boksu? Nebi rad da so skoz kaka sranja z tem. Hvala
lp
lp
Oldi ::
Imam TX9S (S912 čip) in dela AOSP verzija, seveda rabiš miško... Tudi Kodi dela OK. Tvoj Tanix naj bi imel čip S905W (preveri), ki je tudi podprt.
https://4pda.to/forum/index.php?showtop...
Nikakor mi ne uspe najti oznake CPUja, povsod dobim samo amlogic. Probal sem s parimi cpu apk iz google trgovine.
Sicer je pa tule zadnji FW. https://slimboxtv.ru/tx3-mini/ S katerim orodjem oz. na kateri način je to najbolje flešat. Ali ga lahko zabrikam.
PS: Omam 67 let in čist premal volje za "igranje".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
polde66 ::
Imam TX9S (S912 čip) in dela AOSP verzija, seveda rabiš miško... Tudi Kodi dela OK. Tvoj Tanix naj bi imel čip S905W (preveri), ki je tudi podprt.
https://4pda.to/forum/index.php?showtop...
Nikakor mi ne uspe najti oznake CPUja, povsod dobim samo amlogic. Probal sem s parimi cpu apk iz google trgovine.
Sicer je pa tule zadnji FW. https://slimboxtv.ru/tx3-mini/ S katerim orodjem oz. na kateri način je to najbolje flešat. Ali ga lahko zabrikam.
PS: Omam 67 let in čist premal volje za "igranje".
Tvoj tanix mini ima amlogic s905W čip. Za flešanje uporabiš program USB burnning tool. Če uporabiš pravo verzijo firmwerja za tvoj box ga ne moreš zabrikat razen, če boš kable med nalaganjem ven vleku ali da zmanjka elektrike. Za flešanje potrebuješ tudi usb kabel, ki je na obeh straneh A-A.
Sicer bi na tvojem tanixu še vedno morala delat a1 explorer TV go brez da ga flešaš. Go varianta je namenjena za navaden android. Seveda potrebuješ miš za lažje upravljanje po aplikaciji.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
globoko grlo ::
A kdo ve zakaj "daljinc" dela full pocas? Tipka zagrab glih 1x/s, pa vseen kera oz k prtisnes knof kksno sek nobena tipka ne prime. Cist za znort.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
globoko grlo je izjavil:
A kdo ve zakaj "daljinc" dela full pocas? Tipka zagrab glih 1x/s, pa vseen kera oz k prtisnes knof kksno sek nobena tipka ne prime. Cist za znort.
Si probal zamenjat baterije?
209 ze tezko trofnem, ponavad pristanem na 29, krneki.
Baterije ne pomagajo.
Baterije ne pomagajo.
Mi ni dal miru, pa sem probal se ene, zdej dela pa ok.
Meni je pomagalo, da sem zamenjal baterije... Če pa komu ne pomaga pa naj pokliče v klicni center ali mi pa na ZS pošlje naročniške podatke pa mu pošljem nov daljinec po pošti.
klein ::
A je že bil kakšen updejt za Xplore tv Android Smart TV app? Jaz imam še kr tisto prvo verzijo iz marca. Novega nič ne najde.
take care..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klein ()
anlju ::
Vprašanje: ali originalni tv box od A1 dela bolje kot aplikacija na Tizen? (previjanje programov povzroči preskakovanje in pojavi se ura..., ali bo aplikacija dobila vse programe ki so dostopni na boxu? - predlog - aplokacija od t-2 tv deluje bolj odzivno, previjanje pa je res 100 x boljše. mogoče bi lahko kaj podobnega naredili tudi v a1 aplikaciji.
Vprašanje: ali originalni tv box od A1 dela bolje kot aplikacija na Tizen? (previjanje programov povzroči preskakovanje in pojavi se ura..., ali bo aplikacija dobila vse programe ki so dostopni na boxu? - predlog - aplokacija od t-2 tv deluje bolj odzivno, previjanje pa je res 100 x boljše. mogoče bi lahko kaj podobnega naredili tudi v a1 aplikaciji.
Previjanje je narejeno bolj kot "preskakovanje" torej ko pritisneš gumb za previjanje naprej ti skoči 30 sekund naprej, če pa gumb za previjanje nazaj ti pa skoči 10 sekund nazaj. Če večkrat pritisneš gumb ti potem izpiše še čas za koliko si previl naprej/nazaj.
