» »

A1 Xplore TV

A1 Xplore TV

««
15 / 25
»»

Ganon ::

mag3 je izjavil:

eras3r je izjavil:

mag3, zakaj pa vsake toliko aplikacija kar sama od sebe spreminja program?
Hvala vnaprej, lp

To se redko zgodi... Če gledaš restart tv, ko se oddaja konča ti po nekaj časa potem spremeni program.
Napaka je odpravljena na novem predvajalniku, ki bo čez nekaj časa na voljo tudi za stranke, zaenkrat se še testira.

Predvajalniku? Lahko poveš kaj več?

globoko grlo ::

Folk, a se da v xploreTV na androidu nastimat resolucijo?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Ne. Programi so, kakršni so.

mag3 ::

Ganon je izjavil:

mag3 je izjavil:

eras3r je izjavil:

mag3, zakaj pa vsake toliko aplikacija kar sama od sebe spreminja program?
Hvala vnaprej, lp

To se redko zgodi... Če gledaš restart tv, ko se oddaja konča ti po nekaj časa potem spremeni program.
Napaka je odpravljena na novem predvajalniku, ki bo čez nekaj časa na voljo tudi za stranke, zaenkrat se še testira.

Predvajalniku? Lahko poveš kaj več?

https://castlabs.com/prestoplay/web-app...

Ta je že na Androidu, zdaj se pa testira še za Samsung, LG pa Hisense.
Bolj stabilno deluje, manj rebufferinga, edina slabost je zaenkrat, da je pri prestavljanju kanalov na določenih TVjih počasnejši za nekje 10-20%.

krentip1313 ::

@mag3 hvala za odgovore. Bi lahko prosim odgovoril še na (glede android app-a):
- Mogoče vsaj približno veste kdaj bo timeshift opremljen s slikcami trenutnega nahajanja programa, kot je na boxu. Prevrtavanje reklam je dosti bolj nadležno, če ne veš kje točno si.
- Glede tega, da je "zadnje gledano" isto na boxu in xplore TV app-u, imate to v planu kdaj ločiti? Pri nekaterih programih je malce nerodno, če mama v dnevni vidi, kaj gledaš ti v sobi :)

Veron ::

WebOS app, ali je kaka tipka, ki te hitro pripelje do "timetable" pregleda, kjer so vsi kanali?

Opažanja pri webos appu:
- gleda se X kanal (recimo poptv) in po nekem času tv avtomatično premakne kanal na +1 (naslednji kanal). Pilot je daleč stran in ni možnosti, da bi kdo ponesreči pritisnil. Zgodilo se je 2x (petek, sobota).
- večkrat se zgodi "loadin" (buffering). Tv je povezan na mrežno preko kabla, internet je 500/100 in nobenega uporabnika interneta v tem času. Zgodilo se ne približno 3x (petek, sobota)

krentip1313 je izjavil:

@mag3 hvala za odgovore. Bi lahko prosim odgovoril še na (glede android app-a):
- Mogoče vsaj približno veste kdaj bo timeshift opremljen s slikcami trenutnega nahajanja programa, kot je na boxu. Prevrtavanje reklam je dosti bolj nadležno, če ne veš kje točno si.
- Glede tega, da je "zadnje gledano" isto na boxu in xplore TV app-u, imate to v planu kdaj ločiti? Pri nekaterih programih je malce nerodno, če mama v dnevni vidi, kaj gledaš ti v sobi :)

1.Zaenkrat še nimam informacije glede prevrtavanja s slikicami.
2.Bo ločeno, ko bo možno izbirati profile, nevem ti pa povedati kdaj bo to točno.

Veron je izjavil:

WebOS app, ali je kaka tipka, ki te hitro pripelje do "timetable" pregleda, kjer so vsi kanali?

Ne ni, moraš z tipko back v home screen pa potem tam izbereš TV vodič.

Cveto ::

Govorim sicer o Xplore TV vmesniku, a po moje je baza ista: zakaj se (kar pogosto) dogaja, da kakšna oddaja ni na voljo. Primer: Eurosport, sobota popoldne, Giro, etapa na Višarje. Ogled za nazaj za ta program obstaja, ob izbiri oddaje javi "predvajanje trenutno ni mogoče, napaka ta in ta, poskusite kasneje". Naslednja oddaja pa recimo dela takoj in dela dobro. Gledal sem dan kasneje, torej včeraj.

Saj bo kdo rekel "se zgodi", samo dogaja se kar pogosto in taka zadeva ti vzame vso voljo do uporabe storitve. Pri osebah, kot je moj tast, ki je hotel vse skupaj že vreči v mesti, pa še bolj.

ZveeZ ::

@mag3 a imas ti morda kake veze med vzdrzevalci/tehniki 4g/5g omrezja?;)

Pri meni je zaradi "napake" na oddajniku, ultra prakticno neuporabna ze 2 meseca. Pisem v online asistenta in vse kar dobim nazaj je obcasni sms "napaka je odpravljena" ceprav ni.

Zelel bi samo izvedeti ali gre dejansko za tehnicno napako, ki jo (zelo pocasi) resujejo ali za preobremenitev oddajnika.

ZveeZ je izjavil:

@mag3 a imas ti morda kake veze med vzdrzevalci/tehniki 4g/5g omrezja?;)

Pri meni je zaradi "napake" na oddajniku, ultra prakticno neuporabna ze 2 meseca. Pisem v online asistenta in vse kar dobim nazaj je obcasni sms "napaka je odpravljena" ceprav ni.

Zelel bi samo izvedeti ali gre dejansko za tehnicno napako, ki jo (zelo pocasi) resujejo ali za preobremenitev oddajnika.

Pošlji mi podatke na ZS pa probam dobit informacije.

Cveto je izjavil:

Govorim sicer o Xplore TV vmesniku, a po moje je baza ista: zakaj se (kar pogosto) dogaja, da kakšna oddaja ni na voljo. Primer: Eurosport, sobota popoldne, Giro, etapa na Višarje. Ogled za nazaj za ta program obstaja, ob izbiri oddaje javi "predvajanje trenutno ni mogoče, napaka ta in ta, poskusite kasneje". Naslednja oddaja pa recimo dela takoj in dela dobro. Gledal sem dan kasneje, torej včeraj.

Saj bo kdo rekel "se zgodi", samo dogaja se kar pogosto in taka zadeva ti vzame vso voljo do uporabe storitve. Pri osebah, kot je moj tast, ki je hotel vse skupaj že vreči v mesti, pa še bolj.

Si že prijavil kakšno takšno napako na podporo? Ker do našega oddelka napaka ni bila posredovana. Je popravljeno zdaj, za nazaj žal nič ne moremo, prihodnje oddaje pa bi mogle biti ok.

errhec ::

Da se še sam vrinem v debato, pred kratkim zamenjan operater na A1.
Linija 100/50 bp, se pa dogaja, da se program (v živo ali ogled nazaj) na trenutke ustavlja.
V dopoldanskem času je tega pojava manj ali skoraj nič, v večernem pa je gledanje skorajda nemogoče,
včeraj je med prenosom finala hokeja zelo "štekalo", pa ni vaćno če sem gledal na SLO2 ali na ne vem katerem Šport kanalu, kjer je bil prav tako prenos. Je problem v infrastrukturi? Prej je bila kabelska (preko optike) in ni bilo problemov.
dd

errhec je izjavil:

Da se še sam vrinem v debato, pred kratkim zamenjan operater na A1.
Linija 100/50 bp, se pa dogaja, da se program (v živo ali ogled nazaj) na trenutke ustavlja.
V dopoldanskem času je tega pojava manj ali skoraj nič, v večernem pa je gledanje skorajda nemogoče,
včeraj je med prenosom finala hokeja zelo "štekalo", pa ni vaćno če sem gledal na SLO2 ali na ne vem katerem Šport kanalu, kjer je bil prav tako prenos. Je problem v infrastrukturi? Prej je bila kabelska (preko optike) in ni bilo problemov.

Pošlji mi naročniške podatke v ZS pa preverimo, nebi smel imeti težav.

Mehr57 ::

@mag3 Kdaj nameravate uvesti poln bitrate na xploretv box? V zadnjem času je opazno slabša kvaliteta slike, predvsem pri športnih programih (kocke) ali hitrih prizorih. Zdaj, ko je optika toliko razširjena oz. alternativa Ultra, je malo nelogično, da je pretok HD programov še vedno okoli 5 Mbps.
Ali načrtujete 4K programe (npr. Eurosport ima konkurenca že nekaj let)?

darck ::

Ah ma 4K sploh ne rabš imet samo,ko bi tisti 1080p bil takšen kot mora biti saj moj fotoaparat s720p HD posneto sliko naredi boljšo sliko kot bilo kateri program na TV in potem,ko imaš še 4K TV je slika u piko. Pri nas in še drugod se gubi kvaliteta slike že preden pride do nas in to je ta problem kateri se vleče že leta. Tudi vsi ti streami s 4K ali kaj podobnega sploh ni to kar bi moralo biti saj ,če moj Canon fotoaparat naredi tako sliko katero nobeden Tv program niti blizu ne prikazuje potem je škoda se o tem pogovarjati.

Mehr57 je izjavil:

@mag3 Kdaj nameravate uvesti poln bitrate na xploretv box? V zadnjem času je opazno slabša kvaliteta slike, predvsem pri športnih programih (kocke) ali hitrih prizorih. Zdaj, ko je optika toliko razširjena oz. alternativa Ultra, je malo nelogično, da je pretok HD programov še vedno okoli 5 Mbps.
Ali načrtujete 4K programe (npr. Eurosport ima konkurenca že nekaj let)?