Ja bodo kmalu vsi programi tudi na aplikacijah.
darck ::
Jaz opažam,da se zelo hitro pokurij baterije na daljincu in za vse to je krivo tisto osvetljevanje tipk saj se ves čas prižiga samo od sebe samo daljinec primeš v roke.
Ganon ::
Baterije kar hitro prazni, je bilo enako pri meni. Ampak imam tudi vse ostale daljince z osvetlitvijo in delujejo že celo večnost.
@polde66 na A1 pomoči so mi rekli, da podpirajo samo androida oziroma druge OSe na TVjih, za kar je treba plačevat po 2EUR na mesec, TV boxe pa ne. Po moje bi jih lahko, ke aplikacija dela, samo ko bi se moral pojavizi video, dobis opozorilo, da nimaš dostopa al niki tacga.
Vprašal sem, če imajo namen skenslat oz. zacolat tudi Chtomecast in telefone, in so mi rekli, da to ni v planu.
Torej edina varianta je flešat Tanix minija in na Brezje vsak let.
Vprašal sem, če imajo namen skenslat oz. zacolat tudi Chtomecast in telefone, in so mi rekli, da to ni v planu.
Torej edina varianta je flešat Tanix minija in na Brezje vsak let.
Zgodovina sprememb…
ko so začeli s tem je deloval samo a1 go na navadnih androidnih škatlah, na android tv pa ne. Rabl so več kot 2 leti da se je aplikacija z android tv naredila in sedaj lepo kasirat in ukinit aplikacijo, ki je preje delovala na navadnih android boxih. Malce hinavsko se mi zdi to.
Drugo dejstvo pa je, da je tanix tudi že star in da ga bosta čas in tehnologija počasi povozila. Si boš moral omislit kakšno novejšo škatlo.
Drugo dejstvo pa je, da je tanix tudi že star in da ga bosta čas in tehnologija počasi povozila. Si boš moral omislit kakšno novejšo škatlo.
polde
drexi ::
Za XploreTV ni še nič znanega glede uporabniških profilov, da lahko izberem drug profil kot tast in imam izbrane druge TV programe?
@polde66 kaj če mi boljši box, če ne bo delal. Ali obstaja kaj novejšega vrednega svojega denarja, da bo zastonj delal A1; čist premal gledam, da bi dajal 2EUR na mesec, sploh poleti. Itak pa, če hočem da je od A1 podprto, moram kupit TV, njihov box ni varianta, ker ne dela na wifi.
Ali pa tale AOSP https://slimboxtv.ru/tx3-mini/ sflešam pa bo.
Zgodovina sprememb…
@polde66 kaj če mi boljši box, če ne bo delal. Ali obstaja kaj novejšega vrednega svojega denarja, da bo zastonj delal A1; čist premal gledam, da bi dajal 2EUR na mesec, sploh poleti. Itak pa, če hočem da je od A1 podprto, moram kupit TV, njihov box ni varianta, ker ne dela na wifi.
če je to tako potem je res najboljš sflešat
polde
anlju ::
Aplikacija na Tizen dela slabše kot na AndroidTV, originalni tv box pri meni dela boljše kot aplikacije - "previjanje" s tipko na komanderju je uporabno, edino navadit se je treba na nove tipke.Kar je treba nastavit v boxu: hdmi izhod bitna globina in način zvoka.Slika je drugačna na boxu kot na aplikaciji ki se mi zdi da malo blura sliko - podnapisi na boxu so malo bolj kockasti.
Ura na Tizen sistemu se pojavi in včasih tudi preskakuje - zato sem se odločil za box, dokler se app ne izboljša.