Meni zgleda čist ok,na IPTV je okrog 65 programov v FHD kvaliteti, bitrate 12-13 Mb/s.
Pošlji mi naročniške podatke v ZS pa preverim, če imaš vklopljene FHD programe.
Glede 4K pa ti težko kaj trenutno povem, sigurno pa pride v prihodnosti. Trenutno še delamo na izboljšavi OTT streamov + celoten balkan je še treba dodat na OTT.

MIHAc27 ::

A kdo ve, se da na daljincu gumbe kaj nastavljat? Namreč še en mesec nazaj, če si pritisnil clapperboard gumb (tisti, ki je pod OK gumbom) je skočilo takoj v meni za Voyo. Sedaj pa kar naenkrat skače v plačljivo videoteko.

MIHAc27 je izjavil:

A kdo ve, se da na daljincu gumbe kaj nastavljat? Namreč še en mesec nazaj, če si pritisnil clapperboard gumb (tisti, ki je pod OK gumbom) je skočilo takoj v meni za Voyo. Sedaj pa kar naenkrat skače v plačljivo videoteko.

Ne da se nastavljat gumbe na daljincu. Ta gumb je vedno bil za videoteko. Imaš pa potem na prvem mestu ponavadi "banner" za voyo, ki ti potem odpre voyo aplikacijo in določeno serijo/film.

MIHAc27 ::

Ja, še enkrat je bilo treba izbrati Voyo... ampak sedaj tega ni več. Moreš v meni pa tam iskat kje je.. tko da daljši postopek kot prej. Zmeraj ko se nekaj spreminja je na slabše....

buttcrack ::

eno hitro vprašanje... na enem naslovu imam naročen A1 net + TV (pač ta zadnja akcija) in me zanima ali na podlagi tega lahko na drugi lokaciji gledam preko smart TV aplikacije? Pred tem sem imel EON in je šlo BP

buttcrack je izjavil:

eno hitro vprašanje... na enem naslovu imam naročen A1 net + TV (pač ta zadnja akcija) in me zanima ali na podlagi tega lahko na drugi lokaciji gledam preko smart TV aplikacije? Pred tem sem imel EON in je šlo BP

Seveda to bi moralo delovati BP saj se prijaviš s svojim računom.

težava je že pri sami prijavi. v moj A1 se lahko prijavim na spletu, v aplikacijo (ios) in na TV (webos) pa ne gre. Niti na android tablici ne :(

Zato, ker je to drug račun. Na TV ti itak ne bo delalo (je treba doplačat za uporabo aplikacije), prijavne podatke za tablico pa najdeš v MojA1.

aha, se mi je zdelo, da je tako. Kje pa najdem podatke?

Ali bo preko mi boxa delalo?

UN in PW sem našel...

Zgodovina sprememb…

Menda blokirajo. Aplikacija mora mislit, da teče na telefonu.

Neuspelo iščem aktivacijo za smart tv:
1. Naročilo: V mobilni aplikaciji ali spletnem portalu Moj A1, v meniju Opcije/Druge opcije izberite A1 Xplore TV Go paket.

Pod druge opcije imam samo HBO in zamik, spodaj pa je samo za mobilne naprave.

Kje lahko to vklučim?

scythe ::

Pokliči A1, da ti vklopijo. Ne moreš sam vklopiti, ti mora osebje na A1.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

tnx

lebang1 ::

Zanima me ali a1 Xplore deluje tudi na vikendu na hrvaškem?

naj bo povsod po EU (tko piše, nisem pa še testiral)

buttcrack je izjavil:

Pozabil sem definirat, da me zanima ali deluje na televiziji. Na telefon vem da to dela.

Najoblj enostavno bo, da joh pokličeš na 040 404 041

lebang1 je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Pozabil sem definirat, da me zanima ali deluje na televiziji. Na telefon vem da to dela.

Enake omejitve so, kot na telefonih. Torej v EU dela.

buttcrack je izjavil:

Najoblj enostavno bo, da joh pokličeš na 040 404 041

Ha, ha :D
Sem jih klical, večkrat 2x so mi rekli da bo delovalo, 2x pa da ne bo delovalo... niso najbolj usklajeni pri tem.