V sredo sem spremenil paket iz "a1 kombo m" v "a1 net + tv m" in sem včeraj dobil now modem/ruter in nov tv box in mi najpej box ni delal kao da ni interneta nato sem klical na a1 in spraševal če je sploh že aktiviran ta paket? Mi rečejo da še ni in da ga takoj posreduje naprej da se prioritetno uredi. Po kakih 30 - 45 minutah dobim sms da je paket aktiviran zopet ponovno priklopim modem in box in glej ga zlomka internet dela box nič. Ker je bilo pozno in se mi ni dalo več pregovarjat sem zato poklical danes in po dobrih 30 minutah smo nekako uredili da je delovalo. In glej ga zlomka po dobrih 20 minutah zopet mrk. Če dam star tv box dela vse ok ta nov pa konstantno ima problem ker niti one lučke zadaj pri utp kabliu ne svetijo (kabel preverjen z aparaturo in je vse ok tako da ni krivec utp kabel). V kolikor se bo to ponavljalo bom poslal nazaj ta nov box in bom obdržal starega in se naj lepo slikajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_ laik ()
Laki_laik ::
Nevem če je tema prava ali ne ampak nevem kam naj postavim to vprašanje pa ga bom kar tukaj. Ta teden smo zamenjali paket in smo prešli na A1 Net + Tv kjer je v sklopu paketa tudi naročnina na VOYO. Ostalo vse deluje od explore tv-ja do boxov in smo se lahko prijavili z starimi prijavnimi uporabniškimi in pa gesli edino kar me bega je kako se prijavit v VOYO? Ker vse kar smo mi dobili je paket z modemom in tv boxom brez bilo kake pogodbe ali bilo kakega dopisa. Prišel je le sms z sporočilom da je paket aktiviran in da lahko poričnemo z uporabo le tega. Sedaj pa me zanima a prijavni podatki še pridejo naknadno po pošti ali kako je z tem? Mi mogoče kdo ve povedat kako je z tem?
Lp
Lp
krepki ::
Vojo je verjetno del paketa kot ena videoteka,tako kot ima telemach,tako da aplikacija verjetno ni mnišljena kot del paketa.
Ganon ::
Na boxu imaš Voyo v meniju, prijavljen si avtomatsko. Če uporabljaš A1 TV aplikacijo, si Voyo naloži kot ločeno aplikacijo. Pojdi na spletno stran Voya, se registriraj in v nastavitvah pod naročnino izberi način aktivacije "TV operater - A1". Naj ti povem, da samostojna aplikacija deluje neprimerno hitreje, kot tista na boxu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Laki_laik ::
Na boxu imaš Voyo v meniju, prijavljen si avtomatsko. Če uporabljaš A1 TV aplikacijo, si Voyo naloži kot ločeno aplikacijo. Pojdi na spletno stran Voya, se registriraj in v nastavitvah pod naročnino izberi način aktivacije "TV operater - A1". Naj ti povem, da samostojna aplikacija deluje neprimerno hitreje, kot tista na boxu.
Hvala
Groot ::
Laki_ laik je izjavil:
V sredo sem spremenil paket iz "a1 kombo m" v "a1 net + tv m" in sem včeraj dobil now modem/ruter in nov tv box in mi najpej box ni delal kao da ni interneta nato sem klical na a1 in spraševal če je sploh že aktiviran ta paket? Mi rečejo da še ni in da ga takoj posreduje naprej da se prioritetno uredi. Po kakih 30 - 45 minutah dobim sms da je paket aktiviran zopet ponovno priklopim modem in box in glej ga zlomka internet dela box nič. Ker je bilo pozno in se mi ni dalo več pregovarjat sem zato poklical danes in po dobrih 30 minutah smo nekako uredili da je delovalo. In glej ga zlomka po dobrih 20 minutah zopet mrk. Če dam star tv box dela vse ok ta nov pa konstantno ima problem ker niti one lučke zadaj pri utp kabliu ne svetijo (kabel preverjen z aparaturo in je vse ok tako da ni krivec utp kabel). V kolikor se bo to ponavljalo bom poslal nazaj ta nov box in bom obdržal starega in se naj lepo slikajo.
Pri prehodu iz starega Kombo paketa na nove pakete moraš prestaviti UTP kabel na modemu v drugo režo. Sam sem ga imel primarno v portu 1, potem pa so mi po dveh dneh klicanja na podporo le uspeli pojasnit da moram dati na port 4. Seveda tega preprostega navodila niso uspeli zapisati prav v nobena priložena navodila. Poizkusi še to, če ti bo potem delalo.
Pri prehodu iz starega Kombo paketa na nove pakete moraš prestaviti UTP kabel na modemu v drugo režo. Sam sem ga imel primarno v portu 1, potem pa so mi po dveh dneh klicanja na podporo le uspeli pojasnit da moram dati na port 4. Seveda tega preprostega navodila niso uspeli zapisati prav v nobena priložena navodila. Poizkusi še to, če ti bo potem delalo.
Nevem če se zajebavaš ali misliš resno vendar ti zagotavljam da sem poskušal vse porte in je bila ista figa. Sedaj bodo iz a1 poslali drug tv box in bomo potem videli kaj bo. V primeru da bo isto bom lepo ostal na starih boxih in se lahko slikajo.
MIHAc27 ::
Nevem če je tema prava ali ne ampak nevem kam naj postavim to vprašanje pa ga bom kar tukaj. Ta teden smo zamenjali paket in smo prešli na A1 Net + Tv kjer je v sklopu paketa tudi naročnina na VOYO. Ostalo vse deluje od explore tv-ja do boxov in smo se lahko prijavili z starimi prijavnimi uporabniškimi in pa gesli edino kar me bega je kako se prijavit v VOYO? Ker vse kar smo mi dobili je paket z modemom in tv boxom brez bilo kake pogodbe ali bilo kakega dopisa. Prišel je le sms z sporočilom da je paket aktiviran in da lahko poričnemo z uporabo le tega. Sedaj pa me zanima a prijavni podatki še pridejo naknadno po pošti ali kako je z tem? Mi mogoče kdo ve povedat kako je z tem?
Lp
Da ne boš čakal 2 meseca zaradi nesposobne podpore kot jaz. Ko se registriraš pri A1 ti takoj pošljejo na telefon uporabniško za Xplore tv. Za Voyo pa rabiš imet moj A1 račun in uporabniško zanj je drugačno! Jaz se nikakor nisem uspel registrirat, šele po tretjem klicu mi na podpori ena pove, da imam pač že narejen račun in kakšen je...
Potem pa kot so že drugi rekli.. logiraš se v voyo in pod naročnine poveš, kak imaš uporabniški od moj a1.
Laki_ laik je izjavil:
Nevem če se zajebavaš ali misliš resno vendar ti zagotavljam da sem poskušal vse porte in je bila ista figa. Sedaj bodo iz a1 poslali drug tv box in bomo potem videli kaj bo. V primeru da bo isto bom lepo ostal na starih boxih in se lahko slikajo.
Če ti ne bo delalo javi pa ti pošljem terenskega, da preveri kje je problem.
Stari vmesniki se bodo drugo leto ukinili in boš mogel v vsakem primeru zamenjat box.
Groot ::
Laki_ laik je izjavil:
Zakaj bi te zajebaval? Samo opisal sem kaj je bila težava pri meni. Ok očitno imaš ti drug problem, ne rabiš biti zajedljiv ker sem ti dobronamerno hotel pomagat. Glede na odgovor me ne čudi da je tako dolgo trajalo da si kaj uredil z A1.
Zakaj bi te zajebaval? Samo opisal sem kaj je bila težava pri meni. Ok očitno imaš ti drug problem, ne rabiš biti zajedljiv ker sem ti dobronamerno hotel pomagat. Glede na odgovor me ne čudi da je tako dolgo trajalo da si kaj uredil z A1.
Se opravičujem ker moj post ni bil namenjen kot žalitev ampak sem le vprašal če se zajebavaš ker če si že dlje tu gor veš kake zadeve se tu pišejo in zato nisem bil siguren a misliš resno ali ne.
Če ti ne bo delalo javi pa ti pošljem terenskega, da preveri kje je problem.
Stari vmesniki se bodo drugo leto ukinili in boš mogel v vsakem primeru zamenjat box.
Hvsla. V kolikor nebo vredu niti z tem drugim boxom bo tako treba na terenu urejat.
Hvala še enkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_ laik ()
A obstaja kakšen drugi daljinec namesto tega z osvetljenimi tipkami saj pri njem se nenormalno hitro baterije spraznijo. Zakaj nimajo daljinci funkcije,da bi ugasnil to osvetljevanje tipk in prav vidi se kdaj gredo baterije k hudiču saj na daljincu tipke začnejo utripati
A obstaja kakšen drugi daljinec namesto tega z osvetljenimi tipkami saj pri njem se nenormalno hitro baterije spraznijo. Zakaj nimajo daljinci funkcije,da bi ugasnil to osvetljevanje tipk in prav vidi se kdaj gredo baterije k hudiču saj na daljincu tipke začnejo utripati
Naj ti zamenjajo daljinec... Meni baterije držijo več kot 1 leto.
Imam tri boxe in iste daljince pa na vseh se baterije prehitro spraznijo zato mislim,da je to taka serija teh daljincev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 ULTRA (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Omrežja in internet | 138857 (70) | ZveeZ |
» | Sony KDL-55W805C težavaOddelek: Zvok in slika | 772 (325) | sinko |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 66215 (8100) | Ulixes |
» | A1 smart tv app, obstaja?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5825 (3022) | pwn3rrr |