Ena mi je rekla, da bo mogoče delalo, če aktiviram televizijo v domačem omrežju, pa jo nato odpeljem na hrvaško :D

Mag3, pouči jih prosim :)

A joj :)

Rok53 ::

A obstaja kakšen "vodič" kako tole uredit na LG TV, webos? LG43LH604V televizor. Starši bi radi tole uporabljal v vikendu na Hrvaškem pa nikakor ne uspem najidt appa v storu za inštalirat.
Doma imamo in dela brez problema, sicer pa je samsung tv.

edit; mislim da ima TV sistem webos 3.0

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok53 ()

Rok53 je izjavil:

A obstaja kakšen "vodič" kako tole uredit na LG TV, webos? LG43LH604V televizor. Starši bi radi tole uporabljal v vikendu na Hrvaškem pa nikakor ne uspem najidt appa v storu za inštalirat.

Mogoče ni podpore aplikacije A1 Xplore TV za ta model televizorja saj kakor vidim je iz leta 2016 https://www.displayspecifications.com/e...

Rok53 je izjavil:

Klik na uradno stran razkrije marsikaj.

Pametni televizor z operacijskim sistemom Tizen OS (Samsung), Web OS (LG), Vidaa OS (Hisense) ali z Android TV OS 9 in novejši (Philips, Sony, Xiaomi, TCL, Sharp, Toshiba, Panasonic, Grundig, Tesla, JVC, VOX in drugi) z letom izdelave 2018 ali novejši.

televizor ima webOS3.0 in je iz leta 2016 kar mogoče ne podpira te nove aplikacije,če jo ne najde v trgovini. Pri meni je tudi na Samsungu bila aplikacija VOYO a je potem ko je TV prišel iz servisa ni mogoče več najti jo spoh ni v trgovini.,tak to je.

Očitno je čas za novo tv :)
Jaz sem ravno kupil to:
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

Webos 22, aplikacija že nameščena, deluje brez problema.
Edit: očitno so prešli iz webos 6 kar na številko 22 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lebang1 ()

pijavka ::

Je mogoče kdo stestiral na Xiaomi TV Sticku ali podobnem? Uprabilo bi se kot rešitev na starem TV v drugi sobi. Na A1 so rekli, da aktivirajo ob naročilu in da stane 2€ / mesec. Kolega je probal na MI boxu, pa pravi, da nikoli ne dela, vedno neki errorji.

Jaz jo imam nameščeno na Nvidia shieldu. Ker imam tam tudi vse ostale aplikacije in je tako najbolj enostavno.

A1 Xplore sem testiral na hrvaškem na TV in deluje.
Sicer mi ni najbolj všeč, da preklaplja med programi cca 8 sekund.
Sicer sem namestil še EON od telemacha, pa je isto časa.

No, po eni strani bi celo pohvalil A1, da niso naredili isto kot EON, tam HD kanali trokirajo, na vsake toliko slika malo zamrzne, pa zgodi se da zvok ni sinhroniziran z sliko (zamik). Raje gledam bolj kockasto sliko brez teh težav.

Testiral pa na internetu lokalnega ponudnika 20/5, ping 35 ms.

Uporabljam EON na Android TV in nimam nobene težave, preklopi so hitro.
Na drugi strani imamo A1 Xplore TV na webos, pa je nekaj težav. Poleg tega, da občasno kar samo prestavi kanal naprej do počasnejšega preklopa med kanali (v primerjavo z EON)

pijavka je izjavil:

Je mogoče kdo stestiral na Xiaomi TV Sticku ali podobnem? Uprabilo bi se kot rešitev na starem TV v drugi sobi. Na A1 so rekli, da aktivirajo ob naročilu in da stane 2€ / mesec. Kolega je probal na MI boxu, pa pravi, da nikoli ne dela, vedno neki errorji.

Dela tudi na boxih, če so uradno podprti s strani Googla.
Kakšne errorje dobiva kolega? Ima naročeno aplikacijo?

Veron je izjavil:

Uporabljam EON na Android TV in nimam nobene težave, preklopi so hitro.
Na drugi strani imamo A1 Xplore TV na webos, pa je nekaj težav. Poleg tega, da občasno kar samo prestavi kanal naprej do počasnejšega preklopa med kanali (v primerjavo z EON)

A si primerjal z EON na webos ali z EON na Androidu? Meni na Androidu A1 app tudi preklopi kanal v manj kot sekundi, na webos pa traja 2-3 sekunde.

Mag3, ste kaj posebnega dodali ob zadnji posodobitvi?

Ganon je izjavil:

Mag3, ste kaj posebnega dodali ob zadnji posodobitvi?

Na smart tvjih je sedaj dark mode pa snemalnik, pa nekaj bug fixov.

Za android pa še to pride.

"webos pa traja 2-3 sekunde."

Kaj je potem fora, da meni rabi cca 8 sekund?
Mogoče švoh internet ali prepoceni televizija?

Pri meni na Vidaa sistemu pri Hisense tud kar normalno preklaplja in na Android Philipsu tud nekako normalno
««
15 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ULTRA (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Omrežja in internet
714138863 (76) ZveeZ
»

Sony KDL-55W805C težava